Şimdi Ara

BOUN YBS - ANKARA HUKUK (DETAYLI ARAŞTIRDIM ve sonuç....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
8
Favori
6.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar hali hazırda Ankara Hukuk öğrencisiyim lakin mesleğin geleceği açısından kuşkuya düştüğüm için yaklaşık 4 aydır araştırmalar yaptım, mezunlarla görüştüm. Bu konu hakkında çok mesaj geldi ve 2 bölümünde + ları ve - lerini sizlere açıklayacağım.

-------BOĞAZİÇİ YBS

+++ Avantajları
    - Derin bir akademik ingilizce
    - Mükemmel bir üniversite hayatı
    - Geniş yelpaze sunan iş dünyası
    - Yurtdışı imkanı
    - Teknolojiye ilgi duyan kişiler için kendini ispatlamaya açık bir bölüm
    - İstanbul olması nedeniyle çok fazla gezilecek yer var. Sosyalleşme açısından eşsiz bir fırsat.

+++++ Dezavantajları
    - Bu bölümden mezun olduğunuzda rakiplerini : BOUN, İTÜ, ODTÜ, SABANCI, KOÇ Bilgisayar mühendisleri ve İşletme mezunları. Çünkü hemen hemen iki bölümünün karışımı olduğu için ortak alan. Yani rakipleriniz çok daha ciddi.
    - Programlama ve işletme derslerinin karıiımı bir bölüm olduğu için bir alanda tam yetkinlik vermez, kendi çabalarınız ile bir alan seçip uzmanlaşmalısınız.
    - Günümüz ekonomisinde bir bir küçülen, batan şirketler ve bankalar kendini kurtarabilmek adına yurtdışından eleman temin ederek işi daha fazla uzmanına bırmakta.
    - Yurtdışı imkanı çok fazla değil, bunun sebebi bu bölümün avrupada yaygın olması ve dolayısıyla avrupada verilen eğitim daha kaliteli olduğu için işverenler daha çok kendi ülkesindeki elemanı tercih edecektir. Anadili ingilizce olması da cabası.
    - Kalabalık ve pahalı bir şehir olan İstanbul'da bulunması. Ailesinin maddi imkanı az olan öğrencileri zorlayacaktır.

------------- Ankara Hukuk

++++++ Avantajları
    - Boğaziçi nasıl ki bir marka ise şüphesizki Ankara Hukuk da kendi alanında bir markadır.
    - Ankara Hukuktan ziyade ''Hukuk'' mesleğinin Türkiye'deki en geniş yelpaze iş hayatı sunan bir meslek olması. (Avukat, hakim, savcı, noter, arabulucu, diplomat, idari hakim, hukuk müşaviri, kaymakam, vali hatta hukuk dışında bankacı / ayrıca yeni gelecek olan hukuk sınavı ile başarısız olanlar rütbeli polis olacak vb. Bu meslekleri kesin olacaksınız diye bir şey yok, size fırsat sunuyor)
    - Artan nüfusa göre hukukçuya da ihtiyacın artması.
    - Yoklama olmadığı ve derslerin sözel olduğu için kendinizi geliştirmenize fazlasıyla vakit kalmakta.
    - Ankara Küçük şehir statüsüne yakın derece pahalılıkta. Başkent olması sebebiyle ulaşım çok rahat ve şehrin nüfusunun daha az olması (ayrıca nüfusun büyük çoğunluğunun memur olması ile) daha düzenli bir şehir.

+++++++ Dezavantajları
    - Sürekli okumayı ve tekrar etmeyi gerektiren bir bölüm
    - Kampüs hizmeti ve olanakları düşük.
    - Sosyal ortam Boğaziçi'ne nazaran çok çok aşağıda. Yani okul içerisinde bulunduğunuz anlarda eğlenceli bir öğrencilik beklemeyin. Yalnızca (yoklama olmadığı için) dışarıda eğlenebilirsiniz. Misal ben 1.sınıfta 6 şehir gezdim.
    - Sosyal, girişken bir kişi değilseniz gelecekte pek de başarılı olamazsınız. Aksine oldukça başarısız olur düşük maaş alırsınız.

