Şimdi Ara

ismet inönün Yaptıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ismet inönün Yaptıkları neden Atatürke ve chp ye mâl ediliyor ? Akp lileri anlamak harbiden çok güç ve saçmalık abidesi ismet inönünün yasakladığı başörtü ezan vb bu olaylar neden Atatürke ve chp ye mâl ediliyor Atatürk vasiyetinde ismet inönünün değil fevzi çakmağın başa geçmesini istemiş ama vasiyetini çiğneyip ismet inönü geçmiştir demek ki Atatürk de bir şeyleri anlamış ismet inönünün geçmesini istememiş başa Ve bu yasakları hala Atatürke mal eden zihniyetler var Adama küfür edenler var

bir diğer şey ise ne kadar doğru bilmiyorum

Atatürk ismet inönünün idamına vefat etmeden bir kaç gün önce emir vermiş yaverine ama idam edilmemiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 14 Temmuz 2018; 16:10:51 >

• Ezanın Arapça okunması yasaklandı,Türkçe ezan bence en doğru olan şey.
    bu ülkenin %99 u müslüman derler ama bu ülke de her zaman okunan Fatiha suresinin bile Türkçe olarak ne manaya geldiğini bilen 500 bin kişi bile yoktur.
    Arapça bir şeyler ezberleyip, eğilip kalkmak ibadet ise.
    ben yapay zekaya sahip namaz kılan robot yapsam bu robot cennete gitmeyi garantiler
  • Başörtü yasağı olmadı. Ezan da yasaklanmadı. Arapça okunması yasaklandı sadece. Türkçe okunarak halka namaza çağrı yapıldı. Son dediğin de yalan. Öyle bir şey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

Başörtü yasağı olmadı. Ezan da yasaklanmadı. Arapça okunması yasaklandı sadece. Türkçe okunarak halka namaza çağrı yapıldı. Son dediğin de yalan. Öyle bir şey yok.
    ne kadar doğru bilmiyorum dedim zaten sonda ama ismet inönüne vasiyetinde sadece oğullarına bir şey bırakmasıda kuşkulandırıcı öleceğini bildiği içinmi idam emri verdiği içinmi inönüye değilde sadece inönünün oğullarına bir şey bıraktı orası meçhul başörtü yasağı oldu ama bunu Atatürke mal ettiler halada ediliyor akp li zihniyetler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 14 Temmuz 2018; 16:20:35 >
  • Ezanın Türkçe okunmasını sağlayan da, kadınların çağdaş kıyafetler giymesini arzulayan da bizzat Atatürk'tür. Ayrıca Atatürk pek çok yerde halefi olarak İnönü'yü göstermiştir. Zaten Fevzi Çakmak da görevi kabul etmeyince İnönü'yü işaret etmiştir.

Son yazdığınız ise aşağılık bir iftiradır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Ezanın Türkçe okunmasını sağlayan da, kadınların çağdaş kıyafetler giymesini arzulayan da bizzat Atatürk'tür. Ayrıca Atatürk pek çok yerde halefi olarak İnönü'yü göstermiştir. Zaten Fevzi Çakmak da görevi kabul etmeyince İnönü'yü işaret etmiştir.

Son yazdığınız ise aşağılık bir iftiradır.
    yahu nerenle okuyorsun bilmiyorum ne kadar doğru bilmiyorum dedim zaten açık yazmadım kardeşim çağdaş giyinmeyi istedi evet ama yasağı atatürk mü getirdi ? istemek ayrı yasağı bizzat getirmek ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 14 Temmuz 2018; 16:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

yahu nerenle okuyorsun bilmiyorum ne kadar doğru bilmiyorum dedim zaten açık yazmadım kardeşim çağdaş giyinmeyi istedi evet ama yasağı atatürk mü getirdi ? istemek ayrı yasağı bizzat getirmek ayrı

Alıntıları Göster
    Gözümle okuyorum. Doğruluğundan emin değilseniz buraya yazıp da iftira atmazsınız. Atatürk'le ilgili azıcık bilgisi olan birisi zaten böyle bir şeyin olmayacağını bilir.

