Şimdi Ara

İşte bu : Muharrem İnce'den TRT'ye: Bu son uyarım, 130 milletvekili ile gelirim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
3
Favori
30.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
639 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bkz: imzam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent_yavuz

    adam gibi efendi gibi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    konuşulabilecek seviyeli bir insan varmış forumda ne kadar güzel.

    ben aklıma takılanı sorayım da, delegemi olur destekçileri mi olur, kim fikri varsa yazarsa iyi olur.
    taban bu kadar isterken neden istenilen noktaya erişemiyor.

    şahsen AKP ye sağlam bir muhalafet olmasını herkesten çok istiyorum- burada AKP iyi kötü tartışması yapmıyorum, babam bile tek başına iktidar oluktan bir zamandan sonra ipleri elinden kaçıracaktır.
    çünkü en doğruya zıt fikirlerin konuşulması ve istişaresi ile gelinebilir. başı boş haraket edememek için en az hükümet kadar kuvvetli bir kontrol mekanizması olan muhalafet lazım.

    şuan kılıçdaroğlu bunu yapamıyor ne yazık ki, bence çizisinden oldukça şaşmış durumda.
    siyasi anlamda destelemesem de CHP yi, iyi bir başkanları olsun istiyorum.

    Alıntıları Göster
    Yazdıklarına aynen katılıyorum. Örneğin herkesin azılı akp'li dediği Treth de başkanlık referandumunda hayır kullanacağını açıklamıştı. Bu kadar güç bir kişiye verilmemeli demişti örnekse.

    Ben de kurumların güçlenmesini istiyorum kişilerin değil. Chp'ye bir kurum olarak bakıyorum. Kurucusu Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu ve Rumeli müdafa i hukuk cemiyeti yani kuvvacılar, tabanı Atatürkçü ve örnekse cemaate en uzak kişiler. Yani chp'nin benim için asıl gücü tabanı. Tavanı değil. Ha ben düne kadar iyi partiye veririm diyordum fakat chp'nin son iki hamlesi çok doğru hamlelerdi bence.

    Kemal beye gelirsek en büyük hizmeti 90'larda benim en nefret ettiğim kesimlerden olan vesayetçi kesimle hareket eden kişileri chp'den temizlemekle yaptı.
    Sonra o koltuğa tabiri caizse çöktü kaldı. Herhalde tamamlamadığı işleri olduğunu düşündü fakat bence kan değişikliğine izin vermeliydi. Son hamlesiyle izin verdi kan değişikliğine. O nedenle bi nacizane afferim dedim.

    Zaten yazdıklarına genelde katıldığım için burada keseyim. Uzun bile yazmışım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Değilim. Tıpış tıpış sandığa gidecek sürüden de değilim.
    Kimsenin yönlendirmesine gerek yok. Vatandaşlık görevi bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Bu mesaj silindi.
    Emeklilere ikramiyeye de palavra diyordunuz paçanız tutuşunca kaynak maynak bulmadan verdiniz. Sizin maaşları kesmesinler sakın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seviyoruz seni..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili Ak Partili kardeşlerim, sevgili CHP'li kardeşlerim, sevgili İyi Partili kardeşlerim, sevgili hala MHP'li kalabilmiş zavallı kardeşlerim, sevgili HDP'li kardeşlerim ve mecliste temsil edilemeyen azımsanmayacak sayıdaki kardeşlerim:

    Size hayatın gerçekleri:

    Particilik kanunumuz parti delegelerinin seçimi konusunda son derece geniş davranmış, insiyatifi partilere bırakmış. Bu durum her partide partinin aynı şekilde yönetilmesinin önünü açmış:
    Türkiye'de her parti tepeden aşağı doğru yönetiliyor. A'dan Z'ye herşeye genel merkez yönetimi karar veriyor. Buna, kendisini seçecek delegeyi belirlemek de dahil. Bunu mantık dahilinde bana adam gibi açıklayın. Söz size, hangi parti derseniz ona oy vereceğim. Ben bir kulüp başkanıyım. 300 üye var. Beni seçecek olan kurul 11 kişiden oluşuyor. Kurulu da ben tayin ediyorum. Sizce bunda bir garabet yok mu?