Vee MEZUN kısmına gelecek olursak 2 tane BOUN YBS, 4 tane Ankara Hukuk ve 1 Tane ODTÜ işletme 1 Tane de Boun iktisat mezunu ile görüştüm.

---Boğaziçi İktisat mezunu (2005) abimiz :
    Şuanda Maliye bakanlığında sigortacılık bölümünde daire başkanı. Kendisi Boğaziçi YBS'ye geçmemi tavsiye etti. ''Üniversitenin ve şehrin sosyalliğinin bana çok şey katacağını, ilerde az maaş kazansam bile unutulmaz anılar biriktireceğimi'' söyledi. Bu tavsiyeler bana hitap etmedi açıkcası ama yine de sizinle paylaşmak istedim.

----ODTÜ İşletme mezunu (2003) abimiz :
    ''YBS okuduğun zaman rakiplerin çok ciddi olacak. Bir programlamayı Bilgisayar mezunu da yapabilir. Bir yöneticiliği de işletme mezunu rahatlıkla yapabilir. Bir insan iki gözü ile iki farklı yere odaklanamaz. Dolayısıyla 2 alanda da uzman olunamayacağı için şirket ihtiyacına göre eleman alır. Programlama konusunda Boğaziçi, Koç, Sabancı, Bilkent, ODTÜ ve İTÜ gibi yerlerden blgisayar mühendisi olan kişilere daha öncelik verilir. Yöneticilik pozisyonunda ise yine bu üniversitelerin iligili bölümlerinden mezunlarına öncelik verilir. Tüm bunları değerlendirdiğinde Boğaziçi YBS mezunları 2. ve 3. hatta 4. plana atılır ilgili iş ilanında. Ancak insanın olduğu her yerde hukuka ve tıpa ihtiyaç vardır. Bu iki bölüm asla ama asla ölmez. Hele ki Ankara Hukuk gibi bir yerden iyi bir ingilizce ile mezun olursan - asosyal biri değil isen- kesinlikle daha başarılı olursun. Bizim bakanlıkta bile bilgi iletişim kısmında 7-8 kişi çalışırken 20den fazla avukatımız var. Şirketlerin bilgi iletişim elemanından daha çok hukukçuya ihtiyaç var. Çünkü sürekli ticaret ve etkileşim halinde olan şirketler elbette çok fazla soruna ve ayrıntıya takılacaktır. Bu yüzden Ankara hukuk ve dengi bir yerden iyi bir İngilizce ile mezun olursan çok iyi paralar kazanırsın.''

---- Boğaziçi YBS mezunları abilerimiz :
    Açıkcası bölümün geleceği hakkında soru sormadım yalnızca gelirlerini sordum. Meslekte 4 ila 8 yıldır çalışıyorlar ortalama maaş 6 bin tl.

----- Ankara Hukuk mezunu abilerimiz :
    Aynı şekilde objektifliği sağlamak açısından yalnızca gelirlerini sordum. Birisi aylık 20bin cıvarı olduğunu söyledi, en düşüğü 8bin tl imiş. Ne kadar sosyal biri olduğunuza bağlı olarak değişiyormuş. Konuşkan, kendini iyi ima eden biri iseniz çok çok fazla kazanabilirmişsiniz. Bu mesleği sevmekle de alakalı imiş. Bir boşanma davası bile +8bin tl imiş. Bu tamamen size bağlı imiş. Kamuda çalışmayı düşünürseniz SPK (sermaye piyasalar kurumu) avukatları 10.000 tl alıyormuş.

