Şimdi Ara

İstanbul'da Öğrenci Akbiline Yaş Sınırı Getirildi: 30 Yaş Üstüne Sadece Yüzde 10 İndirim Olacak! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
1
Favori
6.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaa adam biletin ücretini ödüyor sonuç olarak senin verginle gitmesi için BEDAVA BİNMESİ LAZIM bunu bile anlayamıyacak seviyedeysen ne diyeyim ben sana. 40 kişilik otobüse 80 kişi alınca vatandaşa para iadesi veya vergi iadesi mi oluyor sanki.

Not: Ayrıca toplu taşıma sağlık sistemi veya eğitim sistemi gibi kurumlar buna halk ekmek flanda eklenebilir bunlar KAR ETMEK ZORUNDA DEĞİLDİR. Zararda edebilir yeterki vatandaş kaliteli ve düzgün hizmet alsın. Sen yanlış bir ifade kullanıyorsun yüzde 50 indirim alırken yüzde 10 indirim alacak 30 yaş üstü öğrenciler olay bu bunu benim vergim ile ödeniyor veya her gördüğü polise benim vergilerimle maaş alıyorsunuz tartışmasına getiren dayılar gibi yapma kendini...

• Kedi, köpek toplu taşımadan ücretsiz yararlanırken, öğrencinin bedava da olmayan indirimi mi dert olmuş; tuhaf.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Olum bu adam %10 yerine %50 indirim alınca daha az ödeyecek mi belediyeye? Belediye daha az kazanacak mı?

Daha az kazandığı için halihazırda yapması gereken harcamalarda devletten aldığı ödeneği daha çok kullanacak mı?

Belediyenin devletten aldığı ödeneği kim ödüyor?

Belediyelerin toplu taşıma hizmeti ciddi zarar ediyor. Çünkü o kadar çok indirimli veya bedava kullanan var ki sistem dönmüyor .

Bu tarz suistimallerin azaltılması , bedavacılığın azaltılması gerekiyor ki bu hizmetler daha sağlıklı hale gelsin. Nitekim birşeyi bedava veya bedavaya yakın yaptığınızda o hem suistimal ediliyor hemde gereksiz kullanılıyor.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

İbb ye bunları bilerek ve isteyerek talip oldular hiç kimse kusura bakmasın bu işi kesinlikle beceremediler otobüslerin hali ortada, beklediğimiz otobüsler asla vaktinde gelmiyor, sayıları da ciddi şekilde azaldı. Bunu sorumlusu bizzat ibb yönetimidir hakkı olan pasoyu basan 30 yaş üstü öğrenci değil!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt

Belki saçma salak indirimler kalkarsa zararın en azından bir kısmının önüne geçilir hizmetin kalitesi de artar.

Amaç kar etmek değil zararı azaltmak. 30 yaş üstü öğrencilerin bu desteğe çok ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı annelere verilen saçma kart gibi ya da 65 yaş üstü gibi.

Belediyenin daha az zarar etmesi için bazı gider kalemlerini azaltması ve bunun için de en az acı verecek kısıtlamalar seçilmesi mantıklı.

• Valla beyler kendimizi kandırmayalım o vakit hükümetin uyguladığı abartı vergiler yaptıkları zamlarda mantıklı sonucu ortaya çıkar. Peki bunları ne için yapıyorlar ekonominin içine ettikleri için! Aynısı ibb için de söyleyebilir ulaşım hizmetleri ve çevresel düzenlemeler haricinde öyle dallanıp budaklandılar ki bütçelerinin içine ettiler..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 16 Temmuz 2024; 15:9:54 >
  • yine toplanmışlar. neyse erken seçim loading..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ne olacak. Yüksek lisans 2-3 yıl ve doktora ise 4-10 yıl arası falan sürüyor. Ha deyince yüksek lisans ha deyince doktora bitmiyor.

