Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Hakkında Sorusu Olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
11.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar herkesin kafasında bir okul, bölüm oluşmaya başlamıştır. İÜ Avcılar Kampüsü hakkında sorularınız varsa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

Avcılarda ev arayan varsa benimle iletişime geçebilir. Ev arkadaşı arayan arkadaşlarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubnatsimehc -- 10 Temmuz 2014; 18:00:44 >

• sorum şu din kültürü öğretmenliği istiyorum marmara mı istanbul üniversitesinin koşulları sosyal etkinlikleri ve çift anadalı var mı?Bide kpssyi kazanıp memur olursak okul beni i.ö mi geçiricek 1. Öğretim okumanın yolu yok mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • musrat kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz bölüm Avcılar Kampüsü'nde değil ama ben kimya bölümü adına Marmara Üni, YTÜ ve İÜ arasında kalmıştım. Tercihim İÜ oldu. Öğretim üyesi bakımından çok zengin olan bir okul İstanbul Üniversitesi. Çift anadal mevzusu da geçerli bizim bölüm için.
    Sosyal etkinlikler konusuna gelirsek ben sonuç itibariyle bir liseden geldim herkes gibi ve 10 kat daha iyi bir ortam sonuçta karşılaştırma yapınca. Bir İTÜ değil tabi ki ama ben memnunum.
    Son sorunuz hakkında bilgi sahibi değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadıköyden avcılara ulaşım nasıldır 4 sene boyunca çekilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Robin.

Kadıköyden avcılara ulaşım nasıldır 4 sene boyunca çekilir mi
    quote:

Orijinalden
    alıntı: Robin.

Kadıköyden avcılara ulaşım nasıldır 4 sene boyunca çekilir mi

Ben 1.20 saatte gidebiliyorum okula. Sizin de en fazla benimki kadar sürer. 4 yıl gidip gelmeye değer mi bu
    size kalmış tabi ki ama metrobüsle ulaşım imkanı var okula. Beşiktaştan,
    Silivriden gidip gelen arkadaşlarım var. Metrobüsten indikten sonra
    fakültelere 10 dakika kadar yürümek gerekiyor. Kampüs girişi yakın ama
    fakülteler uzak biraz, yani okulun içinde yürümek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubnatsimehc -- 30 Mart 2014; 18:25:40 >
  • musrat kullanıcısına yanıt
    Hocam genel olarak Marmara Üniversitesi'nin puanları İstanbul Üniversitesi'nden yüksektir.Din Kültürü öğretmenliği için ikisi arasında çok kesin bir fark yoktur ama bildiğim kadarıyla Marmara Üniversitesi'nin eğitimi bu konuda daha iyi.İstanbul Üniversitesi'nin koşulları hemen hemen diğerleri kadardır.Eksiği vardır tabi ki ama fazlası da vardır.Hocaları kaliteli hocalardır.Benim okuduğum bölümde çoğu yurtdışı yüksek lisanslı masterlı hocalardı.Sosyal etkinlikler bakımından İstanbul Üniversitesi zayıftır.Çok beklentiniz olmasın.Ben okuldan eve evden okula yapardım.Düzgün bir etkinliği vardı.Bahar şenlikleri.O da son yıllarda çok bozdu.Çift anadal yapma imkanınız vardır.İkinci öğretimden mezun olduğunuzda diplomanızda "İkinci Öğretim" diye bir ibare bulunmaz.Birinci öğretimlerle aynı diplomayı alırsınız.Son olarak da birinci öğretime geçebilirsiniz.İkinci öğretim olarak başladıktan sonra iyi bir ortalama tutturmanız gerekiyor.Hatırladığım kadarıyla 3.5'tu.Öğrenci işlerinden öğrenebileceğiniz işlemleri tamamlayarak 1. öğretim olarak okumaya devam edebilirsiniz.Pek farkı yoktur yani.Sadece 1. öğretimler harç vermez.2. öğretimler yüksek sayılabilecek bir miktar harç verirler.

Başka sorusu olan arkadaşlar varsa ben de yardımcı olabilirim.

• Avcılar yurtlarında kalan kimse yok mu yahu

Özel yurtlar aşırı pahalı benim için. KYK'da çıkmıyor. Eve çıkabilir miyim bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aksaray Tıp Hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yurtlarda kalmadım ama kalan kişiler tanıyorum.Kyk çoğu kişiye çıkıyor aslında.Çıkmadıysa da okulun içinde "yeşil yurtlar" denilen oklun yurtları var.Sanırım 90-100 lira bişeydi aylık.Özel yurtlar 500 lira civarı.Avcılarda 2 arkadaş daha bulup 3 kişi eve çıksanız ortalama kişi başı ev gideri 350-400 lira civarı.Gerisi size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain*** -- 30 Mayıs 2014; 6:32:14 >
  • lubnatsimehc kullanıcısına yanıt
    Beyazittaki butun fakultelerin avcilara tasinacagi soylentisi sizinde kulaginiza geldi mi acaba? Gercekligini merak ediyorumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain***

Hocam yurtlarda kalmadım ama kalan kişiler tanıyorum.Kyk çoğu kişiye çıkıyor aslında.Çıkmadıysa da okulun içinde "yeşil yurtlar" denilen oklun yurtları var.Sanırım 90-100 lira bişeydi aylık.Özel yurtlar 500 lira civarı.Avcılarda 2 arkadaş daha bulup 3 kişi eve çıksanız ortalama kişi başı ev gideri 350-400 lira civarı.Gerisi size kalmış.

