Şimdi Ara

İstediği Zaman Deneme-Kitap Alabilenler Şanslısınız [İçimi Döküyorum Artık]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paranız var ve rahatça istediğiniz kitapları alabiliyorsunuz beğenmezseniz çözmüyorsunuz kenara atıp yüzüne bakmıyorsunuz.

Şimdi yazacaklarımın hepsini tane tane iyi okuyun ve empati kurun okumanız 5 dakikayı almaz nelere 5 dakika ayırmıyorsunuz.. :

Ben 10 liralık deneme kitabını almak için günlerce bekliyorum para bulamıyorum.Dershaneye gidiyor musun diye sormanıza da gerek yok herhalde.

Deneme kitabı seçerken 2 kez değil 2'den bile daha fazla kez düşünüyorum . Çünkü şansım yok çözmemek için. Babam tek erkek çocuk.4 tane kız kardeşi hayatın tadını çıkarıp paraları savururken bizim evimizde elektrik-su-doğalgaz kesik.''Madem bunlar kesik interneti nasıl kullanıyorsun herşey kesikken interneti mi ödüyorsunuz?'' diye soracak arkadaşlar olabilir açıklayayım kafanızda soru işareti kalmasın.İnternetimiz kesikti 700 lira bir borç olmuş.İnternet halamın kocasının üstüne olduğundan gitmiş taksitlendirmiş 6 aylık ama kapatmamışlar.Halamın kocası kapatın demiş ama kapatmamışlar bir baktık açmışlar o nedenle girebiliyorum önceden internet için dükkana giderdim orda dükkanın olduğu evin sahibinin(böyle bir adam hayatımda tanımadım 1.5 yıldır kirayı ödeyemedik dert etmeyin diyor akrabalarımın yapmadığını yaptı bize) internetini bedavaya kullanıyorduk.Her neyse bizim internete dönecek olursak bu ayın ilk günlerinde ilk taksit 160 küsür liraydı babam 110-120 diye biliyormuş vermeye gitti cebindeki son liraya kadar vermiş 30 küsür lira yetmemiş halam denklerim ben falan demiş(bravo bravo gerçekten insanlık yapmış dimi orda bir daha sövdüm).Neyse.. Doğalgaz saatini söktüler ısınmak için bir tane ufo var.Elektriği ise kaçak değil kaçamak kullanıyoruz ayın 10'u gibi geliyor elektrikçiler. ayın 8'inden sonra 2-3 gün elektriği kapatıyoruz evde elektrikler kesik odamda gün ışığında ders çalışmaya çabalıyorum.Elektrikçi geldiğinde kapalı gözüküyor okumuyor saati.Gittiğinde açıyoruz işte.Su saati de mühürlüydü kırdı babam.

Her hafta zaman denemesini almaya çalışırım.Geçen hafta babamda para olmadığından alamam oğlum dedi.Babamdan gizli olarak bana verdiği 3-5 lira yemek parasını biriktirirdim eğer deneme alamazsak da çıkartayım parayı o zaman diye.Evde de ekmeği tuzlayıp yağlayıp yerdim işte. Böyle böyle 35 lira biriktirmiştim.Geçen hafta arabasında mazot olmadığından(arabayı satarsak hiçten yaşayamayız babam ekmeğini arabasıyla kazanıyor.niye satmıyorsunuz diye sormayın) istediği yere bile gidemiyordu iş için.Artık parayı çıkartmamın zamanı gelmişti.7.5 tl'ye denemeyi aldım.Gittim bim'den 3 küsür liraya salçalardan 3.95'e de sosislerden aldım. salçalı sosis yaparım su katarak diye. (evde doğalgaz yok ama ocakta bir tane elektrikle çalışan bölüm var allahtan yoksa makarna falan da yapamayacağız.)geriye yanlış hatırlamıyorsam bir 10'luk bir 5'lik biraz da bozuk para kalmıştı gittim babama verdim adam bana sarılıp ağladı ben de dayanamadım ağlamaya başladım öyle işte erkekler de ağlayabiliyor. Bunları yazarken de gözümden yaşlar akıyor o kadar doluyum ki babama belli etmemeye çalışıyorum ama çok üzülüyorum neden biz bu durumdayız diye.Allahtan bu sene üniversiteye gitmeyip de mezuna kaldım diyorum yoksa neler çekerdim kim bilir

Bugün yine bir çarşamba günü.Az önce babama sordum alabilecek miyiz deneme diye.bilemiyorum oğlum allah kısmet ederse alırız inşallah dedi.İşte hep böyle bir belirsizlik içinde çabalamaya ders çalışmaya gayret ediyorum.Çünkü biliyorum ki okumazsam çok kötü şartlar altında hayatım devam edecek.

