Şimdi Ara

Istanbul (Çapa)Tip Fakültesi Tanitimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
7
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://ogrenci.istanbul.edu.tr/?p=8231 yatay geçişi araştıran arkadaşlar buraya bakabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel

• 462 kişiyle okumak zor olmuyor mu? Hep bunu merak ediyorum.

• BeyTR33 kullanıcısına yanıt
    Anfi derslerinde devam zorunluluğu olmadığı içi 462 kişinin 200 ü en fazla geliyo anfilerde geniş olduğu için sorun olmuyo.Uygulamalardada 8 gruba bölüyolar 460 kişi beraber girmiyo 60 ar kişilik gruplar halinde giriyosun pek bi sıkıntısını görmedim ben.Bu sene 380e düştü kontenjan bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekstrselülermatriks -- 15 Temmuz 2016; 18:10:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekstrselülermatriks

Anfi derslerinde devam zorunluluğu olmadığı içi 462 kişinin 200 ü en fazla geliyo anfilerde geniş olduğu için sorun olmuyo.Uygulamalardada 8 gruba bölüyolar 460 kişi beraber girmiyo 60 ar kişilik gruplar halinde giriyosun pek bi sıkıntısını görmedim ben.Bu sene 380e düştü kontenjan bu arada
    istanbul tıp fakültesinde okuyan biri istanbul üniversitesinin kulüp ve sosyal aktivite olanaklarından faydalabiliyor mu?
    türkçe bölümde okunsa bile hazırlık zorunluluğu vs. var mı?
    Aziz Sancarı Aziz Sancar yapanın gerçek çapa tıp fakültesi olduğuna inanıyor musunuz?
    İçerisinde ne çeşit öğrenci profilleri bulunmakta?
    Öğrencilerin kaçı tıp fakültesini okumayı gerçekten istiyor?
    Yine öğrenciler için sorum: ne kadarı hekimlik yapmak istiyor(hastayla doğrudan ilgilenen klinik alanı) ne kadarı bilim insanı olmak istiyor (araştırma yaparak, bilgi üretmeyi kastediyorum
    .
    -Çapa'nın eğitimi zor- yaygın kanısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Tıp okuyorsanız kaçıncı sınıfsınız? ve neden tıp okumayı seçtiniz?
    Teşekkürler şimdiden vereceğiniz cevaplar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moderndoriangray -- 17 Temmuz 2016; 13:04:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: moderndoriangray

istanbul tıp fakültesinde okuyan biri istanbul üniversitesinin kulüp ve sosyal aktivite olanaklarından faydalabiliyor mu?
    Aziz Sancarı Aziz Sancar yapanın gerçek çapa tıp fakültesi olduğuna inanıyor musunuz?
    Yine öğrenciler için sorum: ne kadarı hekimlik yapmak istiyor(hastayla doğrudan ilgilenen klinik alanı) ne kadarı bilim insanı olmak istiyor (araştırma yaparak, bilgi üretmeyi kastediyorum
    .
    .
    0 | |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moderndoriangray -- 17 Temmuz 2016; 13:04:08 >

• moderndoriangray M kullanıcısına yanıt
    Evet ist üniversitenin tüm olanaklarından yararlanabilirsin beyazıttaki kampusede girebiliyosun.Hazırlık yok çapada isteniz dahi okuyamıyosunuz Aziz sancarın nobel alması kendi çabaları ile gerçekleşmiş türkiyede kalsa alamazdı ama kendisinin amerikaya gitmesinde çapanın rolü büyük okuldaki hocaları ona bu fikri sunmuş ve desteklemiş nitekim benş yetiştiren istanbul tıp fakültesi demiştir vefa borcu olarak ödülünü üniversiteye bağışlamıştır ayrıyetten. Öğrenci profili çok çeşitli geniş bir dönem olduğumuz ve istda olduğumuz için türkiyenin her ilinden arkadaşımız var ama genel olarak çalışkan ve idealist öğrencilerden oluşuyo.Herkese tek tek tıpı gerçekten severek okuyup okumadığını sormadım ama benim çevremdekiler isteyerek okuyo istemeden gelip tıpa ısınan arkadaşlarımın sayısıda az değil.Günümüzde bi gerçek var tıp öğrencilerinin çoğu kolay hastayla içli dışlı olmayan branşları seçiyo bu tüm fakültelerde öyle ama hastayla birebir ilgilenip onlara daha fazla yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımda çok var daha ilk seneden cerrah olmak isteyip fikrini değiştirmeyen.Bilim insanı olmak isteyen kişilerde daha ilk senelerden okuldaki bilimsel araştırma kulubüne katılıp o yönden kendini geliltiriyo ama oran olarak az tabiki. Çapa ilk 3 sene temel bilimlerde fazla zorlamıyo öğrenciyi sınavlar geçilmicek gibi değil kalan oranıda diğer fakültere nispeten az ama klinik eğitime çok önem verdiği için staj zamanları ciddi anlamda ders çalışmanız gerekiyo.Ama genel olarak rahat bir fakülte olduğunu düşünüyorum.4.sınıfım tıpı gerçekten istediğim için seçtim insanların yüreğine dokunabilmek birinden dua almak bile yeterli benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekstrselülermatriks -- 17 Temmuz 2016; 14:06:44 >

