Şimdi Ara

İşte bizim geri kalmamızın sebebi....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hep kopya hep , hiç orjinal fikir yok. Neredeyse her dizimiz ve bir çok sinema filmimiz hep kopya. En yakın örneği bugün trt'de başlayan, zengin kız fakir oğlan . benim gibi az biraz yabancı sinema tutkusu olan kişiler ilk 30 dk içinde eminim zor baba'yı izliyormuş gibi olmuşlardır (Meet the Parents). Sözde modern keloğlan filmi . Hiç alakası yok . bu diziye modern keloğlan filmi diyen Keloğlan'ı yaratan kişilere ve Keloğlan tarihine hakaret etmiş olur. Bizim dizide ufuk özkan'ın canlandırdıgı karakter hem saf hem salak , ama keloğlan saf ama cin gibidir. Modern Keloğlanla uzaktan yakından alakası yok. 30 dk izledim resmen zor babayı izliyormuşum gibi oldum (Meet the Parents) , Ufuk Özkan zaten Türk televizyonlarının Ben Stiller'i. zor babada da ben stillerin canlandırdıgı roldeki adamın adı da kız ismiydi , ufuk özkanın ismide kız ismi oluyor. bir meslekleri farklı o hemşireydi bizimki bankacı. o filmde de kızın annesi gayet iyimserdi , bu dizide de aynı. o filmde de kızın babası sinirli , diktatör idi bizim dizininde böyle . babalar arasında tek fark meslekleri .
    yani benzerlikleri saymakla bitmez benzemeyen yerlerini saysak daha iyi. işte bizim bu tv ve sinema dünyasında geri kalmamızın sebebi bu. iş yapmak için iş yapıyorlar , o işi başarmak için değil

• Kopya olmayan tek dizi behzat ç. sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slippery Soap

Kopya olmayan tek dizi behzat ç. sanırım

HERHALDE ...
  • Umutsuz Ev Kadınları, kopya olmayan pek çok diziden daha kaliteli. Çekim kaliteleri olarak söz ediyorum. Ancak bir saatlik özetler zaten piyasanın kalitesini yerlerde süründürüyor. Sonra da gelen uzun süreleri.
  • Arkamızda bir güç mü var ki orjinal,mükemmel filmler,diziler çekelim..... Film sektöründe de milyonlarca bütçe ile çekilen filmlerimiz vasatın üzerine çıkamıyor,beş para etmiyor ne yazıkki.
  • İstenirse elbette bizden de iyi işler çıkar. Ancak bizde herkes salla başı al maaşı derdinde olunca bizimkiler yapılan işe doğru dürüst çaba göstermiyor, emek olmadan yemek yapmaya kalkıyor. Böyle olunca da hep kalite yoksunu yapımlar ortaya çıkıyor.

Öte yandan Türk televizyonlarındaki dizi yayın sistemi de baştan aşağı yanlış. Bir kere eylül ayından haziran ayına kadar her hafta yeni bölüm çekilmesi dizi yapımcılarını çok zora sokuyor. Onlar 1 yılda 13 sağlam bölüm çekiyor, biz ise 1 yılda 40 kıytırık bölüm çekiyoruz. Ayrıca onların bölümleri 40'ar dakika ve dopdoluyken bizim bölümlerimiz 2'şer saat ve bomboş. Resmen 2 saat boyunca habire sakız gibi uzatılmış sahneler izliyoruz. Bizimkilerin yaptığı yazık günah, izleyiciye eziyet resmen.
  • Bu sorun Hollywood'da da var. Hala en çok gişe toplayan filmleri eskiden yapılmış filmlerin yeniden kurgulanmış,uyarlanmış hali. Tabi teknolojiyide iyi entegre ediyorlar. İşlerini en kolaylaştıran şeyler ise Çizgiroman kültürlerinin olması ve bunu hem sürdürebilmeleri hemde iyi kullanabilmeleri (üçleme dörtleme yeniden uyarlama).

Aslında bizimde çok güzel destanlarımız ve eskiden çekilmiş güzel film, dizilerimiz var, ama sorun şurda, Amerika gibi bu dizileri yeniden uyarladığımızda önyargılı davranıp uzak duruyoruz. Tabi kısır döngüde yok değil, her 2-3 yılda bir dönem dizileri, aşiret,töre dizileri değişik şekillerde önümüze konuluyor ! Burda hedef kitle tabiki annelerimiz ablalarımız kısacası kadın kitlesi. Artık unutmamalılarki evlerde Tvler (İnternet vb.) çoğaldı ve isteyen istediğini izleyebiliyor. Yapımcılarda riske girmek herine asıl hedef kitleleri olan kadınlara yöneliyorlar ve işi garantiye alıyorlar. Yenilikçi olmak bu sektörde zor, Üsküdaragiderken gibi kaliteli bir dizi reyting kurbanı oldu, belki Leyla ile Mecnunda bunların içine girebilirdi ama TRT yönetimi ilk başından sonuna kadar yapımcının arkasında oldu (Burdadevlet televizyonu olması ve reyting kaygısının olmamasınında payı var).

