Şimdi Ara

Israilogullarini ustun kildik sorunsali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Agnostik ateistim ama bu ayete takili jaliyorum. Su an en ustun ve zengin gucli millet israil ya hani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sen şöyle düşün eskiden uzun yıllar anadoluda üstün millet romalılardı sonra türkler üstünlüğü aldı. Roma zamanına atıfta bulunuyor.

Günümüzde zengin olmaları farklı sebepler. Yahudi yahudiyi kollar. Adamlar kardeşliği en iyi yaşayan ırk ve iyi eğitimle paylaşmanın (yahudiler arasında) kardeşliğin eğitimini daha küçük yaşta alıyorlar. En imrendiğim özellikleri
    Sen gidip birine yardım etsen geri dönüşü olacağına kesin kanaat edebilir misin? Yada çocuğun kesin dönütünü alacak diye birine yardım eder misin?
    İşte bu yardımlaşma zenginlik olarak dönüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yine de birbirinj kollayan koruyan tek irk onlar degildir zannimca

Isin icinde baska seyler var daha komplike

Mesela üniversite çağında çocuk 1 yıl gezme ile ilgili bir yazı okumuştum. Çocuğa para verip dünyaya salıyorlar. O 18 yaşındaki çocuğun ufuk açılmasını düşün.

• Bakara suresi 47. Ayetmis. Evet israilogullarini ustun kildik diyor. Simdi o zaman ustun kildi simdmi ustun kilmiyor gibi bir rartisma bile kuranin tum alemlere ve tum zamanlara indigi ilkesiyle celisir. Kurana inaanan bir musluman, israilogullarinin ustun kilindiginin farkinda olmasi ve ona gore hurmet etmesi beklenir.

• Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimeti ve vaktiyle sizi âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın.öyle bir günden korunun ki, kimse kimsenin yerine bir şey ödeyemez, kimseden şefaat da kabul edilmez, kimseden fidye de alınmaz ve onlara hiçbir yardım da yapılmaz.Hem hatırlayın ki bir zaman) sizi Firavun ailesinden de kurtardık, (onlar) size azabın en kötüsünü reva görüyor, oğullarınızı boğazlıyor, kadınlarınızı sağ bırakıyorlardı. Ve bunda size Rabbiniz tarafından büyük bir imtihan vardı.Hani bir zamanlar sizin için denizi yarıp, sizi kurtardık da Firavun'un adamlarını suda boğduk, siz de bakıp duruyordunuz.Hani bir zamanlar Musa'ya kırk gecelik vaad verdik de sonra siz onun arkasından buzağıyı put edindiniz ve o halinizle zalimler idiniz.Sonra yine de sizi affettik, artık şükretmeniz gerekiyordu.

Oku bakalım üstün mü diyor. Zaman kipi ile ibret almamız için bir uyarı mı? Ne diyim, çok güzel bir deyim var anlayana sivri sinek saz anlamayana davul tokmağı soksan az.

• evet vaktinde üstün kılınmıştı. yahudiler esasen zaten peygamber oğullarından geliyor, peygamberin 2 oğlundan biri yahudiler işte. o yüzden üstün kılınıyor ama sapıttıkları için siliniyor üstünlükleri.

yahudiler kuranı yok saydığı için hala üstün olduklarını zannediyor.

12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Zannetmiyorlar, ustunler

• Evet ustunler. Hatta maide suresi 21 den 27 ye kadar okudugunuzda da, israilin filistine uyguladigi zulumun de allahin emri oldugu anlasiliyor. Israil gazza harekatini kapilardan baslatmasi da askeri olarak yanlis olsa da dini acidan dogru bir hareketti. Kapilardan girip onlari cikartmadiklari icin lanetlendiler. Simdi bunu kirmaya calisiyorlar.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.