BOUN YBS - ANKARA HUKUK (DETAYLI ARAŞTIRDIM ve sonuç....
    Ayrıca hukuktan mezun olunarak Bilişim Hukuku üzerine yüksek lisans yaparak da teknoloji alanında çalışabilirsiniz

Ben iki bölümün de alanlarına ilgi duyan birisiyim. Hukuk, siyaset ve teknoloji branşlarını severim. Benim buradaki kriterim MAAŞ idi. Dolayısıyla Ankara Hukukta kalıp ingilizcemi geliştirmeye karar verdim. Sorularınız varsa yazın el birliği ile cevaplamaya çalışalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuvayi hukuk -- 23 Temmuz 2019; 12:22:10 >

• Boun ybs dezavantajlarından bazılarına katılmıyorum :))
    1........"Bu bölümden mezun olduğunuzda rakiplerini : BOUN, İTÜ, ODTÜ, SABANCI, KOÇ Bilgisayar mühendisleri ve İşletme mezunları. Çünkü hemen hemen iki bölümünün karışımı olduğu için ortak alan. Yani rakipleriniz çok daha ciddi."

Öncelikle Yönetim Bilişim Sistemleri ne bilgisayar mühendislerinin işini ne de işletmecilerin işini yapıyor

Olay aslında şöyle..Yazılım projelerinde ilk senelerde tüm yöneticiler bu işleri normal bir "proje" gibi görüp kendilerine has klasik yöntemlerle bu projeleri geliştirmeye çalıştılar,yani atıyorum bir inşaat projesinin yönetimini devralan bir işletmeci aynı muameleyi yazılım projeleri için de geçerli olduğunu düşünüyordu..Birkaç sene bu böyle de devam etti ama bundan kaynaklı sorunlar neticesinde aslında yazılım projelerinin kendilerine has yöntemleri olması gerektiğini anladılar ve bu alanı doldurmak için insan yetiştirmeye çalıştılar..Bu yetişecek insanlar günümüz teknolojilerinden haberdar olan hangi teknolojinin hangisinin kullanılabilir hangisinin kullanılamaz olduğunu bilen yazılım proseslerini iyi bilen insanlardı..Aslında bölümün doğuşu buradan geliyor

İşletmeciler in MIS cilerin işini yapmaları için MIS cılar kadar teknolojiyle iç içe olmaları gerekiyor,sadece kod yazmaktan bahsetmiyorum.Aynı şekilde Bilgisayarcıların MIS cıların işini yapmaları için de teknik alanda olduğu kadar sosyal alanda da etkili olmaları gerekiyor yönetim pazarlama finans üzerine çalışmaları gerekiyor ama ders müfredatları bunu kısıtlıyor.Ama bu demek değildir ki bilgisayarcılar işletmecilerin işini yapamaz veya yapar..Bir işin yapılıp yapılamaması kişinin okuduğu bölümden ziyade kariyerine nasıl yön verdiğine bağlıdır

işletmeci(proje sahibi gibi düşünebiliriz) ile teknik ekibin(mühendislerden oluşmuş bir grup olarak düşünebiliriz)
    arasında çalışan ve bu iki ekibin temel iletişimini sağlayan ikisini uyumlu hale getiren grup MIS çiler oluyor
    haliyle bu iki ayrı grubun derdini anlamak için iki grubun da gerektirdiği TEMEL özelliklere sahip olmak gerekiyor

2....... "Programlama ve işletme derslerinin karıiımı bir bölüm olduğu için bir alanda tam yetkinlik vermez, kendi çabalarınız ile bir alan seçip uzmanlaşmalısınız."

Aslına bakarsak hiç bir lisans programından mezun olduktan sonra o alanda uzman olarak mezun olmayacaksın :)

Yani ben bilgisayar mühendisliği lisans programını bitirdim o halde yazılım uzmanı olarak çalışabilirim her türlü yazılımı yapabilirim diye birşey söz konusu değil
    Örnek vereyim sen okulda Python öğrenmişsindir(ki son zamanlarda ezici bir üstünlüğü vardır popülarite olarak da)
    fakat Türkiyede bu kadar yaygın değildir adam belki PHP de uzman bir adam ister ne bilim Java ister ya da belki alan olarak backend developer front end developer pozisyonlarında eleman ister...Halbuki bilgisayar mühendisliği müfredatı "donanım" ağırlıklıdır bu programı bitirdiğinde de bunlarda uzman olmayacaksın