Son olarak, umarum yeni reyting hesaplama yöntemi kimsenin hakkını yemeden adil bir ölçüm yapar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye de imkan verılmıyor ki alttan gelen oyuncuya olsun bu tür işler ile uğraşanlara 2.yıl tiyatro ile uğraştım içinde ki pislikten dolayı bıraktım benim orginal fikrim var ma kime ne ki kime göndercem yazıp kim takar idda ediyorum cok iyi drama dizileri cıkarabılırım.ama imkan yok
  • Sunu da dusunmek lazim amerika da en uzun dizi 1. Saat bile degil.
    Bizde 2. Saat.
    Senaristler ne yapacaklarini sasiriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu anladık yerli dizilerin büyük bir kısmı uyarlama. Ve yine anladık çoğunuz yabancı dizi izliyorsunuz da ''kör göze parmak'' gibi her yeni yerli dizide papağan gibi ''ayyy çakma yaa izlenmez, tutmaz, geçiniz'' lafları artık sinir bozucu olmaya başladı.
    Bu ülkede dizi sektörü böyle. Ortalama bir bölüm 90 dakika sürüyor, diyaloglar fazla ağdalı, oyuncular kötü vs. vs. Her seferinde bilindik lafları söylemek komik.
  • millet ne izliyorsa adamlar onu yayınlıyor... yapımcılarından cok sucu yok...
  • acaba Türkiye'deki diziler yabancı ülkelerde onların dizileride bizde olsa nasıl olurdu.yani yabancılar çakma biz orjinalleri yapsaydık

ayrıca tüm dizilerimiz çakma diyen arkadaşlar yalan dünya,böyle bitmesin,behzat ç. gibi yapımlara bakmıyorlar sanırım...
  • yerli diziler burada çok eleştirildiği kadar başarısız değiller. Coğrafyamızda(balkanlar ve ortadoğuda) en çok izlenen diziler Türk dizileridir büyük ihtimalle. Orjinal yapımlarda oluyor, uyarlanması gerekenlerde oluyor. Ulusal ana kanallarda(atv-fox, kanald, showtv) yabancı dizi koysan izlenmez, zamanında yaptılar olmadı. Bazı dizilerin kültürümüze, yaşam tarzımıza uyarlanması normal. Bu kopyacılıktan daha çok düzenleme gibi oluyor.

Zengin kız fakir oğlan benim en sevdiğim son dönem dizilerinden biri. Konusu zaten klasik bir konu, yabancılardan alınsa ne olur alınmasa ne olur.

Birde kopya yapım sadece bizde değil dünyada da var. Bildiğim bazı ingiliz dizilerinide birebir amerikaya uyarlamışladır. mesela coupling gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delton

yerli diziler burada çok eleştirildiği kadar başarısız değiller. Coğrafyamızda(balkanlar ve ortadoğuda) en çok izlenen diziler Türk dizileridir büyük ihtimalle. Orjinal yapımlarda oluyor, uyarlanması gerekenlerde oluyor. Ulusal ana kanallarda(atv-fox, kanald, showtv) yabancı dizi koysan izlenmez, zamanında yaptılar olmadı. Bazı dizilerin kültürümüze, yaşam tarzımıza uyarlanması normal. Bu kopyacılıktan daha çok düzenleme gibi oluyor.

Zengin kız fakir oğlan benim en sevdiğim son dönem dizilerinden biri. Konusu zaten klasik bir konu, yabancılardan alınsa ne olur alınmasa ne olur.

Birde kopya yapım sadece bizde değil dünyada da var. Bildiğim bazı ingiliz dizilerinide birebir amerikaya uyarlamışladır. mesela coupling gibi.

birincisi yabancı dizilerin tutmamasının ana sebebi kültür farklılığı veya yaşam tarzı felan değil . elbette spartacüsü sansürsüz yayınlarsan izlenmez veya sansürlersen de anlaması zor olur bunlar istisna .
    yabancı dizilerin tutmamasının EN BÜYÜK SEBEBİ bizim halkımızın anlama zorlugu olmasıdır. yani 1 dk'lık yabancı dizideki sahneyi bizim halkımıza anlatmak için çekilmiş olsaydı en az 4 dk olarak çekilmesi gerekirdi. kimse kusura bakmasın Türk halkı yavaş düşünen bir ırktır . dakikalarca bakışmalardan, dakikalarca açıklamalı repliklerden oluşan dizileri ancak izler bizim halkımız . misal benim annem , süpernatureli izliyoruz bi ara sorup duruyor veya eniştem hani eğitimle alakalı diyecek olursanız ki eniştem ögretmen bende bazı yerleri sonradan anlıyorum . misal bi örnek daha vereyim starda gece yarısı çıkan bi dizi vardı Law & Order , çoğu bölümünün sonunda misal anlaşma oluyopr suçlu ile ama son mahkemeyi göstermiyorlar annem diyor ee hani ne oldu . işte bizde yabancı dizilerin tutmamasının sebebi bu . herşey açık açık gösterilecek herşey açık açık anlatılacak bizim halkımıza yoksa tutmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.