Bunları neden mi yazıyorum ? Sizden bana acımanızı istemiyorum fakir edebiyatı da yapmıyorum.Bana maddi-manevi yardım etmeniz gibi bir isteğim de yok zaten.Ben burada içimi döktüm ve halinize şükredin diyorum siz üşenip ders çalışmak istemezken ders çalışmak isteyip de kitap alamayanlar da var. Düşünün bunları.Hani ders çalışma hevesim gelmiyor diyenler var ya onlara ibret olur belki.

Anlattıklarımda hiçbir türlü kurmaca yoktur zaten size yalan söylemek için de bir sebebim olduğunu sanmıyorum para-kitap yardımı falan istemediğimi söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Ocak 2015; 10:11:58 >

• Allah yardımcın olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eger kargo ucretini verebileceksen sana kitap yollayabilirim, Allah yardımcınız olsun

• İnternet paketi yapacağına onun parasini biriktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Steinway23

İnternet paketi yapacağına onun parasini biriktir.

yukarıdaki yazıyı okumanı öneririm.

RedBull Racing RB7

Açıkçası biraz inanmadım. Zaten sen de biz inanalım diye bir çabaya girmiyorsun. belki burada bir sürü yalan söyleyen insan olduğundan seni de onlar gibi görüyorum.
    Ama yazdıkların gerçekse Allah yardımcın olsun. Çok zor bir durum. Bunun gibi durumlar ülkemizde çok sık görülüyor maalesef . adaletsizlik var.
    Baban ne iş yapıyor da bu durumdasınız acaba. her hangi bir yerden yardım talep edebilirsiniz. Bunun gururla bi alakası yok. Bu ülkeye hepimiz vergi veriyoruz. yardımlarıda muhtaç olan insan alacak tabi. .
    Belediye dersanesine falan gitseydin .bizim arkadaşlar gidiyorlardı geçen yıl. çuvalla kitap vermişler bizim arkadaşlara.

• Akıl vermek gibi olmasın da zaman denemeleri yerine normal fem denemeleri alman daha mantıklı.Resmen iki zaman denemesi parasına 10 tane normal deneme alıyorsun.(7.5+7.5=15)Ki zaten bu seneki zamanların bi albenisi yok.

Sadece çözüm üretmeye çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahira. -- 21 Ocak 2015; 10:43:58 >
  • Sonra dunyada adalet var diyorlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu dünyada adalet yok kardeşim. Allahın adaleti varsa eğer, o öte tarafta işleyecek yoksa bu dünyada asla adalet arama.Senin gibi üç beş lliranın hesabını yapıp deneme almaya çalışan adamlar da var, baba parasıyla aaraba alıp karı kız gezdiren adamlarda var. Onun için diyeyim bu hayatta asla çok merhametli olma.Senin muhtaçlığına sevinen, bu durumda olmana sebep olan herkesten intikamını al. Git adam vur veya hakaret et onlara demiyorum . Orada ne dediğimi anlamışsındır.Allah izin verirse okuyup ilerde maddi özgürlüğünü kazanırsan ki inşallah öyle olur. Kimseye eyvallahın olmasın.

• FrkN67 F kullanıcısına yanıt
    Okuyarak bir yerlere gelirsem bizi bu hale düşüren akrabamlarımdan intikamımı(aslında intikam da değil dersini vermek denebilir) böyle alabilirim ancak. Ben kin de tutmam kimseye Allah'a havale edince en iyi adalet sağlanır zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedBull Racing RB7

Okuyarak bir yerlere gelirsem bizi bu hale düşüren akrabamlarımdan intikamımı(aslında intikam da değil dersini vermek denebilir) böyle alabilirim ancak. Ben kin de tutmam kimseye Allah'a havale edince en iyi adalet sağlanır zaten.

İyi olduğun halde kötü olaylar senin başına geliyor bu dünyada. Tabi ki en iyi adalet yüce Allahın adaletidir.

• O nasil baba az calissin durumunuzu duzeltsin ne diyim okul mudurlerine bile gitsen durumu anlatsan sana kitap yadirirlar sorun birazda sende

• Allah yardımcın olsun kardeşim.
  • (öncelikle bu arkadaşı niye eksilediniz anlamadım)

Gözüne çarpmadı hocam heralde okurken mezunum ve okuduğum okuldan zerre fayda gelmez bana sanmıyorum. etrafımda bu kadar maddi imkanı olan akrabam olmasına rağmen gidip de birisinden yardım istemek beni çok üzer.

