Şimdi Ara

Istanbul (Çapa)Tip Fakültesi Tanitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
7
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar sonuçlarin açiklanmasina az kaldi sanirim tercih zamanida yaklasmisken okudugum fakülteyi size tanitmak istedim ben tercih zamani fakülteler hakkinda çok fazla bilgi alamamistim en azindan kendi fakültemi tanitarak size bir yararim olsun istiyorum
    Öncelikle okulumuzun tanitim videosunu suraya birakayim

Istanbul Tip Fakültesi Denince…

Türkiye'nin en eski üniversitesi olan Istanbul Üniversitesi'nin iki tip fakültesinden biridir. Türkiye'de "Üniversite Reformu"yla kurulmus olan modern tip egitiminin ilk tip fakültesidir. Bu baglamda ITF Türkiye'de modern tibbin gelisimine geçmisten günümüze öncülük etmis, sayisiz hekim ve bilim insani yetistirmistir. Türk ve dünya tibbina mal olmus çok degerli Hocalari ile tarihe taniklik etmis bir kurumdur. Fatih ilçesinin Çapa semtinde yer almasi nedeniyle halk arasinda daha çok Çapa Tip Fakültesi olarak bilinir.

Türkiye'de tip egitimine öncülük ederek sadece kendi bünyesinde degil tüm ülke genelinde akademik çalismalara yön veren en köklü tip fakültesidir. 6 yillik egitim boyunca ögrencilerini teorik ve uygulamali alanda birçok bilgi ve beceriyle donatan Istanbul Tip Fakültesi, her sene mezun ettigi birçok doktor ile ülkenin dört bir yaninda saglik hizmetinde kilit rol oynar. Aldiklari tip egitimi ve son sene saglanan çalisma olanaklariyla Uzmanlik Egitimi yapip spesifiklesmek isteyen bütün mezunlar Tipta Uzmanlik Sinavi(TUS)'nda elde ettikleri yüksek derecelerle Uzmanlik Egitim Programlarina yerlesirler. Yani Istanbul tip Fakültesi hem yetistirdigi pratisyen hekimler hem de Tipta Uzmanlik Sinavi(TUS)'nda gösterilen yüksek basarilar ile ülkemizde saglik hizmeti ve tip arastirmalarinda çok önemli bir yere sahiptir.
    Istanbul Tip Fakültesi’nin kendi alaninda güçlü oldugu yanlari..

Köklü bir geçmisten aldigi miras ile bünyesinden Nobel Ödülü kazanan bilim adamlarini dahi yetistirmis olmasi,
    Istanbul’da karaciger, akciger, kemik iligi ve böbrek transplantasyonu yapan ve uygulama sayilarini her geçen gün artiran en önemli devlet kurulusu olmasi,
    Laparoskopik cerrahi alaninda sadece ülkemizin degil, ayni zamanda Avrupa’nin sayili merkezlerinden biri olmasi,
    Bünyesinde Tibbi ve Endüstriyel Tasarim Laboratuari, Deneysel Tip Arastirma Merkezi (DETAM) gibi merkezlere sahip olmasi,
    Sahip oldugu 45 Anabilim Dali ile Türkiye'de en çok bölüme sahip tip fakültesi olmasi,
    Iç Hastaliklari ve Çocuk Sagligi ve Hastaliklari branslarinda bütün bilim dallarina sahip olmasi,
    Sahip oldugu 1800 yatakli hastanesiyle çok sayida ve çesitlikte hastayi kabul ederek tip ögrencilerin egitiminde fark yaratmasi
    Bölümlere göre hoca sayilarida söyle;
    Egitim

