Şimdi Ara

İstanbul Üniv. Tıp Fakültesi merak ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İstanbul üniv. İst. Tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. 1 aydır okullun birçok imkanından faydalandım, keşfettim. Okul hakkında, tıp hakkında, yeni sınav sistemi hakkında merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
    İstanbul Üniv. Tıp Fakültesi merak ettikleriniz

Okul hakkında birkaç bilgi vereyim öncelikle:

*Müfredatımız diğer okulların müfredatından değişik. Tıbba merhaba adlı bölümle başlıyor okul. ve diğer tıp fakültelerine göre çok erken başlıyor okul (11 eylül) Tıbba merhaba'da sizi "iyi" bir hekim yapmak için ders veriyor hocalar. halk sağlığı, tıp tarihi ve etik, psikoloji, ilk yardım gibi barajlar var ve bu dilimde tıpla en ilgili baraj ilk yardım. o kesme-dikme, mikroskopta inceleme kısımları bu bölümde hiç yok. dediğim gibi iyi bir hekim olmak için, hastalara yaklaşımı öğrenmek için, tıbbın tarihini, tıbbın sosyal bilimler ile ilişkisini, kökenini öğrenmek için eğitim alıyorsunuz. hasta psikolojisini, iletişimi öğreniyorsunuz.

*Müfredattan dolayı hayal kırıklığı yaşayan arkadaşlar oluyor. ama maalesef ilk 1-2 ay tıpla pek ilginiz olmuyor. istanbulu gezmek, eğlenmek için iyi bir fırsat aslında bu. ayrıca tıbba girmek isteyen arkadaşlara ayrı bir fırsat var. Aciller. isteyen arkadaşlar önlüklerini giyip acile gidiyorlar ve orada hastalara yaklaşımı, iletişimi, hastalıkları gözlemleyebiliyorlar. ben o konuda şanslıydım. gittiğimde intörnler bana çok iyi davrandı, hastaya yaklaşımı iyi öğretti, kullandıkları aletleri gösterdiler (çok basit şeyler aslında şeker, tansiyon, ekg, ateş gibi şeyleri öğrettiler) tabii bazı giden arkadaşlarıma internler iyi davranmamış, ne işin var git sonra gel yoğunuz gibi şeyler söylemişler. denemeyi bırakmamak lazım bu aşamada

*Öğretmenler çok iyi ve ilgili, bir sıkıntınız, sorunu olduğu zaman rahatsız etmekten çekinmiyorsunuz. egoları yok, ders anlatımları zevkli.

*Kulüpler çok aktif. Doğa gezileri, kayak, dalgıçlık (çapasas) gibi sporla ilgili; öbak, iükök gibi araştırma kulüpleri; yeryüzü doktorları, leyladan sonra gibi sosyal sorumluluk kulüpleri ve aklıma gelmeyen her türden kulüp var. (geek kulübü bile var) bu konuda kendinizi geliştirebileceğiniz, farklı arkadaşlar edinebileceğiniz ortamlar çok

*Taşınma olayı çok abartılıyor. sadece taşınacağı belli, ihaleler bile başlamadı daha. ki kocaman bir hastahane ve fakülte yapılacak kısa süreceğini hiç sanmıyorum. bu sene girenler belki taşınmayı görebilirler ama o da 5-6. sınıflarda olur, ve bu sınıflarda okulla ilginiz kalmıyor, sürekli klinikte olduğunuz için sıkıntı olmuyor.

*Kedileri çok meşhur okulumuzun. bazen amfilere gelip slaytları dinleyen kedilerimiz oluyor, kütüphanede gezinen kedilerimiz oluyor, kendini zorla sevdiren kedilerimiz oluyor. hayvan sevginizi de geliştirmeye zorluyor okul

• 6 yıl okul 6. sınıfın sonunda tus, eğer ilk yıl tercih yapmazsan tusta pretisyen olarak çalışıyorsun asm veya acillerde. tusu kazanınca bölümüne göre 4 veya 5 yıl uzmanlık okuyorsun. sonra bildiğim kadarıyla 2 yıl mecburi hizmet var. eğer erkeksen uzun dönem askerlik yapıyorsun. sonrasında istediğini yapabilirsin rahatsız aşırı yoğun dönem bence ama isteyerek yapan birisi için zor değil
  • Reis ygs ve lys netlerin nasildi bi ekran goruntusu atsana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACIT

Reis ygs ve lys netlerin nasildi bi ekran goruntusu atsana

görüntü atmaya üşendim

ygs 3100
    türkçe 39-1
    sos 32-6
    mat 33-3
    fen 39-1

lys 2200
    mat:60 net
    bio:27-3
    fizik 26-4
    kimya 30-0

obp 94 yerleştirme 2300
  • Çapada Yatıyormuşsunuz doğru mu?

Doğudan gelen biri istanbula alışır mı?yoksaege veya ankara mi?

