Şimdi Ara

İsrail saldırısında çağrı cihazları patladı: Peki Hizbullah neden çağrı cihazı kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İsrail saldırısında çağrı cihazları patladı: Peki Hizbullah neden çağrı cihazı kullanıyor?
    İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği Hizbullah'a yönelik saldırıda, Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları patlatıldı. Eş zamanlı patlamalar neticesinde şu ana kadar 8 kişi öldü ve 3 bine yakın kişi yaralandı. Peki Hizbullah neden çağrı cihazı kullanıyor?



    Hizbullah neden çağrı cihazı kullanıyor?



    Reuters'ın 9 Temmuz tarihli haberine göre Hizbullah, 2000'li yılların başından beri özel, sabit hatlı bir telekomünikasyon ağı kullanıyor. Çağrı cihazları ise iletişimi temel düzeyde sürdürmek ve takip edilmemek amacıyla kullanılıyor.



    Cep telefonlarına ve bilgisayarlara sızma da dahil olmak üzere İsrail'in elektronik dinleme faaliyetleri, dünyanın en gelişmiş sistemleri arasında kabul ediliyor. Dolayısıya Hizbullah, kayıplarından da ders çıkararak taktiklerini buna göre uyarlıyor.



    Hizbullah'ın operasyonlarını bilen altı kaynak, Reuters'a gizli güvenlik konularını konuşabilmek için anonim kalma şartıyla açıklamalarda bulundu. İki kaynağın aktardığına göre, kolayca yer tespiti yapılabildiğinden dolayı cep telefonları Hizbullah mensupları tarafından men edildi. İletişim için kullanılan yöntemler arasında çağrı cihazları ve sözlü mesajları bizzat ileten kurye sistemleri bulunuyor.



    Ayrıca Bkz.Uzaktan iletişim cihazları patlatılabilir mi? Lübnan’da görülmemiş siber saldırı, binlerce kişi yaralandı



    Hizbullah özel bir sabit hat kullanıyor



     



    Diğer üç kaynağın aktardığına göre, Hizbullah, 2000'li yılların başlarından bu yana özel, sabit hatlı bir telekomünikasyon ağı da kullanıyor. Konuşmaların dinlenmesi ihtimaline karşı silahlar ve buluşma yerleri için kodlar kullanılıyor. Bu kodlar neredeyse her gün güncelleniyor ve birimler arasında kuryeler aracılığıyla iletiliyor.



    Güvenlik uzmanları, bazı düşük teknolojili karşı önlemlerin yüksek teknolojili casusluğa karşı oldukça etkili olabileceğini söylüyor. El Kaide'nin kurucu lideri Usame bin Ladin'in yaklaşık 10 yıl boyunca yakalanmamasının sebebinin, internetten ve telefon hizmetlerinin kullanmaması, sadece kuryeler aracılığıyla iletişim sağlaması olduğu düşünülüyor.



    Güvenlik kameralarından şüphelenmişti



    Hizbullah, İsrail'in cep telefonlarını takip etiğini ve sınır kasabalarındaki binalara yerleştirilen güvenlik kameralarından kendilerini izlemeye başladığından şüphelendi. Bunun ardından 28 Aralık'ta Hizbullah, Telegram kanalında güneydeki sakinlere evlerinde bulunan güvenlik kameralarının internet bağlantıları kesmesi yönünde açıklama yaptı. Şubat ayının başından Hizbullah bir açıklama daha yaparak çatışma bölgelerine telefon getirilmemesi yönünde uyarıda bulundu.



     



     




    Kaynak:https://m.haberturk.com/hizbullah-neden-cagri-cihazi-kullaniyor-3720754?page=3







  • Yıllarca ilmil ilmik işlenen, kamuda kullanılması için çalışmalra başanılan yerli işletim sistemi Pardus'u bilirmisin? o aklıma geldi. 2011 yılında Tubitak tüm ekibi tasviye etti. Hayvanat bahçesi müdürünü Tubitak başkanı yapmışardı sanırım (hayvanat o yılada denk gelmeyebilir). Abidik gubidik projelere milyonlarca dolar akıtanlara olgunlaşmış bir sistemi neden patlattıklarını bir sormak lazım

    Türkiye'nin şu an geldiğ yer olması gereken yerin kat be kat altında. Liyakatsızlık, iş bilmeyenlere iş yönettirmeye çalışma, siyasetin bu işlere girmesi bunun başlıca sebebi. Su anda bahsettiğin kurumlarda yada Tubitak'da çalışan mühendislerden (amacım aşağılamak değil) daha başarılı, bilgili, donanımlı mühendisler neden yurt dışında bir düşünmek lazım.

