Şimdi Ara

İstanbul Üni. Radyoterapi kazandım! Yardım edin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
24.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pc mühi hayallerimin olmasına rağmen sağlık alnında ve istanbulda olması nedeniyle yazdım. GEleceğini pek tahmin etmiyordum fakat çıktı. Sizce nasıl bir bölüm başka kazanan var mı? iyi mi yaptım bilmiyorum. Gitmessem puanım bayağı bir düşecek. arada kaldım yorum yazın lütfen...

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul Üniversitesi Radyoterapi Bölümü Hakkında Kapsamlı Bilgiler

İstanbul Üniversitesi Radyoterapi Bölümü, kanser hastalarının tedavisinde radyoterapi uygulamalarına odaklanan prestijli bir lisans programıdır. Bölüm, radyoterapi teknikleri, ekipmanları ve hasta bakımı konusunda derinlemesine bilgi edinmek isteyen öğrencilere yöneliktir.

Radyoterapi Bölümü Önü Açık mı?

Radyoterapi, kanser tedavisinde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Türkiye'de kanser vakalarının artmasıyla birlikte radyoterapistlere olan talep de artmaktadır. Bu nedenle radyoterapi bölümü önü açık bir meslek olarak kabul edilmektedir.

Radyoterapi Bölümü Okunur mu?

Radyoterapi Bölümü zorlu bir programdır ancak tıp alanına ilgi duyan ve kanser hastalarına yardım etmek isteyen öğrenciler için oldukça ödüllendirici olabilir. Bölüm, fizik, biyoloji, tıp ve hasta bakımı gibi çeşitli konuları kapsar.

Radyoterapi Okuyanlar

İstanbul Üniversitesi Radyoterapi Bölümü mezunları, kanser merkezleri, hastaneler ve özel kliniklerde radyoterapist olarak çalışmaktadır. Radyolojik görüntüleme, tedavi planlaması ve radyoterapi uygulamalarında uzmanlaşmaktadırlar.

Radyoterapi Okumak Zor mu?

Radyoterapi Bölümü, akademik olarak zorlu bir programdır. Öğrencilerin iyi bir fizik, matematik ve biyoloji temeline sahip olmaları beklenir. Ayrıca, hasta bakımıyla ilgilenmeleri ve insanlarla iletişim kurma konusunda yetenekli olmaları gerekir.

İstanbul Üniversitesi Radyoterapi Bölümü, kanser hastalarının tedavisinde rol almak isteyen öğrenciler için mükemmel bir seçenektir. Bölümün önü açıktır ve mezunlar, tıp alanında ödüllendirici bir kariyere sahip olma potansiyeline sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaç puanla girdin bende istanbul üniversitesi bilgisayar müh. i.ö. girdim 422 le
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa-x-3

kaç puanla girdin bende istanbul üniversitesi bilgisayar müh. i.ö. girdim 422 le
    353 le girdim 0.12 aobp tebrik ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

353 le girdim 0.12 aobp tebrik ederim

Alıntıları Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    pc mühten daha iyi bir işe sahip olacaksın.

2 tavsiye;
    1- özelde calışmak istersen her yaz staja git.
    zaten gitceksinde, yaz boyu calış. gerekirse parada alma
    2- kpss ye calış son yıl.70-90 puan arası atanıyorlar.

maas ve izin konusundada sıkıntı yasamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

2 tavsiye;

sağolun hocam. inanın tavsiyelere çok ihtiyacım var. Şuanda dondum kaldım. Gideceğim büyük bir ihtimalle. Pc müh. ta çocukluğumun hayaliydi. Bu senede dersaneye başlayıp acayip bir gazla ders çalışıyordum. Bir anda gaza gelip yazdım bu bölümü. Ben dersanede trigonometri çözerken bu haberi aldım. Puanım düşecek bu yüzden endişeliyim. Kararsız kaldım... Sizce ne yapmalıyım?
  • quote:

quote:

2 tavsiye;

sağolun hocam. inanın tavsiyelere çok ihtiyacım var. Şuanda dondum kaldım. Gideceğim büyük bir ihtimalle. Pc müh. ta çocukluğumun hayaliydi. Bu senede dersaneye başlayıp acayip bir gazla ders çalışıyordum. Bir anda gaza gelip yazdım bu bölümü. Ben dersanede trigonometri çözerken bu haberi aldım. Puanım düşecek bu yüzden endişeliyim. Kararsız kaldım... Sizce ne yapmalıyım?

