Şimdi Ara

İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM BULUNDU !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı kurum ve kuruluşlar erken mesaiye başlayacak, okul saatleri buna göre ayarlanacak, bazı yerleri 6 da bile işbaşı yapabileceklermiş... Yuh artık daha neler...

• 6 da iş başı yapan yerdeki insanlar kaçta kalkacak

Kaçta yola çıkacak? Gee trafik olur aç saat rsürecek

İstanbulda ostalama işe gidiş süresi 1 saat olduğunu düşünürsek, 4 kalkmak lazım:

E artık hava karardımı yatacaksın eski insanlar gibi
  • Saçmalığın daniskası. Zamanında planlama ve çalışmaları yapmadıysan işe gidecek insanların ne suçu var? Niye trafik var diye iki saat erken kalkayım. İnsan Hakları mahkemesine dava açsan kazanırsın muhtemelen.
    Bu saatten sonra bu tip çözümlere alışmamız lazım bence, ne demişler "nerde çokluk orda ...."
  • Kanal D haberi veriyor. Çözümün adı Kademeli Mesai imiş

İstanbullular 4 bölüme ayrılmış 6 ile 10.30 arası mesaiye başlama konulmuş
  • İşçiler 6 da

Memurlar 7 de

Bankalar, Finans kuruluşları 9 da

Öğrenciler de İlk ve orta derceli 8 de

Liseler 10 da başlıyacakmış.

Çöp kamyonları 10-12 ile 22-24 saatleri arasında toplanacakmış...

Valilik inceliyormuş hala bunu
  • o zaman saat 3.5 ta yola cıkmam lazim
    evim besiktasta isyerim silivride yaklasik 100 km bide trafik olursa tamamdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 25 Eylül 2007; 19:38:45 >
  • saat 6, milletin pirelerinin uçuştuğu saat, o saatte mesaiyemi başlanır. o saatte hangi vatandaş gelir iş gördürmeye bütün yoğunluk belli saatlere sıkışacak millet birbirine girecek ondan sonra.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

saat 6, milletin pirelerinin uçuştuğu saat, o saatte mesaiyemi başlanır. o saatte hangi vatandaş gelir iş gördürmeye bütün yoğunluk belli saatlere sıkışacak millet birbirine girecek ondan sonra.

saat 6 da mesaiye baslayan adam en gec saat 15.00 da isten cikar yine trafik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

İşçiler 6 da

Memurlar 7 de

ilk ve orta derece lisede orta derece oluyo universiteler 10 da ee 2 . ogretim nolcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yarbay

İşçiler 6 da

Memurlar 7 de

Liseler 10 da başlasın güzel. Ama diğerleri çok saçma olmuş. Bulabildikleri yada işlerine gelen çözümler bunlar galiba.
  • Sabah namazından sonra iş başı. İkindi namazından sonra eve dönüş. Akşam okunmadan kimse kalmayacak sokakta. Yatsı'yı kılıp herkes yataklara..
  • atam ne de güzel demiş. hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir,ilim ve fennin haricinde yol gösterici aramak gaflettir,cehalettir, delalettir.
    bilime inanmayıp hurafelerle uğraşmanın sonu işte bu saçmalıklar. şimdi bu sivri zekalılar trafik rahatlasın diye duaya da çıkarlar. yazık ki ne yazık.
    metro lazım. metro metro.
  • beyler ne zaman ogreneceksiniz adam gibi elestirmeyi... Farkli yone cekenler bile var.

Amerika da cogu insan yola sabahin 5 inde cikiyor. Sirf trafikten dolayi...

Adamlar trafigi rahatlatmanin yolunu ariyorlar. Tabii ki de daha inceleme asamasinda hem sabahin 6 sinda ise gitsen bile aksamin 9 unda cikmayacaksin yine calisma saatin ayni kalacak.
  • sildim neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 25 Eylül 2007; 21:03:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAZLIKAZAK

beyler ne zaman ogreneceksiniz adam gibi elestirmeyi... Farkli yone cekenler bile var.

Amerika da cogu insan yola sabahin 5 inde cikiyor. Sirf trafikten dolayi...