    Tabi olmamız gereken ligden aşağıda olmamızada şükretmemiz gerekir. ak parti yönetimine dua edin demen bile memleketin girdiği siyaset çöplüğünün göstergesi.

    Hocam yoksulluk sınırı Ocak 2024'te 52bin tlydi zaten. Eylül 2024'te açıklanan enflasyonu üzerine koyarsak -ki gerçeği yansıtmadığı aşikar- yoksulluk sınırı 68bin tl'ye tekabül ediyor. Bu durumda evine 80bin tl giren nasıl aç gözlü oluyor? Yoksulluk sınırı + 12bin tl'yi büyük bir para mı sanıyorsunuz? Ayrıca enflasyon gerçeği yansıtıyor olsaydı yoksulluk sınırı bunun katbekat üstü olurdu.

    Diğer taraftan vergi düşmanı olan yok vergi adaletsizliğinden yakınan var. Bu ülkede berberinden manavına, doktorundan dev şirket patronlarına kadar vergi ödemeyen bir sürü insan var. Bu ülkeyi maaşlı çalışanlar vergileriyle ayakta tutuyor. Üstüne araba alırken araba fiyatının %80-220 arası kadar vergi ödeniyor, telefon alırken yaklaşık %50 vergi ödeniyor, ödeniyor da ödeniyor. Yani bu vergi sisteminin tutulacak yeri kalmamış ki... Neyi anlatıyorsunuz
    Bu olay 2 ülkeyle sınırlı öyle basit bir olay değil, önümüzdeki yıllarda teknolojik olarak çok şey değişecek. Bazı şeyleri sırlamam lazım.

    - Bu durum, artık internet bağlantılı tüm akıllı cihazları ve içlerindeki yazılımları ve donanımları tehlikeli ve şüpheli hale getiriyor. Bu durum, sadece çağrı cihazları için değil, cep telefonları, akıllı kol saatleri, laptoplar, tabletler, evimizde bulunan ve internete bağlı her türlü akıllı cihaz, televizyon, modem, buzdolabı, fırın vs. tüm cihazlar, akıllı elektrikli arabalar ve internet bağlantılı uçaklar, deniz araçları, uydular vs. için de sorun olabilir anlamına geliyor.
    - Aldığımız cihazın içini bilmiyor, yazılımların nasıl çalıştığını bilmiyoruz. Kontrol etsek bilsek bile, yazılımlar zamanla güncellemeler alıyor, bu güncellemeler ile o cihazın davranışları nasıl değişecek bilmiyoruz.
    - Üreticisi olan bir ülke, bir başka ülke için bu şekilde her zaman kullanabilir. Bunu bu şekilde kullanmak savaş adabı olarak sivil olanlar insanlar da baz alındığında uygun mudur, çok ciddi bir tartışma konusu.
    - Kendi ülkenizde üretmediğiniz bir akıllı cihaz artık çok daha tehlikeli olabilir anlamına geliyor. Cep telefonundan, televizyona, elektrikli araçlara, uydular vs. kadar her şeyi sıralayabiliriz. Milli teknoloji konusu tekrardan önem kazanıyor.
    - Bu durum artık her ülkenin kendi işlemcilerini, batarya sistemlerini, telefonlarını ve diğer akıllı cihazlarını üretmelerini, çok daha güvenlik tedbirlerinin yapılmasını, ithalat ve ihracatlarını, ihaleleri, teknolojik ve ekonomik bir çok yeni sorunu (işlemci tedariği sorununda olduğu gibi) ortaya çıkaracaktır. Yani anlayacağınız internete bağlı hiçbir cihaz artık güvenli değil.
    - Bu durum, kendi telefonunu, işlemcisini, işletim sistemini vb. teknolojileri tam olarak geliştirememiş bizim ülkemiz için de çok çok zaaf bir durumdur. Yani bizim bir Apple, Samsung, Xiaomi miz yok, o nedenle de bu açıdan da önemlidir.
    - Akıllı cihazlar güvenli miydi? Zaten akıllı cihazlardaki veriler, kayıtlar, ses ve görüntü işlemeler mevcuttu, daha çok veri analizi, reklamcılık ve istihbarat için kullanıldı. Ancak bu seferki bu durum çok daha ciddi bir güvenlik meselesi olarak duruyor.
    - Mevcut elektronik sistemlerin offline çalışma modu çok daha önemli hale geliyor. Sistemlerin yeniden gözden geçirilip offline olarak da çalışabilmesi gerekiyor. Elektrik santralleri vs.

