Şimdi Ara

İsveç'te Açık Alanlarda Sigara İçme Yasağı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
11.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • umut9334 kullanıcısına yanıt
    Cogu ulkede sigara icimi toplu alanlarda yasak. AKP'yi zerre sevmesem de yaptigi normal sayilir islerden birisi.

    Sigara sadece ozel hazirlanmis alanlarda icilmelidir. Japonya ve Guney Kore'yi ornek vereyim, sokakta bile sigara icilmez. Sokaklarda sigara icecekler icin ayrilmis alanlar vardir, oraya gider orada icersiniz. Trenlerde de klima kapali odaciklar da icilir. Avrupa'da farkli degil. Bar ve kafelerde bile icilmez.

    Sigara icenler sunu anlamiyor, sizin ne ictiginiz bizim zerre umrumuzda degil. Ancak sigara dumani icmeyenler icin de zararli. Senin zehirli dumanini minicik cocuk, hamile bir kadin, yada herhangi bir saglikli birey zorla icine cekmek zorunda degil. Sigara dumanini filtreleyen alanlarda yada evinde ne yapiyorsan yap ama disarida baskalarini zehirlemeye hakkiniz yok.

    Hatta isi ilerletip halka acik yerlerde sigara icenler icin dolayli yoldan adam oldurmeye tesebbusten dava acilmali.
  • Haklısınız da, galiba beni sigara içiyorum sanıyorsunuz. Ben sporcuyum ve sigara dumanı burnuma geldiği an nefes almakta güçlük çekerim. Yanlış anlaşılmasın
  • Sigara içenler her benzer konuda aynı savunmayı yapıyor. Zorunlu ulaşım aracıyla keyfi zehirlenme aracını karşılaştırabilecek bir mantıkları var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10ff

    1 dal sigara 10tl olsun 1 paket 100 lira olsun. kacak sigarayida engellesinler, sarmayida yasaklasinlar. icmenin cezasi binlerce tl olsun. sonuna kadar destek veririm. su hukumetin dogru yaptigi tek sey sigara yasagidir.

    Bu anarşik fikirler hiçbir zaman çözüm değil. Böyle böyle ancak toplumda kamplaşma, gruplaşma olur. En büyük resim de hükümetlerin bu tip şeylerden faydalanıp diktatörya mantığında sistem kurmasıdır.

    Adalet doğru işlemezse dediğin anarşik şeylere olan talep artabilir. Hele ülke başında manyağın teki varsa işleme koyulabilir bile!! Tabi oy kaygısı buna izin vermez bir noktada..

    Mesela ülkenin yarısı referandumda oy atsın bütün fakirler arasından seçim yapılarak ölüm survivor'u çekilsin 1600 tane fakirden 40 tanesi her hafta dövüşüp birbirini öldürsünler..

    Bu tip anarşik durumların da sonu gelmek bilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 29 Ocak 2018; 4:13:35 >




  • Bu yaz avrupa turu yapacaktım isveçi listeden çıkartıyorum Şaka bir yana turistler nerde içecek otellerde de yasak???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shankssan


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Man in the Suit


    quote:

    Orijinalden alıntı: shankssan


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Man in the Suit


    quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

    Sigara içme alanları yapılsın kapalı orda birbirlerini gebertsinler en iyisi bu



    Açık alanda da yasak olmalı, saçmalık resmen geliyorlar kapı ağızlarında içiyorlar buram buram çekiyorsun o kokuyu yine

    Çomarlık tabiri bi gruba, partiye, zümreye ait olmak değildir. Çomar olmak zihniyettir ve tek bir gruba indirgenemez. Nasıl ki “pantolon giyen cehennemliktir” diyerek insanların hayatına karışan zihniyet çomarsa, sigara içenler gebersin diyen de çomardır.

    Şu an iktidar partisi ne ise senin zihniyetinde o. Sen ve senin gibiler iktidar olursa onlardan bir farkınız olmaz buna eminim ve hatta belki daha fazlası.



    Ben yapmıyorsam kimse yapmasın zihniyetini terketmediğiniz sürece çomar statüsünden çıkamayacaksınız ve maalsef insan olamayacaksınız. Umarım nesliniz en yakın zamanda tükenir.