• quote:

Evet ist üniversitenin tüm olanaklarından yararlanabilirsin beyazıttaki kampusede girebiliyosun.Hazırlık yok çapada isteniz dahi okuyamıyosunuz Aziz sancarın nobel alması kendi çabaları ile gerçekleşmiş türkiyede kalsa alamazdı ama kendisinin amerikaya gitmesinde çapanın rolü büyük okuldaki hocaları ona bu fikri sunmuş ve desteklemiş nitekim benş yetiştiren istanbul tıp fakültesi demiştir vefa borcu olarak ödülünü üniversiteye bağışlamıştır ayrıyetten. Öğrenci profili çok çeşitli geniş bir dönem olduğumuz ve istda olduğumuz için türkiyenin her ilinden arkadaşımız var ama genel olarak çalışkan ve idealist öğrencilerden oluşuyo.Herkese tek tek tıpı gerçekten severek okuyup okumadığını sormadım ama benim çevremdekiler isteyerek okuyo istemeden gelip tıpa ısınan arkadaşlarımın sayısıda az değil.Günümüzde bi gerçek var tıp öğrencilerinin çoğu kolay hastayla içli dışlı olmayan branşları seçiyo bu tüm fakültelerde öyle ama hastayla birebir ilgilenip onlara daha fazla yardımcı olmak isteyen arkadaşlarımda çok var daha ilk seneden cerrah olmak isteyip fikrini değiştirmeyen.Bilim insanı olmak isteyen kişilerde daha ilk senelerden okuldaki bilimsel araştırma kulubüne katılıp o yönden kendini geliltiriyo ama oran olarak az tabiki. Çapa ilk 3 sene temel bilimlerde fazla zorlamıyo öğrenciyi sınavlar geçilmicek gibi değil kalan oranıda diğer fakültere nispeten az ama klinik eğitime çok önem verdiği için staj zamanları ciddi anlamda ders çalışmanız gerekiyo.Ama genel olarak rahat bir fakülte olduğunu düşünüyorum.4.sınıfım tıpı gerçekten istediğim için seçtim insanların yüreğine dokunabilmek birinden dua almak bile yeterli benim için.
    fakültenin kontejyanında 70 kişilik bir azalma olacağını okumuştum. Sizde 380 kişi alınacağını söylemişsiniz. Bu sınırlandırmaya gidilmesinin özel bir sebebi var mı? yoksa okulun fiziki şartları kapasiteye uygun değil miydi? Bu azalmanın okulun taban puanı/sıralamasına etkisi sizce ne olur?
    Eğitimi esnasında yurtdışına çıkabilme imkanları var mı? varsa ne gibi imkanları mevcut?
    Bazı fakültelerin tıp eğitiminin uluslararası geçerliliği yok. Çapa tıp diploması hangi ülkelerde doktorluğu mümkün kılabiliyor?
    Yıllardır söylenen çapa tıp ve cerrahpaşa binaları yıkılacak taşınacak şeklindeki iddiaların son durumu nedir?
    tıp öğrencileri hakkında söylenen genel kanılar olan ''asosyal,ezberci,egoist,bencil,hırslı,sığ'' vs. olumsuz değerlendirmelerinin gerçeklik payı nedir? Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
    4.sınıf olmanıza rağmen yeni gelecek öğrenciler için bu şekilde tanıtım yapmanızı da takdir ediyorum. Tekrar teşekkür ediyorum. @Ekstrselülermatriks

