Şimdi Ara

Issız Adam {Çağan Irmak'tan Bir Film} (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
0
Favori
9.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: koktay

Filmi izleyen arkadaşlar, filmin süresinin kaç dk olduğunu söyleyebilirmi ?

113 dk ama her dakikasina deger

Orjinalden alıntı: kudretturk

quote:

Orjinalden alıntı: koktay

Filmi izleyen arkadaşlar, filmin süresinin kaç dk olduğunu söyleyebilirmi ?

113 dk ama her dakikasina deger

Çok teşekkür ederim. Bu akşam izleyeceğim filmi
    Biz üzerine konuştukça film olmaktan çıkıyor; her yana yapışan, çektikçe uzayan ve tadı kaçmış bir sakıza dönüşüyor çünkü! Filmi bugüne kadar izlemiş olanlara da yazık!
    Filmi sevmişler ya da sevmemişler! Normal! Artık onları kendi hallerine bırakmak gerek!
    Ama özellikle Hıncal Ağabey (Uluç) öyle şeyler yazdı ki, hatta filmi, yönetmenini ve filmi ciddiye alan seyircileri öylesine hırpaladı ki...
    Şimdi gel de iki satır daha karalama!..
    " Issız Adam "ı bir sinema yapıtı olarak beğenmeyen ve bu açıdan eleştirenler ayrı! Onlara sözüm yok! Ama filmin öyküsüne aşk meşk meselesi açısından yaklaşıp yerden yere vuranların yaklaşımında iki nokta dikkatimi çekiyor.
    Birincisi...
    Hem Hıncal Ağabey'in hem Oray'ın (Eğin) yazılarında ortaya çıkan bir takıntı...
    Evet, neredeyse bir takıntı!
    Filmin erkek kahramanı Alper'in Ada'yla karşılaşmadan önceki hayatına takılmışlar!
    Neden Alper'in cinsel tercihleri ve hayatı öyleymiş; filmin kadın kahramanı Ada'yı nasıl olup da hayatına sokuvermiş? Bunlar hiç açık değilmiş! "Niye?"si hiç yer almıyormuş filmde..
    İşte bu noktada bir sakatlık, bir yanlışlık varmış!
    İster aşk, isterse aşka benzer bir ilişki olsun, nasıl başlar?
    Bir tür çarpışmayla..
    Ardından istek gelir...
    Ve gözü kör sevgi...
    İnsanlar birbirlerine cv'lerini vererek; hayatlarının nedenlerini niçinlerini uzun uzadıya açıklayarak âşık olmazlar.
    Gönüldür bu çünkü; bilmez tanımaz, sever!
    Zaten çoğu zaman tanıdıkça solar aşk!
    Ya da tanıyıp da taraflardan birinin paslı gövdesinde su alan delikler ortaya çıkınca batar aşk gemisi!
    Aşkın geçmişi yoktur. (Tamam, onun zayıf tarafıdır bu ama öyledir!) " Şimdi "de yaşar aşk, gelecekten korkar!
    Bu bakımdan filmdeki Alper'in ve Ada'nın geçmişini; nedenini niçinini sorgulayan yazarların filmin eksiğine değil " fazlası "na (yani aşka) itiraz ettiklerini düşünüyorum.

Hani Çağan Irmak'a sürekli " Alper niye öyle ha, niye, niye, anlat bize " diye sorup duranlara ben de içimden sormak istiyorum bazen...
    Hayatta karşınıza aşk çıktığında böyle mi yapıyorsunuz? Böyle yaparsanız birini gerçekten sevmeniz mümkün mü?
    Gelelim ikinci noktaya...
    Neden ağlanıyormuş filmin sonunda?
    Hiç seni terk edip giden bir adamın peşinden ağlanır mıymış?
    Bir kere şunu kabul edelim; " Issız Adam "ın finalinde ağlayanlar doğrudan Alper'le Ada'nın öyküsüne ve ayrılıklarına ağlamıyorlar.
    O seyirciler bazı durumlarda ilişki bitse bile aşkın bitmediğini biliyor ve filmin bu gerçeği hatırlatması karşısında gözyaşlarını tutamıyorlar. Bu bir.
    Özlem duygusunun ne kadar güçlü ve kalıcı olduğunu biliyorlar ve bunun bir film yoluyla hissettirilmesi karşısında kendilerini tutamıyor, ağlıyorlar. Aşk, özlemdir. Bu iki.
    Bütün bunların Alper'in berbat kişiliğiyle, Ada'nın silikliğiyle falan ilgisinin olmadığını anlayabilmek zor mu?
    Sanmam!
    Ama insan anlamak istemeyebilir.
    İşte bunu yürekten anlarım!

