Şimdi Ara

İşsizlik ve Sosyal Acılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Ülkemizde üniversite mezunu insanların çoğu ne yazık ki benim gibi boşta. Ben yine de iyimserim Edebiyat Fakültesi çıkışlı olduğum için.

İşsizlik ve işsizliğe bağlı olarak sosyal problemler, aile trajedileri, şiddet oldukça yükseldi.

1990 sonrası üni sayısı arttı ama istihdam piyasası da gerekti buna. Bence üniversite denen kurum hayal zinciri olmamalı.

Sizin fikirleriniz nelerdir?

• Birader nasıl lise mezunu olmanın bir olayı kalmadıysa üni mezunu olmanın da kalmadı senin gibi binlerce değil milyonlarca var bak milyonlarca.
  • Çözüm sınırsız işsizlik maaşı. Asgari ücretin 4 te 1 i oranında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Çözüm sınırsız işsizlik maaşı. Asgari ücretin 4 te 1 i oranında.
    Djdjdjdnkssk daha çok issizlik olur

2000tl kesinlikle calismaya degecek bir para degil

Ki ben bunu 8 saat 5 gun icin söylüyorum adamlar evli cocuklu calismak zorunda olan insanlari 6 gun 10 12 saat çalıştırıyor

Kapitalizmin kölesi olmus insanlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda çok fikir yürütmeye gerek yok , felsefemi yapalım yani

mal meydanda , eğitim sistemi çöp ; 16 yıl işsiz kalmak için okumuş, sistemin , hükümetin oyununa gelmiş milyonlarca insan aramıza katılıyor her sene

ayrıca , 90 sonrası üniversite artışıyla AKP'nin üniversite artırması arasında tartışılmayacak derecede fark var , öyle 90 sonrası üni sayısı arttı diyerek AKP'nin yediği naneyi başkalarınada mal etmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

bu konuda çok fikir yürütmeye gerek yok , felsefemi yapalım yani

mal meydanda , eğitim sistemi çöp ; 16 yıl işsiz kalmak için okumuş, sistemin , hükümetin oyununa gelmiş milyonlarca insan aramıza katılıyor her sene

ayrıca , 90 sonrası üniversite artışıyla AKP'nin üniversite artırması arasında tartışılmayacak derecede fark var , öyle 90 sonrası üni sayısı arttı diyerek AKP'nin yediği naneyi başkalarınada mal etmeyelim
    Yok hocam yanlış anladınız. Bir şeyi bir duruma mal etme gibi bir söylemim olmadı. 90 sonrası üni sayısı %20 arttıysa 2005 sonrası %60 arttı. Tabii her ile okul yapımının etkisi de var. Mesele okumak değil, okuduktan sonra iş sahibi olmak, memur olmak, çalışan olmak, çarklara katılmak. Yoksa 4 yılın heba olur gider.

• çok üzüldüğümü söyleyemem , üniye gidip işsiz kalmaya devam edenlerin birçoğu bilinçsizce yapıyor bunu; doğal seleksiyon diyebiliriz bu duruma.

20 sene önce üni mezunu olan insanın işsiz kalması gibi bir ihtimal yoktu , 40 sene önce lise mezunu olan bir insanın işsiz kalması gibi bir ihtimal yoktu

insanlar zihinlerindeki bu yanılgıya düşüp 200 000'inci olan çocuğunu mühendisliğe gönderiyor.Torpili yoksa geçmiş olsun
    Hele birde tarih öğretmenliği , iktisat vs. gibi bölümlere çocuklarını gönderip yahu bi bankada bişey olur , kpss girer memur olan kafasındakiler var , onların durumu dahada vahim

millet hala 20 sene , 40 sene önceki kafayla yaşıyor

tamam , hükümetin neyin peşinde olduğunu anlamak mümkün değil , eğitim sisteminin içine ettiler , tamam daha fazlada gömebilirim ama ban yerim gerek yok ama millet neyin kafasında arkadaş onu anlamak güç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

çok üzüldüğümü söyleyemem , üniye gidip işsiz kalmaya devam edenlerin birçoğu bilinçsizce yapıyor bunu; doğal seleksiyon diyebiliriz bu duruma.

