Şimdi Ara

İstanbul, Maslak, Atatürk Oto Sanayi'de doğru, düzgün, ahlaklı lastikçi / tamirci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese böyle zamanlarda Allah sabır versin.

Atatürk Oto Sanayi, Maslak'ta adam gibi işini düzgün yapan, müşteriyi abuk sabuk fiyatlarla dürtmeye çalışmayan, efendi, saygılı çalışanları olan, fiş almazsak şu kadar olur diyerek vergi kaçırmaya çalışmayan ahlaklı bir lastikçi / tamirci var mıdır bildiğiniz? Bilen varsa Allah aşkına tavsiyesini yazsın.

Enflasyon herkesin aklakını bozdu. Fiyat algısını çarpıttı. Herkes kafasına göre fiyat belirliyor, kafasını göre arttırıyor. Bence bazı esnaf bu durumdan en çok kazanç sağlayan taraf. Müşteriye fiyatı istediği gibi yanısıtıyor. Haftada bir zam yapıyor. Fiyatla ilgili şikayet edince, bu tiplerin fix cevapları: Abi paran mı yok? Yoksa bizden olsun. Abi haftaya zam yapacaz. Abi burda kaç kişi çalışıyor biliyor musun? Durumun olunca verirsin. Buranın elektriği ne kadar biliyor musun? Param var. Senin gibi üç kağıtçıya vermek istemiyorum. Sanırsın ki hepsi bitti, battı. Bakıyorum, durumları her gün daha iyi. Hatta 2022 yılında şöyle dedi birisi. Abi fiş kesmeyi bıraktığımdan bu yana ev aldım.

Son zamanlarda lastikçilerde çok işim oldu maalesef. Lastiğe vida girmiş. Fitil yaptılar. İnmeye devam etti. Gittim dediler ki: "Yama yaptır, fitil tutmuyor. Başka lastikçiye götür." Götürdüm. Orada yama yaptılar. Yama yapınca bana dönüp dediler ki abi yama tutmuyor. Ee ne yapıcaz? Çıkma lastik alıcan. Fitili takana geri götürdüm. Lastikçiye saydırıyor. Diyor ki onlar işi bilmiyor. Tekrar fitil atıyor. Sonra yine iniyor. Her işleme para veriyorum bu arada. Tabi fiş miş hak getire. Diyorum ki hepsinin Allah hakettiğini versin. Gidiyorum tanesi 3.500 liradan 4 sıfır lastik alıyorum. Aradan 1 ay geçmeden yine vida giriyor ve yamasını 400 liraya yapıyorlar. Ne fiş ne birşey. Çok diyorum, karşımdaki velet başlıyor gevşek gevşek konuşmaya.

Fiyat hakkında yorum yapınca hepsinde aşağı yukarı böyle cevaplar. Bence dünya umurlarında değil çünkü ne denetim var, ne bir azami fiyat tarifesi var. Zaten müşteri gelecek, mecbur yapacak gidecek. İstanbul'da müşteri mi yok? Hepsinde aynı terane. Fiş almazsan 400 fiş alırsan 500. Haftaya 600. Gelecek ay 700. Seneye 1700. Düzen yok, denetim yok, kafalarına göre at koşturuyorlar.

Sonuç olarak, düzgün birini bulmak çok önemli. Biliyorsanız eğer, Allah rızası için doğru düzgün bir lastikçi / tamirci tavsiye eder misiniz?

Hayırlı günler

• sarıyer hamidiye etfal hastanesinin az ilerisinde eczanenin karşısında lastikçi var en son yamaya 200 lira vermiştim 2 hafta önce. genelde orada tamir ettiririm lastiklerimi. bir sıkıntı yaşamadım. rot/balans için ise bostancı sanayide kuzey rot balans var orasının fiyatı uygundu. maslakta 300-500 tl rot istedikleri dönem orada 250tlye son model cihazla rot yaptırmıştım.

genel olarak bir işlem yaptırmadan önce fiyat sormayı unutmayın. özellikle işiniz sanayiye düştüyse.

fiş konusunda ise aradığınız dürüst esnafa hiçbir zaman denk gelemeyebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 7 Ocak 2024; 13:29:22 >
  • Avrupalılar gibi artık kendi işimizin ustası kendimiz olacağız gibi duruyor. Geçen klozetin rezervuarı bozuldu adam gelip takmak için 300tl para istedi , bende kendim giriştim Youtube dan izleyerek 300tl cebimde kaldı. Boş zamanlar kombi bakımı, petek temizliği, ev boyama gibi videoları izleyip tecrübeleri dinleyip yeri gelince uyguluyorum. Zaman olduktan sonra yaptıkları işten daha iyi iş çıkıyor bence :)

Eğer çok yoldaysanız ve başınıza ara ara geliyorsa , paranizla rezil olmamak için malzemeleri alet çabtasına koyun derim. Aşağıda abi güzel anlatmış yama işini.. Bir benzinlikte yapılıp hava basılabilir

Araştıralım İnceleyelimyoutube
    Çivi girmiş Araba Lastiği nasıl tamir edilir. Fitil nasıl atılır.
    https://www.youtube.com/watch?si=b6yzmcC5XjnZtk1S&v=pJro8FTG9Fc&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara için kaportacı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.