Nuh Tufanının 21nci yüzyıl versiyonu . Nükleer Tufan. Bence mümkün.. |
İsrail - İran Savaşı Başladı !!! 13/06/2025 (129. sayfa)





-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hürmüz falan kapatılma olmadı sanırım motorine indirim bile varmış. Dün neler konuşuluyordu gram altın uçacak, benzin uçacak falan hiçbir şey olmadı.
Buraya bakıp gaza gelmeyin.
-
Tanri var ya da yok bunu bilemeyiz. Ama bilim ve tarih işiginda baktigimizda dunyaya mudahale etmedigi kesin. Olum sonrasi vardir, sorgular o başka. Ama su dunya için Tanri kelami uzerinden siyaset ve yaşam gütmek apacik zır cahilliktir. Insanlar hep sunu soyler. Dua ettim, duam kabul oldu. Tum cabalarimin karsiligi gerceklesti. Peki ya, emek berip gerceklesmeyen, hakki yenenler :)) Ona da din kisvesi altinda sinanma kilifi bulurlar. E sinanmayanlar :)
Fark ettiyseniz 3 semavi din geldiginden beri vaad ettikleri bir yana sadece kaosa sebebiyet vermişler. Bugun ortadogudaki savasin temeli bile din. Yani ölen insanlar haybeye din adına ölüyor. Hatta Irandakiler de dini yonetimin gerizekaliligi yobazligi yuzunden geri kalmis bir devlette yasayarak, baska br devletin zulmune ugruyor. vs tarih incelendiginde petrol nasil bir savas sebebi olmuş halklarda, dinler de öyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış. dini kullanıp kendi gücünü (zenginliğini) arttırmak isteyenlerin kendisi için ölecek adam yetiştirmesini sağlamaktadır. Yani semavi din uğruna savaş çıkmaz. Savaşanlar öyle zanneder. Sonuçta yönetenler ve çevresindekiler zenginleşir. Ölen de şehit olup ailesi mutlu oluyor. Fakir yaşamlarına anlam katmış oluyorlar.
Zaten siz de öyle demek istediniz gibi de geliyor bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 23 Haziran 2025; 11:4:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hürmüz kapatırlarsa, ABD döve döve açar. O yüzden kapatamazlar. ABD'li yahudiler yani yönetici anglo yahudiler ve yahudiler, bu savaşın kesin galibi. Şu an dünya üzerinde, Yahudilere engel olacak kimse yoktur..
Ayrıca size Trump'ın bir anglo yahudi olduğunu aylar öncesinden söylemistim. 6700 mesajımın icinden bulabilirseniz bulun bakın. "Sarıların Trump" diyerek, enistenz gibi destekliyordunuz ama geldi ve Ortadoğu'da herkesi sırasıyla dövmeye başladı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Haziran 2025; 11:30:29 > -
Dinler kullanilmaya müsaitse de ayni kapiya cikiyor hocam. Sonuç uzerinden yorumlanirsa bir şeyin degişmedigi goruluyor. Hatta islam iddia ettigi üzere bu 2 dinin duştugu hatayi yozlasmayi telafi etmek uzere tebliğ edilmis. Ama Kuranin kendisi dogrudan saldiriya ugrayip degissin degismesin fark etmez (iddiasi üzerine) dinin imajı ve onu sömürenler bir başka kaos sebebi bulmuştur. Yani iddia uzerine tebliğ edilmiş son dinde kaosa sebebiyet vermiştir. Bitmek bilmeyen bir kaos potası dinler. Vaad ettiklerine gore gelme amaclari dogru insana yonelim ve barış vaadi. Hangisi gerçeklesti hicbiri. 3 dinin kutsal yerinin Kudus olmasi bile, bazi seylerin masal olduguna delalet. Bir din dusun sirf kavga olsun diye Tanri tarafindan Kudus atfedilecek. Ironik gunumuzun tarihsel perspektivinden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fetö zamanından kalma iddiaları yine gündeme taşımışsın forumun imamı...
