Şimdi Ara

İtalya liginde kalitenin düşmesindeki sebepler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim arkadaşlar

• Şike olayları ve Juventus'un 2. lige düşürülmesinden sonra İtalya ligi bana göre kalitesini kaybetmiştir.O zamana kadar en zevkli lig olarak gördüğüm İtalya ligi o zamandan sonra 4. sıraya gerilemiştir benim için.
  • Tabiki Juve ile Milan'dan kaynaklanan şike olayları..
  • Bizim ligi çözemedik de İtalyası kaldı
  • 80'ler İtalya liginin altın çağıydı, 90'ların başlarıda çıkılabilecek en yükseğe çıktı sonra da düşüş başladı. En önemli 3 sebebi;

1- Şike skandalı
    2- Kulüpleri mali krize girmesi
    3- Yerli yıldız yetişmemesi

Şike olayları yüzünden Roma, Milan ve Juve birtürlü toplarlanamadı. Bu dönemde İnter ligi domine etti.
    Mali krizler yüzünden Parma, Lazio gibi kulüpler birsüre düşmemeye oynadılar. 80 ler ve 90 larda dünyanın en iyi oyuncuları hep İtalya liginde oynuyordu. Kriz yüzünden artık oyuncular İspanya ve İngiltere'yi tercih ediyorlar. Özellikle İtalya'da ligindeki 5-6 büyük takım haricindeki kulüpleri kadroları çok mütevazi. Birzamanlar yıldızlar karması olan Parma, LAzio gibi takımlar şimdi vasat kadrolarıyla orta sıralara oynuyorlar.
    Son olarak ta Totti, İnzaghi, Maldini, Vieri, Panucci gibi bir jenerasyondan sonra şimdi İtalyan futbolunda yıldız denebilecek yerli oyuncu yok denecek kadar az. İtalya milli takımının yıldızı De Rossi, Toni gibi adamlar 10 yıl önce oynasalardı bırakın milli takımı kendi takımlarında bile zor kadroya girerlerdi.

İtalya liginin önümüzdeki 8-10 sene İspanya ve İngiltere ligi seviyesine çıkacağınu hiç sanmıyorum. İnter'de önümüzde ki 3-4 yıl daha şampiyonluğu kaptırmaz sanıyorum.

• hollanda ligini tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

80'ler İtalya liginin altın çağıydı, 90'ların başlarıda çıkılabilecek en yükseğe çıktı sonra da düşüş başladı. En önemli 3 sebebi;

1- Şike skandalı

Şike olayları yüzünden Roma, Milan ve Juve birtürlü toplarlanamadı. Bu dönemde İnter ligi domine etti.
    Mali krizler yüzünden Parma, Lazio gibi kulüpler birsüre düşmemeye oynadılar. 80 ler ve 90 larda dünyanın en iyi oyuncuları hep İtalya liginde oynuyordu. Kriz yüzünden artık oyuncular İspanya ve İngiltere'yi tercih ediyorlar. Özellikle İtalya'da ligindeki 5-6 büyük takım haricindeki kulüpleri kadroları çok mütevazi. Birzamanlar yıldızlar karması olan Parma, LAzio gibi takımlar şimdi vasat kadrolarıyla orta sıralara oynuyorlar.
    Son olarak ta Totti, İnzaghi, Maldini, Vieri, Panucci gibi bir jenerasyondan sonra şimdi İtalyan futbolunda yıldız denebilecek yerli oyuncu yok denecek kadar az. İtalya milli takımının yıldızı De Rossi, Toni gibi adamlar 10 yıl önce oynasalardı bırakın milli takımı kendi takımlarında bile zor kadroya girerlerdi.