Eskisi kadar iyi olmadığı doğru mu?

Aylık 1k tl yeter mi? Yurt-normal burs çıkma ihtimali nasıl?

Izmir,ankara istanbul malatyada yaşayan biri için hangisi daha uygun?

Usmle başarınız nasıl?

• Shore21 kullanıcısına yanıt
    Reis senin obp bile 100 kişi geriye atmış 2kda benimki heralde marsa atıcak. 75 obp var ve hedefim çapa. Cidden istiyorum ama bu obp mevzusu işin içine girince moralim bozuluyor. Ne yapmalıyım sence?

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Ahhh ozel okullar ahh meb in de bunlara kulak tikamasi adı milli eğitim (!)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs Ankara Tıp
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ezber yerine mantığı kuvvetli olan biri için tıp okumak ne kadar mantıklı olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: schmeiblak

Çapada Yatıyormuşsunuz doğru mu?

Doğudan gelen biri istanbula alışır mı?yoksaege veya ankara mi?

Eskisi kadar iyi olmadığı doğru mu?

Aylık 1k tl yeter mi? Yurt-normal burs çıkma ihtimali nasıl?

Izmir,ankara istanbul malatyada yaşayan biri için hangisi daha uygun?

Usmle başarınız nasıl?

Çapa değil cerrahpaşa için söylüyorlar yatma olayını burada. sanırım cuma günleri ders yokmuş onlarda. internler için de yata yata okuyorlar diyorlar. bizde 1. sınıftan zorlamaya başladılar 11 eylülde başladık, 11 ekimde sınavım var.

Ben hataydan geldim istanbula, gayet iyi alıştım ve sevdim istanbulu. sakin bir şehirden geliyorsan ilk başlarda garip gelebilir ama yavaş yavaş alışırsın bence. hatta şehirin temposu hoşuna bile gidebilir

eskisi kadar iyi olmadığı doğru değil bence. hocaları çok iyi ve ilgili öğrencilere karşı, egoist yaklaşımları, kendilerini tatmin çabaları yok. okul- öğrenci ortamı iyi. bence sadece semti ve okulun biraz eski olması kötü. ama okulun binalarının eski olması hiçbir şekilde etkilemiyor.
    eskisi kadar iyi olmadığı konusunda özel olarak merak ettiğin bir konu varsa sor daha iyi açıklayayım

yurt-burs işleri sıralamana ve ailenin maddi durumuna bağlı. eğer özel yurtta kalacaksan bin tl yeterli gelmez. ben beşiktaşta kalıyorum (okula 45dk- 2 taşıtla) yurda bin lira veriyorum. fatihte yani okulun bulunduğu semtte yurt paraları daha uçuk. 4 kişilik odalar 1.400-1500 arası aylık. eğer devlet yurdunda kalacaksan çok rahat yeter. yemeklerde teşvik var indirim falan yapıyorlarmış devlette. arkadaşlarım kahvaltı 1tl civarına geliyor, akşam yemeği 6-7tl civarına geliyor demişlerdi. öğle yemeğini de okulda yersin, okulda öğle yemeği 2.25tl. ama şöyle bir sıkıntı var kyklar okula çok uzakta. en yakını 15-20 dakika eğer oraya yerleşirsen şanslısın. anadolu yakasında yurt çıkıp 2 saatte okula gelen arkadaşlarım var.

"Izmir,ankara istanbul malatyada yaşayan biri için hangisi daha uygun?" ne demek istediğini anlayamadım, açıklarsan cevaplarım

usmle başarısı konusunda pek bilgim yok maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

Reis senin obp bile 100 kişi geriye atmış 2kda benimki heralde marsa atıcak. 75 obp var ve hedefim çapa. Cidden istiyorum ama bu obp mevzusu işin içine girince moralim bozuluyor. Ne yapmalıyım sence?

işin zor hocam, en azından ilk 2 bine girecek şekilde çalış, 200-300 kişi geriye atarsa şanslısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 Olan Adam

Ezber yerine mantığı kuvvetli olan biri için tıp okumak ne kadar mantıklı olur ?

bence pek mantıklı değil. çünkü ileride kemikler, kaslar, sistemler gibi birçok konu çıkacak karşına. bir kemiğin kaç tane çıkıntısı olduğu falan sorulacak. dolu isim çıkacak, dolu ilaç çıkacak. eğer tıp okursan bir şekilde sınıfı geçip mezun olursun ama o 6 yılda çok sıkıntı çekersin bence
  • up
  • abi bu konuyu lütfen silmeyin ben bu konuyu bookmark atıyorum ne zaman sıkılırsam çalışmaktan şu konuya bakıp daha da çalışacağım bu bir yana burayı kazanmak isteyen bir kardeşine ne önerirsin? gerçekten çok istiyorum tıp okumayı seneye inş nasip olur valla ya seni çok kıskanıyorum harbi benim hayallerimi yaşıyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.