Şimdi Ara

İşletme Enformatiği (Bitiren, Okuyan, Tanıdığı Olan?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
20.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEN ENFORMATİK KAZANMADIM. OKUYAN ARKADAŞ SON MESAJDA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem2602 -- 16 Temmuz 2015; 19:44:38 >

• sanırım şu marmaradakini yazıcaksın
    bende bilmiyorum ama cazip olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiesOfFear

sanırım şu marmaradakini yazıcaksın
    bende bilmiyorum ama cazip olabilir

Ders programını indirdim baktım.Tek kelimeyle mükemmel.İngilizce İktisat ve İşletme'nin de ders programlarına baktım enformatiğin öğretimi kat kat daha iyi bence.Almanca'nın yanında İngilizce'yi de orada yazana göre "ileri" seviyeye kadar öğretiyorlarmış.Birde benim gibi bilgisayarı seven birisi için çok hoş bir bölüm.

Not: Düz lise mezunu olunca Almanca'dan çok korkuyorum hayliyle.Birde forumda okuyan birisi olsa bize aktarsa bildiklerini güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem2602 -- 26 Temmuz 2010; 18:01:05 >

• sanırım bilgisi olan yok bir de bölümün almanca olması iyi aslında
    o kadar alman şirketi var ki türküz almanya'ya gitmemizi kolaylaştırır
    tecrübe sahibi biri birşeyler yazsa
  • almancayı iki senede geçemeyip düze başlayan arkadaşım var ve çocuk tembel değildi almancası çok zor diyorlar dostum aklında olsun
  • Ben facebooktan iki kişi buldum.Bir kişi İngilizce'den daha kolay dedi Almanca için.Diğeride 160 kişilik hazırlık sınıfından 104 kişi yaz okuluna kalmış.Ayrıca ders programında İngilizce dersleri var.Yine Facebook'tan bulduğum kişilerden bir tanesi Bosch, Siemens gibi Alman firmaları bile ilk önce İngilizce istiyormuş ve öğretilen İngilizce ile firmaların istediği İngilizce'ye ulaşılamıyormuş.Kısacası anladığım kadarıyla İngilizce farz.Bu yüzden İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme ve İktisat'ı enformatiğin üstüne yazıcam.Yine de kafam karışık ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Almanca öğrenmek ingilizceden çok daha zor bana göre
  • Facebook'tan Marmara Üniversitesi Enformatik bölümü öğrencilerine hunharca mesaj yağdırıyorum.Bilgi topladıkça ilk mesaja eklicem.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D6B32B7D -- 23 Eylül 2010; 1:20:11 >
  • Gec oldu,sans eseri gordum mesajınızı ama baskaları içinde faydalı olabilir diye tanıtıyım biraz.

2 yıl hazırlık okudum,su an 1. sınıfa yeni basladım.Eger adam gibi calısırsanız ilk sene yaz okulunda gecersiniz.Gecme notu 60.Az gibi gozukebilir ama final sınavı cok zordur.İlk sene B1 seviyesinin sonuna kadar öğretirler ama final sınavında B2 seviyesinin sonuna kadarki yerden sorumlu tutulursunuz.Bunun sebebi bölümün daha iyi almanca bilenleri istemesidir.Yaz okulu 7 hafta surer.Bu sene paralı yaptılar ama gecen sene bedavaydı.Yaz okuluna gıtmenın dezavantajı yaz tatılınızi zehir eder.Yeni döneme dinlenmeden baslamanıza sebeb olur.Yaz okulundan once final sınavı yapılır.Gecemeyenler ıcın butunleme.Butunlemeden de kalırsanız yaz okulu.Yaz okuluna ogrencılerın 3 te 2 si genellikle kalır.Hazırlıkta devamsızlık 21 gundur,lise gibi.Hiç bir gün hocalar gelmemezlik yapmaz,eger işleri cıkarsa baska bir hoca girer dersinize.25 kişilik sınıflarda egitim gorulur.Bunlardan dolayı aynı bir liseyi andırır hazırlık,sadece sozlu notu denen birşey yoktur.Siz ÖSS yi kazanıp üniversiteli oldum diye sevinirseniz,hevesiniz kursagınızda kalır.Asıl universite hazırlık bitince ortaya cıkar.İyi hocalarda vardır,kötü hocalarda.Kotu hocalardan kastım ogretemeyen hocalardır.Negatif degıllerdır hıc bır zaman,azarlama filan olmaz.Hazırlıgı gectiginizde almancayı iyi ogrenmis olursunuz.Kelime dagarcıgı size kalmıs ama grammerı cok iyi ogretırler.Konusma olarak pek ilerliyemezsiniz ama Erasmus la 1 dönem veya 2 dönem almanya ya gittiginizde almancanız gayet güzel oturur.Bu sene almanca hazırlık oglen 1 den 5 e kadar.Gecen sene sabah 8 bucuktan 1 e kadardı.Her sene bu ikisi arasında ders saatleri degısır.Ogleden sonraya denk gelirseniz,hafta içi butun gununuz gider.Oglenleri kalkmaya baslarsınız ve okul dısı sosyal hayatınız olumsuz etkilenir.Eger ikinci yıla kalırsanız hazırlıkta işkence olur o ikinci yıl size.Gerek yapılan tatilin azlıgından,gerek devam zorunlulugundan.3. sınıfa geçen ve alttan dersi olmayan her öğrenci erasmusa hak kazanır bu arada.