Haşmet Babaoğlu

• Birkaç arkadaş 10 üzerinden 10 vermeme kızmış (haftada 2 film izliyorum kesin... filmi değerlendirmenin izlenen film sayısı ile orantılı olacağını da düşünmüyorum, buraya yorum yazan kişi ilk defa sinemaya gitmemiştir sanırım . bi çok film izledim yani, çağan ırmağın ulak filmini de beğenmedim, filmi gitmeden değil gittikten sonra değerlendirdim, giderken de bilerek değil denk geldi gittim). birkaç arkadaş bu da filmmi demiş. belki de biraz ıssız yanı olmayanlar için hiçbir anlam ifade etmiyor bu film bilemiyorum... ancak konunun çok basit olduğu, sonunun tahmin edilebilir olduğu fikrine tamamen katılıyorum, 2. kez de gittim filme (valide ve hatunla ayrı ayır ).

filmde güzel olan bence zaten sadelik ve doğallık (melisin oyununu rol yapamak olarak değerlendirmek bence yanlış) içindeki duygu yoğunluğu. neyse, imdb de ben 10 u çaktım valla

Tüm yorumlarımın başına bence ekledim. Kimse kızmasın diye. hepimiz fikrimizi söylemeye, söylenenleri okumaya açığız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdzy -- 28 Kasım 2008; 23:13:15 >

• Bugün filme 4 arkadaş gittik . Filmin sonuna doğru nedense bir gülme tuttu.

Hani son anda sinemanın orda karşılaştıkları yerde içinden konuşuyolardı , ora bir an acayip komik geldi vede koskoca sinemada kahkaha attım , neyse ki sarıldıkları yeri güzel yapmışlar..

film soruyor: "hayatınıza ıssız bir adam girdi mi hiç?"

film soruyor: "aşka inanır mısınız? aşkın sizi yenileyeceğine, umutlu bir geleceğe sürüklediğine?"

film soruyor: "severek ayrıldınız mı hiç?"

film soruyor: "kendinizden çok başkasını düşündünüz mü daha önce? onun iyiliği için ondan uzak durdunuz mu?"

film soruyor: "yıllar geçse de üstünden hayaliyle yaşadınız mı birinin?"

film daha çok soru soruyor insana... bu soruların hiçbirine evet diyemiyorsanız, filmde hayatınızdan bir kaç kare bulamıyorsanız, evet film kötü...

ama bunlar yaşanan şeylerse.. sizi sizden çok uzaklara götürüyorsa... FİLM ÇOK GÜZEL BİR FİLM...

Orjinalden alıntı: casilo

film soruyor: "ıssız mısınız? ne kadar?"

film soruyor: "hayatınıza ıssız bir adam girdi mi hiç?"

film soruyor: "aşka inanır mısınız? aşkın sizi yenileyeceğine, umutlu bir geleceğe sürüklediğine?"

film soruyor: "severek ayrıldınız mı hiç?"

film soruyor: "kendinizden çok başkasını düşündünüz mü daha önce? onun iyiliği için ondan uzak durdunuz mu?"

film soruyor: "yıllar geçse de üstünden hayaliyle yaşadınız mı birinin?"

film daha çok soru soruyor insana... bu soruların hiçbirine evet diyemiyorsanız, filmde hayatınızdan bir kaç kare bulamıyorsanız, evet film kötü...

ama bunlar yaşanan şeylerse.. sizi sizden çok uzaklara götürüyorsa... FİLM ÇOK GÜZEL BİR FİLM...

• 2 yıldır çıkmakta oldugum sevgilimle çok kötü tartışmıştık.filme yalnız gittim.son sahne öyle oturduki içime aradım barıştım arkadasımla:)film bizden birilerini anlatıyor.çok yumusak yerlere çok sert yumruklar atıyor.sorular soruyor.korkutuyor.uyarıyor...gerçekten harika.mutlaka gidilmeli
  • müzikleri ve Cemal Hünal dışında vasat bir filmdi eski yeşilçam filmi yapmak istemiş çağan ırmak ama onuda eline yüzüne bulaştırmış.Alper(cemal hünal) filmde gece ayrı gündüz ayrı bir insan , kimseye bağlanamayan, yalnızlığı seven,çekingen bir insan görünümünde ama filmin diğer sahnelerinde adam çok kolay ilişki kuran hiçde yalnız olmayan, çekingen hiç olmayan bir yapıda saçma yani seneryo zaten çok basit kısaca diğer türk filmleri gibi vasat bir film neden okdar çok büyütüldü anlamıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: burhiuaua

müzikleri ve Cemal Hünal dışında vasat bir filmdi eski yeşilçam filmi yapmak istemiş çağan ırmak ama onuda eline yüzüne bulaştırmış.Alper(cemal hünal) filmde gece ayrı gündüz ayrı bir insan , kimseye bağlanamayan, yalnızlığı seven,çekingen bir insan görünümünde ama filmin diğer sahnelerinde adam çok kolay ilişki kuran hiçde yalnız olmayan, çekingen hiç olmayan bir yapıda saçma yani seneryo zaten çok basit kısaca diğer türk filmleri gibi vasat bir film neden okdar çok büyütüldü anlamıyorum...

