Şimdi Ara

İstanbul- Antalya Kaş Rota Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ailece İstanbul-Kaş yolculuğu düşünüyoruz haftasonu, burada iki rota var aklımızda. Giderken yol üstünde olan Salda Gölü'ne de uğramayı düşünüyoruz. Birincisi:

İstanbul- İzmit-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyon-Burdur-Antalya

İkincisi :

İstanbul - Gebze - Eskihisar/Topçular Vapurunu kullanarak Topçular- Yalova - Bursa- Bözüyük üzerinden Kütafya Afyon - Burdur - Antayla

Size hem ekonomi, hem konfor açısından hangisi daha makul olur, feribottan sonraki yollar ücretli midir? Bir de istanbul kaş arası mola vermek,gezip görmek için nereleri tavsiye edersiniz?

Tavsiyeler için şimdiden sağolun

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul-Antalya Kaş Rota Tavsiyesi

İstanbul'dan Antalya'nın büyüleyici kıyı kenti Kaş'a karayoluyla seyahat etmeyi planlıyorsanız, en iyi rotayı seçmek yolculuğunuzun keyfini artıracaktır. İşte İstanbul'dan Kaş'a en kısa ve en uygun güzergah hakkında kapsamlı bir rehber:

En Kısa Güzergah:

• İstanbul'dan yola çıkın ve TEM otoyoluna (Avrupa Otoyolu) girin.
    • E80 karayolunu takip ederek Bursa'ya doğru ilerleyin.
    • Bursa'da O-5 karayoluna (Ankara-İzmir Otoyolu) geçin.
    • O-5 karayolunu takip ederek Afyonkarahisar'a ulaşın.
    • Afyonkarahisar'da Dinar kavşağından sağa dönün ve D320 karayoluna girin.
    • D320 karayolunu takip ederek Antalya'ya varın.
    • Antalya'dan D400 karayoluna (Akdeniz Sahil Yolu) geçin ve Kaş'a doğru ilerleyin.

Mesafe ve Süre:

• İstanbul-Kaş arası mesafe yaklaşık 825 kilometredir.
    • Normal trafik koşullarında yolculuk süresi yaklaşık 10-11 saattir.

İstanbul-Kaş Arasındaki Gezilecek Yerler:

Uzun yolculuğunuzu daha keyifli hale getirmek için İstanbul ve Kaş arasındaki bazı pitoresk yerlerde mola verebilirsiniz:

• Bursa: Tarihi Ulu Cami ve Koza Han gibi Osmanlı dönemi mimarisine hayran kalın.
    • Afyonkarahisar: Frig Vadisi'nin büyüleyici kaya oluşumlarını keşfedin.
    • Antalya: Konyaaltı Plajı'nın turkuaz sularında yüzün veya Kaleiçi'nin hareketli sokaklarında dolaşın.

İpuçları:

• Seyahatiniz için önceden plan yapın ve hava durumunu kontrol edin.
    • Yolculuğunuz sırasında mola vermek için uygun yerler belirleyin.
    • Aracınızın iyi durumda olduğundan ve tam bir depo yakıtınız olduğundan emin olun.
    • Yol boyunca ilginç duraklar ve etkinlikler hakkında çevrimiçi araştırma yapın.
    • Seyahatinizin tadını çıkarın ve bu unutulmaz deneyimin keyfini çıkarın!
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben geçen sene tekirova'ya giderken İstanbul- İzmit-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyon-Burdur-Antalya yolunu kullanmıştım.

eğer topçular feribotunu kullanırsanız yolunuz toplam 761 km, körfezi dolaşırsanız 825 km oluyor.

feribotta tek yön 75, gidiş dönüş 140 tl. bence en mantıklısı körfezi dolaşarak gitmek. sabah erken çıkarsanız trafiğe yakalanmazsınız.

ben tekirova'ya gittiğim için dağbeli mevkii'nden antalya merkez'e inip kemer'i geçip tekirova'ya ulaşmıştım. siz kaş'a gittiğiniz için dağbeli mevkii yerine yol ayrımında korkuteli mevkii'ne gitmelisiniz. korkuteli'nden elmalı'ya inecek, oradan da kaş'a ineceksiniz. benim gibi dağbeli'nden antalya merkez'e inmeye kalkarsanız yolu uzatırsınız sizin için en mantıklı rota korkuteli rotasıdır. yollar inişli çıkışlı ve virajlıdır çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
  • korkuteline girme antalya çevre yolundan direk kemer yoluna bağlanan yoldan git
  • sakın korkutelinden gitmeyin
    antalya şeher merkezinden kemer yönü tercih edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

sakın korkutelinden gitmeyin
    antalya şeher merkezinden kemer yönü tercih edin
    Daha yeni korkutelinden gittim. Hiç bir sorun olmadı. Kemerden yol uzuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene likya yoluna giderken birinci yolu kullandık. Az bir kısım kötü (Korkuteli civarı galiba) olsa da genel olarak iyiydi. Bu sene de aynı yerden gideriz.

• Eğer öncr Salda gölüne gidecekseniz İstanbul- İzmit-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyon-Burdur-Yeşilova-Karamanlı-Çavdır-Söğüt-Seydikemer-Kalkan-Kaş rotası en mantıklı rota olur. Söğütten sonra yol tek gidiş geliş, söğüte kadar bölünmüş yoldur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antalya-Kaş yolu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam peki yol uzerinde nerede mola verebiliriz sizce, guzel mesire alani veya yesillik icinde piknik yapilacak bir yer var midir bildiginiz?