Birinci sınıfa geçtiğinizde ilk dönem 9 derse girersiniz.Bu 9 dersin 3 ünü 2 tane alman hocadan alırsınız.Biri şeker gibidir diyorlar ama öbürü cok ödev verir ve ödevleri eksiksiz yapmanızı ister.Bu ödevlerden aldıgınız notlar geçme notunuzun yüzde bilmem kacını kapsar.Hazırlıkta haftanın 5 günü devamsızlık yuzunden okula gitme zorunlulugunuz oldugunu dusunursek birinci sınıfın ilk dönemi haftada 4 gün dersiniz olur,cumaları bostur.Ben az gidiyim öz gidiim derim hep,okula gıdıs ve donus yolunda kaybettiğim saatler ıcın.

Almanlar cadılar bayramı,yılbasını filan kutladıkları ıcın o gune denk gelen haftalar alman hocalar girmez.Sınavlar 2 hafta boyunca sürer ve sınav oldugu haftalar ders işlenmez.Sınavlar oncesınde 1 hafta ders calısma haftası vardır.Sınavdan sonrada genellikle hocalar sınavları okudukları için derse gelmezler.

Kampus anadolu hısarında uzak bir bölgededir.Ama güzel kantinler yaptılar,kantinlerde tavla veya ps3 oynayabilirsiniz.Hemen bınamızın yanı basında da yuzme havuzu ve spor salonu vardır.

Kopek ve kedi sayısı fazladır,korkanlar için sorun teskil eder.

Bütün dersleri almanca.İngilizceyi temel seviyesinde veriyorlar.Eger anadolu lisesi mezunuysanız ve filmlerle veya oyunlarla hasır nesırsenız ingilizce pek sorun olmaz.Hem okulda hem ilerki hayatınızda.

Almanların sanayisi avrupayı tasıdıgı ve bilindik,büyük şirketlerin cogu almanların elinde oldugu için bu bölümü bitirdiğinizde işsiz kalmanız gibi bir sorun olmaz.İyi bir maas ile baslarsınız işe.Üniversite eğitimini almanca dılı ıle yapmıs kısıler ulkemizde cok az oldugu ıcınde.Çok iyi yerlere gelebilirsiniz.

Ogrenci işlerinde calısanlar sevimsiz kişilerdir.Onlara işiniz dustugunde bilin ki yandınız.Marmara da işler garip yürütülür,mezun olanlar bile çözememişlerdir.

Ne öğretıldıgınden cok okuyanları veya okuyacakları nasıl bir ortam bekledigini yazdım.Daha yeni 1. sınıfa basladıgım için bildiklerim bu kadar.

• Öncelikle kim Almanca kolay derse inanmayın. Neden:
    -Kişilere göre fiiller çekim alır.
    -Kişilere göre zamanlar çekim alır.
    -Filler düzensizdir.
    -İngilizcenin aksine bir cümlede 2 fiil varsa biri cümlenin başında diğer sonunda söylenir ki, ingilizce bilenler bu yüzden gramatikte bolca hata yaparlar. Ama bölüm artık ayağa düştüğü için ingilizce bilen sayısı sınıfta 5'i geçmez. VS.