Alıntıları Göster
    Oku kardeş ya sanırsam saglık bölümü bu ben de bir gazla saglık yöneticiligi yazdım fakat ilk tercihim geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

quote:

2 tavsiye;

ben olsam ne yapardım;

kesinlikle dersaneyi bırakırdım. giderdim kazandıgım bölüme paşa paşa okurdum.

sektör çok iyi. gerci özel sektörde çok ciddi yatırım gerektiren bir meslek o yuzden özelde belki biraz
    sıkıntı çekersin. ama devlette bir sorun yok. zaten üni hastaneleri filan ciddi alımlar yapıyo.
    ama dahada önemlisi, bu meslegi yapacak ALTERNATİF BİR MESLEK GURUBU YOK.
    o yuzden cok sanslısın

baska bir acı;
    diyelimki illa bil.mü. okumak istiyosun
    zaten puanın kırılacak. e bu yıl heba olcak.
    sen gelecek yıl ancak sorununu çözersin.
    etttimi sana 2 yıl.

bu durumda eger RTH bölümüne gitmezsen hata yaparsın.

okul bitince yada son yıl yine calışabilirsin lys ye. ayrıca myo da gördügün temel
    derslerin bi kısmındada muaf olabilirsin mühendislik kazandıgın zaman.

KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE git oku.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

quote:

2 tavsiye;

ben olsam ne yapardım;

kesinlikle dersaneyi bırakırdım. giderdim kazandıgım bölüme paşa paşa okurdum.

sektör çok iyi. gerci özel sektörde çok ciddi yatırım gerektiren bir meslek o yuzden özelde belki biraz
    sıkıntı çekersin. ama devlette bir sorun yok. zaten üni hastaneleri filan ciddi alımlar yapıyo.
    ama dahada önemlisi, bu meslegi yapacak ALTERNATİF BİR MESLEK GURUBU YOK.
    o yuzden cok sanslısın

baska bir acı;
    diyelimki illa bil.mü. okumak istiyosun
    zaten puanın kırılacak. e bu yıl heba olcak.
    sen gelecek yıl ancak sorununu çözersin.
    etttimi sana 2 yıl.

bu durumda eger RTH bölümüne gitmezsen hata yaparsın.

okul bitince yada son yıl yine calışabilirsin lys ye. ayrıca myo da gördügün temel
    derslerin bi kısmındada muaf olabilirsin mühendislik kazandıgın zaman.

KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE git oku.

Alıntıları Göster
    peki hocam çok sağolun. fakat bir şey sormak istiyorum. diyelim ki ben radyoterapiye kayıt yaptırıp dondurdum. dondurduğum sene üni sınavına girdiğimde de puanım kırılır mı? yani puan kırılmaması için bir çare yok mu? saçma bir soru ama sordum yınede...

• quote:

peki hocam çok sağolun. fakat bir şey sormak istiyorum. diyelim ki ben radyoterapiye kayıt yaptırıp dondurdum. dondurduğum sene üni sınavına girdiğimde de puanım kırılır mı? yani puan kırılmaması için bir çare yok mu? saçma bir soru ama sordum yınede...

Alıntıları Göster
    tercihin tuttuysa artık yapcak birşey yok gitti puan radyoterapi iyi bölüm en an 1.400 maaşı var ... git oku bide istanbul üni.

• quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

tercihin tuttuysa artık yapcak birşey yok gitti puan radyoterapi iyi bölüm en an 1.400 maaşı var ... git oku bide istanbul üni.

Alıntıları Göster
    bölümün adı tam olarak ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

bölümün adı tam olarak ne?

