Şimdi Ara

ISTANBUL'daki EN IYI SINEMA SALONLARI BURADA TOPLANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66
Cevap
4
Favori
13.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar İstanbuldaki en büyük ve kaliteli sinema salonlarını biraraya topluyoruz.

Sinemaya gitmişken oda gibi salonda film izlemek istemiyorum , dev gibi perde olsun diyenler size gelsin.

EN büyük ve Kaliteli Salonlar

1. AFM Istinye Park IMAX Salon 5 [Muhteşem IMAX Deneyimi]

2. Cevahir Megaplex Salon 11 [180 metrekare perde, 6000 watt Projeksiyon, 24 Hoparlor, 3o7 koltuk]

3. Kanyon Cinebonus 5. ve 9. Salonlar [Cinebonus Kaliltesi, Dev Perde]

4. Nişantaşı Citylife Salon 7 [Özel Geniş Ekran Perde ve Geniş Tasarım Büyük Salon]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 24 Kasım 2010; 10:55:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul'daki En İyi Sinema Salonları:

İstanbul, filmseverler için zengin bir seçki sunan, Türkiye'nin kültür ve eğlence merkezidir. Şehir, son teknoloji imkanlara sahip, konforlu ve modern sinema salonlarına ev sahipliği yapıyor. İşte İstanbul'daki en iyi sinema salonlarından bazıları:

Zorlu PSM: Beşiktaş'ta yer alan Zorlu PSM, lüks ve konforlu sinema salonlarıyla öne çıkıyor. Salonlar, dev ekranları, premium koltukları ve Dolby Atmos ses sistemleriyle donatılmıştır.

İstiklal Caddesi Sinemaları: İstiklal Caddesi'nin kalbinde bulunan bu sinemalar, tarihi yapıları ve nostaljik atmosferiyle dikkat çekiyor. Sinemada bağımsız filmlerden ana akım yapımlara kadar geniş bir yelpazede film gösterimi yapılıyor.

Kadıköy Sineması: Kadıköy'de bulunan Kadıköy Sineması, şehrin en sevilen bağımsız sinemalarından biridir. Salonlar, rahat koltukları ve sıcak atmosferiyle filmseverlere keyifli bir izleme deneyimi sunuyor.

Cinemaximum Emaar Square: Bayrampaşa'da yer alan Cinemaximum Emaar Square, IMAX ekranı ve 3D teknolojisine sahip sinema salonlarıyla dikkat çekiyor. Salonlar, geniş oturma alanları ve rahat koltuklarıyla konforlu bir izleme deneyimi sağlıyor.

Cinemaximum Trump Towers: Mecidiyeköy'de bulunan Cinemaximum Trump Towers, lüks sinema salonlarıyla öne çıkıyor. Salonlar, ergonomik koltukları, özel projeksiyon sistemleri ve Dolby Atmos ses sistemleriyle donatılmıştır.

Rexx Sineması: Taksim'de bulunan Rexx Sineması, şehrin en eski sinemalarından biridir. Salonlar, tarihi atmosferi ve klasik mimarisiyle filmseverlere farklı bir izleme deneyimi sunuyor.

İstanbul'daki sinema salonlarını ziyaret ederek, en yeni filmleri son teknoloji imkanlarla izleyebilir, rahat koltukların keyfini sürebilir ve unutulmaz bir film deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kalsaydı ; Emek Sineması derdim...
    Ama kalmadı..
  • ıstınyenın ımax salonu bence cok guzel
    dev perdesıde cok memnun edıyor ınsanı
  • en iyisini sormussun zaten en iyisine gitmissin :)
  • astoriayı bi denemeni öneririm. salon çok güzel fiyat da kanyondaki istinyedeki gibi diil. bi de etrafı ne kadar leş olursa olsun taksim afm. orda da fiyatlar iyi ve salonların için gayet iyi yani
  • Evime yakın olduğu için Kanyon cinebonus'a gidiyorum, bence güzel....
  • Şu ana kadar gittiğim en güzel salon Kale Center daki CİNEBonus tu.Sanırım cinebonus ların hepsi böyle.Ses sistemi de çok iyiydi.