    Kardeş dalga mı geçiyorsun sigara içmekle övünüyor adam yahu



    İstesem içemem sanki bu zıkkımı



    Bi de nerden nereye bağlamışsın ben içmesinler demiyorum ki zaten içiyorsunuz zararı belli bari toplanın belirli yerlerde için, içmeyenler rahat etsin



    Böyle saçmalayıp kendini kepaze etmişsin yazık.

    Doğru bence belediyeler belli süreler de belli saatlerde otobüs kaldırmalı. Sigara içenler o otobüslere bindirilmeli şehir dışında ücra bir köşeye götürülüp sigaralar içildik ten sonra geri getirecekler diğer partiyi götürecekler. Bu döngü böyle olmalı. Ne kafa var sende. Toplanın bir yerde için diyo ya:-D

    Anlaman kıt sanırım,

    Benim dediğim avm, sinema, hastane vs. gibi yerlerde geçerli. Dışarda kim ne halt yapıyorsa yapsın



    He kıt :-D Yok yok otobüs istiyorsun sen. Ben seni anladım. Toplasın lar otobüse nazi kampı gibi götürüp getirsinler. Hatta eski kara tren ler senin hayaline daha uygun olur eminim.

    Sorunlu musun birader? Adam haklı hastane önünde içiyorlar benim babaannem öyle hasta ki ölüm döşeğinde, gidiyoruz hastaneye bazen oranın önünde içiyor saygısız şerefsizler. Gel de dalma bunlara. Gel de nazilik yapma bunlara.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinyap

    Sigara içme yasağı özgürlüğün kısıtlanmasıdır.Her yasaklanma veya kısıtlanmadada o şeye olan talep gerek gençler,gerek ergenler,gerek yaşlılar için farketmez ilgi artar.Eski tarihlerde kahve yasağı vardı mesela,mesela kenevir yasağı halen devam ediyor.Bir ara amerikada alkol yasağı vardı.Sonuç ne oldu peki? Tek kelime ile karaborsa ve inanılmaz rant.Peki bu rantı kimler elde ediyor?Oyunu oynayanlar mı?Yoksa oyunu kuranlar mı?Bunun cevabını size bırakıyorum.Her zaman savunduğum şeyi burdada savunuyorum.Bu tarz maddelere ne olursa olsun eğer bir yasaklama getirilecekse bu devlet kontrolünde olmalı.Devletin hazinesi kazanmalı velhasıl şahıslar değil devlet kazanmalı.Tabi kontrolden kastım isteyen istediği kadar alsın demek değil.Belli limitlerde,doktor veya o konuda otoriter kişilerin koyduğu limitlerden bahsediyorum.Bu konudaki son sözüm yasaklar delmek içindir mantığı heryerde geçerli olduğundan atılan adımlar akılcı ve kontrollü olmalıdır.

    Bu yasaklar delmek içindir lafını hangi mal uydurmuş bilmiyorum. Ama adam öldürmek mesela yasak sayılabilir, öldürürsen cezasını da çekersin. Sigara içmek de şu anda yasak kapalı alanda, yaparsan cezasını çekersin. Şu ana kadar, adam öldürmenin yasak olmasının epey işe yaradığı söylenebilir. Öyle olmasaydı gayet fazla öldürme olayı olurdu. Dolayısıyla yasaklar delinmek içindir lafı son derece saçma bir laf.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahors84


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Dizel ve benzinli araçlar kaldırılmıyor ama sigara içmek yasak

    Sigara ihtiyaç değil kötü bir alışkanlıktır. Lütfen arkadaşım Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

    20 kilometreyi 20 dakikada gidebiliyor adamlar belki daha kısa sürede. Böyle bir yerde hususi araba elzem değildir bana göre. Çok mecbur kalırsan kiralarsın veya bir tane satın alırsın az kullanırsın.

    İstanbul'da 20 kilometreyi 1 saatten kısa sürede giden var mı ? Şile tarafını saymazsak ??

    Sigaraya göre hususi araç kıyaslanamaz ama çoğu ülkenin şehirlere göre nüfus dağılımı normal toplu taşımada sıkışıklık görülmüyor veya ayrı şeritle gösterilen bisiklet yolları var.

