Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Hakkında Sorusu Olan? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
2
Favori
11.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BNSF

kimya neden fen fakültesinde değilde mühendislik fakültesinde ?

Aslında Avcılar Kampüsü kimya bölümü için kurulmuş bir kampüstür. Mühendislikler çok sonradan geldi. Bu yüzden kimya bölümü de mühendislik fakültesinde. Yani mühendislik fakültesinde olmasına rağmen kimya bölümü olarak sayılı okullardandır İÜ. Mühendislik Fakültesinde olmamızın avantajı ya da dezavantajı yok. Sadece matematik fizik gibi dersler daha çok canımızı sıkabiliyor o kadar. Türkiye'de bunun dışında mühendislik fakültesinde olan kimya bölümü yok zaten. Çoğu kişi kimyayı orada sonradan ekleme bir bölüm gibi görse de en köklü bölüm kimyadır ve mühendislikler maalesef kimya bölümü kadar iyi seviyede değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lubnatsimehc kullanıcısına yanıt
    anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim
  • selam hocam istanbul üni avcılar forumunda dolaşırken yazını gördüm de bi kaç sorum olucaktı bu sene sınava girdim de tercih sıkıntısı başladı direk konuya giriyim istanbul üni işletme mi yoksa anadolu iktisatmı ben aslında ist dışında okumak istiyorum daha rahat aile baskısı yok fln diye ama puanımda tutuyor buraya çok kötü yorumlar yapılmış istanbul üni hakkında benimde kafama kurcaladı acaba kampüs nasıl büyük diyorlar uzak galiba biraz şehre ben kadıköyde oturuyorum okulda takılcak yerler varmı ders bittikten sonra cafe tarzı sevgilinde gidip vakit geçirceğin yerler eğitim nasıl acaba kabaca bilgi verirsen sevinirim birde sen hangisini tercih edderdin şimdiden teşekkür ederim

birde hazırlık varmı tam anlamadım okumak şartmı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: lubnatsimehc

quote:

Orijinalden alıntı: aykut demir

merhaba ben veterinerlik yazmak istiyorum istanbul üniversitesinde.avcılar kampüsünde okuyacağım.çevrenizde veterinerlik okuyan ya da mezun olanlar vardır.duyumlarınız nasıl? mezun olanların konumları iş bulma durumları ve eğitim süreci hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

Veteriner fakültemiz alanında en iyilerinden biridir. Ankara, Adnan Menderesi'nde iyi olduğunu duydum. Eğitim süreci zordur. İlk yıllarda teorik eğitimdeki terimler yabancı gelecektir. Bunları ezberlemek zorlayıcı olabilir. İlerleyen yıllarda uygulamalı eğitimlere başlarsınız ve hayvanlarla aranızın iyi olması lazım tabi ki. Tıpta sadece insanlarla ilgilenirsiniz ve insanlar size derdini söyleyebilir. Ama hayvanlar çeşit çeşittir ve hiç bir şikayetini söyleyemezler. Bu yönüyle düşündüğümüzde tıptan aşağı kalır bir yanı yoktur. Yani öncelikle mesleğinizi sizin yüceltmeniz lazım. Çok kişi var hayvan doktoru olmam deyip de okulu bırakan :S. Mezun olanların iş bulma konusunda sıkıntısı yok. Mezun olan ve okuyan kişiler tanıyorum. İş bulmak kolay bu alanda. Kampüste en çok yer kaplayan fakültedir veteriner fakültesi. İçi de çok güzel, kıskanmıyorum değil . At yetiştirme yerleri, hayvan kesim alanı vs. Yanından geçtiğimizde bile uygulama alanlarının çokluğunu görüyoruz. Ülkemizde bir çok ilke imza atmış bir fakültedir. Hocaları çok niteliklidir. Öğrenci ortamı da gördüğüm kadarıyla mühendislik fakültesinden daha iyidir.