Genel olarak tüm tıp fakültelerinde kendi kapasitesinin üzerinde bir kontenjan artışı yapıldı son 5 yıl içerisinde bunda doktor açığının çok fazla olmasının nedeni büyük son yıllarda sağlık bakanlığı kontenjanların azalcağını söyledi bizim okul defalarca yöke başvurdu kontenjanın azalması için bu sene sonuç verdi sonunda okulun belki 500 kişiyi okutcak kadar kapasitesi vardır gerek hoca sayısı gerek hasta fazlalılığı ile ama bu kontenjan fazlalılığı eğitimin kalitesini nispeten düşürüyodu azalması çok iyi oldu.Puanının artcağını düşünüyorum bu sene çapanın ama belli olmaz tabiki.Yurdışına çıkma imkanı olarak erasmus var her sene turkmsic(tıp öğrencileri birliği klubü)nün yaptığı bi sınav var ingilizce üzerine ama daha çok tıbbi ingilizce bu sınava girip alcağınız puana göre tercih yapıyosunuz ve yurtdışında staj imkanı doğuyo ama almanya gibi yerlere gidebilmek için ciddi yüksek puanları istiyo onun haricinde yazları kendin yurdışında bi hastaneye okula başvurarak staj yapabilirsin parasını kendin karşılamak koşulu ile.Geçerlilik için pek fazla bilgim yokhttp://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7565 ama şurdaki bilgilere bakabilirsin.Taşınma durumunda son durum daha 3 sene taşınmanın olmucağı yönünde olursada yerinde yapılancak herhangi bir yere taşınma durumu yok diye biliyorum.Tıp öğrencileri hakkında söylenenlere katılmıyorum bu tamamen karakter meselesedir tıp fakültesine başlamadan önce egoist olmayan bi insanı tıp okumak egoist yapmaz eğer egoistse onun yönelimi vardır yıllardır sınavlardaki başarıları tıbba başlamadan önce onu zaten egoist yapmıştır asosyal ezberci bencil hırslı bunlarada katılmıyorum asosyallikle tıp öğrencisinin bi alakası yok biz istanbulda hem okuyup hemde tüm sosyal imkanlarından yararlanıyoruz.Hırslı arkadaşlar bencil arkadaşlar yokmu var ama genelde sevilmezler yani bencillik hırs doğru bi davranış olarak görülmüyo tıp öğrencileri arasında.

• Capa tıp 1.sınıf bitti . Buradan veya pm yolu ile istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.

• Up

• quote:

Up
    Bu sene çapaya 3k ile girme şansım nedir sizce , imkansız mıdır ?
  • AudiVideTace A kullanıcısına yanıt
    Kontenjanı düşmese bi ihtimal derdimde biraz zor gibi gözüküyo
  • quote:

Kontenjanı düşmese bi ihtimal derdimde biraz zor gibi gözüküyo

Sağolun hocam peki 3k'ya önerebileceğiniz tıp var mı ?
    Ege iyidir eğer illa istanbul istiyosan marmara düşünebilirsin ama ingilizce+yerinin kötü olması dezavantaj
  • quote:

Ege iyidir eğer illa istanbul istiyosan marmara düşünebilirsin ama ingilizce+yerinin kötü olması dezavantaj

Hocam peki %30luk mesleki ingilizce için bölümün tamamen ingilizce olması avatanj değil mi ? sanırım tus'ta gerekliymiş ingilizce . Son olarakta bezmi alem (tam burslu ) 'ya girebilir miyim 6 kontenjan artmış ama çapanın ve cerrahpaşanın kontenjan azaltması da etkili olabilir .
    Tusa girmeden önce ydsye girip 100 üzerinden min 50 alman gerek 1-2 ay yds kursuna gidip halledebilcek birşey.İngilizce gerekli ama ingilizce tıp gereksiz sen türkçe okuyup ingilizceni kendin geliştirebilirsin.Bezmialemin bu sene yükselceğini düşünüyorum 2200-2300 bandında kapatır gibi ama tabiki şansın var.
  • quote:

Tusa girmeden önce ydsye girip 100 üzerinden min 50 alman gerek 1-2 ay yds kursuna gidip halledebilcek birşey.İngilizce gerekli ama ingilizce tıp gereksiz sen türkçe okuyup ingilizceni kendin geliştirebilirsin.Bezmialemin bu sene yükselceğini düşünüyorum 2200-2300 bandında kapatır gibi ama tabiki şansın var.
    Sonuçlar açıklanınca 2700 bandında kaldım. İstanbul için hangi fakülteleri önerebilirsiniz (vakıf devlet farkmetmez)? Marmara'nın yeri kötü derken ne kastediyorsunuz?
    Birde tercih döneminde adını duyduğum bezmialem üni nasıldır?
    Henüz mezun bile vermemiş fakülte tercihlere yazılmalı mı?
    Özellerden acıbadem ve bezmialemi imkanın varsa gidip gezmeni yoksa orda okuyanlarla konuşmanı öneririm güzel fakülteler ama ben özelde tıp okunmayacağını düşünüyorum klinikte yeterli hasta görememekten dolayı.Devletlerden marmara çapa yı düşünebilirsin marmaranın yeni kampüsünün yeri ulaşım olarak zor bi yerde etrafındada fazla yurt yok yeni yapıldığı için araştırırsan görceksin onu demek istedim.Henü mezun vermemiş fakülte yazmak riskli olur biraz çıkmış soru sayısı ve oturmuş bi sistemleri olmadığından dolayı.
  • Capa demeyin 70 kontenjan azalisi ne demek ya ankara tip hayallerim capa yuzunden bitecek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.