    Bu da olmadı şehir içinde bazı noktalarda araç girişlerini yasaklarsın bazı Avrupa ülkelerinin yaptıkları gibi

    Ne kastın arkadaş bir sigara içeceksin diye. 40 türlü şey uyduruyorsun milletin yüzüne sigara solumak için. Doğru düzgün sigara için kimse size bir şey demiyor. Başkasını rahatsız etmeyin yoksa ne yaparsanız yapın. Kim takar bunu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yelkovan_

    sigara dumanından rahatsız olup fabrika,egzoz vs dumanından rahatsız olmayan çevreci arkadaşlar toplanmış

    Bir fabrika egzoz yüzümüze yüzümüze gaz salmıyor, tabi Bağcılar da falan değilsen. Ama sigara öyle değil adam yürürken geriye doğru sigarasının dumanını bırakıyor. Geçen simit yiyorum yürürken, herifin teki önümde sigara içiyor nasıl kötü oldum anlatamam.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    He sorunlu yum :-D Çok geçmiş olsun bu arada. Allâh acil şifa versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözcü haberi gibi mübarek
  • Kemalistler gene konuyu nasıl kıvırırımda memleketi kötülerim diye kıvranıyor oysaki haber tamamen isveci ilgilendiren bir haber. Burda sigarayı yasaklasalar özgürlüklerimizi elimizden alıyorlar diye miting yaparlar ama avrupa yapınca keşke bizdede olsa
  • Otobüs duraklarında, metrobüs duraklarında etrafta polis varken bile sigara yasağı tabelası altında sigara içiliyor. Bu ülkeden cidden beklentiniz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

    Kemalistler gene konuyu nasıl kıvırırımda memleketi kötülerim diye kıvranıyor oysaki haber tamamen isveci ilgilendiren bir haber. Burda sigarayı yasaklasalar özgürlüklerimizi elimizden alıyorlar diye miting yaparlar ama avrupa yapınca keşke bizdede olsa

    Kemalistim ve yasağı sonuna kadar destekliyorum, hatta içenlerde zeka eksikliği vardır diyorum. EEEEE ? Sen neyin ne olduğunu öğrenememişsin. Öğren öyle gel.
  • Cafenin onunden araclar geciyor. Egsoz dumani da yasaklansin denen armutlar gelir birazdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde de uygunlansın diyen arkadaşlar hayal kurmasın, kapalı alanda içme yasağı bile çoğu cafe restaurantta uygulanmıyor, sigaranın üstündeki vergi getirisi bu kadar yüksekken devlet böyle yasaklar getirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşveçte sigara içenler niye özgürlük için ayağa kalkmadı?

    Elemanlar özgürlükleri kısıtlıyor ama kimse demiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silenforce







  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahors84


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Dizel ve benzinli araçlar kaldırılmıyor ama sigara içmek yasak

    Sigara ihtiyaç değil kötü bir alışkanlıktır. Lütfen arkadaşım Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

    20 kilometreyi 20 dakikada gidebiliyor adamlar belki daha kısa sürede. Böyle bir yerde hususi araba elzem değildir bana göre. Çok mecbur kalırsan kiralarsın veya bir tane satın alırsın az kullanırsın.

    İstanbul'da 20 kilometreyi 1 saatten kısa sürede giden var mı ? Şile tarafını saymazsak ??

    Sigaraya göre hususi araç kıyaslanamaz ama çoğu ülkenin şehirlere göre nüfus dağılımı normal toplu taşımada sıkışıklık görülmüyor veya ayrı şeritle gösterilen bisiklet yolları var.

    Bu da olmadı şehir içinde bazı noktalarda araç girişlerini yasaklarsın bazı Avrupa ülkelerinin yaptıkları gibi

    Ne kastın arkadaş bir sigara içeceksin diye. 40 türlü şey uyduruyorsun milletin yüzüne sigara solumak için. Doğru düzgün sigara için kimse size bir şey demiyor. Başkasını rahatsız etmeyin yoksa ne yaparsanız yapın. Kim takar bunu.

    Sigara kullanmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye'de birçok cafe ve restaurant sigara yasağını deliyor. Kime güveniyorlarsa.

    Sokakta sigara içenler tarafından zehirlenmek istemiyorum. Japonya'da Kore'de olduğu gibi özel bölgelerde içilsin sadece.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.