öncelikle teşekkür ederim.açıkçası hayvanları çok çok seviyorum diyemem.severim beslerim ama çok çok hayvanlar herşeyim modum yok.asıl hedefim diş hekimliydi.o olmayınca veterinerlik içime sinmeye başladı.ama hala evet ben veteriner hekim olmak istiyorum diyemiyorum.sizin tavsiyeniz nedir.acaba okumaya başlayınca daha çok sevebilir miyim? evim avcılarda.kampüsü bugün ziyaret ettim.inşaatlar var ama kampüs gördüğüm en büyük kampüs.ve daha çok gelişeceğine inanıyorum.prof kadrosunu ve eğitiminin güzelliğinide pek çok kez işittim.tek sıkıntım kendim.eminmiyim bilmiyorum.okuması zor.5 yıl pişman olmak istemiyorum.sağlık alanına hep ilgim vardı.ama emin miyim bilmiyorum.devlette çalışan bir veteriner hekimin 3 bin ile başladığını duydum.maaşınında iyi olduğunu düşünüyorum.ama hala karasızım sizin öneriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: selo142929

selam hocam istanbul üni avcılar forumunda dolaşırken yazını gördüm de bi kaç sorum olucaktı bu sene sınava girdim de tercih sıkıntısı başladı direk konuya giriyim istanbul üni işletme mi yoksa anadolu iktisatmı ben aslında ist dışında okumak istiyorum daha rahat aile baskısı yok fln diye ama puanımda tutuyor buraya çok kötü yorumlar yapılmış istanbul üni hakkında benimde kafama kurcaladı acaba kampüs nasıl büyük diyorlar uzak galiba biraz şehre ben kadıköyde oturuyorum okulda takılcak yerler varmı ders bittikten sonra cafe tarzı sevgilinde gidip vakit geçirceğin yerler eğitim nasıl acaba kabaca bilgi verirsen sevinirim birde sen hangisini tercih edderdin şimdiden teşekkür ederim

Ben senin gibi bir ikilemde kalsam İÜ İşletme okurdum. İngilizce okuyacaksan hazırlık okuman gerekir. Muafiyet sınavını geçebilirsen hazırlık okumazsın ama İngilizcen iyiyse tabi. Aileden kurtulmak için bence aceleci olmamak gerekiyor Günü gelince zaten ebediyen kurtulacaksınız o baskıdan. Size göre okul uzak tabi ki. Onu göze almanız gerekiyor tercih ederseniz. Ama abarttıkları gibi değil bence. Daha Avcılar'dan sonra Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri falan var. Avcıları çok da şehir dışında saymıyorum ben. Okulda bahsettiklerinizi yapabileceğiniz cafe var. Göl manzaralı. Aynı zamanda ağaçların arasında banklar var orada da çok takılıyoruz. Eğitimi zordur ama iyidir. İstersen yakın bir zamanda okulu gezdirebilirim sana. Ne kadar anlatsam da senin görmen kadar olmaz.

• aykut demir A kullanıcısına yanıt
    Sana veterinerlikten bir arkadaşımın numarasını vereyim istersen özelden. Bölümün zorlukları konusunda falan bilgi alabilirsin ondan. Yakından ilgilenir seninle. Onunla da konuştuktan sonra bence sana gereken şey biraz cesaret. Bu arada okula aldılar mı seni? Zorluk çıkarırlar genelde. Avcıların neresinde oturuyorsun?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selo142929

selam hocam istanbul üni avcılar forumunda dolaşırken yazını gördüm de bi kaç sorum olucaktı bu sene sınava girdim de tercih sıkıntısı başladı direk konuya giriyim istanbul üni işletme mi yoksa anadolu iktisatmı ben aslında ist dışında okumak istiyorum daha rahat aile baskısı yok fln diye ama puanımda tutuyor buraya çok kötü yorumlar yapılmış istanbul üni hakkında benimde kafama kurcaladı acaba kampüs nasıl büyük diyorlar uzak galiba biraz şehre ben kadıköyde oturuyorum okulda takılcak yerler varmı ders bittikten sonra cafe tarzı sevgilinde gidip vakit geçirceğin yerler eğitim nasıl acaba kabaca bilgi verirsen sevinirim birde sen hangisini tercih edderdin şimdiden teşekkür ederim

