Şimdi Ara

İşsiz kalacağınız meslekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
2
Favori
6.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hukuk (Okumayın her yıl 10 bin mezun veriyor)
    İşletme-İktisat (AÖF hariç 400 bin işsiz)
    Pdr (Özel almıyor siz mezun olana kadar dolacak)
    İç mimar (İşsiz, MF'de ki mimara yaptırıyorlar bunların işini)
    Siyaset Bilimi (Bu işler okumakla öğrenilmez)
    Uluslararası İlişkiler (Özelde iş imkanı yok)

Geri kalanlardan bahsetmeme gerek bile yok.

MF'de
    Tıp (2023'te doktor fazlası verilecek)
    Mühendis (1200 Tl ile işe başlarsınız)
    Diş hekimi (Aynı doktor gibi fazlası verilecek)
    Hemşire-Ftr vs gibi diğer sağlık alanları (Kadro yok)
    Mimar (elini sallasan mimar zaten bunların yaptığını iç mimarda yapıyor)

Sözeli ayrıca belirtmiyorum her biri potansiyel işsiz. Dilcilerin işini yabancılarda yapar. Ha bi de öğretmen ataması yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 12 Ağustos 2015; 21:18:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Orta halli bir ailenin çocuğuyum, para hiçbir zaman umrumuzda olmadı. Sadece kendimizi geçindirebilecek kadar paramız olması için mücadele verdik. Bilime, sanata ve spora, paradan daha çok değer verdik her zaman. İşte, burada da görüldüğü gibi, para denen o pis şey, insanlara bunları söyletiyor. Sana bunları söyletiyor. Böyle şeyleri görünce Ülkem ve gençlik adına çok üzülüyorum.

Eğer bir şey yapacaksanız, para için değil, kendinizi geliştirmek, Dünya'ya ve insanlığa yararlı olabilmek için yapın. Emin olun, para arkasından gelecektir. Hoş, gelmese de mühim değil sevgili Arkadaşlarım. Dünya'nın en önemli bilim insanları, Sanatçıları ve sporcuları fakirlik, sefalet içinde öldüler. Fakat onlar, sizlerin bugün Öğrenmek için kafa patlattığınız şeylerin mucitleri, Şairleri, yazarları. Bundan daha değerli bir şey yok şu hayatta inanın bana. Adam ilkokul mezunudur, iyi ticaret yapıyordur, kazanır parasını. Bir üniversite mezunu vardır, boştur, para kazanmak için okumuştur, hayatı sıradan geçer, Ölür gider. Bu insanlardan her yerde var zaten. Bizi farklı şeyler Lazım dostlarım.

Normalde Avrupa'da ve Amerika'da üniversite bilim yapmak için gidilen yerlerdir. Hatta arkadaşım sana bir örnek vereyim; Amerika'da herhangi bir temel bilimi bitirmeden Hukuk ya da Tıp okuyamazsınız. Neden mi? Çünkü insanların önce bilim yapmaları, ufuklarını genişletmeleri bekleniyor onlardan. Yani para kazanmak değil, bilim, sanat, spor yapmak amaç. Sonra neden madalya gelmiyor, neden ABD Plüton'a gidiyor, neden sanat Avrupa'da dönüyor, neden Avrupa, Amerika bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor demeye devam edeceğiz.

Bunları geçin arkadaşlar, bilim yapmak istiyorsanız bilim yapın. Para çok da önemli değil, sizi geçindirecek kadar olduktan sonra.
    Kısaca üniversite okuyan işsizdir demeye getirmişsin .

Hadi itiraf et hangisini hedefledin de tutturamadın ?

Lan olum hiçbir bölüm insana meslek kazandırmaz . Orda aldığın formasyon ve eğitime nazaran sen kendine bir meslek edinirsin .

Misal : kamu yönetimi okuyup hakim-savcı olan da var , hukuk okuyup kamuda memur olan da . İkisi de bir diğerinin sahasında iş sahibi olmuş .

Ama sen kırtesiye notlarıyla ders geçmeye gayret edersen tabi ki de işsiz kalırsın
  • TIP DIS ECZ BUNLARDA HEP FAZLALIK OLACAK TUM BOLUMLERDE FAZLALIK OLACAK.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elemana göre devlet yok özel var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek bırakmamışsın bu yazını okudum liseden kaydımı aldırıyorum teşekkür ederim
  • Ne okusun insanlar, ülkeyi mi terketsin. Eskisi gibi az mezun yok artık iş biraz kendinize biraz da çevrenize bakıyor.

• Yanlış bilgi verme. İşletme ve iktisat mezunları işsiz değil, iş beğenmiyor. Zira işletme ve iktisat mezunları Burger King, Mc Donalds, Lc Waikiki gibi yerlerde kasiyer olarak çalışıyor.