https://www.ntv.com.tr/turkiye/basbug-aglama-duvarinda-fatiha-okudum,9Mjpiz946k6xJstj0nM2gQ
-
Önce İsrail'in öncesinde güvenli yerleri gösterip şu vakte kadar terk edin demiş mi ona bakarım. Yani terk etmeyerek kalanlar başından kabul etmişlerdir. Sivil kıyafetli teröristler ile farkı yoktur . Hamas Hizbullah filan bunlar sivil kıyafetleriyle saldırıyorlar ! Yetmedi kocalarını oğullarını destekleyenleri de yanlarında tutmaları ile zaten onlar da masum ve sivil mi denilecektir? Tek acı olan akli melekeleri olgunlaşmamış çocukların babaları vs yüzünden terk etmemeleri veya terk edememeleri. Malum Hamas sivilleri çocukları kadınları yaşlıları vs canlı kalkan ve siyasi kalkan olarak ta kullanır. Yalan haberleri de gördük. TRT belgesel çekiyor yıllar öncesine ait salça boya ketçap ile dublörlerin yer aldığı görseller ve videoları da sanki 7 Ekim 2023 ve sonrasında yapılanlarmış gibi de sosyal medyaya türlü türlü yalanın dik alasıyla yayılmasını da dünya unutmamıştır ve biliyorlar. Bu yüzden de BATI da önceleri sığ destek verenler şimdi derinlemesine karşı çıkıyorlar ve SAĞ kesim siyaseten de son yıllarda ciddi bir yükselişte ... Dünya da ve bölgede NABIZ böyle ve gidiş hat ta belli ...
Kasıtlı ve bilerek öldürülenlerin kınamak yetmez yargılanmasını talep ediyorum gerçi usulsüzlükler de oluyor ama önemli olan İsrail de kendi iç şeffaflığı ile fark ediliyor ve gerekenler de yapılıyor. Bu tür konularda askeri mahkemelerde de yargılanılıyor. Netice ortada bir İsrail Cumhuriyet i vardır.
Duruşum hakikatten yanadır.
Hamas ın terör örgütü olduğu ve İran ile bağı proxy sisi olduğu da ortadadır. Tıpkı Hizbullah gibi .. Tıpkı Husiler gibi ... Nicelerinde de var.
İran zayıflamıştır ve kendi topraklarına gözleri çekmek istemiyor ve bunu proxylerle destekliyor hatta ticaret yapmalarına çarklarını döndürecek destekleri de var bunlardan bir kısmı Suriye de fabrikalaları vardı imha edildi havadan ....
Türkiye'de de varsa umarım kolluk kuvvetleri İsrail ile koordineli yok edilir mekanlar ve yargılanır suçluluklarıyla ...
İran da absürt ve ne tesadüf nükleer tesislere yakın noktalarda geçen günlerde depremler oldu ! Bu da akla nükleer silah denemelerini getiriyor! Bu tür detaylar sonrasında zaten Amerika da harekata bizzat katılmıştır. Daha bahsedilmemiş nice gerekçeler var . Vakti geldiğinde olgunlaştığında kamuoyuyla paylaşılacaktır ama elbette doğru zamanı siyasi duruşla karar verilecektir.
Birey olarak elbette üzülüyorum ama mesele bireysellikteki duruş değildir. Herkes üzülüyordur ama gerekenleri de yapıyordur.
İran kendi içinde eski Krallık dönemi düzeni de ORDU içinde de var. Bunlar İslam Devrimcilerine pek yanaşmazlar ama iki başlı bir İran var her kademede neredeyse . İsrail ve Amerika zaten bu unsurlara pek dokunmuyor ayırt ederek planlamalar yapıldığı anlaşılmaktadır.
-
İran Hürmüz Boğazını istese kapatır. %1 ihtimal vermiyorum ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bir yorum ,
Bu böl ve parçala zihniyeti imparatorlukların zamanından kalma zihniyetin eserlerinden biridir
Eğer imparatorluklar (imp) sürmüş olsa idi ulus devletler ortaya çıkamayacak ve bugünkü gibi topluluklar kontrol altına alınamayacak idi .
Birinci Dünya savaşı ile Ulus devletlerin yöntemi kesinleşti ,içlerini dolduran halk aynı din, dil ırk ve mezhep kavramları ile bölündü ve böylece daha kolay yönetilebilir hale geldi .
Şimdi de bunu şehir devletleri seviyesine getirerek egemen şirketlerin farklı yörelerdeki hakimiyetini sağlamaları için uzun vadeli bir plan yürütülüyor.