Ben senin gibi bir ikilemde kalsam İÜ İşletme okurdum. İngilizce okuyacaksan hazırlık okuman gerekir. Muafiyet sınavını geçebilirsen hazırlık okumazsın ama İngilizcen iyiyse tabi. Aileden kurtulmak için bence aceleci olmamak gerekiyor Günü gelince zaten ebediyen kurtulacaksınız o baskıdan. Size göre okul uzak tabi ki. Onu göze almanız gerekiyor tercih ederseniz. Ama abarttıkları gibi değil bence. Daha Avcılar'dan sonra Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri falan var. Avcıları çok da şehir dışında saymıyorum ben. Okulda bahsettiklerinizi yapabileceğiniz cafe var. Göl manzaralı. Aynı zamanda ağaçların arasında banklar var orada da çok takılıyoruz. Eğitimi zordur ama iyidir. İstersen yakın bir zamanda okulu gezdirebilirim sana. Ne kadar anlatsam da senin görmen kadar olmaz.

Sagol kardesim eyvallah yazmicam oraya sgl

• quote:

Sana veterinerlikten bir arkadaşımın numarasını vereyim istersen özelden. Bölümün zorlukları konusunda falan bilgi alabilirsin ondan. Yakından ilgilenir seninle. Onunla da konuştuktan sonra bence sana gereken şey biraz cesaret. Bu arada okula aldılar mı seni? Zorluk çıkarırlar genelde. Avcıların neresinde oturuyorsun?

yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim tercihler başladı ve artık karar vermem gerekiyor.özelden numarayı yollayıp bir de arkadaşla ilgili biraz bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.bencede bu konuda kararsızlığımın en buyuk nedenı cesaret.yanlıs bır tercıh yapmaktan korkuyorum.evim denizköşklerde.yok gayet zorlanmadan girdim kampüsün içine.gezdim dolaştım.bakındım ama konuşabilecek kimseyi bulamadım.kliniklerde insanlar vardı onlarıda mesgul etmek istemedim.durum böyle yani şimdiden teşekkürler numarayı bekliyorum.

• quote:

quote:

yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim tercihler başladı ve artık karar vermem gerekiyor.özelden numarayı yollayıp bir de arkadaşla ilgili biraz bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.bencede bu konuda kararsızlığımın en buyuk nedenı cesaret.yanlıs bır tercıh yapmaktan korkuyorum.evim denizköşklerde.yok gayet zorlanmadan girdim kampüsün içine.gezdim dolaştım.bakındım ama konuşabilecek kimseyi bulamadım.kliniklerde insanlar vardı onlarıda mesgul etmek istemedim.durum böyle yani şimdiden teşekkürler numarayı bekliyorum.

Rica ederim. Özelden attım ben numarayla arkadaş hakkında bazı bilgileri. O sana yardımcı olur bölüm hakkında.

• BNSF kullanıcısına yanıt
    Hocam biz de bu soruyu kendimize soruyoruz okulda ama bazı şeyleri sorgulamamak lazım deyip geçiyoruz :)
  • quote:

evim denizköşklerde.yok gayet zorlanmadan girdim kampüsün içine.gezdim dolaştım.bakındım ama konuşabilecek kimseyi bulamadım.kliniklerde insanlar vardı onlarıda mesgul etmek istemedim.