En berbat da metroportmudur neyse.Ama en ucuzu da o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakırköy Capacity Cinebonus ama fiyatları biraz yüksek.
  • megaplex cevahir

türkiyenin en rahat sinema salonudur , koltuklar arası mesafe olarak türkiyenin en iyisidir 11. salonu harikadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

Oha 180 m2 perde. Cevahir 11. salon tamamdır kesinlikle listede.

Listeyi oluşturmaya başlıyorum arkadaşlar. İlk mesajda olacak.

bu sinema salonuna gidipte bağlanmamak çok zor birşeydir

eyüp belediye sinema salonuna küçükken 5 lira diye giderdim . ne kadar büyük bir hata yapıyormuşum oysa
  • Bir Sinema Salonun İyiliği aslında salon özellikleri ve yapımında gizlidir. Koltukların Konumundan Perdenin projeksiyon makinasına olan açısı, ses sisteminin kalitesi ve salon içine dağılımı, izalasyon ve klima santrallerinin salondaki konumu ve ses çıkarmaması gibi konuları içerir ama bunlardan değilde size kısaca THX den bahsediyim.

THX Nedir?
    Bu isim George Lucas'ın ilk filmi THX 1138 ve Tomlinson Holman'dan geliyor.Holman THX ses teknolojisini kendi adını verdiği 'Tomlinson Holman eXperiment' deneyi sonucunda bulan kişi ve aynı zamanda da LucasFilm Ltd.'nin ilk teknik müdürü.

THX Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    THX, sinema salonlarının akustik performansını arttırmaya yarayan bir ses düzenleme yöntemi. Lucasfilm'in geliştirdiği bu teknolojiye uygun standarttaki ürünler, yine Lucasfilm tarafından ''test edilip onaylandıktan'' sonra, THX sertifikasını alıyorlar. THX'in varlığı, temelde şu gereksinime dayanıyor. Filmlerin postprodüksiyon aşamasındaki ses düzenlemeleri, özellikle son 25 yıldır daha büyük bir özenle yapılıyor. Yönetmenler, teknik ekipler, izleyicinin üzerinde yaratmak istedikleri etki için sesten bol bol yararlanıyorlar. Ancak sinema salonlarının kendi yapısına bağlı olarak çok farklı performans göstermesi, George Lucas gibi bir titizlik abidesini sinema sektöründe yeni ses standartları geliştirmeye itiyor. Sonuçta da karşımıza THX çıkıyor.

İyi Bir Sinema Salonun Da Neler Olmalıdır ?
    a. Güvenli olmalı
    b. Çevre şartlarından etkilenmeyen nitelikte olmalı ( ses ve ısı yalıtımlı )
    c. Ses ve Efektlere uygun olmalı ( Akustik )
    d. Perde düz, mat beyaz ve temiz olmalı
    e. Koltukları rahat olmalı
    f. Perde seviyesinden itibaren yükselen bir açı ile koltukların yerleştirildiği düzende olmalı
    g. Her koltuktan rahatça görülebilecek şekilde koltukların yerleştirildiği düzende olmalı
    h. Oda sıcaklığını sağlayacak düzenekte olmalı ( klima ve kaloriferli )
    i. Yerleri halı veya yüründüğünde ses yapmayacak bir malzeme ile kaplı olmalı
    j. Kaliteli bir projeksiyon makinesi olmalı
    k. Projeksiyon makinesi perdeye net görüntü verebilmeli
    l. İyi bir makinisti olmalı
    m. Rezervasyon yapılabilmeli
    n. Personel seyircinin ilgisini dağıtacak hareketlerde bulunmamalı
    o. Seyircinin konsantrasyonu bozulmamalı.

Sorularına Cevap olarak kurduğu sinema salonlarını kontrol edip sertifika vermektedir. Türkiyede THX sertifikalı salon var mı? sorusuna Cevap İlk Thx salonumuz. ADB Oskar Ödüllerinin Yapıldığı Sinema Salonunun Birebir Kopyaları Olarak ÜMRANİYE AFM CARREFOUR Sinemalarında, salon olarak yanılmıyorsam 5 ve 6. salonlardır. Afm'nin Hamen hemen tüm lokasyonlarında en az 2 salonu THX sertifikalıdır.