20 sene önce üni mezunu olan insanın işsiz kalması gibi bir ihtimal yoktu , 40 sene önce lise mezunu olan bir insanın işsiz kalması gibi bir ihtimal yoktu

insanlar zihinlerindeki bu yanılgıya düşüp 200 000'inci olan çocuğunu mühendisliğe gönderiyor.Torpili yoksa geçmiş olsun
    Hele birde tarih öğretmenliği , iktisat vs. gibi bölümlere çocuklarını gönderip yahu bi bankada bişey olur , kpss girer memur olan kafasındakiler var , onların durumu dahada vahim

millet hala 20 sene , 40 sene önceki kafayla yaşıyor

tamam , hükümetin neyin peşinde olduğunu anlamak mümkün değil , eğitim sisteminin içine ettiler , tamam daha fazlada gömebilirim ama ban yerim gerek yok ama millet neyin kafasında arkadaş onu anlamak güç
    Haklısınız hocam.

• 90 sonrası demek saçmalık. 90'larda gir mühendislik fakültesine, kalbur üstü üniversitede iibf oku kral şirketlere girerdin. Staj yeri bulmakta zorluk çekmezdin büyük şirketlerde stajını yapardın.
    Maaşlarda özel sektörde kalifiye biri için oldukça dolgundu.
    İş bilen, dil bilen, bilgisayar bilen adamın az olduğu yıllardı. O zamanlar ilanlarda bilgisayar bilen diyorlardı şimdiki gibi şu program bu program demiyorlardı.
    Şimdi elini sallasan üniversiteliye çarpıyor. Asgari ücretin biraz fazlasına iş bulabilmek için millet taklalar atıyor.
    2003-04 gibi üniversite işi bozuldu hep daha kötüye gitti. Şu an birşekilde üniversiteye giriliyor okumayan yok. Önceden üniye girebilmek büyük olaydı.
    Mesela ben denizcilik fak. okudum biz okurken yüzümüze bakan olmadı şirketler maraba seçer gibi stajyer alıyordu. Torpille staj yeri bulunuyordu. Okul ilk açıldığında 90'larda fakülteyi kazanan öğrenciye şirketler gelip biz seni okutalım gel bizde çalış diyormuş. Şimdi böyle birşeyi insanın aklı almıyor.

• Allah reisimizden razı olsun.
    Giderek artan sayıda genç kardesimiz el isinde 3 otuz paraya çalısmak yerine evinde oturup , babasından harçlık alıp bilgisayar oyunu oynayabiliyor.

Trol edit : Arkadaslar bosa geçen zamanınız sizin artınız , internette para kazanma imkanları çok.En basitinden ingilizce vb ufak içerik siteleri ile adsense vb deneyebilirsiniz.
  • Popülizmin sonucu bu maalesef

Halk sınavsız üniversiteye girmeyi istedi nerdeyse bu oldu

İnsanlar 20 yılda emekli olmak istedi ve bu vaadi verene oy verdi

Sonuç: nerdeyse emekli sayısı çalışan sayısını geçmek üzere, yeni işyeri açılmıyor. 1 kişilik yere 300 kişi başvuruyor

• ben bu ulkeden tam olarak umudumu stajimi torpille yaptigim zaman kestim :) sistemin istedigi degil, sistemin istemedigi sekilde gelistirmemiz lazim kendimizi. riskli ama kurtulusun tek yolu bu

• Çalışanlar için de durum iç açıcı değil. Sanayisi olan biryerde yaşıyorum. Suriyelilerin etkisiyle maaşlar 3-4 yıldır artmıyor. 10 senelik tecrübesi olan kalifiye elemanlar asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor (çalışma süresi haftalık 50-55 saat). Daha da kötüsü hesap yapmayı bilmedikleri için bu durumu normal olarak görüyorlar.
  • Bu halk öpülmeyi hak ediyor.
  • piyasa kötü durumda arkadaşlar herkes çıkış yolu arıyor. dış ticarette iş ilanları artmış durumda ama ilanlara bakıyorum öncelik verilen diller
    rusça
    arapça
    fransızca
    ingilizce

ayrıca bayan çalışan alıyorlar. yeni mezun bayan şu an erkeğe göre çok daha kolay iş bulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 3 Eylül 2019; 16:41:46 >
  • Gerçek şu ki ülkemizde nüfus fazla. Ülkemizdeki şehirler basta İstanbul olmak üzere bu nüfusu kaldiramiyor.
    Almanya gibi her yerde fabrikamiz olsa tamam derdim ama yok iste. Birazdan nüfusu azaltmak istiyorsan kendinden başla diyen romantikler gelir. Onlara zaten cevap yazmayacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.