Şimdi Ara

İşte USB 3.0 ile USB 2.0 arasındaki fark Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Test olarak kullanılan Corsair USB 3.0 16 GB bellektir.Okuma hızlarından 2 kat fark atarken.Yazma hızlarında hiç fark yok desek yeridir.Bu belleğe göre ve belleğin kapasitesine görede değişiyor ama neticede bir usb bellekte avantajınız bu tablodaki kadar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

USB 2.0 ve 3.0 Arasındaki Fark Testi

USB (Evrensel Seri Veri Yolu), bilgisayarları ve diğer cihazları bağlamak için kullanılan endüstri standardı bir arabirimdir. USB 2.0 ve USB 3.0, en yaygın olarak kullanılan iki USB sürümüdür ve önemli ölçüde farklı özelliklere sahiptirler.

Hız

En önemli fark hızdır. USB 2.0'ın teorik maksimum aktarım hızı saniyede 480 megabit (Mb/s) iken, USB 3.0 5 gigabit/saniye (Gb/s) hıza kadar destekler. Bu, USB 3.0'ın USB 2.0'dan yaklaşık 10 kat daha hızlı olduğu anlamına gelir.

Güç Tüketimi

USB 3.0 ayrıca USB 2.0'dan daha fazla güç sağlar. USB 2.0, bağlı cihazlara 2,5 W güç aktarırken, USB 3.0 4,5 W güç aktarabilir. Bu ek güç, harici sabit sürücüler ve optik sürücüler gibi daha fazla güce ihtiyaç duyan cihazları çalıştırmak için kullanılabilir.

Fiziksel Bağlantı

USB 2.0 ve USB 3.0 konektörleri fiziksel olarak farklıdır. USB 2.0 konektörleri dikdörtgen şeklindedir ve dört pin içerirken, USB 3.0 konektörleri beş pin içeren daha geniş bir dikdörtgen şeklindedir. USB 3.0 konektörler ayrıca mavi bir renkli eke sahiptir ve geriye dönük uyumludur, yani USB 2.0 cihazlar USB 3.0 bağlantı noktalarına takılabilir.

Diğer Farklılıklar

USB 2.0 ve USB 3.0 arasında hız, güç ve fiziksel bağlantı dışında da birkaç başka fark vardır:

• Duplex: USB 2.0 yarı-iki yönlüdür, yani aynı anda hem veri gönderip hem de alabilir. USB 3.0 tam iki yönlüdür, yani aynı anda hem veri gönderip hem de alabilir.
    • Güvenlik: USB 3.0, cihazların yetkisiz erişime karşı korunmasına yardımcı olan AES-256 bit şifrelemesini destekler.
    • Arka Plan Gücü Yönetimi: USB 3.0, bağlı cihazların kullanımda olmadıklarında güç tasarrufu yapmalarını sağlayan bir arka plan güç yönetimi özelliğine sahiptir.

Sonuç

USB 2.0 ve USB 3.0, veri aktarım hızları, güç tüketimi, fiziksel bağlantı ve diğer özelliklerde farklılık gösteren iki farklı USB sürümüdür. USB 3.0, daha yüksek hızlar, daha fazla güç ve artırılmış güvenlik sağlayan daha yeni ve daha gelişmiş bir sürümüdür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kullanılan chip Nec 720202 dir.Diğer harici disklerde ise fark 10 kata kadar çıkıyor.o testi de yarın ekliyeceğim...usb bellekte pek fark yok...
  • Ben belleğimi programla test etmedim, sadece şöyle bir zaman tutarak baktım ama tahminen 120 mb/s yazma hızını bulabiliyor, yani usb belleklerdede fark var.
  • ATTO ile testi yaptığımda yazma hızım max 100 mb/s ye kadar oluyor, belkide usb 3.0 desteği tam değildir programın.
  • dostum vallahi usb bellekte değil de harici diskte senin dediğin hızlara ulaştımda usb bellekte ulaşamadım.ne işse bende bilmiyorum...yazma hızı 100 mb çok iyi bir hız usb bellek için voyager gt bile 40 mps diyor
  • Belleği amazondan aldım burada bulamadım, markası Patriot Memory (Direct) Supersonic Magnum 64 GB Flash Drive (200 MB/s okuma - 120 MB/s yazma)

http://www.amazon.com/Patriot-Memory-Direct-Supersonic-Magnum/dp/B004ZNA3UA/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1328917637&sr=8-2
  • Süpermiş dostum ama marka olarak iyimi bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2.5 IOMEGA Hdd disklerin usb 3 ve 2.0 performanslarında gerçekten bariz fark var...

• bu testi nec ud7020202 de yapıyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.