Şimdi Ara

ispark ücretlerini ödemesek nolur? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Devlet ne yapsa yaranamıyor valla :) İşpark olmasa, otoparkçılar olacak. Paranız devlete mi gitsin yoksa ne olduğu belirsiz insanlara mı gitsin kararı siz verin.

Devletin görevi o otoparkcıları oradan kaldırmak. Bunu yapmak icin de o otoparkcıları yakalayıp iceri tıkmak , ceza kesmek. Kendi haraç sistemini kurmak degil. Yoksa otoparkcılardan ne farkı kaldi devletin.

Otoparkçılığı kaldırmak mı? Güldürmeyin lütfen beni Hangisini içeri tıkacak devlet? Türkiye'de otoparkçıları içeri tıksa onlara özel bir tane hapishane yapılması gerek.

Orası da onların sorunu. Belediyenin koltuguna oturmayı eli ayagı tutan herkes yapar. Madem oradasın , o zaman oranın hakkını vermelisin. Yoksa işin kolayı para kesmek ise sizde yaparsınız , bende , ahmet te , mehmet te ;)

Orası onların sorunu deyip kestirip atarak iş yapılamaz. Vatandaş ve Devlet olarak orta noktada buluşup çözüme varılır. Belediye'nin koltuğuna oturan kişiler emin olun ki gerçekten iyi hizmet verdiği için oturuyordur. İstanbul Belediyesini tek bir işpark ile suçlamak yanlış olur. İstanbulu, toplu taşımayı düzelttiler. İşpark mevzusunuda destekliyorum. Bu ülkede otoparkçılık bitirilemez. Naptı devlet burayı ben işletiyorum dedi. En azından paramız devlete, vatana gidiyor.

Allah aşkına yapma gözünü seveyim devletin vergi almadığı alan kalmadı resmen sokaktaki boş yerden bile para alıyorlar ve buna otopark işletmeciliği diyorlar.sen vatandaşının cebinden dünyanın parasini alıyorsan bunun karşılığıni vermek zorundasin. Ben şehir merkezlerindeki hic öyle çok katlı otopark göremiyorum .var tabii ki ama ciddi anlamda sayısı az. Bu alanda geliştirme yapmak yerine sokaklardan para kazanmayi tercih ediyorlar. Bu sokaklar genelde iki şeritli yollarin sag tarafı oluyor ve trafiği de olumsuz etkiliyor bu apayrı bir konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bişi olmaz ben hiç ödemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Belediye başkanlarına oy veriyorsunuz, onlarda sizi böyle soyuyor. Soyulmak için seçin bakalım.

Belediye başkanıyla olan alakası nedir acaba ?

İşparkın sahibi onların tanıdığının şuyunun buyunun akrabasıdır da ondan. İstanbuldaki bütün yol kenarlarını saati 6 liradan hesaplasanız kaç milyon lira eder günde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Beyler ispark olayının bug unu anlatıyorum iyi dinleyin;

1-Adamın olmadığı anda aracı bırakıyorsunuz ve adam ortada yokken kaçıyorsunuz...

2-Bir arkadaşınız işpark görevlisine adres sorup meşgul eder, siz park edersiniz - çıkışınızda böyle olur.