    Aynı şekilde BÜTÜN PARTİLERDE taşra örgütlenmelerini de merkez yönetimi yönetiyor. Yani, her şehirdeki örgütlenmeyi Ankara'daki merkez yönetiyor. Taşra deyince aklınıza çemişkezek gelmesin. İstanbul da, İzmir de, Bursa da taşra örgütlenmesi... Şimdi, partili halk nerede? Bir ildeki partili halk partisi üzerinde ne kadar söz sahibi? SIFIR. Yani, Kerem kardeşim "ben CHP'liyim" diyor. Yaşadığı il taşra örgütlenmesi üzerinden CHP'de söz hakkı SIFIR. Hayrunisa bacım "ben Ak Partiliyim" diyor. Yaşadığı il taşra örgütlenmesi üzerinden partisi üzerinde söz hakkı gene SIFIR. Garip değil mi? Partileri biz yönetmiyorsak, partiler bize ne düşünmemiz gerektiğini dikte ediyorsa, biz sadece diktatör adayları arasından seçim yapıp, diktatörümüzü seçmiş olmuyor muyuz?

    Bitmedi... Kaçımız oy verdiği ildeki oy verdiği partinin vekilini tanıyor? Tanıyorsa, kendisini iyi temsil ettiğini düşünüyor mu? Bu vekiller, yaşadığınız şehirdeki sorunlarınızla ne derece ilgililer? Hiç bir sorun yaşayıp vekilinize ulaşmayı denediniz mi? Vekilin işlerinden biri, belki de en önemlisi, yaşadığı ildeki insanların nabzını tutmak, derdini dinlemek, sorunlarını çözmeye çalışmaktır. Bunu gözle kaç kere gördünüz? %90 ihtimal görmediniz. O zaman bu kişiler halkın vekili midir? Aynı şekilde, aday adayları içinde "şu olsun" diye düşündüğünüz birini aday yapma gücünüz nedir? SIFIR. Genel merkez isterse aday olur. İstemezse olamaz. Sizin aday yapmadığınız, aday olarak önünüze konan vekil, sizin vekiliniz midir? BAŞKANININ YALAĞI MIDIR?

    Şimdi, yukarısı "ülkede neden 38 parti var?" Sorusuna da cevap niteliğindedir. Benzer şeyleri düşünmesine rağmen, aynı çatı altında sesini duyuramayan adam, tabanı ile birlikte yeni parti kuruyor. Anap'ı DYP'den ayıran nedir? Veya DSP'yi CHP'den ayıran nedir? Heç...

    Peki çözüm ne?

    Çözüm:

    1) Particilik kanunu değiştirelim. Taşra örgütlenmelerindeki koltuklara kim geleceğini o ildeki partili halk karar versin. Adaylar koltuklara adaylığını koysun. Partili halk seçsin. Bu koltuklardan bazıları genel kurulda delege koltuğu olsun. Böylece, partili halkın eli ile seçtiği adam genel kurulda o ildeki partili halkı temsil edebilsin. Genel merkez yönetimine partili halk temsilci göndererek karar vermiş olsun.

    2) Aynı şekilde, milletvekili adaylarına da her il bölgesindeki partili halk karar versin. Böylece aday adayları içinden her ildeki partili halk kendi adaylarını seçsin.

    3) Böylece genel merkez yönetimi en alttan, en üste doğru yönetilecek, tabanın hoşlanmadığı şeyler genel merkezin hızla değişmesine sebep olacak, partili halk yönetimi ele almış olacaktır. İşte bu, demokrasidir. Gerisi yalandır. Tatavadır.

    4) Yukarıdaki 3 madde gerçekleştirilince, ilk iş, parti kurmak ve yürütmek zorlaştırılmalı. Küçük partiler kapanmaya veya birleşmeye zorlanmalı, parti sayısı azalınca da %10 barajı garabetinden kurtulunmalıdır. İlk etapta %5, sonra %3'e kadar indirilebilir.

    -------------------

    Demokrat yaklaşıma sahip, ülkesinin iyiliğini, halkının yönetimde söz sahibi olmasını isteyen, GERÇEKTEN DEMOKRASİ YANLISI herkes bu 4 maddede uzlaşabilir. Şimdi, buna itirazı olan var mıdır? Varsa neden?