Hazırlıkta derslerin işlenişi
    Tümüyle gramatik ağırlıklı işlenir.
    Günü 3 kelime almanca konuşmadan kapatırsınız.
    Derslerde soru sorma imkanınız yok gibidir. Bazı hocaların favori öğrencileri vardır, derste sadece bu adamlar sorunca cevap alınabilir.
    Sınıflar tam 25-30 kişidir. Bizim lise 23 kişiydi. Sınıflar kümes kadardır. Normal bir ilkokul sınıfının yarısı bile değildir.

Sonra bir de bölüme geçmiş olanlar gelir hepten sizi hayattan soğturlar.

kesinlikle bir üniversite havasında olmayacak ve hatta liseyi bile arayacaksınız hazırlıkta. Öğrenci işleri ise hepten berbat. Neyse, ben biraz daa doluyum okula karşı, çünkü çalıştım kazandım ve eğer yazsaydım istediğim bölümü kendi memleketimde okuma şansım bile olacaktı. Ona rağmen adına güvendik geldik. Ama benim size tavsiyem özel üniye gitmeniz.(burslu) çünkü her açıdan daha iyi şartları var. 30 kişilik g.t kadar sınıfta aklına takılanı bile soramadan 3 kelime almanca konuşmadan haftayı bitireceğine burslu bir özel üniye gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polinesia -- 26 Aralık 2011; 17:13:28 >

• bende 2011 de bu bölüme girdim hazırlık hakkında söylenenler doğrudur bi de bunun üstüne
    şöyle bişey eklendi ki zaten 2 yılda geçilemeyen bölüme bi de böyle bi zorluk eklendi
    ve bunu bize final sınavından 20 gün önce söylediler ben bırakıp evime döndüm sizin de mağdur olmanızı istemem arkadaşlar 1 yılda almancayı çok iyi yaparım her gün düzenli çalışırım diyosanız tamam ama aksi taktirde aman uzak durun

• quote:

Orijinalden alıntı: madeinturkey

Gec oldu,sans eseri gordum mesajınızı ama baskaları içinde faydalı olabilir diye tanıtıyım biraz.

2 yıl hazırlık okudum,su an 1. sınıfa yeni basladım.Eger adam gibi calısırsanız ilk sene yaz okulunda gecersiniz.Gecme notu 60.Az gibi gozukebilir ama final sınavı cok zordur.İlk sene B1 seviyesinin sonuna kadar öğretirler ama final sınavında B2 seviyesinin sonuna kadarki yerden sorumlu tutulursunuz.Bunun sebebi bölümün daha iyi almanca bilenleri istemesidir.Yaz okulu 7 hafta surer.Bu sene paralı yaptılar ama gecen sene bedavaydı.Yaz okuluna gıtmenın dezavantajı yaz tatılınızi zehir eder.Yeni döneme dinlenmeden baslamanıza sebeb olur.Yaz okulundan once final sınavı yapılır.Gecemeyenler ıcın butunleme.Butunlemeden de kalırsanız yaz okulu.Yaz okuluna ogrencılerın 3 te 2 si genellikle kalır.Hazırlıkta devamsızlık 21 gundur,lise gibi.Hiç bir gün hocalar gelmemezlik yapmaz,eger işleri cıkarsa baska bir hoca girer dersinize.25 kişilik sınıflarda egitim gorulur.Bunlardan dolayı aynı bir liseyi andırır hazırlık,sadece sozlu notu denen birşey yoktur.Siz ÖSS yi kazanıp üniversiteli oldum diye sevinirseniz,hevesiniz kursagınızda kalır.Asıl universite hazırlık bitince ortaya cıkar.İyi hocalarda vardır,kötü hocalarda.Kotu hocalardan kastım ogretemeyen hocalardır.Negatif degıllerdır hıc bır zaman,azarlama filan olmaz.Hazırlıgı gectiginizde almancayı iyi ogrenmis olursunuz.Kelime dagarcıgı size kalmıs ama grammerı cok iyi ogretırler.Konusma olarak pek ilerliyemezsiniz ama Erasmus la 1 dönem veya 2 dönem almanya ya gittiginizde almancanız gayet güzel oturur.Bu sene almanca hazırlık oglen 1 den 5 e kadar.Gecen sene sabah 8 bucuktan 1 e kadardı.Her sene bu ikisi arasında ders saatleri degısır.Ogleden sonraya denk gelirseniz,hafta içi butun gununuz gider.Oglenleri kalkmaya baslarsınız ve okul dısı sosyal hayatınız olumsuz etkilenir.Eger ikinci yıla kalırsanız hazırlıkta işkence olur o ikinci yıl size.Gerek yapılan tatilin azlıgından,gerek devam zorunlulugundan.3. sınıfa geçen ve alttan dersi olmayan her öğrenci erasmusa hak kazanır bu arada.