Arkasında paranın yöneticileri ve sahipleri var onlar için din ,ırk falan önemsiz .Konuya girmiyorum ama DNA bazlı çok eski galaktik savaşların temsilcileri arasındaki dövüş .Bilmeyenler için dalga geçme unsurudur ama insan da her yerde aynı geçmişten gelmiyor.
işte asıl siyonistlerin dayandırdığı bu saklı geçmiş binlerce yıldan kalma mücadelenin sonucudur ,aynen holywood filmeri gibi bekledikleri bir olaylar zinciri vardır ve bunun gerçekleşmesi için üst akıllarının bir programı var .
Eğer bu detaylar bilinmez ise neden acımasız oldukları ve neden çevresine düşmanca baktiklarını kavrayamaz ve sadece finans yöneticilerinin sonraki adımdaki amaçlarını bilemeyiz .
Neyse bu detaylar çok çok derin mevzular ve dinlerdeki çatışma ve ayrışmadan çok önceleri başlayan bir konudur .
İslamdaki mezhep kavgaları bilerek paylaştırılmış bölgelerde sürmesi için 1800 lerin ikinci yarısı planlanmıştır .Osmanlı sınırlarının nasıl çizildiğini biliyorsunuzdur.Bizler daha petrolün varlığını bile bilmezken buraların nasıl bir geleceği olduğunu ingiliz aklının haritada netleştirdiği bilinen bir gerçektir .
Atatürk bunun farkında idi ama elindeki güç ve kısıtlı imkanlar ile ancak bilinen sınırlarımızı elde tutabilmiştir .Misak-ı Milli içinde kalacak yerlerin kavgasını sonraya bırakmıştır çünkü ortam şimdiki gibi büyük bir savaşın geldiğini bilebilen zihindeki büyük bir insandı .Kendisi çıkacak 2. savaşın bu sınırları tehlikeye atacağını çok iyi biliyor idi ve kim olduğu meçhul ancak uzun vadeli zehirleme ile savaş öncesi maalesef aramızdan ayrılmıştır .Bu konuda bilinenler kadar üstü kapatılmış bilinmeyen birçok konu daha bulunuyor .
2. dünya savaşının arkasının nasıl olacağı zaten planlanmış idi bu koşullara ulaşana kadar ileri ve geri 50 milyon üstü insan harcanarak bugün de kullanılan sistem yerleştirilmiştir .
Bu aşamada ingiliz aklı büyük darbe almış ve sermaye ve aklı artık imp olmaktan uzak ancak ihtirasları bitmeyen yapıya dönüşmüştür . Çin'in bugünkü durumu 30 yıllık ingiliz sermayesinin sonucu olarak ABD devletinin karşısına tekrar çıkarılmış ve bu sefer sanki daha hazırlıklılar diye geliyor . Orta doğudaki karışıklık ise aynen Rusya nın Ukrayna'daki gibi enerjininin harcanmasından başka birşey değildir .Bu üstü kapalı gerçeği bilen ABD pentegon cephesi iran ile uğraşmak istemiyor ve uzak durmak istiyor bunu bilmemiz lazım . tabii uzak durabilir mi ayrı tartışma konusu ama bazen istemediğiniz işin içine de çekilmeniz için iran'ın hamlelerini de yöneten bir ingiliz aklının olduğunu hatırlatmak isterim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cok sakat bir yorum. Iranda bombalamadan önce haber veriyor, Tel Avivi bosaltin dedi ona bakarsan, bu sivillerin üzerine bomba yagdirilmasi icin hafifletici bir sebepmi? Gazze sonu basi 40km bir alan, öyle bir ülkedende bahsetmiyoruz. Yorumunda inceden sivillerin katledilmesini siradanlastiriyorsun, ayni bakis acisiyla Iranda Israilde sivil yoktur hepsi Asker diyebilir örnek olarak.
Gazzede Israilliler onlarin elektrigini gidasini kestik diye bayram ediyorlar, yardim TIR larini engelliyorlar. Amerikan yardim merkezine yardim almak icin giden cocuklar kasten vuruluyorlar, Ambulans Hastane ne varsa sinir taninmiyor. Gazzede ölenlerin yarisi cocuk, yanlis giden cok sey var orda.