    Buna itiraz edemiyorsanız ve hala iktidara oy veriyorsanız, ortada bir garabet var demektir. Demokrasi isteyen, yukarıdakilerin gerçekleşmesi için oy verir. Ben açık konuşayım, yukarıdaki değişimleri gerçekleştirmeye niyeti olmayan kim varsa iktidardan indirecek oyu veririm. BÜYÜK KONUŞUYORUM: Yarın CHP iktidar olsa, yukarıdaki değişimi gerçekleştirmek için zerre çaba sarf etmese, seçim günü geldiğinde Ak Parti %10 baraj savaşı veriyor olsa, sırf iktidarı zorlamak, mümkünse indirmek için Ak Parti'ye oy veririm! Benim için bu iş bu kadar açık. Geleni indirecek oyu vereceğim. Ne zamana kadar? Yukarıdaki değişimi gerçekleştirmeye niyetli ve değiştirmek için çabalayan NAMUSLU ve HAYSİYETLİ birileri iktidara gelene kadar...

    İtirazı olan varsa söylesin. Yukarıdaki basit yönetim şekli neden ileri demokrasi savındaki, 16 yıllık Ak Parti iktidarında yapılmamıştır da, otorite merkezileştirmesi, yani tam tersi yöne bir harekete girilmiştir?

    "Efendim istikrar için." veya "Daha hızlı karar almak için" Otoriteyi merkezileştirmek istikrar getirmez. Otoritede herkesi söz sahibi yapmak istikrar getirir. Herkesin sesinin değerli olduğu ülke çok gelişir. Tek bir sesin güçlü çıktığı ülke gelişmez ve zayıf kalır. Az kişinin otoriteyi paylaştığı bir düzeni dışarıdan manupile etmek ve kukla gibi yönetmek daha kolaydır. Çok kişinin uyum içinde otoriteyi paylaştığı bir ülkeyi manupile etmek çok zordur. Neresinden tutsan olmuyor yani. O zaman neden?

    Mantık dahilinde açıklayın. Açıklayabilene açık çek: Söylediği adaya ve söylediği partiye oy vereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Mayıs 2018; 19:39:37 >




  • levent_yavuz kullanıcısına yanıt
    Daha dun inceye saldiranlar simdi tutmaya basladi incenin bir videosu yüzünden cok cabuk renk degistirebilen bir grup oldu ortalik ne değişti simdi ince ayni ince herkes dogruyu konuşsa sorun olmayacak tarafsizliktan bahsedenler tarafli 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelin hepimiz tarafsiz olalim yapabiliyormuyuz. Gerçek insanlık yavas yavas bitiyor dikkat ettinizmi etrafiniza

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte bu : Muharrem İnce'den TRT'ye: Bu son uyarım, 130 milletvekili ile gelirim

    Rezillik
    Yüzüne tükürmek lazım böylelerin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sazankiller

    Zuhahahahaha

    Adamlara daha kendi partilileri asansörde yer vermiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke İnce yerine Hırvatistan cumhurbaşkanı gibi bir adayımız olsaydı, tulum çıkarırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamın dibi bee:)) Oyum sana helal olsun
  • vay be tam istediğim muhalefet
  • adamın ham maddesi hemde sonuna kadar seninleyiz
  • Asansördeki 10 adamı yönetsin önce 😂😂😂 kendisi bile biliyor iktidara neden gelemediklerini.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demokrasi nerede... halkın parası ile eşe dosta peşkeş çekilen media ve adaletsizlik normal görünüyor herşey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heyt be ince! konuş..
  • Muharrem İnce daha yeni başlıyor , muhalefetin tepkisini odaklayabilecek birisi kendisi.
    İktidar partisi kanunları deforme etmekten vazgeçmek zorunda kalacak.
  • Yalnız cidden hangi kanalı açsam afedersiniz aynı kişiyi görüyorum. Kaç tane muhalefet var bir tanesini bile göstermiyorlar. Böyle bir korku böyle bir alçaklık olamaz.
  • RTE 'den daha diktatör (sizin kafa ile yazdım) olacak desenize demek ki rte 'yi bu yüzden seviyorsunuz akp lilerden bile daha çok hayran daha çok takipçisisiniz bu konu ile de bu durumu biraz daha netleştirmiş oldunuz, güzellllll..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.