Şimdi Ara

işsizlik, kpss, üniversite ve gelecek kaygısı sorunlarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, liseyi küçük bir kasabada okudum ve maddi durumumuz pek olmadığından dershaneye falan gidemedim. haliyle iki yıllık yüksekokul işletme bölümüne girdim ve geçen ay bitirdim. 20 gün staj yapmam gerek sanayi bölgesinde olmama rağmen işletmeler istemiyor bu da benim ümidimi kırıyor, sonuçta beni bedavaya işe almazlarsa ücretli hiç almazlar. çevrem askerlik veya polisliğe kapağı atmamı söylüyor ancak hem bu işler bana göre değil hem de biraz göbekliyim o problem olabilir. kpss düşünüyorum 83 üstü ile atama oluyor, benim için çok yüksek bir puan, yine dgs içinde aynı durum geçerli. tekrar ygs ye girdim max. 250 puan puan civarı olacak onunla ne olur hiç bilemiyorum. en son ihtimal aöf lisans tamamlama yapacağım ama 2 sene sonra yine aynı problemlerle başbaşayım.
    lisede büro yönetimi ve sekreterlik okudum, 10 parmak klavye dersi aldım. acaba bununla katipliğe falan başvuru yapabilir miyim ?
    ygs sözelden alacağım 250 puanla 4 yıllık uzaktan eğitim falan bir bölüme girebilir miyim veya sınavsız olarak myo ya yerleşmiştim acaba tekrar geçiş hakkım olan 2 yıllık tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik, odyometri ile optisyenliğe geçebilir miyim ?
    acaba başka şanslarım da var mı ?
    yoksa ben ölmüşüm de ağlayanım mı yok ?

• Kpss 83 puan cok zor degil.Zorla kendini.Kpss yardir.6ay da cok yol alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qNothing

Kpss 83 puan cok zor degil.Zorla kendini.Kpss yardir.6ay da cok yol alabilirsin.

matematiğim neredeyse sıfır hocam, sizce hala umut var mı ?

Bi arkadasim lise duzeyinden girmisti.Aldigi puan cok dusuk 70 civariydi.Bildiri geldi.Mulakat icin.Yedekte ilk siradaymis.İlerde isbasi yapacak.Asil olan birisi evraklarini eksik getirmis.Kabul edilmemis.Boyle seylerde olabiliyor.

• quote:

Kpss 83 puan cok zor degil.Zorla kendini.Kpss yardir.6ay da cok yol alabilirsin.

Nasıl zor değil , milyon tane insan giriyor sınava.Millet yıllarca çalışıyor.
  • Kim diyiyor kpss zor değil bence Dünyanın en büyük psikolojik sınavı kpss' dir bunun tersini kimse söylüyecem millet bu sınav yüzünden canına kıyıyor yaf benim ne arkadaşlarım var adamdan zeka fışkırıyor yırtındı yırtındı 80 puanı zor aldı oda 2 yıl boyunca aralıksız kpss çalıştı günde 300 soru çözdü.

Kolay olsa herkes memur olurdu,kpss kolay gibi görünen sorulara bakınca hepsini yaparım dediğin bi sınav ama hiçte öyle göründüğü gibi olmadığını sonuç gelince anlıyorsun bende kpss hazırlanıyorum kursada gidiyorum kpss'nin mantığıında konu çalışma yoktur çok soru çözecen bilgi ve zekaya dayalı bi sınav değil bu bu sınavda çakal olacan şıklardan tahmin yürütüp bulacan ve idda ediyorum Dünyanın en ağır sınavlarından biri kpss'dir.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

quote:

Nasıl zor değil , milyon tane insan giriyor sınava.Millet yıllarca çalışıyor.

Arkadasim; sinava 6ay var.Sıkı calismayla 83 puan alinir herhalde.
    Sinav cok basit demedim.Sadece moral olsun diye tesvik amacli soyledim.Bende biliyorum 1 puan farkla binlerce kisinin gerisine dusup atanamadigini.

• Arkadaşım katiplik için minumum kpssde 70 puan alman daha sonra klavye sınavını kazanman daha sonrada mülakatı geçmen gerekiyor. Askerlik düşünüyorsan hersene yapılan jatek veya astasak sınavlarını düşünebilirsin. Astasak sınavı 50 soru sözeldir, jatekde 70 sözel 30 soru matematiktir. 1 sene çalışarak rahatlıkla matematiksiz sınav aşamasının geçileceğini düşünüyorum, daha sonra mülakat aşaması oluyor. Dgs dersen eğer okuduğun bölümü 4 yıllıga tamamlamak sena ve iş bulma açısından fark yaratacaksa düşünebilirsin. Fakat öncesinde matematik çalışmak şart. Kpss desen keza öyle. Yani hangi aşamayı seçeceksen ne yazıkki 1 sene ders çalışıp çabalamak gerekecek. Allah umarım ihtiyacı olanlara yardım eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.