Ek: Yasak falan da getirilmedi. Ha, mesela Sultan Abdülhamid zamanında çarşafı yasaklamıştır. Ama Cumhuriyet döneminde benzer bir yasaklama söz konusu değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F01EF196D -- 14 Temmuz 2018; 16:22:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Gözümle okuyorum. Doğruluğundan emin değilseniz buraya yazıp da iftira atmazsınız. Atatürk'le ilgili azıcık bilgisi olan birisi zaten böyle bir şeyin olmayacağını bilir.

Ek: Yasak falan da getirilmedi. Ha, mesela Sultan Abdülhamid zamanında çarşafı yasaklamıştır. Ama Cumhuriyet döneminde benzer bir yasaklama söz konusu değildir.

Alıntıları Göster
    hocam şu noktada kuşkulandırıcı bir durum oluşuyor vasiyetinde inönüye hiç bir şey bırakmadı ama İnönünün oğullarına bıraktı burası biraz kuşkulandırıcı değil mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ezanın Arapça okunması yasaklandı,Türkçe ezan bence en doğru olan şey.
    bu ülkenin %99 u müslüman derler ama bu ülke de her zaman okunan Fatiha suresinin bile Türkçe olarak ne manaya geldiğini bilen 500 bin kişi bile yoktur.
    Arapça bir şeyler ezberleyip, eğilip kalkmak ibadet ise.
    ben yapay zekaya sahip namaz kılan robot yapsam bu robot cennete gitmeyi garantiler
  • quote:

hocam şu noktada kuşkulandırıcı bir durum oluşuyor vasiyetinde inönüye hiç bir şey bırakmadı ama İnönünün oğullarına bıraktı burası biraz kuşkulandırıcı değil mi

Alıntıları Göster
    Hayır, değil. Atatürk ölüm döşeğindeyken yanındakiler ona İnönü'nün de ölüm döşeğinde olduğunu söylüyorlardı (muhtemelen görüşmelerini engellemek amacıyla). Atatürk büyük ihtimalle İnönü'nün çocuklarının müşkül duruma düşeceğini düşündüğünden onlara da mirasından pay ayırdı. İnönü'yü de farklı yalanlarla Atatürk'ten uzak tutuyorlardı ayrıca. İftiranın kaynağı da burasıdır zaten.

• quote:

Alıntıları Göster
    Adama iftira atmayın, günahtır! Düzgün ve namuslu insanlardı hepsi, hesabını veremeyecekleri bir şey olsaydı, şimdiye zaten çıkardı, bu kadar uğraştıklarına göre.

Milli Piyango'dan 50 bin lira kazandı. 1968'de 50 bin lira! Bu, müthiş bir rakamdı. İnönü’nün Milli Piyango oynaması onun ‘masum düşkünlükleri’nden biriydi. Fakat, hiç büyük bir ikramiye ona ç.arpmamıştı. Şimdi ise, 1968 parasıyla 50 bin lira! Duyulsa, herkes başına üşüşecekti. Bilir misiniz ki, İsmet Paşa, hep ‘para sıkıntısı’ çekmiştir. Sağlığında hep, Atatürk ona yardım etmiştir. Bundan dolayı o 50 bin lira bazı ihtiyaç.ların karşılanması iç.in gökten inmiş nimetti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/1968de-buyuk-ikramiyeyi-ismet-pasa-kazandi-38290892

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Atatürk'ün arap dininden hoşlanmadığı bir sır değil. Bu konuda attığı adımlar da gayet açık. Dinci yobazların kuyruk acısı var ondan saldırıyorlar.
  • Ezan ve Kuran yasağı Mustafa Kemal ile başlamıştır. Kuran yasağı 4 Ocak 1932 Harf Devrimi Kanunu ile başlar. Lutfen iyi araştırın. Emniyet arsivlerinde, başbakanlik arşivlerinde arapca ezan veya kamet okuduğu için ceza alanlara bakabilirsiniz. O dönem hatta Kurani asli ile okuyanlara öğretenlere cezalar verilmiştir. İnönu ezan yasağini kanunlaştırmıstır. Daha çok örnek verebilirim .

Arapça ezan okumak meselesinden dolayı tutuklu bulunan Çarşı Meydanı ve Ortahisar camileri müezzinleri Hamdi, Musa, Halil Efendilerin evrakları ile birlikte Çorum’a gönderilmiştir.[1]

Çorum’da Bayram namazından sonra Arapça ezan okuyan bir vatandaş “ağır cezada” yargılanmıştır.[2]

Erzurum Vilayeti Hınıs kazasında Ramazanda imamlık yapmış olan Molla Ahmed Arapça sela verdikten sonra kaçmış ve aranmasına başlanmıştır.[3] Arapça tekbir almaktan suçlu Şarkîkaraağaç ilçesi inhisarlar takip memuru Hilmi Aydın (o dönemde) 3 lira hafif para cezasına çarptırılmıştır.[4]

M. Kemal’den sonra Ismet Inönü döneminde de yasağa rağmen ezanı Arapça okumaktan vazgeçmeyen mücahidler olduğu görülmektedir. Arapça ezan yasağına karşı gelen birçok insan tutuklanarak muhtelif cezalara çarptırılmıştır. Örneğin, Silivri kazasının Seymen köyünde ziraat memuru Behçet, Arapça kamet getirmekten “1 gün hapis” cezasına çarptırılmıştır.[5]

KAYNAKLAR:

[1] Akşam Gazetesi, 1 Mart 1933.

[2] Emniyet Genel Müdürlüğü Arşivleri (EGMA), Dosya 13219–133, Kardeks 36252; Çorum Valiliğinden Dâhiliye Vekâletine (Içişleri Bakanlığına) gönderilen 10.5.1933 tarih ve 180 sayılı yazı.

[3] Emniyet Genel Müdürlüğü Arşivleri (EGMA), Dosya 13217–21, Kardeks 3395; Dâhiliye Vekâleti Şükrü Kaya imzasıyla Maarif Vekâletine (Eğitim Bakanlığına) gönderilen 24.2.1938 tarih ve 8510 sayılı yazı.

[4] Emniyet Genel Müdürlüğü Arşivleri (EGMA), Dosya 13217–7, Kardeks 593; Isparta Valiliğinden Dâhiliye Vekâletine (Içişleri Bakanlığına) gönderilen 18.4.1938 tarih ve 28791/630 sayılı yazı.

[5] Emniyet Genel Müdürlüğü Arşivleri (EGMA), Dosya 13217–111, Kardeks 23756; Istanbul Valiliğinden Dâhiliye Vekâletine (Içişleri Bakanlığına) gönderilen 14.2.1939 tarih ve 2431/2664 sayılı yazı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İslam ile savaştıkları kadar düşmanla savaşmadılar.
    Hep tezgah, hep oyun.
    Kazım Karabekir Paşayı düşman bellediler.
    Neden ?. Bu tezgahları açığa çıkardığı için.

• quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Adama iftira atmayın, günahtır! Düzgün ve namuslu insanlardı hepsi, hesabını veremeyecekleri bir şey olsaydı, şimdiye zaten çıkardı, bu kadar uğraştıklarına göre.

Milli Piyango'dan 50 bin lira kazandı. 1968'de 50 bin lira! Bu, müthiş bir rakamdı. İnönü’nün Milli Piyango oynaması onun ‘masum düşkünlükleri’nden biriydi. Fakat, hiç büyük bir ikramiye ona ç.arpmamıştı. Şimdi ise, 1968 parasıyla 50 bin lira! Duyulsa, herkes başına üşüşecekti. Bilir misiniz ki, İsmet Paşa, hep ‘para sıkıntısı’ çekmiştir. Sağlığında hep, Atatürk ona yardım etmiştir. Bundan dolayı o 50 bin lira bazı ihtiyaç.ların karşılanması iç.in gökten inmiş nimetti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/1968de-buyuk-ikramiyeyi-ismet-pasa-kazandi-38290892

Alıntıları Göster
    Ne "şans" ama dimi !
    Yersen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.