İtalya liginin önümüzdeki 8-10 sene İspanya ve İngiltere ligi seviyesine çıkacağınu hiç sanmıyorum. İnter'de önümüzde ki 3-4 yıl daha şampiyonluğu kaptırmaz sanıyorum.

dediklerine katılıyorum ayrıca şu neden de olabilir kanımca;

21. yüzyıl futbolda savunma çağı olmuştur.Hemen hemen Tüm takımlar sistemlerini kurarken savunmaya öncelik vermektedir. İtalya futbolu savunmaya dayalı futbol olduğu için italyan takımları sıradanlaşmıştır.İngiltere ligine Baktığımız zaman çok iyi savunma yapmalarının yanı sıra oyunu çok hızlı oynama, kanatlara hızlı top taşıma gibi özelliklerini birleştirip bence dünyanın şu anki en kaliteli ligine sahip olmuşlardır.

İspanya ligi zaten çok teknik bir lig. Her ispanyol takımı hücum oynamayı sever. Almanlar ise 90 dk disiplin içindedir. Mainz gibi bir takım üst sıralarda görebiliriz.

Oysa italyan takımları öyle değil. Sadece savunmaları ön planda. geçtiğimiz hafta avrupa kupalarını hatırlayalım. Roma kendi sahasında basel'e 3-1 yenilmiş, sampdoria metalist'e 2-1 yenilmiş.

Milan Real madrid'den tarihi fark yemekten kurtulmuş. Juventus lech polzanı bile yenememiş.

Özetle şunu belirteyim ki İtalyan takımları savunmacı özelliklerinin üstüne bişey katamadılar. Son yıllarda savunma özelliklerini de yitirmeye başladılar diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle bana Serie A izlettirecek bir takım yok. Hadi Mourinho vardı diye interi takip ediyordum, Benitez yeteneksizi sayesinde onuda yapmıyorum. E Juve desen küme düşmeden önceki haliyle kümeden sonraki hali ortada. Milan desen ihtiyar heyeti Robinho ve İboda var ancak takım olamadılar daha. Milli takım desen hepsi İngiltere ve İspanyada 2.seviye takımların ası 1.seviye takımlarında yedeği olacak yetenekte oyuncular. Hani Krasiç ligdeki en büyük oyunculardan biri. Ve birçok takımda Ledds United'in yaşadığı gibi bir düşüş var. Parma, Lazio ve Napoli.

En sonuncusu ise stadların ve yayınların kalitesizliği. Yahu geçen palermo maçı izliyorum resmen Bank Asya ligi gibi bir kalite var. 5 Dakika izleyemedim canım sıkıldı. Nerde Nou Camp yada Stamford Bridge nerede San Siro yada Delle Alpi. Sanki eski doğu bloğu ülkeleri gibi stadlar dökülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

quote:

80'ler İtalya liginin altın çağıydı, 90'ların başlarıda çıkılabilecek en yükseğe çıktı sonra da düşüş başladı. En önemli 3 sebebi;

1- Şike skandalı

21. yüzyıl futbolda savunma çağı olmuştur.Hemen hemen Tüm takımlar sistemlerini kurarken savunmaya öncelik vermektedir. İtalya futbolu savunmaya dayalı futbol olduğu için italyan takımları sıradanlaşmıştır.İngiltere ligine Baktığımız zaman çok iyi savunma yapmalarının yanı sıra oyunu çok hızlı oynama, kanatlara hızlı top taşıma gibi özelliklerini birleştirip bence dünyanın şu anki en kaliteli ligine sahip olmuşlardır.

İspanya ligi zaten çok teknik bir lig. Her ispanyol takımı hücum oynamayı sever. Almanlar ise 90 dk disiplin içindedir. Mainz gibi bir takım üst sıralarda görebiliriz.

Oysa italyan takımları öyle değil. Sadece savunmaları ön planda. geçtiğimiz hafta avrupa kupalarını hatırlayalım. Roma kendi sahasında basel'e 3-1 yenilmiş, sampdoria metalist'e 2-1 yenilmiş.

Milan Real madrid'den tarihi fark yemekten kurtulmuş. Juventus lech polzanı bile yenememiş.

