Şimdi Ara

Sil Baştan filmini anlatacak varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu filmi izleyen ve anlayan birisinden yorum bekliyorum.

    Filmde olaylar çok karışık tam olarak anlamadım tekrar tekrar izlemem gerekiyor sanırım.
    İzleyenlerden isteğim bana filmden ders ve sonuç çıkartıp buraya yazarsa sevinirim.


    Eternal Sunshine of the Spotless Mind: Sil Baştan (2004)

     Sil Baştan filmini anlatacak varmı







  • Aynen ben de yazın izlemiştim ilk başları güzeldi sonra ne olduğunu anlamadım?Amma salakça filim dedim sıkıla sıkıla filmi izledim.
  • http://www.itusozluk.com/goster.php/eternal+sunshine+of+the+spotless+mind/sayfa/13

    buraya göz atarsan yardımcı olur tekrar izliycem ama tr dublaj degil altyazılı olarak.
  • Aşağıdaki yazıyı filmi izlemeyenler okumasın

    ----------------------------------------
    Hatırlarsan film başlarken Joel sebepsiz yere Montauk'a gitme kararı alıyor.Trende Clementine ile karşılıyor fakat birbirlerini tanımıyorlar.Çünkü ayrıldıklarından sonra hafızalarını sildirmişlerdi.Joel hafızasını sildirmeye başladıktan sonra geriye kalan hatıralarını yaşamaya başlıyorlar ve hafıza sildirme operasyonundan kaçmaya çalışıyorlar.Ama ne yaparlarsa yapsınlar anıları birer birer siliniyor.En son kalan hatıralarını yaşadıkları sırada Clementine ya da Joel diğerini(hangisi diyordu tam hatırlayamadım.) ''Meet me in Montauk'' diyor.Aslında filmin başı onlar ayrıldıktan sonra başlıyor.Bu cümle Joel'un aklında kalıyor ve sebebini bilmediği bir şekilde Montauk'a gitme kararı alıyor.Ve bu yolculuğu sırasında tekrar Clementine ile karşılışıyor.


    Filmi izleyeli çok oldu ama yine de yardımcı olmaya çalışırım.İzlerken gözyaşlarımı tutamadığım ve bir daha izlemeye korktuğum çok güzel bir filmdir




  • Film başta sonun ufak bir bölümüyle başlıyor aslında. Konunun asıl başladığı yer Joel'in Clementine'nin kendisini sildirdiğini öğrenmesiyle bailıyor. Ondan sonrası zaten filmde malum olarak işliyor. Joel sonradan silinmeye karşı çıkabilmek için hafızasında Clem'i kurtarmaya çalışıyor. Orda benimle Montauk'da buluş diyor. Sildirme işlemi bitince ertesi gün uyandığında bir şekilde oraya gidiyor. Yeniden sevgili oluyorlar sonra bu sildşrme olaylarını öğrenip kavga ediyorlar. Ve mutlu son.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megazona -- 19 Mayıs 2010; 19:09:04 >
  • Clementine Joel'i sildiriyor işte. Sonra Joel de aynısını yapmak isterken dayanamıyore... vazgeçiyore...
    Ardından kaçıyorlar ve Joel'in zihninde saklanmaya çalışıyorlar, derinlere, utanca iniyorlar mesela..
    Ama başaramıyorlar, sonrasında Joel işten kaçıyor ve sahile gidiyor, tekrar tanışıyorlar.
    Yani filmin başı sonu aslında, hani o metrodaki sahneler felan ikinci tanışmaları, ilk tanışmaları, yani sildirdikleri tanışma piknikteki tanışma.
    Umarım anlamışsındır. Hatta ilk tanışmanın eseri olarak Joel'in arabası çiziliyor su fışkırtma şeysi tarafından, sonra sildirince anıları sabah yandaki adam yaptı sanıp "thank you" notu bırakıyor adama.
    sonra bizim tatlı sarışın kız kasetleri dağıtınca ilk tanışmanın eserleri ortaya çıkıyor, ama etkilemiyor kahramanlarımızı.
    inşallah kafan daha fazla karışmamıştır, ha karıştıysa da başka bir Jim Carrey filmi izle, ne biliyim Liar Liar izle, Dumb & Dumber izle, Cable Guy izle, neşen yerine gelir.
    -----------
    Ha ayrıca, o filmin ismine öyle bir çeviri tamamen haksızlık zaten, isimden dolayı bir kere anlamak zorlaşıyor. Resmen spoilerlı bir isim vermişler filme, oysa çevirselerdi Lekesiz Zihinlerin Sonsuz Işığı diye, daha mantıklı olucaktı, orda "spotless" kelimesi, bilgisayarda beyinleri incelerken çıkan noktacıklar var ya, o noktacık (spot)lara bir gönderme, spotless (noktacıksız, lekesiz) bağbında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosyal Mario -- 19 Mayıs 2010; 19:18:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Megazona

    Film başta sonun ufak bir bölümüyle başlıyor aslında. Konunun asıl başladığı yer Joel'in Clementine'nin kendisini sildirdiğini öğrenmesiyle bailıyor. Ondan sonrası zaten filmde malum olarak işliyor. Joel sonradan silinmeye karşı çıkabilmek için hafızasında Clem'i kurtarmaya çalışıyor. Orda benimle Montauk'da buluş diyor. Sildirme işlemi bitince ertesi gün uyandığında bir şekilde oraya gidiyor. Yeniden sevgili oluyorlar sonra bu sildşrme olaylarını öğrenip kavga ediyorlar. Ve mutlu son.


    Aslında ne kadar mutlu son orası da tartışılır Sonu mutlu gibi gözükse de eninde sonunda bir şekilde birbirlerinden kopacaklar.Hatırlarsan Clementine ''Biliyorsun , ben aklıma eseni yaparım.'' diyordu Joel'a. Tekrar başlamış olsalar bile Clementine gibi biri eninde sonunda yine bir şeyler yapacaktır..Ah be ne filmdi.Charlie Kaufman gibi bir ustanın elinden çıkan senaryodan kötü bir şey beklenemez zaten.




  • qraff, Megazona ve Sosyal Mario teşükkür ederim açıkladığınız için.

    Hatta ilk tanışmanın eseri olarak Joel'in arabası çiziliyor su fışkırtma şeysi tarafından,
    sonra sildirince anıları sabah yandaki adam yaptı sanıp "thank you" notu bırakıyor adama.

    bende düşünmüştüm niye thank you yazdı diye. Demekki filmin sonu aslında başında gösteriliyor.
    Tekrar izliycem 720p indirip ama bu seferki altyazılı olacak. Türkçe çok berbat olmuş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.