Şimdi Ara

Kurtlar Vadisi ile Pusu'nun arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Efsane Kurtlar Vadisi ile KV Pusu arasındaki en önemli fark bence samimiyet. KV sanki daha çok bizden gibiydi bize yakın şeyler vardı ama KVP'de tamamen uzak şeyler var. En azından Çakır'da Polat'ta kendimizden ufacık ta olsa bişey görebiliyorduk ama Pusu'da kim var ki böyle bize yakın bulduğumuz kişi ?

    Bana göre diğer önemli şey yönetmen ve çekimler. Osman Sınav'lı KV'ye baktığımızda bölüm sonları bile ayrı bitiyordu. Kurtlar Vadisi 1-55 arasındaki tüm bölümlere bakarsak tam izleyicinin istediği detayların ön plana çıkmasıyla harika çekim yapılıyordu. Mesela bir bölümün sonunda Polat Çakır Memati Dayı hepsi tek karede bitirmişlerdi bölümü. Başka bir bölümde Polat'la Çakır silahlarını çekmiş çatışmaya giderken öyle bitirmişlerdi.Şimdi burada söylemekle göstermek arasında çok fark var. Daha canayakındı demek istediğim.

    Tema olarakta çok fark var. Kurtlar Vadisi'nde konu Konsey'in bitirilmesiydi Irak meselesi,Sehemler,Toplantılar,Suikastler yan konulardı. Dizi yan konulara bağlı olarak yürüyordu ama her halükarda konu Konsey'e bağlanıyordu. Pusu'da tema nerdeyse her sezon değişiyor. İlk sezon 4 aile,İkinci Sezon dış ilişkiler - derin devlet, Üçüncü sezon derin devlet, Dördüncü Sezon Gladio v.s v.s ...







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Kurtlar Vadisi ve Pusu Arasındaki Fark

    "Kurtlar Vadisi ve Pusu" televizyon dizileri, Türk televizyon tarihinin en popüler ve uzun soluklu yapımlarından ikisidir. İki dizi de organize suç, devlet ve siyaset ilişkileri ve vatanseverlik temaları üzerine kuruludur. Ancak bazı önemli farklar da mevcuttur:

    Konu ve Karakterler:

    • "Kurtlar Vadisi" (2003-2005), Polat Alemdar adlı bir gizli ajanın Türkiye'deki organize suç örgütlerine ve yabancı istihbarat servislerine karşı mücadelesini anlatır.
    • "Kurtlar Vadisi Pusu" (2007-2016) ise, "Kurtlar Vadisi" dizisinin devamı niteliğindedir ve Polat Alemdar'ın emekli olduktan sonraki hayatını ve yeni bir suç örgütüyle mücadelesini konu alır.

    Yayın Süresi ve Bölüm Sayısı:

    • "Kurtlar Vadisi" 97 bölüm olarak yayınlanmıştır.
    • "Kurtlar Vadisi Pusu" ise 302 bölüm sürmüştür.

    Yapım Ekibi:

    • Her iki dizi de Pana Film tarafından yapılmıştır.
    • Ancak "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi, "Kurtlar Vadisi" dizisine göre daha kalabalık bir oyuncu kadrosuna ve daha geniş bir yapım ekibine sahiptir.

    Teknik Özellikler:

    • "Kurtlar Vadisi Pusu", "Kurtlar Vadisi" dizisine göre daha yüksek görüntü ve ses kalitesine sahiptir.
    • Ayrıca "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde daha fazla özel efekt kullanılmıştır.

    İzleyici Profili:

    • Her iki dizi de geniş bir izleyici kitlesine hitap etmektedir.
    • Ancak "Kurtlar Vadisi" dizisi daha çok erkek izleyiciler tarafından tercih edilirken, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hem erkek hem de kadın izleyiciler tarafından takip edilmektedir.

    Sonuç:

    "Kurtlar Vadisi" ve "Kurtlar Vadisi Pusu", Türk televizyon tarihindeki en önemli dizilerden ikisidir. Her iki dizi de benzer temaları ele alsa da, konu, karakterler, yapım ekibi, teknik özellikler ve izleyici profili açısından bazı farklılıklar göstermektedirler.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlk başlarda mafya olmamasıydı şu sıralar ağır siyaset hakim. İktidar dili kullanılıyor. Ama Polat ve mazisi için izliyorum.
  • Öyle surer gider ilk 97lik etap bambaskaydi heycan vardı. Merak ediyorduk diğer bölümleri herkes teori uretirdi. Suan hic bisey yok dizide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk zamanları gerçekten muhteşem bir diziydi. Sonra zamanla bozdu, pusu olunca hepten bozuldu kurtlar vadisi akpye döndü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rusher-

    Öyle surer gider ilk 97lik etap bambaskaydi heycan vardı. Merak ediyorduk diğer bölümleri herkes teori uretirdi. Suan hic bisey yok dizide.

