Şimdi Ara

istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
8
Favori
11.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende Bodrumdan gelenlerdenim İzmıre. 2000 de gıttım evlendık oradan coluk çocuk 2012 de gerı dondum açıl aıle ıs sebeblerı yüzünden İnşaat dukkanım vardı. IZmırın Uckuyular metronun oradayım .Bodrumda trafık dahada sakındı 3 senedır cok goc aldı Izmır trafık falan arttı bence fena aıle sırketımız var su an evımde bodrum da cevre yoluna yakın satmak ıstemıyorum ama cok kıra verıyorum maalesef. bı yandanda peder yaslı korkuyorum bırsey olur ıse bıladerle geınemıyecegız doneyım dıyorum ...
  • Tam 13 yıl önce ankaradan ayrıldım. Ve o günden beri Türkiyenin değişik ama küçük 5 ilinde yaşadım ailem ankarada ve inanin onlari ziyaret icin izin alıp geldiğinde bile yorumluyorum. Şu anda is icin ankarada trafikteyim ve Eskişehir yolundan konya yoluna döndük 15 dakikadir astinın önünden 200 metre gidebildik. Büyükşehir'ler pismanliktir. Ayrilabilecek imkanı olanlar bir saniye düşünmesinler. Bu arada ilk söylemem gerekeni en son söyleyeyim yeni şehrinizde mutlu bir hayat dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 12 Mart 2015; 18:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panthera52

    quote:

    Kagithane nufusa gittim. Onune 6 tl ispark verdim. Sonra sordum tasinmis. Isparktan kavga dovus parami alip tasindigi yere gittim.


    burayı anlamadım, park ücretini neden geri aldınız ki?

    15 dakikaya kadar ucretsiz. Ben isim yarim saat surecegi icin 6 tl verdim. Ama kapali oldugunu ogrenince dondum ve 15 dk dan kisa oldugu icin parami geri aldim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hosgeldin hocam, izmir iyidir bornova'da ögrenci ilçesi kültürsüz insan azdir, sıkılırsan kücük park yaparsin ama zaten altinda araba var alsancak konak karsiyaka bostanli yaparsin surekli. Hayirli olsun 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    quote:

    Orijinalden alıntı: robotica


    quote:

    Orijinalden alıntı: bozak07

    Arkadaşlar bu kadar istanbulda yaşamış insanı bir arada bulunca sorayım dedim.

    Kusura bakmayın mecburiyetten soruyorum

    Tuzla bir öğretmen için nasıldır? boluda yüksek lisans yapıyorum gidip geleceği.

    En sakin yeri tuzla imiş ne avm ne çarşı pazar ne bilmem ne derdim var sadece sakin bir sahil ilçesi beklentim ne dersiniz?

    Hocam tuzla-bolu biraz sıkıntılı bir güzergahtır, özellikle kış aylarında. İyi düşünün

    Valla otobüsle gidip gelmeyi düşünüyorum hafta 2 gün. boluda da akrabalar var. Ya bolunun kötü bir ilçesi olacak merkeze 1.5 saat mesafede her gün işe giderken bu yolu

    çekeceğim ya da tuzla'da yaşayıp haftada bir boluya gidip geleceğim :)

    Sizce hangisi kötü bir bolu ilçesi mi yoksa tuzla mı

    Tuzla tatlı,sakin güzel bir yer :) Sahili güzeldir, güzel restaurantlar ve cafeler vardır.Ayrıca Viaport Tuzla sahiline harika bir marin yapıyor ayrı bir güzellik katacak.
    Yalnız bu yazdıklarım sahil kesimi için geçerli.Tuzla'nın üst kesimleri Aydıntepe vs aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Biraz varoş kalıyor oralar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Tam 13 yıl önce ankaradan ayrıldım. Ve o günden beri Türkiyenin değişik ama küçük 5 ilinde yaşadım ailem ankarada ve inanin onlari ziyaret icin izin alıp geldiğinde bile yorumluyorum. Şu anda is icin ankarada trafikteyim ve Eskişehir yolundan konya yoluna döndük 15 dakikadir astinın önünden 200 metre gidebildik. Büyükşehir'ler pismanliktir. Ayrilabilecek imkanı olanlar bir saniye düşünmesinler. Bu arada ilk söylemem gerekeni en son söyleyeyim yeni şehrinizde mutlu bir hayat dilerim.