    Bütün bunlar önümüzdeki yıllarda, 11 Eylül, Covid de olduğu gibi teknoloji dünyasında çok büyük değişiklikler yapacaktır, ülkeler kendi teknolojilerini üretmeye çalışacaktır. Yapmazsan da her an herşeye hazır olacaksın.
    İsrail istihbaratı Mossad; çağrı cihazları üretilirken 3gr patlayıcı eklemiş ve bu patlayıcıları, çağrı cihazlarına gönderilecek bir kod ile patlatacak düzeneği de eklemişler. 3000 çağrı cihazına aynı anda bu kodu gönderip patlatmışlar tamamını.




    Bu sistemin incelenmesi ve Türkiye’ye yurt dışından gelen tüm anakartların denetimden geçmesi gerekiyor.
  • ne kadar loser bir tayfa, artık bunların yerine utanıyor insan.

  • Teknik ayrıntıyı geçin, Allah'ın güvercini dururken neden "gavur icadı" kullanıyorlar? (büyük yobazların bir bildiği varmış demek)

  • Haberde İsrail'in bu cihazları nasıl patlattığına ilişkin kısa bir teknik ayrıntı, yazı aradım göremedim. Haber bu haliyle eksik kalmış. Keşke İsrail'in bunu nasıl yapabildiğini de anlatan bir paragraf yazsaydınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Eylül 2024; 6:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    İçinde 3gr patlayıcı madde olduğu, onun tetiklenip batarya ile beraber patladığı söyleniyor.


    https://www.reuters.com/world/middle-east/israel-planted-explosives-hezbollahs-taiwan-made-pagers-say-sources-2024-09-18/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampec -- 18 Eylül 2024; 7:14:23 >
  • aklı başında bir vatansever zaten ülke yararına yapılan şeyi destekler.
    savunma sanayi konusunda atılan adımlar yadsınamaz.
    ülkeye 1 verip 10 alsa da yapılan neredeyse tek olumlu şeyi inkar eden troller dışında kimse yok.

  • Hizbullahla kendini yarıştırınıda gördük.

    Lalelik yapacak ya, eve giren maaşıda hesaplıyor.

    Neyse

    Haberleşmek için güvercin kullansınlar

    Şimdi bunlar kalkar dumanla haberleşirler.

    Kapasiteleri müsait çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsrail istihbaratı Mossad; çağrı cihazları üretilirken 3gr patlayıcı eklemiş ve bu patlayıcıları, çağrı cihazlarına gönderilecek bir kod ile patlatacak düzeneği de eklemişler. 3000 çağrı cihazına aynı anda bu kodu gönderip patlatmışlar tamamını.


    İsrail saldırısında çağrı cihazları patladı: Peki Hizbullah neden çağrı cihazı kullanıyor?


    Bu sistemin incelenmesi ve Türkiye’ye yurt dışından gelen tüm anakartların denetimden geçmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğlum şu olayı hamas yapsa hönkürecek tayfa işin içerisine gerçek terör örgütleri girince nasılda mussad oğbiii moduna girmiş ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 18 Eylül 2024; 8:41:22 >
  • Yıllarca ilmil ilmik işlenen, kamuda kullanılması için çalışmalra başanılan yerli işletim sistemi Pardus'u bilirmisin? o aklıma geldi. 2011 yılında Tubitak tüm ekibi tasviye etti. Hayvanat bahçesi müdürünü Tubitak başkanı yapmışardı sanırım (hayvanat o yılada denk gelmeyebilir). Abidik gubidik projelere milyonlarca dolar akıtanlara olgunlaşmış bir sistemi neden patlattıklarını bir sormak lazım

    Türkiye'nin şu an geldiğ yer olması gereken yerin kat be kat altında. Liyakatsızlık, iş bilmeyenlere iş yönettirmeye çalışma, siyasetin bu işlere girmesi bunun başlıca sebebi. Su anda bahsettiğin kurumlarda yada Tubitak'da çalışan mühendislerden (amacım aşağılamak değil) daha başarılı, bilgili, donanımlı mühendisler neden yurt dışında bir düşünmek lazım.

