Şimdi Ara

İşsizlik maaşı hakkında yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba....issizlik maaşı almaya hak kazanıyorum.ancak yurtdışına çalışmaya gidicem....İşsizlik maaşı alabilir miyim....Yani Şubat'ın 3unde işten cikicam..Şubat'ın 15 inde yurtdışına cikicam...Yurtdışında sigortam olmayacak.yani Türkiye'de geçerli sigortam olmayacak...İşsizlik maaşı almaya devam edebilir miyim...Su andaki işten istifa etmiyorum...İşten çıkarılacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilmeden konusuyosun....ise baslama durumunda degıl türkiyede sıgorta baslaması durumunda ıssızlık maası kesılır.....ne koparırsam kar dıye bana dıcegıne 1 sene mılletvekıllıgı yapıp sonra emeklıye ayrılıp 8 bucuk mılyar alan adamlara goster tepkını....ben ıssızlık fonuna zaten paramı yatıyorum...o fondan hakkımı almakta en dogal hakkım..cahil cüvelek konusma
  • Yurtdışında çalışmaya gidip neden işsizlik maaşının peşinden koşuyorsun kardeşim?
    Devlet o faydayı işten çıkarılıp madur olan insanlar için çıkarmış. Herhangi bir çalışma durumunda o hakkın biter işsiz değilsin sonuçta artık bir işin var..
    Durum böyle olmalıyken Siz de ne koparabilirsek koparalım kafasındasınız valla diycek söz yok ...

Milletvekillerine hırsız diyorsun düşünüyorumda sen milletvekili olsan neler çalarsın Allah bilir.
    Burda hakkı olmayan bi işsizlik maaşı için forumda konu açan insan orada neler yapar düşünemiyorum..

Okumak cahilliği alır ama bilmem ne baki kalır lafı doğruymuş mühendis kardeş koparmaya devam ne koparsan kardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odb.odb -- 3 Şubat 2017; 17:5:57 >
    bilmeden konusuyosun....ise baslama durumunda degıl türkiyede sıgorta baslaması durumunda ıssızlık maası kesılır.....ne koparırsam kar dıye bana dıcegıne 1 sene mılletvekıllıgı yapıp sonra emeklıye ayrılıp 8 bucuk mılyar alan adamlara goster tepkını....ben ıssızlık fonuna zaten paramı yatıyorum...o fondan hakkımı almakta en dogal hakkım..cahil cüvelek konusma
    PTT subesıyle ısım yok...donuste topluda cekebılırım benım demek ıstedıgım yurtdısına cıkınca maası kesıyolarmı..
    MV'lerin yanılmıyorsam 2 yıl çalışıp emeklilik hak etme olayları haksızlık, hile, hurda değildir. Çok uzun süredir devlette memur olan insanların yararlandığı bir olaydı bu. Örneğin devlette inşaat mühendisi olarak görev yapıyorsun ve emekliliğine 2 yıl kala bölge müdürü oluyorsun. Kadron gelirse 2 yıldan sonra emekli olursan bölge müdürü emekli maaşı alırsın mühendis maaşı değil. Bunun sebebi de şu oluyor, devlette yıl bazında sınırlamalar var bunları net bilmiyorum lakin minimum 15 sene isteniyordu sanırım yöneticilik için. Bir insan 15 sene emek verip yönetici olduğunda yöneticilik emekli maaşından yararlanması için ne yapması gerekir sizce? 16 yıl mı yöneticilik yapacak? İşte bu sorunu kaldırmak için yapılan bir uygulamaydı o. Abes olanı onun MV'lere uygulanmamış olmasıydı ve yine abes olanı bizim MV'lerimiz hakları olan bu yasadan faydalanmak için gecenin köründe gizli saklı oylama yapmasıydı. İnsanların bu yüzden kafası karıştı, anormal bir durum varmış gibi gözüktü.

Sizin olayınıza gelecek olursak, bence yaptığınız etik değil. Dediğiniz doğru evet sgk primi öderken işsizlik maaşı adı altında cüzi bir miktar da para ödeniyor. Lakin bu parayı ödediniz diye işsizlik maaşı sizin hakkınız olmuyor maalesef, ödediğiniz o bedel alacağınız maaştan az oluyor (çok uzun yıllar çalışıp işsiz kalınmadığı sürece). Sizin yaptığınızın etik olmama sebebi ise burada başlıyor, bunu hak görüp ihtiyacınız olmasa bile almak istiyorsunuz. Bu nedenle etik değil diye düşünüyorum.
    Newton’dan daha büyük bilim insanları vardır. Tüm bunları bilebiliyoruz, çünkü DNA’mıza bakarak var olabileceğini bildiğimiz insanların sayısı,
    gerçekte var olanların sayısından çok daha fazladır. Bu baş döndürücü olasılıklara karşılık, siz ve ben, tüm sıradanlığımızla, buradayız.”

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adu1905

bilmeden konusuyosun....ise baslama durumunda degıl türkiyede sıgorta baslaması durumunda ıssızlık maası kesılır.....ne koparırsam kar dıye bana dıcegıne 1 sene mılletvekıllıgı yapıp sonra emeklıye ayrılıp 8 bucuk mılyar alan adamlara goster tepkını....ben ıssızlık fonuna zaten paramı yatıyorum...o fondan hakkımı almakta en dogal hakkım..cahil cüvelek konusma

Maalesef ki Türkiye gerçeklerinden biri siz ve sizin gibilerin yarattığı yolsuzluk ortamıdır. Milletvekilleri büyük ahlaksızlık yapıyor diye, sizin de gücünüzün yettiği ahlaksızlığı yapıyor olmanızı kabullenmek mi gerekiyor?

Eğer milletvekillerinin cebimizden çaldıkları paraya karşı tepki vermek istiyorsanız, bunun yolu sizin de hakkınız olmayanı almanız değil, sandıkta ders vermenizdir. Hangi partiye oy veriyorsunuz bilmiyorum, ama şu anda mecliste olan tüm partiler aynı ve kendilerine maaş zammı yapacakları zaman hepsi birden "Evet" diyor ve mecliste tüm partilerin mutabakata vardığı tek konu da maalesef kendi maaşlarındaki artış oluyor.

Bu nedenle, işsizlik sigorta fonundan alacağınız 3 kuruşa ihtiyacınız yoksa, arkanıza baktığınızda utanacağınız bir davranış olmaması açısından, yapmamanız daha doğru olacaktır.

• Konu sahibinin yaptığı etik değil

Bu arada mv maaşı 19bin tl,emekli milletvekili maaşı ise 9 bin TL'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97084050D -- 3 Şubat 2017; 10:27:41 >
  • Siz değerli yazan arkadaşlar sizler on numara birer vatandassiniz. Herşeyi mükemmel yapıyorsunuz...Siz öyle yapadurun...Ben bu maaşı alayimda catir çutur yiyeyim...hicde umrumda olmaz...Yetim hakkı yemiyoruz...Hakkım olanı almaya çalışıyorum...Aman siz böyle konuma gelirseniz yemeyin ha ..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.