Allah allah...ben kimliği göstermeme rağmen zorluk çıkarıyorlar bazen bu sana benzemiyor diye.Tabi şarapçı sakalı olunca onlar da haklı ama kartsız katiyen kimseyi almıyorlar hocam sen nasıl girdin içeri cidden.Çok büyük güvenlik zafiyeti
  • aylin27 kullanıcısına yanıt
    Eğitim olarak Hacettepe'den geri kalır yanı olduğunu sanmıyorum bizim işletmenin.Okuyan,mezun olan birçok arkadaşım var.İş bulma sıkıntısı yok, ismi sektörde belli bir yer sahibi.Tek olumsuz yönü kampüsünün Avcılar'da olması olabilir-ki olumsuz olduğunu pek sanmıyorum- çünkü Taksim'e bile 50-55 dk felan.Ayrıca çoğu okulda olmayan bir imkana sahip: Metrobüs.Metrobüsler 24 saat çalışır.Mesela Ankara'da max. gece 2'de son minibüsten sonra hayat biterken, gece 4'te Taksim'den Avcılar'a döndüğümü bilirim.Bunlar önemsiz gibi görünen önemli ayrıntılar.Etkinlik olarak biraz zayıf evet.Ama kendi arkadaş grubunuzla eğlendiğiniz sürece okulun etkinliğinin az olmasını umursamıyorsunuz bile.Hocalar konusu her üniversitede aynıdır.İyi hoca vardır,kötü hoca vardır.Tüm hocaları saf,temiz kalpli insanlar olan bir okul duymadım.Sonuç olarak ben deniz olmayan yerde yaşamam mesela.Ben olsam İstanbul yazardım.Ayrıca yurtdışı eğitim imkanlarını saymadım.13 farklı ülkeden 28 tane üniversiteyle erasmus anlaşması var.Mühendislikte bu sayı 10 mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain***

quote:

evim denizköşklerde.yok gayet zorlanmadan girdim kampüsün içine.gezdim dolaştım.bakındım ama konuşabilecek kimseyi bulamadım.kliniklerde insanlar vardı onlarıda mesgul etmek istemedim.

Allah allah...ben kimliği göstermeme rağmen zorluk çıkarıyorlar bazen bu sana benzemiyor diye.Tabi şarapçı sakalı olunca onlar da haklı ama kartsız katiyen kimseyi almıyorlar hocam sen nasıl girdin içeri cidden.Çok büyük güvenlik zafiyeti

Aynen kimlikle bile zor giriyoruz. Elini kolunu sallaya sallaya girmiş arkadaş.

• lubnatsimehc kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben İstanbul Üniversitesinde önlisans bir bölüm yazdım fakat derslere baktığım zaman benim almış olduğum dersler var ( suan başka bir önlisansta 2. Sınıfa gectim elimde diploma yok ama transkript te dersleri gectiğim yazıyor) bu derslerden muafiyet hk bilgin var mı? İlla mezun olmak mı gerekiyor muafiyet için
    Ders muafiyetleri
    MADDE 11 - (Değişik:RG-27/8/2011-28038, md.6) (1) Ders muafiyeti, daha önce devam edilen aynı düzeydeki herhangi bir diploma programında başarılı olunan eşdeğer dersler için talep edilebilir. Muafiyet talebinin, öğrenci tarafından ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir. Muafiyet talepleri, ilgili birim yönetim kurulunca değerlendirilir ve sonuç öğrenciye onbeş iş günü içinde yazılı olarak bildirilir.
    (2) Bu maddenin birinci fıkrası uyarınca muafiyet tanınan dersler ikinci kez alınamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zerrinteyze

Merhaba ben İstanbul Üniversitesinde önlisans bir bölüm yazdım fakat derslere baktığım zaman benim almış olduğum dersler var ( suan başka bir önlisansta 2. Sınıfa gectim elimde diploma yok ama transkript te dersleri gectiğim yazıyor) bu derslerden muafiyet hk bilgin var mı? İlla mezun olmak mı gerekiyor muafiyet için
    Ders muafiyetleri
    MADDE 11 - (Değişik:RG-27/8/2011-28038, md.6) (1) Ders muafiyeti, daha önce devam edilen aynı düzeydeki herhangi bir diploma programında başarılı olunan eşdeğer dersler için talep edilebilir. Muafiyet talebinin, öğrenci tarafından ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir. Muafiyet talepleri, ilgili birim yönetim kurulunca değerlendirilir ve sonuç öğrenciye onbeş iş günü içinde yazılı olarak bildirilir.
    (2) Bu maddenin birinci fıkrası uyarınca muafiyet tanınan dersler ikinci kez alınamaz.

Almış olduğunuz dersleri saydırabilirsiniz. Diploma almanıza gerek yok diye biliyorum.