• Navi kullanıcısına yanıt

bu mesaja yazdığım ilk mesaj gibi aynı doğrultuda düşünüyoruz, genel görüşün bu yönde olması iyi. tabi başka yollar da izlenebilir.

bence öncelikli neden öğrenci ile tam arasında normal basımda yüzde 50 fark varken 17.70/8.63, abonmanda bu dengenin aşırı şaşması. 250/1300 küsür aşırı dengesiz. 500/1000 ya da 400/1100 şeklinde dengelenebilir. toplu taşımada tüm yükü tam kart basanlara yüklemiş durumdalar. bu kadar fazla indirim ve ücretsiz kartın finansmanını bir yerden sağlayacaklar tabi o da klasik kart sahiplerine bindi.

ikincisi anne kart yaşlı kart gibi kartların tamamen ücretsiz olmasından ziyade atıyorum yüzde 50-70 arası indirim sağlanması. yüzde 70 desek 17.70 üzerinden hadi düz 5 lira yapılabilir.

üçüncüsü bazı memur gruplarının özel toplu ulaşım indirimleri, bunlara da ayar çekilebilir.

30+ olup lisans okumak isteyen kişi bence keyfi okuyordur, ekstra indirimden faydalanmaya ihtiyaç olmayacak şekilde okuyordur zaten. örgün öğretim ve sadece devlet okullarında tezli lisansüstü olana yüzde 25-30 aralığında yani öğrencinin de yarısı kadar indirim sağlanabilir 30+ kişilere. açıköğretim ise belli bir yaştan sonra aynı şekilde indirime tabi olmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 16 Temmuz 2024; 13:9:37 >

• 65 yas üstüne bedava anneler bedava 30 yas üstü öğrenciye indirim kaldirin hepsi süzme bunların ve sen öğrenciye indirimli bilet uygulayip 30 yas üstüne yok diyemezsin kanuna ters bir durum mahkemeye verilirse iptal edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikiştutmazsabri -- 16 Temmuz 2024; 14:24:54 >
  • dikiştutmazsabri kullanıcısına yanıt

Tükoder eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye verdi zaten  

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

çoğu çalışıyorki onların maaşı geliri var.

• Kötüye kullanım çok okul uzatan sadece bu saçmalık için uzaktan eğitim okuyan tonla tip var, zaten devlete kapak atıp bir de içimde kalmasın okul okuyayım ya da evde sıkılıp okuyan kadınlar dışında 30 yaş hatta 25 yaşında bile uni okuyan bir kişi çıkmaz normalde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Gelirinin olması o gelirin yettiği anlamına gelmez.!Keyfe keder okumak demiş birileri demek ki kendileri o şekil okumuş başkaları hakkında fütursuzca ahkam kesebiliyor. Okumak kimsenin tekelinde olmadığı gibi bir yaş grubunun elinde de değil. Ya herkese o hak tanınmalı yada kimseye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 16 Temmuz 2024; 16:29:34 >
  • Sen okuyabildiysen isteyen herkes okur ister 30 yaşında ister 60 ında olur. Israrla kafanızın basmadığı şey adam 30 yaşından ufak okula kayıtlı ama okula gitmiyor ve çalışıyor benimde bu şekilde tanıdığım çok kişi var peki ya onlar ne olacak? Kısaca bu şekilde bir kısıtlamaya gitmek eşitsizlik yaratıyor. Kısa sürede mahkemeden dönecektir böyle saçmalık olmaz!

17.000 20.000 tl alan gariban okumuyor diye tammı bassın neresi adalet bunun ,30 yaşında koca adama okuyon diye devlet niye indirimli bindirsin doktora,yüksek lisans yapan tiplerin maaşı kazancı hiçte oyle düşük değil bir zahmet ödesin.

%80-90 nı egede akdenizde istakoz gibi kızarmakla meşgul şu an garibanın vergisiyle beleş indirimli binmesi kaldı birde hehe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Temmuz 2024; 17:1:30 >
    Okuyamaz demedim ki once anlamaya geniş bakmaya çalışalim, eğitim için okur o yaşlardan sonra o da beni yalanlamaz iş için değil ki trde okumak demek iş meslek sahibi olmak demektir o da max 18-19 da üni başlamak demektir, istisna hep olur ama o da kaideyi bozmaz hep öyle olmuştur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Şimdiye kadar neden öğrenci olarak saydı ? dün eşittik bugün ne değişti ??? samimiyetten yoksunsunuz kusura bakmayın işinize geldiği kadar adilsiniz ! Ama adalet yerini bulacak.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.