Şimdi Ara

İşte en tehlikeli 20 araba modeli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • haklısın ben de modus var... dizel ve tam % 10 daha ağır yaris dizelden, bayağı bir fark var yani......devrilme riski on da da vardır bence sonuçta yapısı yüksek ama sürüş özelliklerini meganedan daha iyi diyor dergi...sanırım yaris den daha iyi yol tutuşu ...

ben modusla uzun yola sanırım çıkmam...

Lütfen bel altı değil daha güçlü tezler gerekli:)

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

gorele2000

gec bunlari gorele senin o modus yaristen daha yuksek yaristen biraz ağir die devrilmicekmi zannediyorsun
    kullanimla ilgili adama m3 ver devirir yaris ver devirmez.....

yaklasik 150 km ortalama ile kac kez cesmeye gittim 199 gordugum cok oldu 25 dk da cesmeye gidiyorum yazin ki cesme otobani istanbul bogaz koprusu gibi rüzgar alir....

devrilme riskiymiss.... gel ben seni rüzgarli havada 180 le gezdireyim bakalim devrilecekmi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Ağustos 2007; 15:49:30 >
    f/4 IS USM

• valla buyur gel deneyelim neler atlattin ben yarisle kapim acik sana
    gel izmire sana dengesini ispatlarim......
  • bunlar görünüş itibari ile en tehlikeli araçlar kategorisinde herhalde,ben onu bunu anlamam hangi araç fazla satılıyorsa ona orantılı satış adedi artar ve kaza olaylarında ölüm olaylarıda ona endeksli artar.
  • demek sadece amerıkan japon arabaları arasında kıyas yapmış bu sıralama çıkmış. ya zaten yarısı amerıkalıda japonda alıpta bınmez kendınızı paralamıyın arkadaşlar. amerıkalının motoru 2bınden başlıyor japonyadada yarıse kadr bır suru araç vbar alınacak.turkıye gıbı yerlerde satıyorlar yarısı neyımı yakıt ekonomısı yer tutmasın dıye

sana tavsiyem şimdilik bence en güzel otoban olan bursa çevre yolunu denemen... çok rüzgarlı... dikkat et...

ceyhun@ yaris harika biar araba, şehir içi için mükemmel bence...

ama bu da hikaye değil, zaten aklında soru işareti belirmiştir... yavaş yavaş...

bence dikkat et, ateş olmayan yerden duman çıkmaz...yüksek hıza gerek yok ,, yarisle en fazla 130 km/h....

bir Türk atasözü....

quote:

valla buyur gel deneyelim neler atlattin ben yarisle kapim acik sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Ağustos 2007; 15:57:00 >
    f/4 IS USM

• ben aydin değil cesme otobani dedim aydin otobaninda nadir rüzgar olur...

valla bende soru işareti falan yok 130 u şehir icinde bileyaptiğim oldu 120 ile onume kopek cikti ani kirdim atti abs ile topladimda neyse bosver gorele 10 senedir arac kullanirim hangi araba dengeli hangisi dengesiz bilirim gelirsende sende tanik olursun uzatmicam zaten...

quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

İzmir den 20 gün önce tatile giderken geçtim... o aydın otobanını da ilk defa gördüm... fazla rüzgar yoktu..

sana tavsiyem şimdilik bence en güzel otoban olan bursa çevre yolunu denemen... çok rüzgarlı... dikkat et...

ceyhun@ yaris harika biar araba, şehir içi için mükemmel bence...

ama bu da hikaye değil, zaten aklında soru işareti belirmiştir... yavaş yavaş...

bence dikkat et, ateş olmayan yerden duman çıkmaz...yüksek hıza gerek yok ,, yarisle en fazla 130 km/h....

bir Türk atasözü....

quote:

valla buyur gel deneyelim neler atlattin ben yarisle kapim acik sana

• dünden beri içim içimi yiyordu burda yaris var niye ceyhun yok

Orjinalden alıntı: efsanea_06

dünden beri içim içimi yiyordu burda yaris var niye ceyhun yok

orda focus tek kapi ve mazda 3 var sen inaniyormusun bu listeye

Sen yaris almayı düşünmüyor muydun?

ne oldu da aman 130 u geçme diyorsun.

sen o zaman modusla 100 ü geçme güzel kardeşim.

böyle uyduruk listelere de kanma.yaris tipsiz mipsiz ama sağlam araba

Diyelim ki bir Amerikan kuruluşu olduğu halde IIHS Amerikan firmalarını tutmuyor (ilginç). Japonları da tutmuyor. Kimleri tutuyor? Almanları, İngilizleri, Fransızları, İtalyanları, İsveçlileri, İspanyolları, velhasılı Avrupalıları...

Neden?..

Sanıyorum bir açıklaman da vardır. İki satır yazıp kaçmakla olmuyor.

Peki nasıl?

Yani Avrupalıları nasıl tutuyor? Tek yolu var. Amerikan eyalet polislerinin tuttuğu kaza istatistiklerinin (herkes ulaşabilir, kamuya açıktır) içinden Avrupa arabalarını ayıklayarak yayınlıyor ve böylece ortaya Amerikan ve japon arabalarından müteşekkil bir "en tehlikeli 20 araç listesini yayınlıyor" Forbes dergisi de bunu alıp kullanıyor. Çünkü Forbes dergisi de bu kumpasın içinde. Onlar da Amerikan ve Japon arabalarından nefret ediyor...

Veya Tüm Avrupalı otomotiv üreticileri bir araya gelip IIHS ve Forbes'e para yedirdiler.

Yani sen bunu söylüyorsun

Çünkü başka türlü nasıl taraflı olacak bu liste?

Peki ispatın? İspata ne gerek bu ispat meselesi değil ki, "paşa gönül" meselesi!

Değil mi?

Yani IIHS kriterleri değil sallama kriterleri geçerlidir demektesin.

Aynı kuruluş Ncup gibi çarpışma testleri de yapıyor. Orda ilginçtir Japon arabalarını Amerikan arabalarından daha güvenli göstermiş. Bazı Alman otolarını da nerdeyse yerin dibine sokmuş.

http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=90
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=40
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=30
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=15
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=20
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=10
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=100
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=58
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=55
    http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=50

Ben bunlara bakarak bu IIHS denilen yanblı kuruluşun hangi markaları tuttuğunu anlayamadım.

Bi zahmet yardım etsen de, hangi firmalardan para yemiş bu şerefsizler, birlikte saptasak!..

DİP NOT: KOCCAMAN VE BİR KEZ DAHA YAZIYORUM - EN TEHLİKELİ 20 ARAÇ LİSTESİ IIHS'NİN ÇARPIŞMA TESTLERİYLE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR LİSTE DEĞİLDİR. 2001-2005 YILLARI ARASINDA AMERİKAN YOLLARINDA MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ KAZALARIN TOPLAMINA GÖRE EN ÇOK ÖLÜMLÜ KAZANIN YAŞANDIĞI İLK 20 ARACIN LİSTESİDİR. VE BU LİSTE IIHS'NİN TEKELİNDE DEĞİLDİR. BUNU İSTATİSTİK HALİNE GETİREN IIHS'DİR. YOKSA BU KAYITLARI ABD OTOYOL POLİSİ TUTMAKTADIR.

BUNU HALA ANLAMAMAKTA DİRENMEK ARTIK KOMİK KAÇMAYA BAŞLADI...

BU LİSTE NE YARİS'İN NE DE DİĞERLERİNİN GERÇEKTEN TEHLİKELİ ARAÇLAR OLDUĞUNU GÖSTERMEZ.

BUNU TARTIŞMAK, MELEKLERİN CİNSİYETİNİ TARTIŞMAK GİBİ BİR ŞEY.

NEDEN İNSANLAR KENDİ ARAÇLARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA BU KADAR ALINGAN VE GERÇEKLERİ YADSIMA EĞİLİMİNDE OLUYOR?

BENCE ASIL PROBLEM BU LİSTEDEN ÇOK BU ZİHNİYET.

quote:

Orjinalden alıntı: Bamsı Beyrek

Taraflı bir değerlendirme olduğuna inanıyorum. Bir çok değerlendirmeler gibi....

• Evet düşünüyordum ama şehir içi kullanımı için ve hanım için, modus sürüş özellikleri gayet güzel yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti gibi güzel özelliklerini
    clio 3 e veren harika bir araba... yarisden bu yönlerden daha iyi... ama dediğin gibi uzun yolda ne yaris ne modusla 130 u geçmemek lazım... 110 güzel hız bu arabalardan için...

bu topikde diğer yazılarımı okuman dileğiyle...aynı şeyleri söylemek istemiyorum...

niye uydurukmuş bence senin uyduruk biraz uyduruk olmuş, kusura bakma...

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

gorele 2.0 i.e

Sen yaris almayı düşünmüyor muydun?

ne oldu da aman 130 u geçme diyorsun.

sen o zaman modusla 100 ü geçme güzel kardeşim.

böyle uyduruk listelere de kanma.yaris tipsiz mipsiz ama sağlam araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Ağustos 2007; 17:04:57 >
    f/4 IS USM

• akıncı@ trallesden alıntı yapıyorum, uyduruk olarak nitelemen iftira oluyor biraz...