Özetle şunu belirteyim ki İtalyan takımları savunmacı özelliklerinin üstüne bişey katamadılar. Son yıllarda savunma özelliklerini de yitirmeye başladılar diye düşünüyorum

Savunma özelliklerini yitirdiler çünkü artık İtalyan savunmacı da yetişmiyor. İtalyan futbolunun en önemli mevkileri İtalyan kaleci ve defans oyuncularıydı. Orta saha ve forvetleri yabancı yıldızlardan kuran takımlar defansları hep İtalyanlardan kurarlardı. Milan'da Baresi, Maldini, Costacurta, Tastotti, Panucci, Juve'de Ferrara, Torricelli, Juliano, Cannavarro vs gibi oyuncular gibisi yetişmiyor. Son 5-6 yıldır en ünlü defans oyuncusu Nesta, o da devamlı sakatlıklarla boğuşuyor. Son 3 sezondur 20 maç oynadı oynamadı. Büyük takımların defans oyuncuları hep yabancı oyunculardan oluşuyor. O yüzden de o İtalya savunmacı efsanesi artık geride kaldı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

quote:

1- Şike skandalı

Savunma özelliklerini yitirdiler çünkü artık İtalyan savunmacı da yetişmiyor. İtalyan futbolunun en önemli mevkileri İtalyan kaleci ve defans oyuncularıydı. Orta saha ve forvetleri yabancı yıldızlardan kuran takımlar defansları hep İtalyanlardan kurarlardı. Milan'da Baresi, Maldini, Costacurta, Tastotti, Panucci, Juve'de Ferrara, Torricelli, Juliano, Cannavarro vs gibi oyuncular gibisi yetişmiyor. Son 5-6 yıldır en ünlü defans oyuncusu Nesta, o da devamlı sakatlıklarla boğuşuyor. Son 3 sezondur 20 maç oynadı oynamadı. Büyük takımların defans oyuncuları hep yabancı oyunculardan oluşuyor. O yüzden de o İtalya savunmacı efsanesi artık geride kaldı.

son dediğin güzel bir tespit

• calciopoli'den sonra ligin dengesi inter'e kaydı. inter bu durumu avantajına kullanmayı bildi ancak kadrosunda italyan oyuncu yok, son italyan balotelli'yi de city'ye sattılar.

ligin en iyi takımında italyan oyuncu yok. 90'lardan kalan parlak jenerasyonun üzerine iyi bir jenerasyon gelmedi. şimdi italyan milli takımında chiellini, cassano, marchisio, borriello, rossi dışında yeni jenerasyondan göze batan bir oyuncu yok.
  • Şike skandalı derim ben sadece. Şike skandalından önce Serie A yıldız oyuncu barındırma açısından öyle bir noktadaydı ki La Liga ile EPL'yi onunla kıyaslardık. Zirvede olan İtalya idi. Ama şike skandalından sonra öyle bir boşalma oldu ki ligin genelinde bir anda patlama seviyesinde ilgi düşüşü yaşandı lige karşı. Geçen senenin başında Kaka'nın Real'e, Zlatan'ın Barça'ya geçişiyle ligde yıldız oyuncu kalmamıştı. Tek ilgi çeken isim Mourinho idi. Bu sene onu da kaybettiler. Zlatan geri döndü ama Inter'den ayrılırken ki kadar önemli bir isim değil artık. Ronaldinho form tutmaya başladı ama (Galliani ne kadar kredisi sınırsız dese de) taraftarlar için bir Kaka-Sheva değil. Şu anda İtalyan ligini ilgi çekici kılacak isim yok.