Aynı şey işletme için de geçerli MIs için de geçerli.Bir alanda uzman olup olmadığınız bitirdiğiniz lisans programından bağımsızdır sonucta bunu yüksek lisansı doktorası var değil mi

3........."Yurtdışı imkanı çok fazla değil, bunun sebebi bu bölümün avrupada yaygın olması ve dolayısıyla avrupada verilen eğitim daha kaliteli olduğu için işverenler daha çok kendi ülkesindeki elemanı tercih edecektir. Anadili ingilizce olması da cabası."

:)) Peki Türkiye, Bilgisayar mühendisliğinde çok mu kaliteli de insanlar Tr de bu lisans programını okuduktan sonra yurtdışında rahat iş bulabilirken MIS de bulamıyorlar.Tabii ki bu da ne yazık ki doğru değil yani şirketler kendi ülkelerinden eleman istemelerinin sebebi özellikle de TR gibi çoğu diğer gelişmiş ülkelere vizesiz gidemeyen kalma izini vs gibi çok meşakkatli işlerle uğraşmak istememeleridir
    Yoksa tr de çok kaliteli yazılımcılar var elbette hatta direk büyük şirketler tarafından çağrılan ama dediğim gibi bu süreçler çok uzun ve sıkıntılı ve o arada şirketler daha kolay olanı seçiyor.Bunun bölümle bir ilgisi bulunmamakta ister mis oku ister işletme ister bilgisayar
    Peki işletmecinin kağıda işlediği veriyi alıp dijital ortama aktaran ve başka bir birime aktaran Ara sınıf görevini kim yapacak. Yurt disinda direk olarak ybsci ariyor sirketler konustugum ybs calisanlari Turkiye de boyle bir ara birim elemani olduğunu o görevi yapan adamin ybsci olduğunu sirketlerin yeni yeni anlamaya basladigini dile getirdiler. Ayrica ybscilerin tek yapabildigi iş bu değil

Veri tabanı uzmanı
    *Veri tabanı analisti
    *Sistem Analisti
    *SEO uzmanı
    *Network uzmanı
    *Sosyal Medya Uzmanı
    *Ağ sistemleri yöneticiliği
    *Veri bilimci
    *IT Uzmanı
    *Bilgisayar programcısı
    *İnsan Kaynakları Uzmanı
    *İş Analisti
    *ERP uzmanı
    *İş zekası uzmanı
    *Pazarlama ve Satış uzmanı
    *Proje Yöneticisi
    *İş Geliştirme uzmanı
    *Finans ve Muhasebe
    *Yazılım Geliştirici
    *Akademisyen gibi unvanlar
    *Veri Madenciliği Uzmanı
    *CRM uzmanı
    *Yöneylem araştırmacısı
    *Web programcısı
    *Üretim uzmanı
    *Kullanıcı Deneyimi(UX) Uzmanı
    *Marka yönetici

5 kisiyi tanima firsatim oldu
    1i bogazici mezunu 2 dil biliyor 4 sene once mezun olmus yurtdisinda calismak istemedigi icin gitmemiş. Calistigi en iyi sirket mitsubishimiş. Bundan 1 sene once gorustum bir süt fabrikasinda ki işini şehirden dolayi bırakmış iş arıyordu 6-7bin tllik maaşlı işleri kabul etmedi. 2 ay sonra tekrar gorustugumde iş analisti olarak bir şirkete 8 bin 500 tl gibi bir rakamla işe girdigini soylemisti.

2siyle 1e1 gorusmedim matematik hocamin 2 arkadasiydi 8-10 sene once mezun olmuslar 2si de yurtdisinda maaşlarını söylemedi ama her yil antalya da 20 gun 5 yildizli otellerde 4 kisi tatil yapiyormuş 1i. Digeri hakkında pek bilgi sahibi olamadim malesef.