• En ucuz neresiyse orası iyidir.

beylikdüzü beylicium 6 tl. Mis gibi oh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanMirliva

Oha 180 m2 perde. Cevahir 11. salon tamamdır kesinlikle listede.

Listeyi oluşturmaya başlıyorum arkadaşlar. İlk mesajda olacak.

Koltuk numarası K19 ve 20 en güzel yeri de orasıdır bana göre en arka kısım projeksiyonun hemen altı diyebilirim arada kolon olduğu için diğer koltuklardan biraz daha önde kalıyor. Genel hep cevahire giderim konu gerçekten iyi olmuş gidip iyi değildi demekten ziyade direk gidenlerden bilgi alırız.
  • Ben de cavahire giderim fena değildir güzeldir bazı salonların projeksiyon cihazlarının ampulu bitik gibi parlaklıkları gitmiş olabiliyor. 11.salon güzeldir büyüktür ses sistemi de güzeldir. Şimdi Cevahir Cinebonus oldu.Değişiklik falan oldu mu bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

En ucuz neresiyse orası iyidir.

Boyun 1.20'den fazla olmaması gerekiyor ama Beylicium'da rahatca oturabilmek içinMigros'tan başka yere gitmem sinema için Beylikdüzü'nde.
  • İzlediğim filmlerin çoğunu 15" monitörde izlediğim için salon kalitesi benim için çok da önemli değil. Fakat arkanızda devamlı koltuğunuza ayağı çarpan, sağınızda solunuzda mısır yiyen insanlar olduktan sonra salon kalitesi de bir noktaya kadar önemli hale geliyor, önce içindeki insanlarda kalite aramak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 24 Kasım 2010; 1:47:44 >
  • torium ilk açıldığı zamanlarda sinema salonları bomboştu 1 kere tek başıma 1 kerede bi arkadaşımla tek film izledik salon bomboş koltuklar herşey sıfır mis gibi kokuyo ama ses kalitesi biraz kötü bide görüntü hafif bulanık gibi geliyo ilk başta sonra alışıyosun oda yeni olduğundan olsa gerek
    her zaman dediğim gibi en boş sinema salonu, en güzel sinema salonudur.
  • Cevahir Megaplex artık Cevahir Cinebonus haline gelicek sanırım ve evet orası da büyük ama 1. sırada 21,5*12,5 metrelik perdesiyle (268,75m2) seçimi de yapılmış Imax geliyor tabi :) edit: bu arada netten koltuk sayısını 314 olarak görsemde 4'ü daimi gri olan koltuklar sayesinde sayı okul numaramda olan 310'a düşüyor :) 21,5m x 12,5m

Ayrıca thx konusu cidden cok ciddi cünkü LucasFilm adının gecmesi, o eserin cidden cok ince detaylara ve ekstra düzene sahip oldugunun göstergesidir. Son zamanlarda thx: evlere ve oyunlara da girmeye baslamıs bir sertifikasyonda.

http://forum.donanimhaber.com/m_26363718/tm.htm

Bu konudaki " THX Demo Disc II " yi eger aktifse ve indirip bakıcaksanız tavsiye edebilirim. Zira cok güzel bir anlatım var durumla ilgili. [Hem stüdyo kayıtları, hem sertifikasyonlar, hem efektler, hem de ev sineması icin kücük ipuçları]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 26 Kasım 2010; 7:06:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

En ucuz neresiyse orası iyidir.

Beylicium'dan nefret ediyorum. Gişeleri bile kalitesiz. Beylikdüzü'nde en iyi AFM Migros bence. Su, kola vs fiyatları yüksek sadece.
  • Eve en yakını Bakırköy Capacity'deki Cinebonus olduğu için ona giderdim hep. Ama ne İstanbul'da ne İzmir'de Ankara'daki eski Kızılırmak sineması kadar güzel bir salon görmedim. Şimdi bölüp parçaladılar. Uzun yıllar önce tek salondu ve gerçekten sinema diyebileceğiniz yegane yerdi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.