Oyuncu yetiştirmedikleri ise biraz abartıya kaçıyor bence. Bir önceki nesil diye saydığımız Nedved-Nesta-Cannavaro-Buffon, hep küçük-orta sıra takımlardan büyük takımlara geçmiş isimler. Ama artık büyük takımlar bu hareketlere girmiyorlar. Potansiyelinden emin oldukları oyuncuyu yetiştirmeye yanaşmıyorlar. Hata burada. Napoli'de Lavezzi-Hamsik-Cavani, Fiorentina'da Jovetiç-Montolivo, Sampdoria'da Pazzini-Poli, Lazio'da Zarate-Hernanes, Udinese'de Zapata-Isla var. Bunların hepsi büyük takım havası soluyunca klasman atlayabilecek isimler. Ama Milan-Juve-Inter bu tip transfeleri tercih etmiyor artık. Bunlar genç isimler. Soruyorum, Di Natale uzunca bir süredir çok iyi bir oyuncu. Çoook uzunca bir süredir hem de. İtalyan üstelik. Juventus lige geri döndüğünde o 11de kendine banko yer bulurdu. Milan'da da. Milli olarak bakıldığında evet, İtalyan oyuncu sayısında ciddi bir düşüş var ama siz dünyanın sayılı liglerinden biriyseniz, en iyi lig olarak uzunca bir süre anılmışsanız önceliğiniz en iyi oyunculara kayar. Milli olaylar kenarda kalır.

Ayrıca Inter'in ligi bu sene domine edemeyeceği aşikâr. Söylemek isterim. Mourinho'nun Inter'i değil artık bu. Benitez 2-3 ayda haşat etti takımı. Inter'in kadrosu her zaman iyi olmuştur ama o takımda bir loser'lık var. Mourinho onu kırabilecek isimdi, kırdı, en tepeye çıkardı ama gitti. Milan'ın Zlatan-Robinho hamlesi onları çok zorlayacak bu sene.

Ek: Yalnız büyük maç(Inter-Juve-Milan arasındaki maçlar) yayıncılığı konusunda herkese bir şey öğretirler. Genel olarak yayıncılık kaliteleri çok düşük olsa da sırf yayıncılık kalitesinden dolayı bile o 3lü arasındaki maçları izlemek ayrı keyif oluyor ki aralarında ne kadar fark olursa olsun o 3 takımın arasındaki maçlar bence Avrupa'nın en kaliteli isimli maçlarıdır hâlâ. Bir tek geçen sezonki ilk El Clasico İtalya'nın büyük maçları kadar keyif vermişti bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 26 Ekim 2010; 0:38:51 >

• Bence italya maçları ispanyadan zevkli.
  • diğer liglerin kalitesi arttı
  • quaresma ülkeden gittiği için

milan-juve şampiyonlar liginde final oynuyodu bu şike olayı patlamadan.

ayrıca dünyada mevkisinde en iyi olan italyanlar da son dönemde futbolu bıraktı, sakatlandı yada baya gözden düştü. buffon, nesta, cannavaro, maldini, totti gibi süperstarlar vardı bu ülkede.
  • 7 kız kardeş dağıldı, İtalya Ligi bozuldu.

Sette sorelle miydi orjinali
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stephie

7 kız kardeş dağıldı, İtalya Ligi bozuldu.

Sette sorelle miydi orjinali

7 kız kardeş de ligde yalnız şu anda?
  • Aslında kalite düşüşü 2000'li yılların başındaki mali krizle başladı.
    Önce Parma'nın sonra Lazio'nun efsane kadroları dağıldı.Keza Fiorentina'da bitti.Bu 3 takım devreden çıktıktan sonra Roma biraz ön plana çıktı.
    Milan şampiyon olduğu sene dışında hiç ortalarda yoktu (Seri A'da) Juventus yıllarca domine etti düşmeden önceki kadrosu yüzyılın belki de en iyi 5 kadrosundan biridir.Onların hegomanyasını İnter ve İtalyan telekomu işbirliğiyle yıktılar.Şimdi İtalya ligi perişan halde.
  • Bu sene orada da bir Anadolu kulübü şampiyon olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi

Bu sene orada da bir Anadolu kulübü şampiyon olabilir.

Olursa ertuğrul sağlam büyük iş yapmış olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.