Adamlar trafigi rahatlatmanin yolunu ariyorlar. Tabii ki de daha inceleme asamasinda hem sabahin 6 sinda ise gitsen bile aksamin 9 unda cikmayacaksin yine calisma saatin ayni kalacak.

Evet de, şöyle bir sorunsal var;
    6' da iş başı yaptı diyelim. 15' te çıkacak.
    Buraya kadar herşey güzel de, 6' da işbaşı yapınca adamın bi müşterisi olmayacak ki. En erken 8-9' da gerçek anlamda iş başlayacak. Sonrasında daha müşteri yoğunluğu erimeden iş çıkış saati gelicek. Şimdiki saatleri düşünün; kaç kişi işini mesai bitiminden önce bitirememekten şikayetçi.. Yığılma olucak üstte denildiği gibi belli saatler arasına.
    Ne fark edecek?
    Toplum olarak herkesin aynı dilimler arasında hareket etmesi gerekir. Ne olucak; "biz gececiyiz" "biz gündüzcüyüz" muhabbetleri mi oluşucak sonrasında. Biraz ilerisi budur çünkü. Toplum olarak faaliyet saatleri dilimleri bakımından ikiye hatta üçe, dörde bölünmek..
    Haberlerde dinledim; çöp toplama saatlerinin değişmesi dışında hiçbiri yararlı olmaz.
    Ha öte yandan, çöp toplama saatlerini de bir an önce değiştirsinler hakikaten. Sabah yola çıkıyorum, önüm arkam çöp kamyonu. Bi durdumu 10 dakika.. Düşünün kaç tane çöp kamyonu var istanbulda. Hepsi de trafiğin arapsaçına döndüğü sabah saatlerinde yola çıkıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril
    Düşünün kaç tane çöp kamyonu var istanbulda. Hepsi de trafiğin arapsaçına döndüğü sabah saatlerinde yola çıkıyor..

e-5 gibi ana artere yol bakım ve asfalt çalışmasını gündüz vakitlerinde ,
    sokak arası asfalt çalışmalarını ise milletin uyuduğu saatlerde 12:00 den sonra gece 04:00 e kadar yapan bir belediyemiz var.

köstebek yuvasından beter yollarımızı görmezden gelip 6 ayda bir kaldırım çalışması,
    kışın göbeğinde lale ekimi çalışması yapan belediyemiz var.

6 tarafı denizle çevrili istanbulumu hala kara yoluna mahkum bırakan bir belediyemiz var.

sizce böyle bir kafadan mantıklı bir düşünce,girişim yada sonuç beklemek doğru mu?
  • okulum beşiktaşta, ben kadıköydeyim
    servisle gidip geliyorum
    okul saat 8.30 da açılıyodu, şimdi 9 da açılıyo, benim için fark eden 20 dk daha geç çıkmak oldu, ama trafikte geçen zamanımda 15dk arttı
    ne anladım ben bu işten, hem daha geç çıkıyoruz okuldan, benim bu sene son senem, dersanem kadıköyde, genelde saat 5 te dersaneye yetişmem gerekiyor, okulda artık 3.35 ve 4.30 da dağılıyor, 4.30 olduğu günler okuldan izin alıp 1 ders erken çıkmalıyım, 3.35 de ise iskeleye koşmalıyım

ne anladım ben bu işten
  • hakkaten yav, istanbulun yolları çukur içinde, trafik felç hala lale ekiyorlar milyonlarca ytl ye...

Hedef 1 milyon lale.

Laleeeler laleler laleler
  • çözümü bulanlar 6 da iş başı yapsalar..
  • Sen toplu taşımayı boşver insanları özel araçları ile seyahat etmeye zorla sonra da trafik sorunu diye dert yan. Yukarıda bir arkadaş daha söylemiş İstanbul gibi her tarafı deniz olan bir şehirde deniz taşımacılığından eser yok. Nüfusu 10 milyondan fazla bir şehirdeki metro ağı en az 80-100km olmalı ve her yıl bir kaç km genişletilmeli ama belediye hala "lale" devrini yaşıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.