Şimdi Ara

İstanbul'daki Üniversitelerin Depreme Karşı Durumları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
12
Favori
18.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla inşaallah evimde yakalanmam. 30 yıllık bina, o depremde ayakta kalır mı çok zor diye düşünüyorum. Gece de olmaz umarım. Gündüz olursa hem milyonlarca insan işte, dışarıda falan. Daha az can kaybı olur. En azından işyerleri daha sağlam.
  • Valla kimi manyak oluyo bu konuları görünce ama gerçekler bunlar kanka yapacak bişey yok ben buraya yazmasamda olacak bu deprem ben bilgi veriyorum isteyen kalır isteyen gider ama istanbulda tıp okuyacak birisi bu depremi kesinlikle görecektir ondan eminim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    hocam tip istemedigimden hayvan gibi calismam lazim ankarada guzel uni icin, motivasyonumu buldum

• ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Aga bu deprem zaten uyku vakti oldu mu bitti bu memleket Allah beterinden saklasın ne diyim altımızda saatli bomba var süresi de bayağı azaldı bu deprem şu an da olabilir 10 yıl sonra da ama zaman çok yaklaştı korkunun ecele faydası yok önlem almak lazım devlet şu istanbula bi el atsa hadi tamam tüm binaları onaramazsın ama en azından kolonlara bi güçlendirme yapsalar ciddi can kaybı önlenir

Devletin umrunda değil ki halk ne yapsın? Ben şahsen gücüm olsa taşınırım ama maddi gücümüz yok. Ulan deprem testi bile yapamıyoruz. O bile 5-6 bin Tl diyorlar. Üstüne bina riskli ise tahliye durumu olabilirmiş. E nereye gidecek bu kadar kişi? Resmen olduğumuz yerde felaketi bekliyoruz. Halkın da devletin de suçu büyük.
    Ankara yazakcaksanız eski binalı okulları önermiyorum. Hacettepe'de fizik mühendisliğinin bulunduğu bina Beytepe Kampüsünün kuruluşundan beri var sanırım, 1 kez gitme fırsatım oldu ama merdiven çökecek diye korkmuştum öyle söyleyim. Elektrik-elektronik mühendisliği ile aynı bina içinde olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 8 Temmuz 2020; 0:24:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Devletin umrunda değil ki halk ne yapsın? Ben şahsen gücüm olsa taşınırım ama maddi gücümüz yok. Ulan deprem testi bile yapamıyoruz. O bile 5-6 bin Tl diyorlar. Üstüne bina riskli ise tahliye durumu olabilirmiş. E nereye gidecek bu kadar kişi? Resmen olduğumuz yerde felaketi bekliyoruz. Halkın da devletin de suçu büyük.
    Göz göre göre ölümü bekliyoruz. Hükümetin ihmalkarlığını bizim gibi fakir garibanlar ödüyor işte. Değerimiz sıfır.
  • ankarada kızılcahamam tarafı geçiyor faydan, orası da zaten ankaraya 100 km falan.
  • www.cnnturk.com
    Ankara için korkutan deprem uyarısı: Çok sayıda aktif fay var - Son Dakika Haberleri İnternet
    https://www.cnnturk.com/amp/turkiye/ankara-icin-korkutan-deprem-uyarisi-cok-sayida-aktif-fay-var

Hocam bundan yaklaşık 1 sene önce söylenmiş. Bolu-Eskişehir civarlarında özellikle bu bölgede oluşacak bir deprem Ankara'yı ciddi şekilde vurur diyor. Ben risksiz bir şehir olduğunu düşünmüyorum. En az riskli Mersin, Konya, Karaman ve Antalya gibi iller. Tabi Ankara yazsınlar ama bu kadar deprem telaşına girmesinler. Deprem yok diye Ankara'ya gelirler ama beklenmeyen bir deprem olabilir. Olacağı varsa olur zaten.

• Guzel bir calisma ama sizin de yukarida belirttiginiz gibi daha pek cok faktor var. binalarin yapildigi malzeme her seyin basinda geliyor bence

• Günün büyük çoğunda üniversitede olacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, lise değil orası

Kaldığınız yerler takıldığınız mekanlar daha önemli sanki,

Ayrıca üniversitelerin , deprem karşısında uyduruk kaçak binalar gibi kolayca yıkılacağını düşünmüyorum,

Uzmanı değilim ama deprem konusunda en büyük riskteki yapılar,

Kalitesiz malzeme
    Eski ,dayanaksız, izinsiz yapılmış yapılar
    Uygunsuz zekine yapılan yapılar

• soajaxteller kullanıcısına yanıt
    Öyle de hocam avcılardaki beylikdüzündeki zeytinburnundaki binalar ne kadar sağlam olursa olsun zeminden dolayı buralarda deprem şiddeti %30 hatta daha fazla şiddette yaşanacak en azından buralardan uzak durulmalı

• tamam hocam da dediği yer gerede, kızılcahamamamın üstünde. orası ankaraya 150 km falan. hani keçiören çubuk pursaklar çamlıdere nallıhan kızılcahamam o tarafları etkiler ancak merkezi ve gölbaşı polatlı haymana bala gibi yerleri büyük ihtimal çok etkilemez. yenimahalle batıkent gibi yerlerin zemini çok kötü doğru ancak oradaki binalar da öyle dandik binalar değil.
  • Hocam 5.8 lik depremde ee fakültesindeydim bir sağa bir sola çok feci bir şekilde sallandık
  • sallanmanız iyi, eğer sallanırsanız enerjiyi atarsınız. asıl sorun fakülteler değil yurtlar bence zaten dp de. ben yıldız kampüsünde tonozda çay içiyordum çayım bile sallanmadı.
  • Tercih öncesi konuyu görmeyenler için bir kez daha up

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.