    sizi bir de istanbula bekleriz...
  • Ben izmiri birakip igrenc ankaraya yerlestim.. Is konusunda izmirde sansli olamadim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğru kararı verdiğinizi düşünüyorsanız bize hayırlı olsun demek düşer, bende memleketine gitmeyi hep dört gözle bekleyenlerdenim . Zaten küçük bir ilçe birde ilçenin Yarısı akraba olunca TADI başka oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende hep kaçmak istedim ve sonunda mecburi hizmet nedeni ile urfaya taşınmak zorunda kaldım, istanbuldan sonra inanılmaz bir sessizlik temiz hava ve trafiğin olmaması çok güzel, ayda yılda bir gittiğim boğazı özlemedim desem yalan olur ama bi daha dönmeyi düşünmüyorum, bir sene sonra kısmet olursa benimde aklımda uzun süredir yer alan izmire yerleşme planı var, büyük cesaret yaptığınız, tebrikler, mutluluklar....
  • Allah izin verirse bende Mayıs ayında tayin dilekçemi vereceğim..Ama İzmir ile Balıkesir arasında gidip geliyorum..Size yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim çok doğru bir karar vermişsiniz..
  • Memleketime hosgeldiniz :) hakkinizda hayirlisi olur insAllah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teterboro

    quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Tam 13 yıl önce ankaradan ayrıldım. Ve o günden beri Türkiyenin değişik ama küçük 5 ilinde yaşadım ailem ankarada ve inanin onlari ziyaret icin izin alıp geldiğinde bile yorumluyorum. Şu anda is icin ankarada trafikteyim ve Eskişehir yolundan konya yoluna döndük 15 dakikadir astinın önünden 200 metre gidebildik. Büyükşehir'ler pismanliktir. Ayrilabilecek imkanı olanlar bir saniye düşünmesinler. Bu arada ilk söylemem gerekeni en son söyleyeyim yeni şehrinizde mutlu bir hayat dilerim.

    sizi bir de istanbula bekleriz...

    10 yıl Kocaeli'de yaşadım gezmek için bile istanbula gelmişligim bir elin parmağını geçmez. Kalkıp vana gitmek bana zor gelmiyor ama büyük şehirlerde bir yerden bir yere gitmek benim için zulüm o yüzden benden uzak olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlar alışkanlıklarının esiri olur, milyonlarca insan İstanbul' dan gitmek istiyor ama çok azı alışkanlıklarından kurtulup ta buna cesaret ediyor. Sizi bu cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum. İstanbulu çok özelerseniz de boğazını, beşiktaş sahilini, taksimini, kadıköy vapurunu. Atlar gelirsiniz yazın 1 hafta gezer geri gidersiniz zaten. Yoksa Günlük koşuşturmacanın içerisinde iken hangimiz İstanbulun güzelliklerinden faydalanabiliyoruz ki? Aylarca deniz görmeden İstanbul da yaşayanlar var bu şehirde.


    Bende Memuriyet açısından İstanbul da yaşıyorum, trafik sorununu yıllardır hayalim olan motosiklet alarak çözdüm. Ama evlendiğim zaman bu şehirde kalmak istemiyorum. Düşüncem Muğla, İzmir, v.b Ege kıyısında bir ilçeye yerleşmek. Bahçeli ve içinde garajı olan bir evimin olması.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıghtman

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Selam arkadaslar. Istanbulun trafiginden bezdim. Kargasasindan bezdim. Esimle bu durumu konustuk. Izmire yerlesmeye karar verdik. 9 unda hurriyet holdinge istifami verdim. 16 sinda izmirde atay holdingde ise basliyorum.

    Trafik durumunu ozetlersek. Gencligimde pek cok kez gelip gittigim bornovada ev tuttum. Dun tasindim. Bu gun 9 dan 11 e kadar yaptiklarimi anlatayim.

    Izmirgaza gidip dogalgazi actirdim. Trafiksiz 2 dk da gittim. Onunde ucretsiz park yeri buldum.
    Bornova nufusa gidip nufus sureti kayit islemleri yaptirdim. 2 dk yol onunde ucretsiz park ettim ciktim.
    Adliyeye gittim 5 dk surdu. Arkasinda ucretsiz park yeri buldum parkettim.(onune ceza yazarlar dediler)
    Saglik ocagina gittim saglik raporu aldim. 5 dk da gittim onune ucretsiz park ettim.
    2 dk fotografciya gittim fotograf cektirdim onunde park yeri buldum ve ucretsiz.
    Askerlik subesine gittim 2 dk surdu onune ucretsiz park ettim .
    su ve elektrik abonelikleri de ucretsiz park ve 2 dk yol ile halledildi
    Trafiksiz araba kullanmanin keyfine vardim. Ne sikinti cekmisim 15 yil istanbulda yahu.