Yeşil yurtlar nedir hocam biraz açar mısın hiç duymadım ? Benim bildiğim erkekler için sadece Avcılar ve Beylikdüzünde yurtları vardı İÜ nün

• Hocam avcılarda kyk yurdu var ama okula çok uzak kalıyor.Bir kere işim düştü.Yürüyerek baya bi sürüyor.Vasıta var mı bilmiyorum ama biraz ara sokakta kaldığı için sanmıyorum olduğunu.Haritadan da şu şekilde gösterebilirim.Burası avcılar kampüsü ve kırmızı alanın içindeki kısım bahsettiğim yurtlar:

http://i.imgur.com/YSTMRuP.jpg?1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain*** -- 30 Mayıs 2014; 14:42:36 >
  • quote:

Hocam avcılarda kyk yurdu var ama okula çok uzak kalıyor.Bir kere işim düştü.Yürüyerek baya bi sürüyor.Vasıta var mı bilmiyorum ama biraz ara sokakta kaldığı için sanmıyorum olduğunu.Haritadan da şu şekilde gösterebilirim.Burası avcılar kampüsü ve kırmızı alanın içindeki kısım bahsettiğim yurtlar:

http://i.imgur.com/YSTMRuP.jpg?1

Yeşil yurtlar mıymış buranın adı Ben de bu yurtları kasdediyordum zaten.

Avcılar'dan Laleli'ye gidip gelmek zor oluyor çekilmez o yol sakın gelme demişlerdi bana. Zaten edebiyat fakültesinden de 2-3 kişi var kalan. Sanırım ilçe dışından gidip gelen çok ?

• Cancalazmac C kullanıcısına yanıt
    Avcılar kampüsünde şu an yoğun bir inşaat çalışması var.Yeni binalar yapılıyor.Kampüs girişi değiştiriliyor falan.Ama komple beyazıt kampüsünü taşıyacaklarını sanmam.Belki bazı fakülteleri taşırlar.
  • Laleli'den gidip gelinmez gerçekten.Avcılar kampüsü için; ya yurtta kalman lazım ya avcılarda ev tutup kalacaksın ya da e-5 üzeri cevizlibağa kadar ev yada yurtta kalacaksın.Metrobüs hattından ayrılmayı pek tavsiye etmem.Çünkü en rahat ulaşım metrobüs ile sağlanıyor.24 saat çalışması da büyük bir avantaj.Cevizlibağ'da e-5 civarı bi yerde kalsan bile okula gelişin ortalama yarım saat.Bu da iyi bir süre.Avcılar kampüsünde çoğunlukla ilçe dışından gelenler var doğrudur.Ama dediğim gibi yakın bölgeler.Karşıdan gelen bi kitle de var ama benim gördüğüm % 2-3 civarı.
  • Hangi fakülteler var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevaMind

Hangi fakülteler var?

Veteriner, mühendislik ve işletme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubnatsimehc -- 1 Haziran 2014; 20:18:47 >
  • quote:

Avcılar kampüsünde şu an yoğun bir inşaat çalışması var.Yeni binalar yapılıyor.Kampüs girişi değiştiriliyor falan.Ama komple beyazıt kampüsünü taşıyacaklarını sanmam.Belki bazı fakülteleri taşırlar.

Evet bence de tamamını taşıma söz konusu olmaz ki ben zaten herhangi bir fakültenin de taşınacağını duymadım zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

Veteriner, mühendislik ve işletme.

bir de Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu,Beden Eğitimi ve Sağlık Yüksekokulu ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bulunuyor.
  • Benimde sorum olacak bu sene lys sıralamam tahmini 35k gelecek istanbul üniv. Bilgisayar mühendisliği istiyorum araştırdım internette 1 kişi bile tavsiye etmiyor sizce sıralamam tutarsa seçmelimiyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay@96

Benimde sorum olacak bu sene lys sıralamam tahmini 35k gelecek istanbul üniv. Bilgisayar mühendisliği istiyorum araştırdım internette 1 kişi bile tavsiye etmiyor sizce sıralamam tutarsa seçmelimiyim

Captain*** Bil. Müh. bölümünde olduğundan daha doğru bir cevap verebilir sorunuza ama bizim okulda genellikle makine mühendisliği gibi bölümleri önermezler. Bilgisayar ve endüstri mühendisliği hakkında olumsuz bir duyum almadım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.