Birinci sınıfa geçtiğinizde ilk dönem 9 derse girersiniz.Bu 9 dersin 3 ünü 2 tane alman hocadan alırsınız.Biri şeker gibidir diyorlar ama öbürü cok ödev verir ve ödevleri eksiksiz yapmanızı ister.Bu ödevlerden aldıgınız notlar geçme notunuzun yüzde bilmem kacını kapsar.Hazırlıkta haftanın 5 günü devamsızlık yuzunden okula gitme zorunlulugunuz oldugunu dusunursek birinci sınıfın ilk dönemi haftada 4 gün dersiniz olur,cumaları bostur.Ben az gidiyim öz gidiim derim hep,okula gıdıs ve donus yolunda kaybettiğim saatler ıcın.

Almanlar cadılar bayramı,yılbasını filan kutladıkları ıcın o gune denk gelen haftalar alman hocalar girmez.Sınavlar 2 hafta boyunca sürer ve sınav oldugu haftalar ders işlenmez.Sınavlar oncesınde 1 hafta ders calısma haftası vardır.Sınavdan sonrada genellikle hocalar sınavları okudukları için derse gelmezler.

Kampus anadolu hısarında uzak bir bölgededir.Ama güzel kantinler yaptılar,kantinlerde tavla veya ps3 oynayabilirsiniz.Hemen bınamızın yanı basında da yuzme havuzu ve spor salonu vardır.

Bütün dersleri almanca.İngilizceyi temel seviyesinde veriyorlar.Eger anadolu lisesi mezunuysanız ve filmlerle veya oyunlarla hasır nesırsenız ingilizce pek sorun olmaz.Hem okulda hem ilerki hayatınızda.

Almanların sanayisi avrupayı tasıdıgı ve bilindik,büyük şirketlerin cogu almanların elinde oldugu için bu bölümü bitirdiğinizde işsiz kalmanız gibi bir sorun olmaz.İyi bir maas ile baslarsınız işe.Üniversite eğitimini almanca dılı ıle yapmıs kısıler ulkemizde cok az oldugu ıcınde.Çok iyi yerlere gelebilirsiniz.

Ogrenci işlerinde calısanlar sevimsiz kişilerdir.Onlara işiniz dustugunde bilin ki yandınız.Marmara da işler garip yürütülür,mezun olanlar bile çözememişlerdir.

Ne öğretıldıgınden cok okuyanları veya okuyacakları nasıl bir ortam bekledigini yazdım.Daha yeni 1. sınıfa basladıgım için bildiklerim bu kadar.

Bu yazdiklariniza gore simdi neredeyse mezunsunuz, bolum hakkinda hala dusunceleriniz ayni mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Gec oldu,sans eseri gordum mesajınızı ama baskaları içinde faydalı olabilir diye tanıtıyım biraz.

Merhaba hocam, sanırım bu sene son sınıfa geçtin? Bölüm hakkında düşüncelerinde neler değişti acaba? Ben de bu sene kazandım, hazırlık korkutuyor biraz.

• cduman C kullanıcısına yanıt
    Dogrudur,son sinif oluyorum bu sene. :)

1. sinifa gecerken yazmisim.Neler neler yasadik.

Ilk olarak alman hoca kalmadi bolumde.Bolum Incirli'deki kampuse tasindi.Hazirlikta mi tasindi bilmiyorum.

Almancayi iyi ogrenirsen,ustune dusersen,iyi konusabilirsen senin icin buyuk bir arti olur.Mercedes 3. sinif ogrencilerini cagiriyor.Mezun olana kadar staj imkani veriyor bizim bolume ozel.Mezun olduktan sonra buyuk bir ihtimal isin hazir olur Mercedes'te.Asgari maas ayrica.Haftada 2-3 gun staja gidicen mezun olana kadar.Mercedes sadece almanca bilgini olcuyor.

Her yerde oldugu gibi bazi hocalardan kolay gecersin bazilarindan zor gecersin.

