Şimdi Ara

İstanbul'da Öğrenci Akbiline Yaş Sınırı Getirildi: 30 Yaş Üstüne Sadece Yüzde 10 İndirim Olacak! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
1
Favori
6.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

65 yaş kartı

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Valla hocam inşallah CHP farklı olur akp nin yaptığı hataları yapmadan kaynak için zam vergi demeden vatandaşın belini daha da bükmeden üreterek kalkınma sağlar ancak x y z partisi fark etmeksizin pekte ümidim yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Svideoz kullanıcısına yanıt
    bu kadar engellemeye rağmen, maddi, manevi çıkarılan zorluklara rağmen, gerek mansur b. gerek ekrem b. kaya gibi belediyecilik yapıyor. koskoca devletin verdiğinden fazla kira desteği veriyor örneğin. bunlar hep karşılık buluyor vatandaşta.

akp =yiyiciler demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilık su solcuları gelmiş İBB yi savunuyor. Şu kararı Akp geçen dönem çoğunluktayken belediye meclisinden geçirseydi aynı yorumları yapmazlardı. Akvaryumcular sizi...

" CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise İstanbul'da 2019'dan sonra 30 yaş üstü öğrenci indirimli kartı kullanan kişi sayısının 122 binden 270 bine yükseldiğini aktararak, bunun hayatın olağan akışına ters olduğunu dile getirdi. "

Kaynak:
    www.ntv.com.tr
    İstanbulkart'ta öğrenci indirimine 30 yaş sınırı getirildi
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/istanbulkartta-ogrenci-indirimine-30-yas-siniri-getirildi,lDO_PNFAgkmcyT9SO5jSxQ

Hayatın olağan akışına aykırı demek üstü kapalı şekilde 148bin kişiyi sahtekarlık ile itham etmektir.

Kanunen vatandaşa tanınan bir hakkın kullanılması sahtekarlık değildir.
    Hem Sayın Özcan hem de bu durumu haklı bulanlar gerçekten gülünçsünüz.

Benim için indirimin kaldırılması önemsiz. Umrumda da değil. Yapılan yorumlar çok gülünç.

30 yaşına gelmişmiş de zaten o yaşta para kazanırmış da bi zahmet öğrenci hakkından yararlanmasınmış.

Kararın savunulacak bir yanı yok. İETT ye kaynak lazımmış çözümü bunda bulmuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcq -- 15 Temmuz 2024; 0:59:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Benim anlamadığım zaten bu yaş sınırı 5 yıl önce filan getirilmemiş miydi?

Öğrenmenin yaşı yok eyvallah isteyen 60 yaşına kadar okusun beni ilgilendirmez ama 30 yaşına gelip hala üniversiteye giden birinin yol parasını neden ben ödüyorum?

• 20 yaşından 80 yaşına kadar; çalışmayıp çocuk statüsünden çıkmış birey sadece kadın diye ölene kadar maaş alıyor.

Aynı anne babanın erkek çocuğu alamıyor. Ayrıca milletin anası, karısı, bacısı, kızı saf mı çalışıp emek verip emekli olmaya çalışıyor. Öğrenci ister 30 yaşında, ister 50 yaşında öğrenim hakkını kullanır; yasada öğrenim hakkında sınırlama mı var? Öğrenci bedava binmiyor ki. Şöyle yaparsın 2 sene sınıf tekrarı yapanın indirimini düşürür ya da kesersin; aynı burs gibi.

Sosyali demokrat belediyecilik söylemleriyle çelişiyor gibi. Düşündürücü. 

• ampuls detected...

• Onu da yanlış yazıyor; hem kendine hem öğrenciye muhalifler.  

Light bulbs detected.

Fluorescent lamp love is different.  

• ist. belediyesi akp 'de olsa, akp bu kararı vermiş olsa, burada canhıraş şekilde bunu savunacağı kesin olan akşeyler, şimdi "toplumsal muhalefet" diyor. duy da inanma gari.

• Fiili durum önemli; fi tarihinde ki durum değil. Söylemlerle fiiliyat birbirini tutmuyor gibi; inandırıcılık azalıyor.

En zayıfları seçerek tasarrufa erken başlamışsınız. Gelecekte ki tasarrufların habercisi galiba. 

