Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakultesi Hakkında Bilgisi Olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir iki sayısal bölüm haricinde İstanbul Üniversitesi tarih veya coğrafya yazmayı düşünüyorum. Bu fakultede olan varsa eğer bana okulun eğitimi ve ortamı ayrıca yakın çevrede varsa yurtlar hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim.
    Birde orada okuyan bir öğrencinin aylık gideri ne kadar olur ortalama ?

• aslan İstanbul Üniversitesi tarih hakkında bilgi verir misin arkadaşa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Half Moon Syndrome

aslan İstanbul Üniversitesi tarih hakkında bilgi verir misin arkadaşa?
    Forumda İstanbul Tarihte okuyanda varmış daha iyi kimden öğrenebilirdim ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dahaka.warrior

Forumda İstanbul Tarihte okuyanda varmış daha iyi kimden öğrenebilirdim ki

Bir de yorum yazaydı iyiydi
  • Çevrimiçi değildir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahaka.warrior -- 30 Haziran 2015; 19:22:57 >
  • quote:

Sonuçlar beklediğimden düşük geldi
    Bir iki sayısal bölüm haricinde İstanbul Üniversitesi tarih veya coğrafya yazmayı düşünüyorum. Bu fakultede olan varsa eğer bana okulun eğitimi ve ortamı ayrıca yakın çevrede varsa yurtlar hakkında bilgi verebilirse çok sevinirim.
    Birde orada okuyan bir öğrencinin aylık gideri ne kadar olur ortalama ?

Coğrafya eğitiminde Türkiye lideriyizdir sanırım bunu iddia edebilirim. Coğrafya konusunda kaliteli hocaların çoğu İÜ'de ve İÜ'den çıkmıştır. Yalnız tarih ve coğrafyanın belirli bir gelecek hedefi yoksa tercih edilmesini önermiyorum. Bu tür bilimsel bölümlerde iş imkanını kişi kendisi oluşturur, kendinizi geliştirmeniz gerekir. Ayrıca bölümü sevmiyorsanız veya ilginiz yoksa da zorlanırsınız.

Yakın çevredeki kaliteli özel yurtlar 600 lira civarından başlıyor, yalnız birçoğuna yemek dahil değil. Cemaat yurtlarında kalırım dersen 400-500 seviyesinde bulabilirsin sanırım. KYK yurtları hakkında bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Coğrafya eğitiminde Türkiye lideriyizdir sanırım bunu iddia edebilirim. Coğrafya konusunda kaliteli hocaların çoğu İÜ'de ve İÜ'den çıkmıştır. Yalnız tarih ve coğrafyanın belirli bir gelecek hedefi yoksa tercih edilmesini önermiyorum. Bu tür bilimsel bölümlerde iş imkanını kişi kendisi oluşturur, kendinizi geliştirmeniz gerekir. Ayrıca bölümü sevmiyorsanız veya ilginiz yoksa da zorlanırsınız.

Yakın çevredeki kaliteli özel yurtlar 600 lira civarından başlıyor, yalnız birçoğuna yemek dahil değil. Cemaat yurtlarında kalırım dersen 400-500 seviyesinde bulabilirsin sanırım. KYK yurtları hakkında bilgim yok.

Teşekkürler. Zaten bu 2 bölümü ilgim olduğu için istiyorum. Belki oraya gelen herkesin hedefi akademisyenliğe yükselmektir ama ben bu konuda kendime gerçekten çok inanıyorum. Umarım gelirsemde herhangi bir pişmanlık yaşamam.

• TS 2 sıralamam 4552. Yeditepe tam burslu mu yazayım, ist tarih mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

Teşekkürler. Zaten bu 2 bölümü ilgim olduğu için istiyorum. Belki oraya gelen herkesin hedefi akademisyenliğe yükselmektir ama ben bu konuda kendime gerçekten çok inanıyorum. Umarım gelirsemde herhangi bir pişmanlık yaşamam.

Yok hocam aksine, maalesef 100 kişilik sınıfta akademisyenlik isteyenler taş çatlasa 5-10 kişi felandır sanırsam.