EGITIM
    Türkiye'de modern tibbin kurucu olmamiz sebebiyle sahip oldugumuz mirasi, dünya standartlarinda bir egitim sistemi ile ögrencilerimize aktararak onlari da bu mirasin bir parçasi yapiyoruz.
    “Egitimde Yeniden Yapilanma” (EYY) kapsaminda sistem temelli egitim modeli 2012-2013 yilinda uygulamaya konulmustur.
    Ögrenci merkezli uygulamalar 1, 2, 3, 4. ve 5. Siniflarda aynen devam edilirken, seçmeli derslerin büyük bölümünde ögrenci merkezli yaklasimlara yer verilmektedir.
    Istanbul Tip Fakültesi’nde ögrenim süreci her biri bir yildan olusan alti dönemde tamamlanir:

a) Birinci, ikinci ve üçüncü dönemler; tibbi bilimlere giris, normal yapi ve fonksiyon ile patolojik yapi ve fonksiyon dönemleri,
    b) Dördüncü ve besinci dönemler klinik uygulama (Staj) dönemleri,
    c) Altinci dönem, intern hekimlik dönemidir.
    Fotograftada görceginiz gibi arkadaslar 1.sinifta direkt olarak tibbi bilimlere giris yerine okulumuz tibba merhaba adinda bir yaklasik 1.5ay süren ve 2 gün çalisarak geçilebilen bir kurul koyuyo bu kurulda okulun tarihi ilk yardim halk sagligi gibi kolay dersler var bundan sonra tibbi bilimlere giris-1 adinda temel tibbi bilgileri içeren onu takiben tibbi bilimlere giris-2 geliyo.Ardindan hayatin evreleri adi altinda bir insanin anne karnindan ölüme kadar olan sürecini anlatan yine basit bir kurul var en son ise okulumuzda uygulanan entegre sistemini esas örnegi olan hareket dilimi var.Peki nedir bu entegre sistem örnegin hareket diliminde anatomide hareket sisteminin kas,kemik yapilari fizyolojide bir kasin fizyolojisi biyokimyada kas fiz biyokimyasi gibi yani tüm derslerin ortak olarak hareket ettigi bir sistem.2. sinif ve 3.siniftaki kurullarada bakarsaniz 2.sinifta sindirim sistemi-1 varken 3.sinifta sindirim sistem-2 var okul size bir anda bu sistemleri yüklemek yerine 2 ve 3.sinifa bölerek daha iyi ögrenip tekrar etme sansini veriyo.Listede görülen dikey koridor ise tip derslerinden çok sizin hekimlikteki iletisim,beceri yönleriniz gelistirmenizi saglayan bir ders.Örnegin 1.sinifta iletisim derslerinde etik adi altinda filmler izliyosunuz ve sonra hocalarla tartisiyosunuz ayni sekilde 2.sinifta dikis atma igne yapma gibi beceriler anamnez alma(hastanin hayat hikayesi) gibi sizin teorik bilginizden çok iyi bir hekim olmanizi saglayan bilgiler aliyosunuz.
    Sinav Sistemi
    Istanbul tipta her dersten ayri ayri sinava girmek yerine ygs-lys gibi tüm dersleri komite dedigimiz tek bir sinavda veriyosunuz.1.sinifta 3 ay hiç sinav olmadiginiz oluyo kurullarin arasindaki süreye göre.
    Her sinif yukardaki listedeki gibi kurullara ayriliyo sinif geçmek yerine kuruldan geçme olayi var.Bir kurulu geçmek için vize ve final notunuzun ortalamasi 50-60 arasi olursa sartli olarak geçiyosunuz agnonuz 2 üstündeyse bu sart saglaniyo geçmis oluyosunuz ama agnonuz 2 altindaysa bu kurulun bütüne girmeniz gerek.Eger 60 üstündeyse hiçbir sorun yok.Ayriyetten final notunu %50 uygulamalarin sinavlarin alcagini puanlar belirliyoken %50 sini finalin teorik kismi belirler.Uygulama sinavlarindan 1 gün önce çalisarak 90 li notlar alabilirsiniz cidden kolay oluyo ve kurtaricimiz bizim fakültenin en sevdigim yani uygulamalarin %50 gibi yüksek bir oranda etkilemesi.
    Ayriyetten sene sonunda o sene aldiginiz tüm kurullarin sinavina tek bir sinavda girmek yerine örnegin 1.dönem aldiginiz kurullari 1.dönemin sonunda finalde 2.dönem aldiklarinizi 2.dönemin sonunda verirsiniz ve bu çok kolaylik saglar size.Onun haricinde 4 yanlis 1 dogruyu götürme gibi bir olay yok sinavd bos birakmanize gerek kalmiyo bu yüzden.
    Sinavlardan önce sinav öncesi çalisma adinda tatilleriniz olur küçük kurullarda bu 3-5 gün arasi olurken büyük kurullarda 10 güne yakin olur 10 gün hiç okula gitmezseniz uygulamaniz olmaz sadece sinava odaklanirsiniz ve bazen kurtarici olur bu tatiller.
    Devam zorunlulugu anfi dersleri için yoktur uygulamalar için %80 devam zorunlulugu var her hafta yaklasik 2 gün uygulamaniz olur bu yüzden istanbulu ilk sene doyasiya gezebilirsiniz.
    Benim söylüceklerim bu kadar Arkadaslar sorusu olanlar sorabilir hepinizi çapayi tanimaya tercih günlerinde bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekstrselülermatriks -- 14 Temmuz 2016; 20:54:24 >

