Şimdi Ara

istenen işlem, kullanıcıya eşleşmiş bölümü açık olan bir dosyada yürütülemez. çözümünü bilen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar torrentten dosya indirirken istenen işlem, kullanıcıya eşleşmiş bölümü açık olan bir dosyada yürütülemez. diye bi hata verip indirmeyi yarıda kesti. nedir bunun sebebi ve çözümü?

• güncel
  • Güncel varmı arkadaşla r çözümü olan.

Birincisi port'unuz firewall'unuz tarafından bloklanmıştır. Firewall ayarlarınıza bakarak bloğu kaldırın. Eğer bu sorunu çözmediyse muhtemelen bilgisayarınızda aynı port'u kullanan ikinci bir torrent programı veya aynı port'u kullanan başka bir yazılım vardır. O yüzden uTorrent'in kullandığı port numarasını değiştirin. Sorun çözülecek ve yeşile dönecektir.
  • Öncelikle port sorunu değil. Bahsedilen durum simgesi yeşil olduğu hâlde meydana gelebiliyor. Ayrıca iki torrent indirirken aynı anda (ve aynı yerden) sadece birinde bu hatayı verip diğerinde vermeyebiliyor.

Tahminimce Kaspersky'nin anlık taramalarında dosyaların kullanımıyla meydana geliyor bende. Ama henüz kestiremedim sebebini zira uTorrent güvenilir olarak ekli. Hızlı tarama yaptığımda bu hatayı verdi mesela.

Genel olarak tavsiye edilen şey, anti-virüsünüzde uTorrent ve indirme yaptığı klasör için ek izinler vermeniz yönünde. Yani onları tarama dışı bırakmanız öneriliyor. İsterseniz bir deneyin...

Ayrıca Google Desktop kullanıyorsanız, uTorrent açık iken kullanmayın. Mevcut tüm dizin oluşturma yazılımlarından uTorrent indirilenler klasörünü çıkarın. Eğer normal durumda "Kullanıcı Adı - Karşıdan Yüklenenler" şeklinde bir yere kaydediyorsa ve Win7 (ya da Vista) kullanıyorsanız, denetim masasında dizin oluşturma seçeneklerini düzenleyin ve uTorrent indirilenler klasörünü indeksleme dışı bırakın...

• ya cok kotu bi durumdayım arkadaslar hiç bi indirme yapamıyorum acıp gidiyorum bittorrenti geldim hata vermiş hiç indirmemiş surekli basında durup hata verdikce tekrar indir demem gerekiyorbazı sitelerin torrentlerinde olmuyo ama geneli bu hata veriyo yardım lutfen

istenen işlem, kullanıcıya eşleşmiş bölümü açık olan bir dosyada yürütülemez. çözümünü bilen?

Tamamına tik koyun.

uTorrent indirme klasörünü tarama dışı olarak ekleyin.

Bu arada uygulamalar içerisinde 2 adet uTorrent görünüyordu bende. İkisine de ilk adımdaki gibi izinler verdim. Şu anda öyle bir sorun yaşamıyorum.

• Advanced System Care gibi anlık tarama yapan programlarda da uTorrent'i ve indirme klasörünü tarama dışı bırakın.
    • Google Desktop, Picasa ya da benzeri indeksleme yazılımlarında uTorrent indirme klasörünü tarama dışı bırakın.
    • Windows 7 / Vista (varsa XP'de de) Dizin Oluşturma hizmetini uTorrent indirme klasörü için devre dışı bırakın.
    • Anlık disk birleştirme yapan yazılımları (Ashampoo SmartDefrag gibi mesela) durdurarak aynı hatanın tekrar edip etmediğine bakın.
    • uTorrent güncellemelerini takip edin, zira sonraki sürümlerde ilgili hatanın düzeltilmesi için çalışmalar yapılacakmış.
    • KIS kullanıyorsanız yazılım sürümünü güncelleyin (KIS 2011 v11.0.0.232 üzerindeki sürümleri kullanın, üst sürümlerde düzeltilmiş diye geçiyor.).

Yukarıdaki adımların sadece bir kaç tanesini şahsen uyguladım. Şu anda ilgili sorunu yaşamıyorum. Umarım size de yararı olur...

• utorrent premium al
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.