Iran veya Israil hangisinin Nükleer silaha sahip oldugunun bizim icin farki yoktur, her iki devlette tehlike saciyor. Israilin elinde Nükleer Silahlar var ve Nükleer tesisleri denetimede kapali, Irandaki tesisler denetleniyor idi. Sadece Iran degil Israildeki Nükleer Tesislerde denetlenmeli, biri bir teknolojiye sahip olurken digeri olunca bombalamaya hakki yoktur, kendi tesislerini denetletmiyor ise. Iranin elindeki Uranyum zaten Atom Bombasi yapmak icin yeterlidir, bu ülkeyi havadan bombalayarakmi bundan vazgecireceksiniz?
Irandaki Molla Rejimi ne kadar tehlikeli ise Israildeki Netnayahu rejimide o kadar tehlikelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Haziran 2025; 12:19:19 >
-
İsrail terör devletininin kesinlikle nükleer ile sıfırlanması şart
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Iran son saldirilarini Israilin kuzeyine agirlastirmis, buda demektirki Kuzeyden Hizbullaha yol aciyor. Bu savas malesef uzun sürecek gibi görünüyor. Dün burda bazi arkadaslar oldu bitti diyorlardi. Bu yaz Ortadogu cok hararetli olacak gibi görünüyor.
-
Artık öyle kara savaşı olmuyor,göğüs göğüse çarpışma işleri yok.Geriye hava saldırıları (uçak) ve füze saldırıları kalıyor. (uzun-kısa menzilli karadan karaya-denizden karaya-karadan havaya v.s.) İran'nın hava savunma sisteminin olmaması çok ilginç gerçekten, israil, amerika istediği gibi girip çıkıyor irana. Nükleere yatırım yap yapmasınada sen ülkeni savunmasız bıraktıktan sonra hiç bir anlam ifade etmiyor. Kafadan kaybetmişsin savaşı. Adam bütün kritik yerleri askeri, nükleer santreller dahil,alt yapını bitirdi.Sen 100 tane füze göndericen 2 tanesi isabet ederse artık.
-
İsrail gücünü nereden alıyor ona bakmak lazım. Nükleer ile yok etsen İsrail in sonu gelcek mi? Hayır, aksine bunu propaganda malzemesi olarak kullanıp orta doğuya çökecekler. Lübnan, Ürdün, Suriye, Irak'ın bir kısmını topraklarına katarak yeni devlet kurar. Etrafta kalanlarıda bölüp parçalayıp yönetir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kara savaşı olur ve komaya sokana kadar döverler, tarihte nereler isgal edildi, nereler hunharca dövüldü ama askerler ölecek, dağmış, bayırmış, yok isgal edilemezmis alakası bile yok. Döve döve kara harekatı yaparlar ama ABD'de bu isin neden yapıldıgını millete izah etmek gerekir.
Orada, ölü joni askerler ülkeye döndükçe, millet itiraz ediyor çünkü, "bize ne" vırt zırt diyorlar ama mesela Hitler Almanyası olsa, askerler öldükçe, millet oyssss askerler kahramanlar ölsünler ama kazanalım diyor. Iste ABD neden milleti Hitler gibi tokatlamıyor? Güçsüz olduğu icin degil cevabı bu..
Iran ve tüm Arap ülkeleri kağıttan kaplan zaten, Iran 100 milyon kuru kalabalık. Tokatlaya tokatlaya girerler süngülerler bicerler gecerler fakat 100 ABD askeri bile öldüğünde bunu izah edemezler.
O yüzden emin olmayın, adam izah etmenin bir yolunu bulursa o zaman Iran'ı karadan patlatırlar ki, bu olasılık gayet mümkün..
Çünkü nük tesisleri ileride yeniden yapılabilir B - 2 falan bu sadece gecici bir cözüm..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Haziran 2025; 13:37:39 >
-
İsrail, İran’a savaşı bitirmek istediğini iletti fakat Tahran, “henüz zamanı gelmedi.” diyerek talebi reddetti.
-İsrail Merkezli Kann News
x (formerly twitter)
THS Haber (@temmuzhaber) on Xhttps://x.com/temmuzhaber/status/1937118356680929671
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Haziran 2025; 15:8:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X