• Bi süredir araştırıyorum, başlarda listeden silmiş olsamda son zamanlarda yeniden almak durumunda kaldım, sonuç olarak sektör içerisinde bir şehir. Ancak hiçte olumlu şeyler söylenmiyor avcılar kampüsü hakkında, sizce ee ve bilgisayar için eğitim ve mezun olduktan sonra diploma anlamında yüksek teknolojilere göre avantaj sağlar mı?
    Yani bir iş görüşmesinde diplomanın katkısı tabi ki bazı şeylerden daha sonra gelir ancak sizce İÜ yeterli üniversite mi?

Birde eğitimin ingilizce olmaması yine mezun olduktan sonra sorun çıkarmaz mı ya da bu eksiği giderebilmemiz için kurs vb faaliyetler varmı, şimdiden teşekkürler.
  • tesla496 T kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle Türkiye'de yüksek teknolojili laboratuvarlara sahip,öğretim üyelerinin tamamı Amerika'da,Avrupa'da yüksek lisansını tamamlamış,dersleri %100 ingilizce olan ve ayriyeten size ingilizce kazanımı yaptıran,yani kısaca 'mükemmel' bir üniversite yok.Bu yüzden aralarından en iyisini ya da iyinin bir kötüsünü seçmek mantıklı olacaktır.Yukarıda da defalarca yazdığımız gibi Avcılar kampüsünün kötülenmesinin sebebi sadece sosyal hayatın olmaması.İnsan tabi ki istiyor kampüsünün içinde cafe olsun şu olsun bu olsun ama olmasa da sonuçta Avcılar merkeze 5 dk bu kampüs.okuldan çıkınca merkeze gidersin istediğin hemen hemen herşey var.yanibunlara pek takılmamak lazım.önemli olan okulun sana getirileridir.öncelikle bölüm resmî olarak %30 ingilizce,türkçe falan değil.ama bu bence bir anlamda iyi birşey.çünkü türkçe dersler de var ingilizce dersler de.ama soran olursa bölüm ingilizce diyoruz.çünkü ingilizce yalan değil.bir diğer konu yeterlilik açısından bakarsak programlama derslerinde laboratuvarlar yapılıyor.hocalar bu konuda çok özverili.normalde yapmak zorunda olmadığı gün ve saatlerde bile internetten duyuru yaparak lab. saati oluşturuyor bize birşeyler öğretebilmek için.bazı donanım derslerinin de laboratuvarı var.ingilizce geliştirmek için okulun resmî kursu yok ama öğrenci kulüplerinin yaptığı organizasyonlar vardır illa ki.en kötü ihtimalle 6 aylığına dil okuluyla bir şekilde halledilebilir hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: tesla496

Bi süredir araştırıyorum, başlarda listeden silmiş olsamda son zamanlarda yeniden almak durumunda kaldım, sonuç olarak sektör içerisinde bir şehir. Ancak hiçte olumlu şeyler söylenmiyor avcılar kampüsü hakkında, sizce ee ve bilgisayar için eğitim ve mezun olduktan sonra diploma anlamında yüksek teknolojilere göre avantaj sağlar mı?
    Yani bir iş görüşmesinde diplomanın katkısı tabi ki bazı şeylerden daha sonra gelir ancak sizce İÜ yeterli üniversite mi?

Birde eğitimin ingilizce olmaması yine mezun olduktan sonra sorun çıkarmaz mı ya da bu eksiği giderebilmemiz için kurs vb faaliyetler varmı, şimdiden teşekkürler.

Bence de kampüsü kafanıza çok takmayın. Kötülemek isteyen kötüleyebilir ama iyi yanından bakan olursa da gerçekten güzel değerlendirilebilir bir yer.
    İngilizce konusunda da English Time var mesela bir kuru 600 lira, 2 ay sürüyor. Uygun bence.

• Açıkçası eğlence arayan biri değilim, okulun bana katacakları ve bu sırada benim kendime neler katabileceğim daha önde. Bu konuda da sıkıntı yaşamayacağımı anlıyorum.
    İlk 5 tercihim içerisinde olacak bölümler bunlar, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • Marmara işletmemi İstanbul işletmemi ? Avcılarda maliye bölümü var mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.