• O kadar puanimiz olsa da capayimi secsek diye dusunsek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video eklendi up
  • Ekstrselülermatriks E kullanıcısına yanıt
    Çapa diş için ne düşünüyorsun bir bilgin var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kotu yanlari da yok degil...
    Mesela otomat cayi 75 krs oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: gancar

Kotu yanlari da yok degil...
    Mesela otomat cayi 75 krs oldu

50 kuruşa aldığım günleri hatırlıyorum ...
  • Capa mi cerrahpasa mu sizce agustosta myg ile ikisinden birine gelicen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANKARA VS EGE TIP
    7 yıl önce açıldı
    Cerrahpaşa vs çapa tanıtım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Unborn kullanıcısına yanıt
    Diş okuyanlarla yerlerimiz baya farklı o yüzden pek dişten arkadaşım olmadı kulüpler ve yemekhane dışında ortak bulunduğumuz alanlar yok.Birebir orda okuyan birinden tavsiye almanı öneriririm
  • İki fakülteninde kendine göre daha iyi olduğu yanlar var iksinide araştırıp kendin karar vermeni tavsiye ederim
  • çapa aşırı kötü sakın gitmeyin etrafınızada yayın bunları ki sıralaması geri düşsün bende çapaya girebiliyim beyler pls help
  • Ne kadar salak salak sorular bunlar
    Ben sana soruyo muyum hangi takimi tutuyosun diye
    Kac yasindasin sen??

• 19 senin kac

Yerler farklı derken o da Şehremini de değil mi yanlış mı biliyorum ?

• GÜZEL FAKÜLTE.

• Başka tıp fakültelerinden yatay geçiş yapma şartları nelerdir?

• Unborn kullanıcısına yanıt
    Oda fakültenin içinde diş hekimliği fakültesi var bizim eğitim gördüğümüz anfiler ile onların bina okulun farklı yerlerinde sadece ortak bi alanımız yok onu demek istedim

• Palladium-P P kullanıcısına yanıt
    Yatay geçiş şartlarını tam bilmiyorum ama myg ile puanınız tutuyosa direkt olarak geçebiliyosunuz diye biliyorum ösym puanınız altında ise okul 4 e yakın bi ortalama istiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekstrselülermatriks -- 15 Temmuz 2016; 9:17:47 >
    Yok hocam myg ile geçiş yapamıyorum malesef. 10 bin civarı olan bir tıba yerleşeceğim yatay geçişle geçmek istiyorum.

• Palladium-P P kullanıcısına yanıt
    Bende tam olarak bilmiyorum fırsatım olursa senin için araştırırım okulun sitesindede birtekhttp://istanbultip.istanbul.edu.tr/bahar-yariyili-merkezi-yerlestirme-puani-ile-yatay-gecis-sonuclari/ bunu bulabildim hacettepeden 2 kişiyi almışlar sadece dediğim gibi yüksek bir ortalama istiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekstrselülermatriks -- 15 Temmuz 2016; 9:30:51 >
    Öğrenirseniz çok memnun olurum İnşallah Hacettepe dışından da geçiş kabul ederler

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.