Mezun olduktan sonra muhasebede,finansta,is analisti olarak,yazilimci olarak,pazarlamaci olarak,lojiktiskte vs. bir cok yerde calisma imkani bulabilirsin.Onun icin hangi departmanda staj yapacagin onemli.Kendini hangi alanda gelistirmek isteyecegin onemli.Her konu hakkinda ders alirsin ama az bilgi alirsin.

Her sey anlatmakla ogrenilmiyor,yasayip ogrenmek en iyisi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cduman

quote:

Merhaba hocam, sanırım bu sene son sınıfa geçtin? Bölüm hakkında düşüncelerinde neler değişti acaba? Ben de bu sene kazandım, hazırlık korkutuyor biraz.

hocam ben geçen sene girdim bu bölüme. Bu sene ne yazık ki almancayı veremedim bir türlü. muafiyet sınavına kaldım. Eğer geçemezsem yeni sisteme göre bir yıl boyunca derslere girmeden kendi imkanlarımla almancayı öğrenmeye çalışacağım. Almanca gerçekten zor.
    Aslında çalışıldığında yapılamayacak birşey yok ama benim jeton bu konuda biraz geç düştü. Almanca'da gramer gerçekten diğer dillere göre çok az.. Ancak o kadar fazla kelime var ki.. Kelime sayısının ucu bucağı yok. Kalıp cümleler çok fazla.. Bunlara sürekli çalışılırsa rahat geçebilirsin... Sana tavsiyem eğer bu yıl "Cornelsen" yayınının kitapları ile çalışırsanız, kitapların sonunda bir kelime listesi var. O kelimeleri her gün sırayla ezberle.. Günde 20 kelime ezberlesen ve vize dönemlerinde bunu biraz daha arttırsan üç aşağı beş yukarı 10bin kelime öğrenmiş olursun ki bu da bölüme rahat geçmeni sağlayacaktır..
    Devamsızlık durumuna dikkat et. ilk dönemde devamsızlık yapma.. Hastalanma sakın.. Bölümde her raporu kabul etmiyorlar.. Çok ağır bir hastalığın olduğu zaman kabul ediyorlar; gripmiş nezleymiş zehirlenmeymiş umurlarında değil. Özel hastane ve sağlık ocaklarının raporları geçerli değil bu arada.

Hazırlığı biraz da olsa anlattım.. eğer merak ettiğiniz birşey olursa sormaktan çekinmeyin

• @madeinturkey

Hocam çok sağ ol, dediğin gibi yaşayarak öğreneceğim ben de Bir de hazırlık göztepedeymiş sanırım bütün hazırlıklar yabancı diller okulları orada dediler ona göre hazırladım kendimi ama ben de tam emin değilim artık kayıtta öğrenicem nerede okuyacağımı

@Girrffe

Hocam herkes aynı şeyi söylediği için aslında biraz olumlu anlamda motive oldum, cidden çok çalışmam gerekeceğinin farkındayım ve şu an çalışacağım diyorum kendime. Söylediğin yöntem için çok sağ ol, emin ol uygulayacağım o kitabı aldırmasalar da artık sözlükten, internetten kelime araştıracağım. Ayrıca livemocha gibi sitelerden okulla paralel sürekli pratik yapmayı planlıyorum.

Devamsızlık olarak yılbaşında bir yurtdışı planım var 4-5 gün eğer sınavlarla çakışmazsa, o zamana kadar her gün okula gidip o ara kullanmayı düşünüyorum. Pek sık hasta olan bir bünyemde yok şanslıyım o konuda aksatacağımı sanmıyorum. Emin değilim ama bir başka konuda sanırım devamsızlık hakkımızın lise gibi 20 gün olduğunu duymuştum hazırlıkta, bu doğru mu yoksa derslerin belli bir yüzdesi mi oluyor? Bir de mesela bir derse geç kalsak ne oluyor lise gibi yarım gün mü yok yazıyorlar?

Bu arada umarım muafiyet sınavını verebilirsin ama şimdi bahsettiğin bu seneki durumu anlamadım bilgim olmadığından, şimdi sen okula gitmeden kendi imkanınınla çalışıp sadece vizeye finale mi gideceksin hocam? Detaylandırabilir misin daha erken ama başıma gelirse diye merak ediyorum Son olarak az da olsa temelin var mıydı almancadan yoksa tam anlamıyla sıfır mı başladın bu seneye?