• mechatengu kullanıcısına yanıt

İşte anlamadığın nokta o sen benim paramı ödemiyorsun ibb nin harç olarak belirlediği abonman ücretini ben kendim ödüyorum! Düne kadar bunu yük olarak görmeyenler şimdi yük olarak görüyorsa asıl bunu sorgulamak gerek... Belediye asli işi olan taşımacılık ve çevresel nizam ile ilgili hizmetlere odaklanıp, abuk sabuk işlere yatırım yapmayı bırakıp odağını kaybetmese bugün 30 yaş üstünü tartışıyor olmazdık!!!

Bu laf banaysa çok fena ters köşesin!

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154116687

Bak buradaki mesajlarımdan tarafımı anlarsın belki..   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 15 Temmuz 2024; 18:23:54 >

Bu yorum çok yanlış hocam kusura bakma akp yi yanlışlarından ötürü eleştiriyoruz doğru mu doğru, sırf chp liyiz diye yanlışları yada eksikleri olduğu zaman eleştirmezsek akp kafasından hiç farkımız kalmaz. Elbette bize yanlış gelen varsa eleştireceğiz bu bizi akp li yapmaz

Neden o para senin oluyor. Bundan önce 30 yaş üstüne de ödüyor olması neden senin o parayı hakettiğinin göstergesi oluyor?

Mesela evet ben bilmiyordum 30 yaş üstüne de indirim olduğunu. Benim baya başka vergi mükelleflerinin bilmemesi mi senin bunu hakettiğini gösteriyor?

Bunu daha önce bilmiyor olmam bunu yük olarak görmediğim anlamına gelmez ki.

Belediye abuk sabuk işlere de yatırım yapmasın çay çorba da dağıtmasın ama 30 yaş üstüne de dağıtmasın. Bence bütün üni öğrencilerine indirim uygulaması da Türkiye şartlarında tartışmalı da neyse.

Ne saçmalıyorsun hocam? İbb bir abonman ücreti belirlemiş mi belirlemiş. Bana öğrenci pasosunu seve seve vermiş mi vermiş NOKTA. E hani bugüne kadar öğrenciydik ne değişti adama sormazlar mı? İş ayrımcılığa varıpta kılıfına uydurmak için yönetmelikler kevgire çevrilecekse bundan en çok ibb ve chp zarar görür. Bunu göremiyorsan diyecek fazla söz yok... İbb şartları bahane edipte kısıntıya gidiyorsa da ona buna zam üstüne zam yapıyorsa da hiç kusura bakmasın bunları düşünerek belediyeye talip olacaktı kaynak yaratmak için sen öğrencisin sen değilsin diyemez. En başından paso vermezdi ben dahil kimse gık demezdi ama bu hareket şekli çok yanlış.

Fiyat belirlenir ve bu parayı öderler. Burada yanlış bir şey yok. Öğrencinin öğrenciliğini sınıflandırmak belediyeye ait bir sorumluluk değildir. Eğer tam biletleri ödeyeler öğrencilerin yükünü taşıyorsa (ki böyle bir şey yok), o zaman daha adil bir fiyatlandırma oranı uygulanır. Olay yaş üzerinden kategorize edip kimin öğrenci olup olmayacağına karar vermek değil, herkesi bir araya getiren bütüncül çözümler üretmek.

Onun parasını sen ödemiyon ki. Onlar indirimli biniyor sadece. Sonuç olarak para veriyor.

Senin parasını ödediğin sebebini halen bilmediğimiz 0-4 yaş çocuğu olan anneler ve neden bedava olduğunu anlamadığım +65 yaş ile memurlar gazeteciler polis bekçi zabıta gibi kişiler...

siz değil. benim laf zaten yerini buldu, güm diye ses bile geldi.

• @0zkanK.

Olum beyin travması falan mı var sende? Akpli İmam Hatipli falan mısın sen?

Olum indirim binince belediye kardan zarar etmiyor mu karı azalmıyor mu? O kardan zarar edilen miktarın parası tam bilet alanlardan ve vergi mükelleflerinden çıkmuıyor mu?

İlla benim param olması için belediyenin bir yere ödememi yapması ya da bedava mı olması gerekiyor?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.