Alıntıları Göster
    radyoterapi ama onkoloji enstitüsü bünyesinde
  • quote:

radyoterapi ama onkoloji enstitüsü bünyesinde

Alıntıları Göster
    radyoterapi ,kanserli bölgelerin x ışınlarıyla tedavi edilmesi işlemidir.Dolayısıyla senin çalışacağın yerler onkoloji merkezi olan yerlerdir.2009 aralık atamasına baktığımda az sayıda kişi bu bölümden alınmış ve puanlar 70 seviyelerinde.Mezun sayısının az olması iş bulma açısından iyi fakat Türkiyenin heryerinde tedavi merkezi olmayacağı için ilerde atamaların ne olacağı tam belli değil.Keşke önü daha açık olan radyolojiye baksaydın.Görüntüleme merkezlerini sayısı hayli fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

radyoterapi ,kanserli bölgelerin x ışınlarıyla tedavi edilmesi işlemidir.Dolayısıyla senin çalışacağın yerler onkoloji merkezi olan yerlerdir.2009 aralık atamasına baktığımda az sayıda kişi bu bölümden alınmış ve puanlar 70 seviyelerinde.Mezun sayısının az olması iş bulma açısından iyi fakat Türkiyenin heryerinde tedavi merkezi olmayacağı için ilerde atamaların ne olacağı tam belli değil.Keşke önü daha açık olan radyolojiye baksaydın.Görüntüleme merkezlerini sayısı hayli fazla.

Alıntıları Göster
    erdenarın dediği doğru.
    bilgisayar mühendisliği tabi ki daha gözde ama puanın düşükmüş bu bölüme göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Leibniz 33

erdenarın dediği doğru.
    bilgisayar mühendisliği tabi ki daha gözde ama puanın düşükmüş bu bölüme göre

Alıntıları Göster
    arkadaşlar peki bu bölümden dgs ile fizik tedavi ve reahbilitasyona girme şansımız var mı?
  • quote:

arkadaşlar peki bu bölümden dgs ile fizik tedavi ve reahbilitasyona girme şansımız var mı?

Alıntıları Göster
    Fizik tedavi değilde hemşireliğe girme şansın varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Fizik tedavi değilde hemşireliğe girme şansın varmış

Alıntıları Göster
    bende ordayım hehey ilk arkadaşımı buldum sanırım ama okul daha açılmadı yaa 8inde açılcakmış :/

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiz

bende ordayım hehey ilk arkadaşımı buldum sanırım ama okul daha açılmadı yaa 8inde açılcakmış :/

vallaha mı? aynen arkadaşım bende aradım 8 inde dediler. bi arkadaş bulmak ne güzelmiş :D şuanda geziyorum istte. konumun hortlayacağını hiç düşünmezdim. hemde aynı bölümden biriyle:D ee tanışalım bari ben pm atarım.
  • quote:

quote:

vallaha mı? aynen arkadaşım bende aradım 8 inde dediler. bi arkadaş bulmak ne güzelmiş :D şuanda geziyorum istte. konumun hortlayacağını hiç düşünmezdim. hemde aynı bölümden biriyle:D ee tanışalım bari ben pm atarım.

Alıntıları Göster
    ya internetten ders seçimi filan olcak demişleri bide bana öğrenci işlerinde bayan söylemişti nette aradım öyle bişey bulamadım sabahtan beri onla uğraşıyorum ama yokk..bide bu ders seçimini yapmazsak derslere giremiyoruzmuş öyle duydum :D

• quote:

ya internetten ders seçimi filan olcak demişleri bide bana öğrenci işlerinde bayan söylemişti nette aradım öyle bişey bulamadım sabahtan beri onla uğraşıyorum ama yokk..bide bu ders seçimini yapmazsak derslere giremiyoruzmuş öyle duydum :D

Alıntıları Göster
    bu da bölüm için kurduğum face grubu..umarım ordanda birilerine ulaşabiliriz...

İstanbuL üniversitesi Radyoterapi BöLümü HaberLerşme PLatformu

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_127097947347819&ap=1

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.