Bir diğeri kadir has mezunu 3.senesinde bir şirkette işe giriyor yari zamanli mezun olunca ayni şirkette calismaya devam ediyor 3.siniftan beri maaşını alıyormuş.

Son tanistigim ise favori adamım sadece web sitesi tasarlıyor aylik 2-9bin tl arasi kazandigini söyledi. Ustuste 2-3bin tl kazandigi bir çok ay olmuş fakat halinden çok memnun cunku belli calistigi bir yer yok evinde yapiyor tum herseyi istedigi saate calisip istedigi saate yatıyor geziyor maddi olarak diğerlerinden alt seviye de olsa da calisirken en az yıpranan insan kendisi açık ogretim mezunu kendi kendine ogrenmis cogu şeyi.

Bogazici, kadir has, başkent çok fazla yurtdisina ogrenci gonderiyor.

Herkesin ortak söylemi ise sosyal bir insan olacaksın, çok calisacaksin, okul 1 veriyorsa sen kendi kendine 3 ogreneceksin. Hepsine katiliyorum nasil ki pısırık bir insan avukat olup yillarca 2bin tl maaşla calisiyorsa, calismis sosyal kendine guvenen bir ybsci de onbinlerce lira kazanabiliyor.
    Her meslekte bu tarz insanlar yok mu yani 2bine calisan da var 2 milyona da bu 2sinin arasinda fark ise birinin okul hayati boyunca calisip kendine bir seyler katmis olmasi, digerinin ise 4 sene dumduz okula gelip gitmiş ucu ucuna derslerden geçmis olması.
    Calışan kazanır hangi meslek oldugu onemli degil hepsi için geçerli.
    Merhaba, güzel bir analiz yapmışsın fakat bir konuya açıklık getirmek istiyorum Boğaziçi MIS mezununun rakibi Bilgisayar mühendisi veya İşletme mezunu değil arkadaşlar. Çok fazla anlattım ama tekrar anlatacağım, bir İşletme mezunu IT’den bir ekibin yöneticisi olamaz. Ne IT Project Management’dan anlar ne yazılımdan ne Agile yöntemlerden, Scrum’dan, Sprint’den. Bilgisayar Mühendisi ise genelde developer olur teknik skillerini geliştirir. Burada MIS mezunu araya giriyor, IT Yöneticisi olarak. Bunu da somut olarak söylüyorum BSH (Bosch Siemens) uluslarası bir şirket, 6 IT EKibinin 2’sinin yöneticisi Boğaziçi MIS mezunu.
  • _____________________________
  • Güzel inceleme olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

iyi paralardan kastım on binlerce lira değil ama türkiye şartlarında iyi yaşarsınız ve düzenli bir geliriniz olur.

ybs ve işletme gibi bölümlerin pek böyle bir vaadi olduğu söylenemez bu iki bölüm çok uç paralar kazanabilir yani çok çok düşük paralara da hizmet verebilirsiniz çok büyük paralara da çünkü iş bir yerden sonra ticaret ve asıl paranın döndüğü alan burası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 23 Temmuz 2019; 0:38:43 >

Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

İkisi de çöp maalesef. Ancak mis hukuktan yine de iyidir biraz.
    türkiye'nin en prestijli üniversitelerinde bulunan bölümlere çöp demeden önce hocam 1-2 cümle yazmanız beklenir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0786DE130 -- 23 Temmuz 2019; 0:43:16 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakim-savcı işinde torpil varmış hocam,ortalık avukat kaynıyor zaten.Asgari ücrete çalışan avukat var ve 4-5 sene sonra piyasanın bu durumdan daha iyi olmayacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LawLove -- 23 Temmuz 2019; 0:43:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLove

Hakim-savcı işinde torpil varmış hocam,ortalık avukat kaynıyor zaten.Asgari ücrete çalışan avukat var ve 4-5 sene sonra piyasanın bu durumdan daha iyi olmayacağı kesin.
    Avukat kaynıyor ama bence Ankara hukuk mezunlarının piyasadaki yeri ayrıdır.

torpil olayına bir şey diyemem tabii maalesef olmaması gereken.

mis'in neden çöp olduğunu defalarca açıkladım. Forumda alakalı konuları gezerseniz illa ki rast gelirsiniz.