2001-2005 YILLARI ARASINDA AMERİKAN YOLLARINDA MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ KAZALARIN TOPLAMINA GÖRE EN ÇOK ÖLÜMLÜ KAZANIN YAŞANDIĞI İLK 20 ARACIN LİSTESİDİR. VE BU LİSTE IIHS'NİN TEKELİNDE DEĞİLDİR. BUNU İSTATİSTİK HALİNE GETİREN IIHS'DİR. YOKSA BU KAYITLARI ABD OTOYOL POLİSİ TUTMAKTADIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 6 Ağustos 2007; 17:04:20 >
    f/4 IS USM
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

dünden beri içim içimi yiyordu burda yaris var niye ceyhun yok

orda focus tek kapi ve mazda 3 var sen inaniyormusun bu listeye

yok ya tamamen saçma bir liste kendini üzme

En tehlikeli 20 araba
    Yolda güvenli kalmayı mı düşünüyorsunuz? Bağzı arabalardan uzak durmaklısınız. Örneğin, Nissan 350Z ortalama bir spor arabadan iki kat daha fazla ölüm oranına sahip.

HERHALDE BURDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE HİÇ KİMSE BU ARABA DURUP DURURKEN DAHA TEHLİKELİ DEMEMİŞ. ÖLÜM ORANI FAZLADIR DEMİŞ. ARKADAŞTA GÜZEL BİR HABER YAKALYIP KOYMUŞ BURAYA. BENİM BURDAN ANLIYACAĞIM BU ARABALARI KULLANANLAR ÖLÜM ORANI YÜKSEK KAZALARA KARIŞIYORLAR. ARTIK PROBLEM ARABANIN AERO DİNAMİĞİMİDİR YOKSA ÇOK SÜRATLİ GİDEBİLMESİ Mİ VEYA ÇOK FAZLA SATILMIŞ OLMASINDAN DOLAYI MI DAHA FAZLA ÖLÜM ORANINA SAHİP BİLEMİYECEĞİZZZ.

uzatmanın alemi yok. bence ders almak gerekli. türkiyede böyle bir araştırma yapılsa çok farklı olacaktır sonuçlar. logaz da listeye girebilir astrada yada çok sağlam olduğu savunulan volvo. sonuçta kıstas ölümlü kazaya karışmak. kimsenin malı kaka olmuyor bence. burdaki çoğu arabaya gözüm kapalı binerim hele hele çok tehlikeli olan 350Z ye

• adamlar en tehlikeli 20 otoyu seçmişler ama focusun ne işi var orda anlamadım
    zaten focus hariçi 19 oto bana görede tehlikeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:SevenFive:. -- 6 Ağustos 2007; 21:58:41 >
  • kazayı yapanlar bu arabalar değil bu arabardan çok şey bekleyip şuursuzca gazı kökleyenler.Sen doğru dürüst yolunda gittikten sonra zıpırlık yapmadıktan sonra ölümcül kazalara girme riskinde o oranda azalacaktır.
    Konuyu anlamak için başlığı anlamak lazım.En dandik arabalar dememiş en ölümcül kazalara karışan otomotiv markaları ve modelleri denmiş.

Since 2002 - Ozzy
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozzy

kazayı yapanlar bu arabalar değil bu arabardan çok şey bekleyip şuursuzca gazı kökleyenler.Sen doğru dürüst yolunda gittikten sonra zıpırlık yapmadıktan sonra ölümcül kazalara girme riskinde o oranda azalacaktır.
    Konuyu anlamak için başlığı anlamak lazım.En dandik arabalar dememiş en ölümcül kazalara karışan otomotiv markaları ve modelleri denmiş.

işte budur
  • ulan bi yarisim olsa tepe tepe kullansam bunlara inat. toyotaya güvenmiycemde renoya pejoyamı güvenecem. böyle saçma araştırmamı olur. abd de kaçtane reno pejo vs varki. bu araştırmanın amacı nekibunlara güveneyim.bu araçlar tehlikeliymiş.uzak durun diyolar.
    dürüstçe düşünelim. bu test almanyada yapılsa ilk 20 de hangi araçlar olurdu.bu tip şeylere inanmak bence çok mantıksız.gelsinler türkiyede yapsınlar aynı testi tamam derim.abd ile türkiye çok farklı yani.boşverin arkadaşlar kafa yormaya değmez be test.
    ida
    lumix g3
    lumix 14-42
    konica hexanon 50 mm f:1.7
    vivitar 35 mm f:2.8
  • Olan biteni galiba tam olarak bu arkadaş idrak etmiş. Bir kaç isim daha hariç maalesef diğerlerinin yorumları zavallılık mertebesinde.
    Bu işlerden anlamadıkları o kadar sırıtıyor ki...