• Defalarca yazdım arkadaşlar.
    Bu borçların son ödeme tarihi yok.Haliyle faiz işletmiyorlar.Son ödeme tarihi olmayan bir borca haliyle haciz vs. tarzı bir yaptırım da yok.
    Bu kadar basit.
    Yazmışlar arkamdan,10-15 lira borcum var.Ödersem ne olayım,oradayken alsaydın paramı.
  • Önceki arabamla parasını ödediğim halde gün boyu kalmış gibi arkamdan ceza yazdıktan sonra artık iplemiyorum. PArkettiğimde gelirse 1 saat kalacam deyip 5 tl veriyorum, tartışmaya değmez. Parkederken değil de çıkarken gelip fiş kesince dönüp bakmıyorum bile isterse yazsın plakaya. Hiç bir yaptırımı yok.
  • İstanbulda öyle yerler varki ispark olmasa halini düşünemiyorum.
  • Otopark fiyatları arz ve talebe göre belirlenir.Birkaç sene içinde özellikle yoğun şehir içi merkezlerde saati 10 euro altında park yeri bulmak imkansız hale gelecek.Ya arabaya binemeyeceksin yada parkın pahalı olduğu yerlere araba ile gitmeyeceksin.Nişantaşında saati 10 tl ile 30 tl arasında değişirken bu rakam bahçeşehirde 1 tl olabilir.İspark olmaz ise sokaklarda başka insanlar dadanır.Burda oturan ikamet edenlerden yasal olarak park ücreti alınamaz zaten inşaat yapılırken belediyeye bu ücreti ödemeiş oluyorlar.
    Özel mülk alanı otoparklarda zaten adamın mülküne giriyorsun saatine ne derse ödemek zorundasın .Otopark girişlerinde fiyatlar yazıyor kimseye zorla park ette demiyorlar.Mesela nişantaşı park pointte saati 27 tl bir jeep park etmek parkta yer olmuyor.Halbuki 300 metere ilerde saati 15 ve 12 ye yer olabiliyor.Biraz daha yürüse hilton altında saati sekiz lira yer oluyor.27 tl euroyonetim park nişantaşı'nda arabanı iç dış cilalı yıkatabileceğim alternatiflerde var .
    adam bu hizmeti pahalı almak istiyor ise ne yapacaksın.sen istediğin kadar yırtın eylem yapacam diye.nişantaşında bir evde üç kişi varsa beş araba var.adamda parada var.çok dert değil 600 lira park abonelik ücreti diyende var.

arz ve talep.

• Sadece İstanbul'da değil, tüm il ve ilçelerde artık bu sistem var. Bildiğiniz haraç sistemi.
    Siz aracı park ettiniz. Plakanız girildi fiş kesildi. 1 saat sonra çıktınız gittiniz. Giderken baktın görevli ortalıkta yok. Normalde 1saat kalıp ayrılıyosunuz ama adam sizin plakanın çıkışını en son gece giderken yapıyor. Böylece tüm gün park etmiş gibi oluyosunuz.
    Yada rastegele sizin plakanızı girdi ve akşam da çıkış yaptı, habire size park borcu yazdı sistem.
    Benim gerçekten orda olup olmadığımı nasıl ispatlayacaklar ? Bunun bir itiraz şekli muhakak olması gerekir.
    Bu, tek taraflı bi haraç sistemi gibi birşey o halde. Ne bir kamera ne bir kanıt hiç birşey yok ama sizin plakada birsürü borç gözüküyor.
  • istanbul için degilde bursa için konuşayım 15 dk icin 5tl ödedim hala aklımdan çıkmamış , bu ülkede kaç işçi 15 dk da 5 tl kazanabiliyorki??

kaç insan aldıgı ucuz hiç bir özelligi olmayan aracıyla gezebiliyorki?

ülkede vergiyle söğüşlenen bi milletiz biz,

bizi bu duruma sokanların , allah belasını versin demekten başka çare kalmıyor.
  • Sorun isparkın olup olmaması değil asıl sorun arkadan yazılan belli belirsiz park masrafları.
    Biraz önce sorguladım:

Tarih Aralığı Parklanma Adedi Toplam Borç
    01.01.2005 - 31.12.2012 5 29,00

Ekimde trafiğe çıktı araç, ücretli otoparka koyuyorum hep.Gittiğim yerlerde park ücretleri 10 TL'den başlıyor, 5 park 29 TL nasıl oluyor, kim neresinden uydurup yazıyor? Fotoğrafları göndersinler 10 katını ödemeye razıyım, çünkü bu yalan dolan bu kadar eminim. Bir de millet korkar da öder umuduyla peşin ödemede yüzde 30 indirim koymuşlar.
  • İstanbul'u bilmem de genelde İzmir'de İzelman yerlerine park yaparım Alsancak civarı. Ya da kapalı otoparklara koyarım. 5 TL'yi alıyorlar her durumda. Ama evinizin yanına koyup para almak ilginç harbiden.
  • BEN HİÇBİR ŞEKİLDE NEREDEN NASIL YAZILDIĞI BELLİ OLMAYAN BU BİRİKMİŞ BORCUMU ÖDEMİYORUM ÖDEMEYECEĞİMDE, BU ÜLKEDE KANUN NİZAM VAR İSE BUNU HİÇBİR GÜÇ BENDEN ALAMAZ.
  • Bende de borç gözüküyor 3 adet parklanma ve tarih aralığı 01.01.2005-31.12.2012. Bu şekilde tarih mi verilir anlaması güç.Ben mi yaptım yoksa benden önceki mi belli değil.
  • Bursa'da ilk 15 dakika ücretsiz olmuş
  • Ben bu olayın yararlı olduğunu düşünüyorum. Bugün bu sistem olmasa, bir çoğunuz orada yer bulamayacaksınız. Yer bulma olayını geçtim, illegal işleten kişilerin de önüne geçilmiş oldu. İstanbul gibi bir şehirde illegal işletmecilikten kaldırdıkları paradan haberiniz var mı? İstanbul gibi bir şehirde, yoldaki taşı parlat, koy tezgaha satarsın.