Yine de hukuktansa mis biraz daha iyidir.
    Katılıyorum ama yetmez,bu kontenjanlar daha da azaltılmalı,belki devam zorunluluğu falan getirilmeli.Hukuk eğitiminin daha da zahmetli olması gerekli bence.İpini koparan değil, gerçekten bir şeyler yapmak isteyenler girsin.

• LawLove kullanıcısına yanıt
    Kontenjan 8 bine inse özellerin kontenjani yüzde 70 azalsa yeterli hukukla başladı şimdi tipta bile birsuru ozel var 10 yil sonra iş yok diye kimse okumayacak böyle giderse

Elbette kontenjanların azaltılması, tabela ünilerin kapatılması, hukuk barajının baya bi düşürülmesi(100k bile çok) gerekli ama hukuk fakültesi kurulması en zahmetsiz fakültelerden biri ve uniler için ciddi bi gelir kapısı. Tabi devlette bunun farkında o yüzden sadece sınav gelsin onada şükür.

Hocam artık okul çok öne çıkıyor.Her yerde mühendis mezunu var (bknz : ingizilce kursumda 25-30 arası yaşlarında 3 müh var işsiz) Ancak bu Boğaziçi, Koç, Sabancı, Bilkent, İtü gibi plus okullardan mezun olanların da işsiz kalacağı, düşük ücret alacağı anlamına gelmez. Bi nevi hukuk da böyle. Hatta daha ilginci ben hukukta yurtdışına çıkılmıyor sanıyordum. Oysaki kontenjan varmış. Her yıl Hakimlere ingilizce sınavı yapılıyormuş. Mülakat da yokmuş. Belirtilen kontenjana giren hakimler insan hakları mahkemesine gidiyormuş. Veyahut Ankarada bulunan Amerikan Barosunun düzenlediği sınavı kazanıp amerikada avukatlık yapma hakkı da tanınıyormuş. Bunları erken farketmek beni çok rahatlattı ve hırslandırdı
    1........"Bu bölümden mezun olduğunuzda rakiplerini : BOUN, İTÜ, ODTÜ, SABANCI, KOÇ Bilgisayar mühendisleri ve İşletme mezunları. Çünkü hemen hemen iki bölümünün karışımı olduğu için ortak alan. Yani rakipleriniz çok daha ciddi."

Öncelikle Yönetim Bilişim Sistemleri ne bilgisayar mühendislerinin işini ne de işletmecilerin işini yapıyor

Olay aslında şöyle..Yazılım projelerinde ilk senelerde tüm yöneticiler bu işleri normal bir "proje" gibi görüp kendilerine has klasik yöntemlerle bu projeleri geliştirmeye çalıştılar,yani atıyorum bir inşaat projesinin yönetimini devralan bir işletmeci aynı muameleyi yazılım projeleri için de geçerli olduğunu düşünüyordu..Birkaç sene bu böyle de devam etti ama bundan kaynaklı sorunlar neticesinde aslında yazılım projelerinin kendilerine has yöntemleri olması gerektiğini anladılar ve bu alanı doldurmak için insan yetiştirmeye çalıştılar..Bu yetişecek insanlar günümüz teknolojilerinden haberdar olan hangi teknolojinin hangisinin kullanılabilir hangisinin kullanılamaz olduğunu bilen yazılım proseslerini iyi bilen insanlardı..Aslında bölümün doğuşu buradan geliyor

İşletmeciler in MIS cilerin işini yapmaları için MIS cılar kadar teknolojiyle iç içe olmaları gerekiyor,sadece kod yazmaktan bahsetmiyorum.Aynı şekilde Bilgisayarcıların MIS cıların işini yapmaları için de teknik alanda olduğu kadar sosyal alanda da etkili olmaları gerekiyor yönetim pazarlama finans üzerine çalışmaları gerekiyor ama ders müfredatları bunu kısıtlıyor.Ama bu demek değildir ki bilgisayarcılar işletmecilerin işini yapamaz veya yapar..Bir işin yapılıp yapılamaması kişinin okuduğu bölümden ziyade kariyerine nasıl yön verdiğine bağlıdır

işletmeci(proje sahibi gibi düşünebiliriz) ile teknik ekibin(mühendislerden oluşmuş bir grup olarak düşünebiliriz)
    arasında çalışan ve bu iki ekibin temel iletişimini sağlayan ikisini uyumlu hale getiren grup MIS çiler oluyor
    haliyle bu iki ayrı grubun derdini anlamak için iki grubun da gerektirdiği TEMEL özelliklere sahip olmak gerekiyor

2....... "Programlama ve işletme derslerinin karıiımı bir bölüm olduğu için bir alanda tam yetkinlik vermez, kendi çabalarınız ile bir alan seçip uzmanlaşmalısınız."

Aslına bakarsak hiç bir lisans programından mezun olduktan sonra o alanda uzman olarak mezun olmayacaksın :)

Yani ben bilgisayar mühendisliği lisans programını bitirdim o halde yazılım uzmanı olarak çalışabilirim her türlü yazılımı yapabilirim diye birşey söz konusu değil
    Örnek vereyim sen okulda Python öğrenmişsindir(ki son zamanlarda ezici bir üstünlüğü vardır popülarite olarak da)
    fakat Türkiyede bu kadar yaygın değildir adam belki PHP de uzman bir adam ister ne bilim Java ister ya da belki alan olarak backend developer front end developer pozisyonlarında eleman ister...Halbuki bilgisayar mühendisliği müfredatı "donanım" ağırlıklıdır bu programı bitirdiğinde de bunlarda uzman olmayacaksın

Aynı şey işletme için de geçerli MIs için de geçerli.Bir alanda uzman olup olmadığınız bitirdiğiniz lisans programından bağımsızdır sonucta bunu yüksek lisansı doktorası var değil mi

3........."Yurtdışı imkanı çok fazla değil, bunun sebebi bu bölümün avrupada yaygın olması ve dolayısıyla avrupada verilen eğitim daha kaliteli olduğu için işverenler daha çok kendi ülkesindeki elemanı tercih edecektir. Anadili ingilizce olması da cabası."

:)) Peki Türkiye, Bilgisayar mühendisliğinde çok mu kaliteli de insanlar Tr de bu lisans programını okuduktan sonra yurtdışında rahat iş bulabilirken MIS de bulamıyorlar.Tabii ki bu da ne yazık ki doğru değil yani şirketler kendi ülkelerinden eleman istemelerinin sebebi özellikle de TR gibi çoğu diğer gelişmiş ülkelere vizesiz gidemeyen kalma izini vs gibi çok meşakkatli işlerle uğraşmak istememeleridir
    Yoksa tr de çok kaliteli yazılımcılar var elbette hatta direk büyük şirketler tarafından çağrılan ama dediğim gibi bu süreçler çok uzun ve sıkıntılı ve o arada şirketler daha kolay olanı seçiyor.Bunun bölümle bir ilgisi bulunmamakta ister mis oku ister işletme ister bilgisayar

BOОAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ - 2018 GİRİŞLİLER 

• meraklıkuzucuk M kullanıcısına yanıt
    Şimdi böyle hocam,4-5 sene sonrasında neler olur acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6EC589E64

İkisi de çöp maalesef. Ancak mis hukuktan yine de iyidir biraz.
    adam ankara hukuka çöp diyor. birileri kazanamamış galiba.

Soft Rock ve Classic Rock Hayranları
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.