Şimdi Ara

İşte Tavuk Gerçeği !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2005 yılında bir tavuk 4 kilogram ağırlığğa ulaşırken 1957 yılında ise bu ağırlık sadece 905 gramdı.

Peki bu değişim nasıl gerçekleşti?

Kanadalı Poultry Science Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre değişimin nedeni tavukların genetik yapısının değiştirilmesi.

1957 yılında doğan civciv, tavuk olana kadar geçirdiği sürede 905 gram ağırlığa ulaşırken, 1978 yılında aynı civciv tavuk olana kadar 1 kilogram 808 grama ulaşıyordu.

2005 yılına gelindiği zaman ise çığırından çıkmış. Zira artık civciv tavuk oluncaya kadar geçen sürede 4 kilogram 202 gram ağırlığa ulaşıyor.

Uzmanlara göre değişimin tek bir nedeni var, tavukların genleriyle oynanaması.

Buna rağmen yer misiniz?

Biliyoruz yine de aldırmaz yersiniz...

Zira bitkiler, mantarlar, enzimler, bakteriler ve hayvanlar derken asıl insanın genetiğile oynadılar.

Kaynak :http://www.gidahareketi.org/Iste-Tavuk-Gercegi-1964-haberi.aspx

Tavuk Yemelimiyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Child -- 19 Mart 2017; 21:19:50 >

• Yemeyelim yemeyelim de bunları yemezsek ne yiyeceğiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bugun popeyes yedim mutluyum

• La ne guzel iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angarali gurl kullanıcısına yanıt
    Ben de az önce tavuk baget yedim
  • Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    İşte Tavuk Gerçeği !

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Ben de az önce tavuk baget yedim

Yapacak bisey yok ictigimiz sularin bile ne turlu oldugu mechul keske imkan olsa da kendi yetistirdigimiz tavuklari yumurtalarini yesek ama kim ugrasir tabii ye gitsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aslında kaşık yok
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dafidaq kullanıcısına yanıt
    İyi de bu büyüme doğal yollardan olmamış , tavuğun genetiği değiştirilmiş. Bütün iğrenç işlerin arkasında tek bir şey yatıyor : Daha fazla para kazanma isteği...
  • Angarali gurl kullanıcısına yanıt
    Ben tasarımcıyım, geçen bir fırıncıya roll ekmek ambalajı yaparken katkı maddesi var mı dedim "ben ekmeğe koymasam, buğdayda var zaten. Yaz lan!" dedi

Yetiştirdiğin tavuğa buğday da yetiştir...

• Dark-Child kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Child

Bütün iğrenç işlerin arkasında tek bir şey yatıyor : Daha fazla para kazanma isteği...

doğru. çok da uzağa gitmeye gerek yok. bu mesajı attığımız yerden bile anlamak mümkün.
  • Onu yeme bunu yeme. Ne yiyeceğiz kardeşim biz?

• tavukları yemeyelim de bizi mi yesinler
  • Geçen bahçedeki tavuklardan birini kestik. Alışmışız market tavuklarına bu tavuk etimi dana etimi şaşırdım. Bu tavuksa eğer markettekiler kesinlikle başka birşey

• Ben doğal tavuk yiyemiyorum alerji yapıyor. İlaçlı tavuk olacak ohh mis gibi vericeksin damarlara kanseri
  • Bunu body ciler düşünsün.Günde 1 tavuk yiyor adamlar.

• Tavuk yemek lastik yiyomus gibi etle arasinda bariz fark var

• Kimse kusura bakmasın birini seç deseler 2005 versiyonunu seçerim. Bir kere geliyoruz hayata.

• ve bodyciler sporu bırakır.
  • KARDEŞİM KARNIM AÇ NE YİYEYİM . ETİ ANCA YEMEĞE KATIK EDİP YİYEBİLİYORUZ NOHUT İÇİNDE FALAN OLUYOR. TAVUKTA OLMASA KAFAYI YERİM BEN. AİLECEK DURUMUMUZ İYİ OLMASINA RAĞMEN SADECE ET YEMEĞİ YİYEMİYORUZ ARTIK ET ELİT BİR YEMEK TR İÇİN. BENİM BÜYÜKDEDEMİN TAVUK ÇİFTLİĞİ VARDI ONUN ZAMANINDA NORMAL BESLİYOLARDI HAYVANLARI ŞİMDİ DURUM NE BİLMİYORUM.
  • Evet.Şu 2005 modellerin kesime gitmeden kemikleri kırılıyor hadisesi vardı.Doğru mu bilmem?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.