Babam konusunda : Çok merhametli vefakar bir adamdır o benden daha çok üzülüyor. çalışmaya çalışıyor ama ticarette böyle işte başarısızlıklar oluyor ama isyanım yok.Zenginlikte de gözüm yok kitap almaya yetecek geçinecek kadar kazansak kafi diyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedBull Racing RB7

Saygı duyuyorum düşüncene inandırmak gibi gayem yok ama yalan atmak için bir sebebim de yok . bak hem Steinway23 'e cevap yazdığın için bu sabah telefonuma gelen mesajın ekran görüntüsünü alıp bilgisayara attım birkaç dakika önce. Gerçi yazımda da interneti nasıl kullandığımı söylemiştim telefonla işim olmuyor.İnanıp inanmamak için karar sizin.

Buyrun bu sabah telefona gelen mesaj. Öncelikle Operatörün bu konuyla ilgili bilgilendirmesi :

kaynakhttp://www.turkcell.com.tr/yardim/hattiniz/hazirkart/en-son-hangi-tarihe-kadar-tl-yuklersem-hatttimi-kullanmaya-devam-edebilirim

En son hangi tarihe kadar TL yüklersem, hattımı kullanmaya devam edebilirim?

Hattınıza TL yüklediğiniz andan itibaren, 180 gün boyunca telefonunuzdan arama yapabilir, aranabilir ve tüm Hazır Kart hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu 180 gün süresince tekrar TL yüklemezseniz, 90 Günlük “Yarı Aktif Dönem” başlar. Bu dönem boyunca arayanlar size ulaşabilir, ancak siz hattınızda TL olsa dahi arama yapamazsınız. Arama yapabilmek için her 180 günde bir TL yüklemeniz gerekir. Hattınızın yarı aktif olduğu dönem sonuna kadar tekrar TL yüklemezseniz, numaranız iptal edilir ve hattınız tekrar kullanılamaz​ ​.

Fotoğraf :

İstediği Zaman Deneme-Kitap Alabilenler Şanslısınız [İçimi Döküyorum Artık]

Özür dilerim dostum. Okumadan yorum yapmışım

• quote:

Orijinalden alıntı: bahira34

Akıl vermek gibi olmasın da zaman denemeleri yerine normal fem denemeleri alman daha mantıklı.Resmen iki zaman denemesi parasına 10 tane normal deneme alıyorsun.(7.5+7.5=15)Ki zaten bu seneki zamanların bi albenisi yok.

Sadece çözüm üretmeye çalışıyorum.

Hocam bende fem 10 lu fem 6 lı var iş görür mü

• Bimden sosisli auauahahahhah troll

• güzel kardeşim keşke bir işe girip çalışsaymışsın be.
    oteller, restoranlar ekstra işçi alır sürekli. yoğun zamanları olur, hem sigorta ödememk hem de kadroya geçirmemek için böyle işçi çalıştırırlar.
    günlük 8-10 saat çalışıp 50 lira civarı bir para alabilrsin.(bahşişler hariç)
    he tabi anlattığın gibi azimli bir adamsan günde 16 saat(çift vardiya 8+8) çalışarak 100 lira'da kazanabilirsin.

haftada 2 gün çalışarak kitap parasını rahatlıkla çıkarabilirsin. babana yardım bile edebilirsin.

he bu arada bir yerden bir yere gitmek için yürürsün güzel kardeşim. başka bir şeye ihtiyacın yok. :)
  • ciddi olarak hangi derslerden ne tür eksiğin var kardesim?
    ben de senin gibi sinava hazirlaniyorum, fazla kitaplarim ve cok sayida iyi niyetli arkadasim var. bizde olmayan kitaplari da alir yollariz.kargosu da bizden sorun yok. bir kardes kazanmis oluruz bilgilendir beni, mesaj atabilirsin. elimizden geldigi kadar.

• ula olum param yok diyon attigin ekran goruntusu android telefon birde donanimda acindirmak nedir de get liseli senjiii

• Hiç önemli değil dostum :)

Sunset Sarsaparilla

Ne trollü kardeşim ? Böyle birşey işte (makarnasız olanı ve domates sosuyla değil salçayla. sadece tavaya sosis doğruyorsun salçayla biraz ısıtıyorsun 2-3 çay bardağı da su koyuyosun ekmek bandırıp yiyorsun işte öğrenci yemeğidir aklında bulunsun gün gelir yaparsan beni hatırlarsın.)http://www.nefisyemektarifleri.com/domates-soslu-sosisli-spagetti-tarifi/

dilciyimbeylervurmayin

Keşke yazın bir yerde çalışsaymışım diyorum şimdi ama geç kaldım aslında yazın boş da durmadım babama yardım ediyordum.Ama haklısın.

rojhattunc

Bunu yazarak zaten etmiş oldun merak etme ben yardım için açmadım başlığı Allah razı olsun niyet önemli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.