Kesinlikle doğru!
    Ha denebilir diğer insanlarla kurduğu ilişkiler hep yüzeysel, sıradan. Ama Alper öyle ya da böyle insanlarla ilişki kurabiliyor, hatta sıfırdan bir arkadaşlık bile yaratabiliyor. Ben filmi çok basit buldum. Bu kadar büyütülmesinin sebebi kesinlikle Çağan Irmak adı olduğundan. Ben de aşırı hayranım Irmak'a ancak bu film cidden kötü ve sıradan
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)

• Son zamanların artık popüler sorunu haline gelmiş özünde yalnızlık, senaryo demeye bin şahit isteyen bir taslak ile oldukça vasat bir biçimde işlenmiş. Artık iyice emin olduğum duygu satıcısı sevgili Çağan Irmak'tan yine sinema adına pek bir şey göremedim. Özellikle Melis Birkan'ın yapay oyunculuğu, filmin genelinde hakim olan boş ama doğal! diyolagları da ne olduğu belirsiz bir şekle sokmuş. Sadece baksa, daha hoş olurmuş. Bu filmin bu kadar büyütülmesini ben (de) anlayamıyorum, evet. Sanırım sinemama anlayaşımızın nereye gittiğini gösteren somut bir kanıt bu. Ne denilebilir ki başka, olmamış...

Ayrıca beraber gittim kız arkadaşımalr şuan çok yakınız sanırım aramızda bişiler olucak anlaşılacağı gibi film çok güzel:)
  • Tam da kız arkadaşımla tartışmamızın üzerine bu gece 23.00 seansına gittik. Mükemmel ötesiydi filmin sonunda ağladık, filmden çıktık sarıldık birbirimize ağlamaya devam ettik. Çünkü ayrılığın eşiğindeydik ve ayrılsak büyük ihtimalle adayla alper gibi olacaktık, severek ayrılanlar... Ve alperde bir çok beni anlatan yönü buldum. Asla birisine bağlanmayan tirp, geçmişteki ben. Sonra tesadüf eseri birine aşık olması, yine ben. Daha sonrası da aynı akıyordu neredeyse. Ama sonu benle aynı olmadı sağolsun Çağan Irmak.

Bu adam ne yapsa yer demiş bazı eleştirmenler, evet kardeşim yeriz, adam güzel yapıyor çünkü.

Ayrıca filmdeki Alperin üzerine kahve döktüğü sahnedeki söz süperdi. Yedirmişler heralde.

• quote:

Orjinalden alıntı: recep41

ilk yorumları okuduktan sonra gitmek istedim.hıncalın yazısını okuyunca vazgeçtim.

Bende bunu anamıyorum işte. Yorumlara bakıp filme gitmek kadar kötü bi tutuma düşülmemeli bence. Ben gidiceğim filme mümkünse fragmanı bile izlemeden gitmeyi seven biriyim. kaldıki hıncalın filmden alıcağı duygularla sizin alıcağınız duygular aynımı olucak? eğer öyle olsaydı tek tip insan modeli yaratırdı yaradan ki milyarca farklı insan var. Filme gitmek yada gitmemek ayrı bişey ama kişisel eleştirilerin kişileri engellmesi bence kötü bir durum. Son olarak bencede Tanerin dediği gibi hıncal yine farklı olma tutumlarında yazmış yorumunu...

• Film güzeldi ama mükemmel felan değil 10 üzerinden 8
    Happiness only real when shared!!!
  • yüzde 70'lik kesmin erotik sahneler icin gittigini düşündügüm film.
    fakat cagan ırmak'tan kötü yapım beklemem

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION
  • Erotik sahneler abartıldığı kadar değil gerçekten çok normal 300 filmindeki sahneler bunun yanında afedersiniz hard kalır:)

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Erotik sahneler abartıldığı kadar değil gerçekten çok normal 300 filmindeki sahneler bunun yanında afedersiniz hard kalır:)

takip etme len beni

RİZE ÜNİ-MAKİNE

SINIRSIZ Bölüm Yasağı Kaldırılsın...
    BJK, İLKERİNANÇ, ELECTRA, BLACKEAGLE, SANGRE, OKTAYD, ORION
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.