Şimdi Ara

İstanbul'daki bütün fabrika ve OSB'ler kapatılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ve nüfusu az, gelişmemiş illere her ili kendi alanında uzman yapma amacıyla dağıtılmali. Mesela Bilecik ve Kirklareli'yi ele alalım. İkisi de gelişmemiş iller ve İstanbul'a yakınlar. Ulaşım yönünden hiçbir sıkıntı yaşanmaz bu iki ilde de ve sıfırdan yeni bir şehir yaratilabilir.

Sadece fabrika da değil, mesela fabrikalar kuruldu o fabrikalarin en az 20 km ilerisine de müstakil bahçeli daireler insa etmeliyiz güzel bir şehir planlamasiyla. O evleri de fabrika ve OSB'ler de çalışan insanlara vermeliyiz faizsiz, makul taksitli fiyatlarla.

Böylece hem İstanbul hem de bu şehirler kazanmış olacak. İstanbul'un rahatlaması için tek çözüm budur. İstediğimiz kadar yol yapalım bu kadar nüfuslu bir şehri kaldıramaz bu yollar. Üstelik İstanbul'daki sorun sadece yol sorunu da değil, altyapı ve park sorunu gibi bir sürü sorun var.

Tabi bu dediklerim İstanbul'daki fabrika ve OSB'ler kaltilmasa da yapılmalı. İnsanlar zaten iş imkanı olan yerlere gidecektir kendiliğinden. Amaç gelişmemiş illeri gelistirip İstanbul ve diğer büyük şehirlere olan göçü azaltip hayalet şehirlerin önüne geçmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OSB ne kardeşim ben AVM istiyorum AVM!
  • Yatırımların İstanbul dan diğer şehirlere kaydırılması lazım. Ülkede gelişmeye açık bir sürü şehir var ama yok abi her haltı İstanbul a yapın siz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz öyle şey, illa herşey İstanbul'da olacak. Bizde şehirlere kimlik verme kültürü pek yok, herşeyi rasgele heryere doldurmuşuz.
    İstanbul venedik gibi tarihi bir şehir, ama şehrin tarihi siluetini bozan gökdelenler dikildi heryere.
    Modern, silueti ve altyapısı ona uygun yeni bir şehir oluşturmak yerine İstanbul'a herşeyi doldurmak niye, onu bir çözemiyorum.
    İstanbul'da yaşıyorum ama ülkemize Suriye ve Afganistandan gelen göç dalgasından sonra nüfus iyice patladı, yollar ve altyapı artık yetmiyor.
    Tarihi binaları yıkıp yolları genişletemeyeceklerine göre bu şehir alabileceği kapasitesini çoktan geçti demektir.
  • kardesim konu guzel ama kirklareli'yi siler misin ordan

• OSB'lerin istanbul dışına taşınması ,ulaşımın ise hızlı trenlerle sağlanması iyi bir çözüm aslında.
  • Kırkareli gelişmemiş ise o halde ülke komple afrika.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kırklareli nasıl gelişmemiş la cahile bak.
    senin içtiğin ilaçların çoğu kırklareli ilaç fabrikalarında yapılıyor.
    kırklareli ile bileciği kıyaslayamassın bile.
    bide sanki başka yer yok gibi her moku Trakyaya kuruyorlar bütün kürtler toplandı Trakyaya
  • HERYERE AVM HERYERDE AVM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yol yaptı yollll !!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbula o kadar yatırım yapılıyor ama yakında deprem olup o yapılar zarar görürse ne olacak. Al sana çifte zarar.
  • Dur knk söyliyim 2 dkya kapatıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CA18DET

kırklareli nasıl gelişmemiş la cahile bak.
    senin içtiğin ilaçların çoğu kırklareli ilaç fabrikalarında yapılıyor.
    kırklareli ile bileciği kıyaslayamassın bile.
    bide sanki başka yer yok gibi her moku Trakyaya kuruyorlar bütün kürtler toplandı Trakyaya

Kardeşim örnek diyorum ya. Ben nereden bileyim Kırklareli'ni kırdıysam özür diliyorum gerçekten hiç bilmediğim bir şehir. Sessiz sakin Bilecik gibi bir yer saniyordum ama yinede gelişmemiş olduğu gerçeğini değiştirmez. Ben illere yeni kimlikler yaratalım diyorum. Mesela Kırklarelinde ilaç fabrikalari var diyorsun ne güzel. İşte İstanbul'daki ilaç fabrikalarını da oraya kaydıralim güzel olmaz mı ? Kırklareli ve Bilecik sadece birer örnek ve amatörce öneriler. Devlet eğer bu konuyu ciddiye alırsa ülkemiz ciddi anlamda kalkınır. Herşeyi İstanbul'a toplayıp karman corman bir hale soktular güzelim şehri.

• İlk mesajı editleyemiyorum forum edite kapalıdır diyor. Kirklareline haksızlık etmişim en gelişmiş 15.ilimizmis 2011 verilerine göre.

https://amp.haberturk.com/yasam/haber-amp/745288-en-gelismis-ve-en-geri-kalmis-ilimiz

• doğu illerine kaydırılırsa daha mantıklı olur.
    doğudan gelenler memleketlerine döner.
    bizde daha rahat ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.