• hangi mühte okuyorsun knk :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mühendislikte okumuyorum.

• hangi bölüm kaldı la geriye zaten
  • Kısaca üniversite okuyan işsizdir demeye getirmişsin .

Hadi itiraf et hangisini hedefledin de tutturamadın ?

Lan olum hiçbir bölüm insana meslek kazandırmaz . Orda aldığın formasyon ve eğitime nazaran sen kendine bir meslek edinirsin .

Misal : kamu yönetimi okuyup hakim-savcı olan da var , hukuk okuyup kamuda memur olan da . İkisi de bir diğerinin sahasında iş sahibi olmuş .

Ama sen kırtesiye notlarıyla ders geçmeye gayret edersen tabi ki de işsiz kalırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum adam -- 13 Ağustos 2015; 19:45:39 >
  • Adam haklı beyler. Şu anda tıp dışında okunacak bölüm yok. Hukuk demeyin sakın çünkü parayı basan özel üniversitede hukuk okuyor. Hukuk senede 16 bin mezun veriyor ve bu sayı her yıl diğer üniversitelerde de hukuk açılmasıyla giderek artıyor.

• Hemşirelik konusunda hiç katılmıyorum açık var ! Hemşire sayisi yeterli değil

• Ne okuyalım?
  • Orta halli bir ailenin çocuğuyum, para hiçbir zaman umrumuzda olmadı. Sadece kendimizi geçindirebilecek kadar paramız olması için mücadele verdik. Bilime, sanata ve spora, paradan daha çok değer verdik her zaman. İşte, burada da görüldüğü gibi, para denen o pis şey, insanlara bunları söyletiyor. Sana bunları söyletiyor. Böyle şeyleri görünce Ülkem ve gençlik adına çok üzülüyorum.

Eğer bir şey yapacaksanız, para için değil, kendinizi geliştirmek, Dünya'ya ve insanlığa yararlı olabilmek için yapın. Emin olun, para arkasından gelecektir. Hoş, gelmese de mühim değil sevgili Arkadaşlarım. Dünya'nın en önemli bilim insanları, Sanatçıları ve sporcuları fakirlik, sefalet içinde öldüler. Fakat onlar, sizlerin bugün Öğrenmek için kafa patlattığınız şeylerin mucitleri, Şairleri, yazarları. Bundan daha değerli bir şey yok şu hayatta inanın bana. Adam ilkokul mezunudur, iyi ticaret yapıyordur, kazanır parasını. Bir üniversite mezunu vardır, boştur, para kazanmak için okumuştur, hayatı sıradan geçer, Ölür gider. Bu insanlardan her yerde var zaten. Bizi farklı şeyler Lazım dostlarım.

Normalde Avrupa'da ve Amerika'da üniversite bilim yapmak için gidilen yerlerdir. Hatta arkadaşım sana bir örnek vereyim; Amerika'da herhangi bir temel bilimi bitirmeden Hukuk ya da Tıp okuyamazsınız. Neden mi? Çünkü insanların önce bilim yapmaları, ufuklarını genişletmeleri bekleniyor onlardan. Yani para kazanmak değil, bilim, sanat, spor yapmak amaç. Sonra neden madalya gelmiyor, neden ABD Plüton'a gidiyor, neden sanat Avrupa'da dönüyor, neden Avrupa, Amerika bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor demeye devam edeceğiz.

Bunları geçin arkadaşlar, bilim yapmak istiyorsanız bilim yapın. Para çok da önemli değil, sizi geçindirecek kadar olduktan sonra.

• Evet belgrad 2 yıllık öğrenci değişimi myo'da okuyorum hayalim ankara hukuk'a dgs ile geçmek.

• Biri de çıkıp demiyor ki neden 2023?
  • Dedim ben

• Olm mahallede bonzai adamı bozai diye dolanalımmı ne istiyosun.Meslek bırakmamışsın

• başlığı okuyunca ciddi bir konu sandım. ama değilmiş.
    konuyu ciddileştirmek gerekirse aşağıdaki bölümlerden mezun olanlar harbi işsiz kalacak.

fizik
    kimya
    biyoloji
    matematik
    astronomi
    genetik
    fizik mühendisliği
    matematik mühendisliği
    eczacılık
    işletme(boun hariç)
  • Ağız dolusu sövesim geliyor şu an hiçbir baltaya sap olamamışsın gelmişin buraya ahkam kesiyorsun. Dış mimarın yaptığını iç mimar yapıyormuş Peh sen hasta olunca veterinere mi gidiyorsun?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.