Ayrıca illegal işletenlere, "Sen kimsin kardeşim, ne parası istiyorsun" münakaşaları var daha.

Bugün Ankara'da bile bu işin görevlileri, sokaktan toplanan, çakal, çukal diye tabir edilen kişiler ekmek yiyor bu sayede. Bu, çakal çukal söylemlerimi lütfen hakaret olarak algılamayın. Ben bizzat görevli ile muhabbetim de, "Daha önce ne iş yapıyordunuz?" diye sorduğumda, "Gençlik parkında geziniyordum, işsizdim vs" söylemlerini duydum. İllaki istisnalar olup, normal bir vatandaşta girmiş olabilir o işlere.

Sonuç itibarı ile değinmek istediğim nokta; O işçilerin sigortası yatıyor en azından. Bugün valeler bile, daha doğrusu vale başları bile ne kadar para kaldırdıklarından haberiniz yok belki. İşçileri günlük 50 lira kazanır ama sigorta yok. Sadece bir örnek olarak söyledim, yoksa kimsenin kazancı beni ilgilendirmiyor.

• ispark ücretini bir kaç senedir ödemeyenler ne oldu yazabilir mi?
  • İzmirde hiç böyle bir olay yok.Sadece çok ana merkezlerde cadde üstünde park yerleri paralı onlarda da eleman sadece seni parkederken görürse fiş kesiyor.Ben bir kaç kere izelmanın paralı yol kenarı otoparkına bıraktım.Hic ücret falan ödemedim.Plakaya yazma durumu da yok.Belediyecilikle alakalı bir olay bu şehir içi park olayı.Ayrıca hiçte park sıkıntısı çekmiyorum.Zaten ana merkezlerde mutlaka katlı otoparklar var.
  • ispark olayını ekonomiden bağımsız halde değerlendiremezsiniz. Eğer istanbulda bu kadar araç olmazsa zaten gerekte olmazdı. Yani ülkede ekonomi gerçekten büyüdü. Araç sayısı arttı devlette buna bu şekilde çare buldu. Burada işin kötü tarafı megopol dedikleri istanbulun dengesiz insan dağılımı yüzünden, sırf rant uğruna imar artışı ile kişi başına düşen sokak yoğunluğu maalesef işi buralara getirdi. İspark sonuçtur arkadaşlar. Düşünün başakşehir gibi nispeten istanbulun çoğu bölgesine göre düzgün yapılanmış ilçesinde kaçtane ispark var?
  • Hiç para vermiyorum... Nakitim yok donuşte vercem diyorum sonra aracıma binip uzaklaşıyorum. Birkeresinde ceza taz sonradan toplu ödüyorum ben dedim adam o şekilde yapamayız bak şu abi eski borçları tahsil etmeye çalışıyor dedi abi de elinde telefon sinşrli sinirli konuşuyordu... Borçları bu şekilde mi tahsil etmeye çalışıyorsunuz ? Ne kadar kurumsal bir firma olduğunuz anlaşıldı dedim çıkarttım verdim 3 lira bileydi zaten... Ama bebekte falan 7 lira otopark ücreti var ve asla vermiyorum.
    Uolun bi tarafını ispark işgal etmiş durumda sıkıntı yok diğer tarafa çekersek çekici aracı alıp ortaköye götürüyor... Böyle işe ben de oyunu kuralına göre oynarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.