İlgin varsa eğer sıkıntı çıkmadan gayet yüksek notlar alabilirsin. Dersler zaten zevkli geçiyor. Bu arada 4 yıllık programa bakmak istersen linkini de vereyim, birkaç ders eksik ama gene de güncel sayılır.

https://egitimdeyapilanma.istanbul.edu.tr/akademik/index.php?page=mufredat&&birim_id=42&&dil=tr

Tarihin ders programı da şöyle : https://egitimdeyapilanma.istanbul.edu.tr/akademik/index.php?page=mufredat&&birim_id=109&&dil=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 30 Haziran 2015; 19:38:00 >

• O halde oraya 4 yıllık olsunda ne olursa olsun mantığı ile mi gelmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3DROS3V3RTIGO

aslan İstanbul Üniversitesi tarih hakkında bilgi verir misin arkadaşa?

Tabi
    Yurt hakkında bir bilgim yok kendi evimde kalıyorum.
    Bu sene ilk senem bitti daha yeniyim yani Tarih okuyorum ama ikinci öğretimim, o yüzden örgün eğitim hakkında bir şey söyleyemem. Derslere profesörler giriyor, nadiren öğretim üyeleri giriyor, eğitimi iyi yani. Hocalar zaten kendi alanlarında en önde gelen isimlerinden.
    Edebiyat Fakültesi küçük bir bahçeye sahip, küçük ama kullanışlı Ara sıra çevik kuvveti görürsün çünkü siyasi ayrılıklar yüzünden tartışma çıkabiliyor ama korkulacak derecede değil diye düşünüyorum. Çünkü ikinci öğretimde değil sabahları oluyor. Ulaşım konusunda sıkıntın olmaz diye düşünüyorum, İstanbulun göbeğinde sonuçta.

Ne kadar harcarsın orası sana kalmış. Ben pek gezen biri değilim, o yüzden bir şey diyemem. Başka bir sorun varsa seve seve yardımcı olurum.

• quote:

O halde oraya 4 yıllık olsunda ne olursa olsun mantığı ile mi gelmişler

Genel kesim öğretmenlik düşünüyor.
  • A.S.L.A.N kullanıcısına yanıt
    Fakulteye sanal tur ile biraz göz attım bence hoş
    Gelelim en klasik soruya dersler de çok zorlanıyormusun
  • quote:

Valla şöyle söyleyeyim. Dersler çok keyifli geçiyor, istisnalar kaideyi bozmaz tabi . Hele tarihi seviyorsan, çok keyif alırsın, en azından benim için böyle. Ama bununla kalmıyor tabi ki, çalışman lazım derslere, öyle çok zor değil, normal bir seviyede sınavlar, çalışan rahatlıkla geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

quote:

Valla şöyle söyleyeyim. Dersler çok keyifli geçiyor, istisnalar kaideyi bozmaz tabi . Hele tarihi seviyorsan, çok keyif alırsın, en azından benim için böyle. Ama bununla kalmıyor tabi ki, çalışman lazım derslere, öyle çok zor değil, normal bir seviyede sınavlar, çalışan rahatlıkla geçiyor.

Alıntıları Göster
    Daha önce açmış olduğum bir konuydu Ottoman_PoweR adlı kullanıcının yazdığı cevapları okursan faydası olacağını düşünüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_106881965/tm.htm

Yandal olarak hangi bölümleri okuma imkanı var okulda bilgin var mı
  • quote:

Yandal olarak hangi bölümleri okuma imkanı var okulda bilgin var mı

Üniversite sitesinde bulabilirsin şu an bilmiyorum link veremem ama Edebiyat Fakültesinde tüm bölümlerle yapılıyor diye biliyorum.
    Buldum:)
    http://edebiyat.istanbul.edu.tr/ogrenciisleri/?p=7240

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.S.L.A.N -- 1 Temmuz 2015; 3:34:56 >
    Çok soru sordum farkındayım
    Şimdi atıyorum psikoloji ile çap yapmak için benim lys den aldığım puanın aynı zamanda psikoloji bölümünede yetiyor olması mı gerekiyor.
  • quote:

Şimdi atıyorum psikoloji ile çap yapmak için benim lys den aldığım puanın aynı zamanda psikoloji bölümünede yetiyor olması mı gerekiyor.

Hayır, ortalamanın 3.00 ve üstü olması gerekiyor. Sonra başvuru yapıyorsun, en yüksek ortalamaya sahip olanlar tercih ettikleri bölümde çap yapabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

quote:

Hayır, ortalamanın 3.00 ve üstü olması gerekiyor. Sonra başvuru yapıyorsun, en yüksek ortalamaya sahip olanlar tercih ettikleri bölümde çap yapabiliyor.

Alıntıları Göster
    bi terslik olmazsa %80 geliyorum inşallah hadi hayırlı olsun
    Okulda tanışırız belki yardımlarınız için sağolun gerçekten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.