    Heyecan bence Pusu'nun ilk 93 bölümündede vardı. İyi kötü izlenebiliyordu bölümler.93'den sonra kanal değiştirdi herhalde ben sonra izlemeyi bıraktım. Shamir'le Şahmeran'ın diziye girdiği bölümlerdi.

    Konu tamamen bizden uzaklaştığı için izlemeyi bırakmıştım. Şimdi Kurt Seyit ve Şura'da da aynı şey oldu. Baktılar halk kendinden bişey göremiyor bu dizi onlara yabancı kalıyor hemen konsepti değiştirip İstanbul'a kaydırdılar diziyi. İnşallah Pusu'da yeni sezonda böyle olur.Ben bitmesini istemiyorum, şöyle Polat'ın yerini alabilecek karakterler yaratsalar dizi çok şekil olacakta yok işte.




  • kurtlar vadisi tam mafya dizisiydi. pusu ise siyaset içerikli. ki benim için çakır öldüğü gün vadi bitmiştir.
  • Vadi 97.bölüm gerçekten efsaneydi heleki ilk 55 konusuna tamamen katılıyorum 55'den sonra dizi para kazanmaya başlayınca Osman Sınavdan aldılar kendi şirketleri kurdu Raci Şaşmaz-Necati Şaşmaz ki herşeye rağmen 97.bölüme kadar çok iyi gitti ozaman 97.bölümlük seriyi bitirende hükümet baskısı olmuştur ki iyiki bitmiş çünkü tam tadında bırakmışlardı 97.bölümlük Efsanenin zaten içersinde ince siyaset vardı fakat tamamen tarafsız ve masum bir siyasetti bundan dolayı bitirildi sonra Irak Filminin müthiş gişesinden dolayı tekrar bi çekelim dediler 1 yıl felan aşşağı yukarı senaryo için hazırlandı kurgu yapıldı fakat 1.bölümden sonra yine yayından kaldırıldı o da kaldırılca adamlar para kazanalım bari nasılsa dizi izleniyor mahiyeti düşünülürek 2-3 ay bile geçmeden Şubatta Terör kaldırıldı Nisanda Pusu başladı yani doğru dürüst bir kurgu yapılmadan Pusu başladı ve buna rağmen ilk 4 sezon felan gayet iyiydi sonra kökten siyaset oldu dizi hemde taraflı bir şekilde tabi sürekli kanal değiştirmesininde nedeni var bunun altında bu sezon zaten kökten çöp geçen sezon 7.sezon yani son 5 bölüme kadar harika bir sezon çıkartmışlardı hatta bende vaybe demiştim memati'nin ölmesine rağmen ama onunda değerini bilemeden bozdular.




  • Kurtlar Vadisi'nin artısı Pusu'dan hem harbiden ilmek ilmek işlenmiş bir senaryosu olması. Soner Yalçın'ın danışman olması. O zaman dikkat ettiyseniz sürekli Amerika-Irak savaşına göndermeler, derin devlet yapılanması, Aslan Akbey bile gerçek hayattan esinlenilmiştir(bkz: Hiram Abas) (Burada Soner Yalçın'ın payı büyük). Ayrıca kurtlar konseyindeki oyuncular muazzamdı.
  • ilk 97 bölümde çok büyük bir düşman vardı ve her bölüm o düşmanı bize hissettiriyordu.
    şimdi ise düşman ne kadar büyük olursa olsun Polat abimize bir şey olmayacağını bildiğimiz için bir etkisi kalmıyor. o kadar kötü karakter girdi ve öldü ki artık gösterecek kötülük bırakmadılar. en son beşikteki çocuk bile öldürüldü, daha ne olsun?
    dizinin asıl başrolü Memati karakteriydi (Polat abimizi saymıyoruz çünkü o bir hero) onuda İskender'in eroinman yaptığı bölümden sonra kaybettik.


    aslında Pusu'nun başlarıda güzeldi, henüz Polat abimiz ölümsüzlük iksirini içmemişti. birazda ilk 97nin etkisiyle gözümüze hoş gelmişte olabilir ama şuanki KVP tamamen paraya yönelik devam ettirilen bir dizi, isimi satıyorlar.
  • İlk çıktığı 2003 yılından beri izliyordum. Dizi taki gezi parkı olaylarından sonra saçmalayıncaya kadar, geçen sene bıraktım. Hiçte aramıyorum.
  • tnt de bi kaç bölüm izledim bıraktım..iskendere kadar yine bi şekil izletiyordu kendini..iskenderden sonra sıradan bir dizi haline geldi
  • İlk seri bence efsaneydi. KVP ise saçma sapan bir dizi oldu.
  • Kurtkar vadisi 1.97 efsaneydi.Pusu da iskenderin ölümüne kadar süperdi.Sonra memati öldü falan ama sonraki sezon da iyi kötü güzeldi..Maskeli fedai heyecan katmıştı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.