    Tabi olmamız gereken ligden aşağıda olmamızada şükretmemiz gerekir. ak parti yönetimine dua edin demen bile memleketin girdiği siyaset çöplüğünün göstergesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 18 Eylül 2024; 8:26:7 >




  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Tam hatırlamıyorum, ama tüm kamu bilgisayarlarının Pardus'a geçmesi planlanıyordu; sonra Bill Gates Türkiye'ye bir geldi, Pardus programı sonlandırıldı. Bu işin altında da muhtemelen ABD ve FETÖ var. Şu andaki Pardus'un ise skinlenmiş başka bir Linux distrosu olduğu söyleniyor.

  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    2000 senesine kadar kurumların başında liyakat harikası adamlar bulundu. Ama yaptıkları sadece heykel oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt

    Pardus devam ediyor üstelik te beğenilen bir Linux dustrosu. Sadece debiana geçti bu da çok iyi bir karar dünyanın en büyük dustrisu Ubuntu bile debian kullanıyor Linux mint debian kullanıyor. Çoğu büyük şirket kaynaklarını archa bile çıkartmıyor sadece debian olarak çıkıyor. Mesela docker desktop kuracaksın arch var deb var yaml var ee senin paket yoneticin tanınmazsa öyle kalırsın mesela bunları yazan siz muhtemel ki Linux kullanıyorsunuz çünkü pekala cahilce.


    Ben 12 senedir Linux kullanıyorum. Pardus da kullandım.sunu söyleyebilirim yaptıkları en büyük yanlış deepin kullanmaktı. Ondan da vaz geçtiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jiletosman kullanıcısına yanıt

    Simdi dinazor muhabetine girecek değilim ama şunu söyleyim 2000 den önce dönemine göre daha iyi yerdeydi Türkiye, en basitinden biz okullarda gıda bakımında kendi kendine yetebilen 4 ülkeden biri olarak öğrenirdik.

  • Olayın teknik kısmı geliştircilerin. Buradaki asıl konu 15 yıl önce kamuda işletim sistemi olarak kullnılması düşünülen ve bu konuda ciddi adımlar atılan bir konunun yok olması yada sizin dediğiniz gibi sadece gelişememiş kısıtlı kullanıcılı bir halde kalması.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 18 Eylül 2024; 8:51:13 >
  • Kampec kullanıcısına yanıt

    Eyvallah. İsrail de az değil. Hizbullah'ı da Hamas'ı da bilimum terör ya da terörümsü örgütleri de sevmem ama bu istihbarat gücü ve yapılan kalleşçe ama bir o kadar da profesyonelce saldırı İsrail'in ne kadar tehlikeli bir devlet olabildiğini gösteriyor. Adamlar tek tuşla 3000 kişiyi yaralamış, ölenler olmuş. İster savunma sanayii, ister savaş sanatı, ister askerî strateji, isterse politika ne olursa olsun bu saldırından birçok dersler çıkarmak lazım. Savunma sanayimizin daha alması gereken çok önemli yollar var gibi. Özellikle istihbarat konusundaki zaafiyetlere karşı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Eylül 2024; 8:55:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be.... İsrail laf da değil icraatta gösteriyor gücünü boş sloganlar ikiyüzlülük vs olmadan kendince gerekeni yapiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İsrail saldırısında çağrı cihazları patladı: Peki Hizbullah neden çağrı cihazı kullanıyor?


    İletişimin önemini ve güvenliğinin sağlanmasının kritik öneme sahip olduğunu bir kez daha belirten bir israil’linin köşe yazısı.

    ‘Zamanında, Saddam’ın da ordusuyla iletişimini kesip devrilmesi sağlanmıştı’ en çarpıcı cümle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    gs.statcounter.com sitesindeki istatistiğe göre Türkiye de Linux kullanım oranı %9 lara gelmiş. eğer istatistik doğru ise bu muazzam bir başarıdır.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.