Elbette yorum yapmak için uzman olmak gerekmez ama en azından biraz bilgi ve kavrayış olur yorumlarda ki okumaya değsin.

Evet, durum budur. Siz ne kadar yırtınırsanız yırtının IIHS çok saygın bir kuruluştur ve istatistiklerin gerçekliği ABD'de tartışılmaz. Ama ne gariptir ki burada tartışılıyor. Cehalet kötü şey. ABD'de kimse IIHS'yi sorgulamaz. Ne sorgulanır? IIHS'nin yayınladığı istatiskleri veri olarak kullanıp değişik yorumlar getirenlerin yorumları tartışılır, sorgulanır.

Bu liste, bu arabalar kötüdür demiyor. Neden bunu anlamamakta direniyorsunuz? Çok mu zor yahu bunu kavramak?

Bana Yaris versinler seve seve kullanırım. Hele Nissan 350Z'ye ağzımın suyu akar.

Bu liste şunu diyor: Ama çok sattığı için, ama çok yol yaptığı için, ama sahipleri çoğunlukla genç ve tecrübesiz olduğu için - hangi sebebple olursa olsun - 2002-2005 yılları arasında en çok ölümlü kaza bu arabalarda olmuş. Çünkü çok muhtemel, bunlar aynı zamanda ABD'de en çok satan ve ölümlü kaza yapma riski yüksek gençler arasında en popüler modeller. Bütün mesele budur.

Siz bunun nesini tartışıyorsunuz? Bu liste ABD'yi bağlar çünkü ABD'de marka-model dağılımı, Avrupa ve Türkiye'dekinden çok farklıdır. Orda Yaris çok satar ve haliyle daha çok kazaya karışır. Almanya'da Golf çok satar ve orada da Golf en çok ölümlü kazaların yaşandığı araç çıkabilir.

Topik açıldığından beri bunu dile getirmeye çalışıyorum. Bunu anlamaya çalışacağınıza habire üfürüyorsunuz. Yok bu liste uydurukmuş, yok yanlıymış, yok saçmaymış...

İyi, bundan sonra ABD'de insanlar sizin paşa gönlünüzün uygun gördüğü otomobiller içinde ölsünler. Yaris içinde ölmesinler.

hangi modelleri uygun görürdünüz?

Bu uyduruk listeyi yayınlayan Forbes'i ve listeyi sağlayan IIHS'yi mahkemeye vermek neden Toyota'nın aklına gelmemiş acaba?..

Ya da Ford'un?..

Yahu siz ne diyorsunuz? ABD polisinin verilerine dil uzatacak kadar şuurunuzu kaybetmiş olamazsınız. Bunlar IIHS'nin kayıtları değil. IHHS bu kayıtları federal hükümetten ve otoyol polisinden alır, daha sonra marka ve modele göre anlamlı istatistiki veri haline getirir. Fanatikliğin bu kadarı da şapşallık.

quote:

Orjinalden alıntı: alper83

Top 20 most dangerous cars
    Hoping to stay safe on the road? You might want to avoid certain cars. For example, the Nissan 350Z has a death rate that's about double that of the average sports car.

En tehlikeli 20 araba
    Yolda güvenli kalmayı mı düşünüyorsunuz? Bağzı arabalardan uzak durmaklısınız. Örneğin, Nissan 350Z ortalama bir spor arabadan iki kat daha fazla ölüm oranına sahip.

HERHALDE BURDAN DA ANLAŞILACAĞI ÜZERE HİÇ KİMSE BU ARABA DURUP DURURKEN DAHA TEHLİKELİ DEMEMİŞ. ÖLÜM ORANI FAZLADIR DEMİŞ. ARKADAŞTA GÜZEL BİR HABER YAKALYIP KOYMUŞ BURAYA. BENİM BURDAN ANLIYACAĞIM BU ARABALARI KULLANANLAR ÖLÜM ORANI YÜKSEK KAZALARA KARIŞIYORLAR. ARTIK PROBLEM ARABANIN AERO DİNAMİĞİMİDİR YOKSA ÇOK SÜRATLİ GİDEBİLMESİ Mİ VEYA ÇOK FAZLA SATILMIŞ OLMASINDAN DOLAYI MI DAHA FAZLA ÖLÜM ORANINA SAHİP BİLEMİYECEĞİZZZ.

uzatmanın alemi yok. bence ders almak gerekli. türkiyede böyle bir araştırma yapılsa çok farklı olacaktır sonuçlar. logaz da listeye girebilir astrada yada çok sağlam olduğu savunulan volvo. sonuçta kıstas ölümlü kazaya karışmak. kimsenin malı kaka olmuyor bence. burdaki çoğu arabaya gözüm kapalı binerim hele hele çok tehlikeli olan 350Z ye

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.