    Olayin istanbul ayagini anlatayim.
    Elektrik aboneligimi kapatmak icin caglayana gittim. Yikilmis yerine rezidans yapilacakmis. Kapatamadim. Ogrendim internetten kapattim.
    Kagithane nufusa gittim. Onune 6 tl ispark verdim. Sonra sordum tasinmis. Isparktan kavga dovus parami alip tasindigi yere gittim. Trafikle 20 dk surdu ucretsiz hallettim.
    Dogalgazi kapatmak icin de caglayandaydim. Park yeri bulamadim 300 mt ilerideki otoparka parkettim. 10 dk yurudum hallettim.

    Butun gun sadece elektrik dogalgaz ve su ile ugrastim. Burda isler 2 dk kada bitti.

    1 sene once ,10 dakikada 4. Leventten bagcilar dogan centere ve 15 dakikada 4. Levente (10:00 da evden cikarak ve4:30da isten cikarak) yol aldigim guzrrgahin bu sene itibari ile ayni saatlerde girip cikmama ragmen 30 dakika gidis ve 1 saat donuse uzamasi sebebiyle istanbuldan ayrilma karari aldim.
    Tabiiki cocuguma iyi bir egitim verememe gibi kaygilarim ve daha rahat bir hayat yasama gibi isteklerim de bunda etkili oldu.

    Sonuc itibari ile gecen sene 200bine aldigim 4. Leventteki 1+1 in kirasi ile bornova ozkanlarda otoparkli luks ve bolge metro cikisindaki sifir bir evde oturuyor olmanin keyfi de bambaska.

    Istanbulda kendinize iyi bakin.

    İstanbul'da iş yerinize yakın Doğal gaz,Nüfus dairesi,Adliye,Sağlık ocağı,Askerlik şubesi olan kısaca iş yerinizin ilçesinde merkezi bir mahallede ev kiralayıp trafik derdinden kurtulmak biraz daha mantıklı gibi.

    İzmir'in trafiği rahat diyorsunuz ama özellikle sizinde kullanacağınız mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde hiç de boş değil.Ayrıca 2 sene sonra İzmir deki trafiğin artmayacağı garantisi yok.


    Aynı durum her gün köprü trafiğine giren vatandaş içinde geçerli.


    Hocam yazdiginiz mesajda istanbulu pek bilmediginizi dusundum.

    Misal askerlik subesi sutlucede. Besiktas askrrlik subesi de orda beyoglu da kagithane de vsvs. Bu ilcelerde yasayanlarin hepsi buraya gelmek zorunda.

    Misal adliye. Beyoglu kagithane sisli vs tum adliyeler caglayanda.

    Misal besiktas sariyer sisli kagithane vs tum telekom gayrettepede.

    Saglik ocagi ciger filmi icin sizi taa sisli etfale gonderiyor.

    Dogalgaz da boyle elektrik de boyle.

    bu yuzden besiktasta yasayan da sislide yasayan da kagithane de yasayan da bayrampasada yasayan da buralara gitmek zorunda. Bahsi gecen yerlerin birbirlerine uzakligi ortaalama 5km ve istanbul trafiginde 30 40 dakika 2-3 vesait suruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracın burnunu çıkardığınızda yol vermelerine alışın artık, istanbuldan sonra tuhaf gelebilir tabi dolmuş ve taksilerde durum değişmez.
    Yalnız buca Tarafın gelirseniz trafikle karşılaşırsınız, dar ve uyduruk sokakları trafik konusunda bir numara ne yazık ki. Neyse Hoşgeldiniz güzel İzmir'e kordonda deniz kokusunu almak başkadır. Ha ayrıca şimdiden izmirde çevirme radar Hesabını takibe alın Twitter'dan Türkiye'nin en çok takipçi sahibi çevirme hesabıdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmir güzel bir il ama en güzelliği çeşme gibi bir ilçesi olması ve yakın olması çeşme nin denizine hayranım hele ılıca daki o suyun berraklığını Türkiye nin hiçbir yerinde görmedim
  • Yav aksam acil bir is icin alsancaga gitmem gerekti 16.50 de bornova kipanin ordan ciktim 17 de alsancak garin ordaydim,18 ataturk lisesinin onunden gectim kipaya geri donmem 19 u buldu.Arkadaslar izmirin trafigide tikanma noktasinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 12 Mart 2015; 19:41:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ileride Antalya yada Bursa düşünüyorum. Hayırlı olsun hocam güzel tercih yapmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.
    çok güzel bir karar. Tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoş geldiniz safa getirdiniz.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.