Çok teşekkürler yardımın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cduman -- 22 Ağustos 2013; 18:11:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cduman

@madeinturkey

Hocam çok sağ ol, dediğin gibi yaşayarak öğreneceğim ben de Bir de hazırlık göztepedeymiş sanırım bütün hazırlıklar yabancı diller okulları orada dediler ona göre hazırladım kendimi ama ben de tam emin değilim artık kayıtta öğrenicem nerede okuyacağımı

@Girrffe

Hocam herkes aynı şeyi söylediği için aslında biraz olumlu anlamda motive oldum, cidden çok çalışmam gerekeceğinin farkındayım ve şu an çalışacağım diyorum kendime. Söylediğin yöntem için çok sağ ol, emin ol uygulayacağım o kitabı aldırmasalar da artık sözlükten, internetten kelime araştıracağım. Ayrıca livemocha gibi sitelerden okulla paralel sürekli pratik yapmayı planlıyorum.

Devamsızlık olarak yılbaşında bir yurtdışı planım var 4-5 gün eğer sınavlarla çakışmazsa, o zamana kadar her gün okula gidip o ara kullanmayı düşünüyorum. Pek sık hasta olan bir bünyemde yok şanslıyım o konuda aksatacağımı sanmıyorum. Emin değilim ama bir başka konuda sanırım devamsızlık hakkımızın lise gibi 20 gün olduğunu duymuştum hazırlıkta, bu doğru mu yoksa derslerin belli bir yüzdesi mi oluyor? Bir de mesela bir derse geç kalsak ne oluyor lise gibi yarım gün mü yok yazıyorlar?

Bu arada umarım muafiyet sınavını verebilirsin ama şimdi bahsettiğin bu seneki durumu anlamadım bilgim olmadığından, şimdi sen okula gitmeden kendi imkanınınla çalışıp sadece vizeye finale mi gideceksin hocam? Detaylandırabilir misin daha erken ama başıma gelirse diye merak ediyorum Son olarak az da olsa temelin var mıydı almancadan yoksa tam anlamıyla sıfır mı başladın bu seneye?

Çok teşekkürler yardımın için

öncelikle devamsızlığı açıklayayım.. Üniversitede gün değil de saat olarak devamsızlık var.. Yıl boyunca toplam kaç saate gireceksen toplam saat sayısını %15'ini al. Toplam devamsızlık hakkı saatin o %15'tir.
    Mesela bizim yaklaşık 900 saat derse girdik yıl boyunca.Bunun yüzde %15'i 136 saat ediyordu. yıl boyunca 136 saat hakkımız vardı. Eğer ilk saate girmezsen 135 saatin kalır, yarım günün gitmez. Bizde günde 6 saat ders vardı. Sabah 9- 15:20 arası ders saatleriydi..

önceki senelerde hazırlıkta devamsızlıktan kalan öğrenciler için ikinci bir yıl almanca hazırlık tekrarı verilebiliyordu. Yani hazırlıkta kaldım, önümüzdeki sene aynı şekilde okula gidip derslere,vizelere,finallere gireceğim. Ancak bu artık yok. İlk sene geçemezsen ikinci sene derslere ve vizelere giremiyorsun. Sadece hazirandaki finale girebiliyorsun. Bu da 1 yıl kayıp oluyor.

Ben lisede biraz almanca görmüştüm ama sadece isim sorma yaş sorma gibi şeyleri biliyordum.

edit: hazırlığı fen edebiyat fakültesinin bodrum katında Fransızca hazırlık öğrencileri ile göreceksiniz. Berbat bir yer. Bazı sınıfların penceresi yok ve çok küçük. 10 kişilik sınıfta 20 kişi ders görülebiliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 23 Ağustos 2013; 10:55:54 >

• Yani ders saatleri geçen seneki gibi olursa günde 6 saatten kabaca bir 20 gün gitmeme hakkımız oluyor gene hocam anladım, o yüzden sanırım bana söyleyen arkadaş 20 gün demişti. Bir dersi kaçırınca 1 saat gitmesi de güzel bir şeymiş.

Kalınca ikinci sene hazırlık görmemek de biraz bana saçma geldi açıkçası neye dayanarak böyle yaptılar acaba belki sınıflar yetersiz diyedir dediğin gibi 10 kişilik yerde 20 kişi olacaksak. Kampüs olarak Göztepe Bahçelievlerden her türlü iyidir gene de değil mi sonuçta ne kadar bodrumda da okuyacak olsak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.