Şimdi Ara

Istanbul - Ankara ilk kez uzun yola çıkıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce hiç uzun yol tecrübem yok yollarıda hiç bilmem hep şehir içi kullandım istanbul da, haftaya sınavım var Ankara da onun için gitmem gerekiyor fakat bazı sorularım var;

1 - Hgs 50tl bakiyem var, hgs stickeri ön camdan söküldüğü için yeniden mi çıkartılmam gerekiyor ptt ye 50tl daha verip yoksa hgs stickeri olmasa bile plakayi okuyup ücreti keser mi ? Bu arada plakalik kırık ön camda çapraz olarak duruyor.

2 - hadi diyelim hgs yi aldım yarın pttden yapıştırdim on cama, otoyol ve Köprü ücretleri toplamda ne kadar tutar.

3 - önerdiğiniz bir güzergah var mı ?

4 - 1.6 atmosferik lpg li bir araç bu yolda ne kadar yakıt yakar ne kadar para çıkar cebimden ? Araç 1.6 Cruze lpg li.

Edit : lpg tankı 47lt burada lpg 2,50 fullesem buradan ankaraya kadar çıkarır mi yolu ? Şehir içi lpg ortalama 10-12lt yakıyor sıkışık trafikte şehirdisi hiç denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzen1200 -- 11 Mayıs 2017; 18:24:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cruze 30-35 krş lpg harcar.

HGS'de yapıştırmanız şart. Yoksa cezalı geçersiniz 70 küsür liraydı cezası. İlk seferinde cezalı geçerseniz ve müşteri hizmetlerini ararsanız yardımcı oluyorlar fakat 2. kere geçtiğinizde affetmiyorlar.

18 tl otoyol ücreti var.

Önerdiğim güzargah ise: Kaptırın otoyola gidin hiç durmadan.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Hocam 90km hızı pek geçemeyeceğim zaten lastiklerin durumu pek iyi değil sağdan ağır ağır gideceğim, orada konaklama vs gerekecek o yüzden kendi aracımla gideyim dedim sağda solda rezil olmak yerine arabada takılırim.zaten otobüs biletleride pahalı ona vereceğim parayla lpg alıp giderim diye düşünüyorum.

• Uzun yol, 400 km hepsi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya dan direk geç.

Boşa uzatmaya değmez.

2ci yol ise Sapancadan mudurnu tarafı devam et, beypazarı Ankara yaparsın.

• En kolay sehirler arası yoldur bence. Güzel güzel otobandan hız sınırlarına dikkat ederek gidin. 1.6 Cruze ile yokuşta bayildigi için , yokuş öncesi 120-130 a çıkın zaten yokuşu sonunda 90 a inmiş olur :))

İyi yolculuklar HGS almayı unutmayın etiketi cama yapistirin

• otoyolda 90 la gitmek mümkün değil yoğun bir yol en az 120 130 basmak zorunda kalirsiniz Ankara da ki radarlara dikkat...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guzergah?

Kopruden sonra anadolu otoyoluna baglaniyosun direkt ankara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hgs yapıştırmaya gerek yok artık. Tüm gişelerde plaka tanıma var. Plakaya bakıp bakiye düşüyor. Her hafta İstanbul ankara yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: azaz06

otoyolda 90 la gitmek mümkün değil yoğun bir yol en az 120 130 basmak zorunda kalirsiniz Ankara da ki radarlara dikkat...

Niye mümkün değil öğrenebilir miyim ?
  • o yolda çılgınlar gibi basıyor herkez emin olun 90 ile gidilmez hele kalabalık olursa en sağdan 120 nin altına pek düşen olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

guzergah?

Kopruden sonra anadolu otoyoluna baglaniyosun direkt ankara.

Otoyol çok pahalı ise otoyol harici bir güzergah daha sunuyor navigasyon onu kullanacağım fakat mesafe biraz uzuyor kararsızm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzen1200 -- 11 Mayıs 2017; 19:27:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

o yolda çılgınlar gibi basıyor herkez emin olun 90 ile gidilmez hele kalabalık olursa en sağdan 120 nin altına pek düşen olmaz

Kamyonlarin tirlarin arkasına takılırim valla arkadan son Sürat gelenler beni hiç alakadar etmez ben en sağdan giderim tingir mingir, bide millete göre hız mi ayarlayalım yani

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet.kazan

Sakarya dan direk geç.

Boşa uzatmaya değmez.

2ci yol ise Sapancadan mudurnu tarafı devam et, beypazarı Ankara yaparsın.

Ankara Cebeci ye gideceğim hocam

• kardeşim sürat olayına çok takılma ama 130 civarı güzel bir sürat o yolda hem cezasız hem de tıngır mıngır gidersin. lastiklerin kötü ise yola çıkma derim uzun yolda şehir içinden daha çok ısınacak yanı fire verme ihtimalin daha yüksek.

hayırlı yolculuklar.
  • Ankara akıncı gişelerden, istanbul çamlıca gişeler 17 18 lira civarıydı eğer değişmedi ise. Ayrıca karayollarının sitesinden sorgulayabilirsin hangi gişeden hangisine kaç para ücret yazdığını. Hgs olmasa bile araçta gişelerden kaçak geçsen de problem olmaz. Yalnız 15 gün içinde hgs çıkartman lazım ki normal geçiş ücreti ödeyebilesin. Güzergah olarak otobandan git, eski yol çok iyi değil. Lpg yi fulle araçta birde benzin de olsun en az yarım depı uzun yolda ne olur ne olmaz. Hayırlı yolculuklar şimdiden

• dün akıncı giriş çamlıca çıkış yaptım 20 tl tuttu git gel 40 lira..
  • Otoyoldan hiç ayrılmadan Ankaraya kadar git, ilk defa uzun yola çıkacak birisi için en rahat güzergah otoyol, bu güzergahın en tehlikeli bölgesi istanbul-sakarya arası. Araç yoğunluğu çok fazla ve ağır vasıtalar trafik kurallarına uymadan gidiyor, sol şeritte giderler, sinyal vermeden önüne atlarlar. Bu nedenlerden dolayı istanbul-sakarya arası dikkatli kullanmak gerekiyor. Sakaryadan itibaren ankaraya kadar yollar tenha oluyor, araç yoğunluğu azaldığı için daha rahat yol alıyorsunuz. Ayrıca 90 km hız ile bu yolda gidilmez diye bir şey de yok, defalarca 90 km hız ile bu yolda gittim sıkıntı yaşamadım, sağ şeritte giderken selektör yapan denyolar denk gelecektir, hiç takmayın, sola geçsin gitsin. Siz kuralları çiğnemiyorsunuz rahat olun, sağ şeritte isterseniz 40 ile gidersiniz, otoyol hız sınırları içerisinde gittiğiniz sürece hiç kimse bir şey diyemez.

• Uzun yol deneyiminiz yoksa otobandan hiç ayrılmayın. En fazla 2 saatte bir, yol üzerindeki mola yerlerinden bine girip 5-10 dk. mola verin.
    Zorunlu olmadıkça en sol şeride çıkmayın. HGS yada OGS birini mutlaka aracınıza almanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 11 Mayıs 2017; 21:21:16 >
  • Alt tarafı Ankara yahu, çık otobana kaptır gitsin. Fazla yokuş yok cankurtaran var yokuş, bolu tüneline yaklaşırken devri iyi tutturman lazım, düz gibi görünür ama lpg olduğu için bayar senin aracı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.