• self.uskuc kullanıcısına yanıt
    Bilecik yolunda Tünel restaurant var. Yemekleri fena değil. Menüde kuzu tandır görünce insanın canı çekiyor ama ben tandırdan ziyade diğer yemekleri tavsiye ederim.

Kütahya girişinde de Antre Gurme diye bir yer var. Yöresel yemekler vs var, lezzetli.

Piknik yerleri değil, dinlenme yeme içme yeri tabii.
  • Temden sakarya gişelerinden çıkarak antalya tabelalarını takip ediyorsunuz sırayla pamukova- burdur-bozüyük-kütahya-afyon-ısparta-burdur ( ıspartadan 15-20 dk sonra fethiye sağdan yol ayrılacak) karamanlı ( saldaya yol ayrımını göreceksin bu yol üzerinde ayrıca salda dönüşü yine karamanlı tabelasına sapmayı unutmayın) karamanlıdan sonra tefenni çavdır söğüt ( bu yollarda hep fethiye istikametini takip et) seydikemerde ikinci ışıklardan kaş yol ayrımına sola döneceksiniz sonra yol sizi kaşa kadar götürcek.
    Yemek yiyecek yerler: burdur-bozüyük arasında şelale veya tünel restaurant, bozüyükte köfteci yusuf, afyonda ikbal, söğüt sonrası fethiyeye doğru dönünce bekçiler köyü var orada şafak tesisleri var gayet lezzetli yemekleri var

• Antalya merkez üzerinden kaş uzak.

Kotkuteli-elmalı-kaş

• Antalya merkezden kaş yolu uzak ve çok virajlı. Özellikle demre finike civarları kıyo boyu sürekli sert virajlar var. Ama manzara muhteşem. Bir tarafınız dağ, diğer tarafınız deniz. Mola olarak demre civarlarında mavi yengeç meşhurdur. Damak tadınızı bilmem ama bunu deneyebilirsiniz. Diğer rotada burdurdan sapıp salda gölünü görerek fethiye yoluna bağlanabilir, ordan kalkan üzerinden kaşa gidebilirsiniz. Yol üzeri salda gölü, patara plajı, saklı kent, kaputaş plajı gibi mola yerleri var. Hepsi birbirinden güzeldir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Temden sakarya gişelerinden çıkarak antalya tabelalarını takip ediyorsunuz sırayla pamukova- burdur-bozüyük-kütahya-afyon-ısparta-burdur ( ıspartadan 15-20 dk sonra fethiye sağdan yol ayrılacak) karamanlı ( saldaya yol ayrımını göreceksin bu yol üzerinde ayrıca salda dönüşü yine karamanlı tabelasına sapmayı unutmayın) karamanlıdan sonra tefenni çavdır söğüt ( bu yollarda hep fethiye istikametini takip et) seydikemerde ikinci ışıklardan kaş yol ayrımına sola döneceksiniz sonra yol sizi kaşa kadar götürcek.
    Yemek yiyecek yerler: burdur-bozüyük arasında şelale veya tünel restaurant, bozüyükte köfteci yusuf, afyonda ikbal, söğüt sonrası fethiyeye doğru dönünce bekçiler köyü var orada şafak tesisleri var gayet lezzetli yemekleri var
    tam olarak istanbul kaş rotası bu. çok açık bir mesaj. kayıt altında kalsın :)

• İstanbul Avrupa yakası - 15 Temmuz şehitler köprüsü - TEM Anadolu otoyolu - Gebze - Adapazarı Gişeler - Pamukova - Bozüyük - Kütahya - Afyon - Burdur - Sapaktan Sağa - Tefenni - Kaş Yolu
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Senede en az 5 kere gidip gelince

• google maps gibi nimetlerin olduğu yerde, bi de bizim forumdaştan yol tarifi almak ??
    korkuteli 'nden gitme diyen vatandaşlar için;
    toplamda 3 saat 41 dk sürecek 220 kmlik yolu, neden 4 saat 37 dklik 298 kmlik yoldan gitsin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

google maps gibi nimetlerin olduğu yerde, bi de bizim forumdaştan yol tarifi almak ??
    korkuteli 'nden gitme diyen vatandaşlar için;
    toplamda 3 saat 41 dk sürecek 220 kmlik yolu, neden 4 saat 37 dklik 298 kmlik yoldan gitsin ?

sen önce o yolu sahilden git sonra neden diye sor

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

sen önce o yolu sahilden git sonra neden diye sor

Alıntıları Göster
    gerek yok, navigasyon benim yerime gitti
    manzara için diyorsan, ona bişey diyemem

• self.uskuc kullanıcısına yanıt
    Salda'dan Söğüte kadar düzgün bir yer yok mola verecek. Söğütte tandırcılar var Söğüt-Seydikemer arasında sağlı sollu gözlemeciler restoranlar var. Seydikemere inmeden manzarası güzel piknik yapılacak yol kenarında müsait yerler var mola vermek için.

• Bence tek dikkat edeceğin yol afyondan sonra saldaya gidiş.

Ben yandex ile gittim rotada bozuk yollar var dedi aldırmadım kestirme diye girdim,dar asfalt olmayan köy yollarına girdim.

Saldaya da tersten girdim toprak uçurumlu yoldan aşağı indim kimse yok bomboştu:)

Yeşilovadan asfalt yoldan ayrılma hatirladigim bu kadar, ben saldadan Alanya ya gecmistim, bi daha da gitmem zaten rota da tersti çok :) Alanyadan da bodrum yapmistim,donus yoluna erteleyebilirdim saldayi :))

Salda- Antalya dönüşü belli bir yere kadar benzinlik yemek yeri yeri vs yoktu..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.