Arkadaşlar bir sorun çıkmazsa bu haftasonu İspanya'ya gideceğim. Uçak biletimi bile aldım o derece Arkadaşım yeşil pasaportu olanlar için bir vize sıkıntısı olmadığını söyledi fakat babamdan dolayı beni bir tedirginlik aldı.
Uçak Münih aktarmalı gidecek. Yeşil pasaportum olduğu halde bir sorun yaşar mıyım acaba Almanya da ve Madrid de? Aranızda daha önceden gitmiş tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim gerçekten..
Bir de bir arkadaşım tam emin olmamakla birlikte seyahat süresi için geçerli sağlık sigortası isteyebilirler dedi. Bu durum nedir arkadaşlar? Böyle bir şey oluyor mu? Nasıl öğrenebilirim böyle bir şey olup olmadığını?
quote:
Orijinalden alıntı: xenon92
Arkadaşlar bir sorun çıkmazsa bu haftasonu İspanya'ya gideceğim. Uçak biletimi bile aldım o derece Arkadaşım yeşil pasaportu olanlar için bir vize sıkıntısı olmadığını söyledi fakat babamdan dolayı beni bir tedirginlik aldı.
Uçak Münih aktarmalı gidecek. Yeşil pasaportum olduğu halde bir sorun yaşar mıyım acaba Almanya da ve Madrid de? Aranızda daha önceden gitmiş tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim gerçekten..
Eger yesil pasaportun varsa vizeye ihtiyacin yok.vize normal pasaportu olanlar icin
Bir de bir arkadaşım tam emin olmamakla birlikte seyahat süresi için geçerli sağlık sigortası isteyebilirler dedi. Bu durum nedir arkadaşlar? Böyle bir şey oluyor mu? Nasıl öğrenebilirim böyle bir şey olup olmadığını?
merhaba Sigorta sizin için sağlık ve kaza güvencesi. Yeşil pasaportlu olduğunuz için bir mecburiyet değil. fakat maksimum 15 gün için 20-30tTL civarında tutar. Bir çok şirket sizin belirleyeceğiniz güzergah ve süreye göre sigorta yapıyor. ben yaptırmanızı öneririm. dünyanın 40 bin türlü hali var. size daha rahat hareket imkanı sağlamada yardımcı olacaktır. şimdiden yolunuz açık olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: etayfun
merhaba Sigorta sizin için sağlık ve kaza güvencesi. Yeşil pasaportlu olduğunuz için bir mecburiyet değil. fakat maksimum 15 gün için 20-30tTL civarında tutar. Bir çok şirket sizin belirleyeceğiniz güzergah ve süreye göre sigorta yapıyor. ben yaptırmanızı öneririm. dünyanın 40 bin türlü hali var. size daha rahat hareket imkanı sağlamada yardımcı olacaktır. şimdiden yolunuz açık olsun.
Sağ olun çok teşekkür ederim
Arkadaşın da söylediği gibi yeşil pasaport konusunda bir sıkıntı yok. Dikkat edilmesi gereken tek şey pasaportun bitiş süresinin çok yakın olmaması. Madrid konusunda bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım
Bendede yeşil pasaport var. ispanya'ya daha önce gitmedim fakat Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde hiç bi sorunla karşılaşmadım Ki zaten karşılaşmamamız için pasaport yeşil :D vize sadece ingiltere ve amerika için zorunlu...
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar
Konu kapanabilir.
arkadaşlar biz de comenius projesi ile ispanya ya gideceğiz. gideceğimiz yer mallorca. yalnız thy nin direk oraya uçağı yok. en kolay ve masrafsız yoldan nasıl gideriz?
merhaba acaba ispanyaya girerken yeşil pasaport süresinin minimum ne kadar olması gerekiyor biliyor musunuz?
yeşil pasaport varsa hiçbir sıkıntı olmaz. sadece pasaportun geçerlilik tarihine dikkat edin. Pasaport süresinin dolmasına 6 ay kalmışsa kabul etmiyorlar. Onun dışında sıkıntı olmaz. Seyahat sağlık sigortasını yurt dışına çıkarken mutlaka yaptırmak gerektiğine inanıyorum. 15 günlük sigorta 30 tl falan tutuyor. ama önemli bir şey sonuçta, ihmal edilmemeli. Herhangi bir sigorta şirketinden yaptırabilirsiniz.
erkin_sprsE
kullanıcısına yanıt
Barcelonadan mallorca ya tekneler kalkıyor. Onlar hesaplı oluyor diye biliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme