Şimdi Ara

İşletme Bölümünde ilk 10k Harici Çöp Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela 56bin hacettepe var hacettepe de mi çöp?

+ olarak bu bölümde başarılı olmak için ne tür özellikler lazım?

• +takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğitimi diğerleri kadar iyi değil ama çöp de değil . Hit diye aktif toplulukları var kariyer fuarlarında başarılılar

• İktisat 3.sınıfım. Ytü'deyim

Şöyle söyleyeyim bu bir efsane. Elbette boğaziçi, sabancı, koç network olarak çok önde.

Ama bölümden yakın arkadaşım 4.sınıf; Henkelde staj yaptı bu sene. Departmanındaki diğer stajyerler odtü, boğaziçi, bilkent, marmara, ytü karışıktı diyor. Buradaki gençler LYS ye hazırlanan ya da mezuna kalan gençler, dolayısıyla ik'nın politikalarından habersizler. İK ne sorar? Oracle bilir misin, excelde form açar mısın, excel'i ne kadar profesyonel kullanıyorsun, ingilizcen ne durumda vs.

Dolayısıyla Boğaziçililer genelde en iyi şirketleri kapıyor ancak sonrasında diğer kalburüstü okullar geliyor. Git bak mesela finansbank'ı beğenmez kimse, ama leventteki genel müdürlükte odtü boğaziçi marmara iü ytü hepsi karışık.

Demem o ki; boun mezunu kesin girdi diğerleri de mali müşavirin yanında takılır diye bir kaide yok. Her şirket kalburüstü ünilerden topluyor kafası açık çocukları(Henkel, unilever, p&g, big four vsvs)

Kalburüstü üniversitelerden neyi kastediyorum(Itü, ytü, odtü, marmara, boun, gsü, hacettepe, ankara, deu, ege vs) Dediğim gibi forumdaki arkadaşlar genç arkadaşlar ve durumları yüzeysel değerlendiriyorlar. Belki de kendilerine konduramıyorlar 2k ile boun'e girenle 120k ile marmara mezunu aynı pozisyonda mı diye. Tabi herkes bu uluslarası firmalara girer demiyorum, boğaziçili. aldığı ingilizce eğitim ve vizyon sayesinde tabiki kapar ama diğer iyi okullarda da kendini geliştirenler iyi yerlere geliyor.

• BluePage B kullanıcısına yanıt
    Neyi iyi yapanlar + nasil karakterli insanlar isletme bolumunde iyi ilerler ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Neyi iyi yapanlar + nasil karakterli insanlar isletme bolumunde iyi ilerler ?

Bunun karakterle bir ilgisi yok ki? Ne yapacaksın, ne yapmak istiyorsun? Ben yatırım/hazine üzerine ilerlediğim için banka düşünüyorum. Atıyorum sen vergi denetim düşünürsün pwc, deloitte, kpmg, ey'a girmek istersin, operasyon seversin sahada yer alırsın, SAP bilirsin o yönde endüstri müh. gibi ilerlersin. Finans seversin finans pozisyonlarına bakarsın. İnsanlarla ilgilenmek isterim dersin ik'cı olursun.

Yani bunun bir skalası yok, beyaz yakalısın.
  • Linç yemeyeceksem boun,koç,bilkent, gsu,sabancı hariç çöp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackberrypink -- 29 Haziran 2017; 14:11:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Blackberrypink kullanıcısına yanıt
    sabanci

• nedimmm6678 N kullanıcısına yanıt
    Akılma sonradan geldi sabancıda hukuk yok ya aklıma gelmiyor üni olarak dur ekleyeyim

Odtü de mi çöp hocam?

• Casper1907 C kullanıcısına yanıt
    Bölüm işletme olduğu için evet üni adı önemli değil bölüm kötü yani ben boun işletmeye bile gitmem mesela (gelicek büyük ihtimal)

Odtü işletme mezunları boun işletmeyle beraber ülkede en sağlam yerlere gelen kişilerdir. Yeterli değil demenizi yine anlarım da çöp diyemezsiniz kusura bakmayın. Bölümün kötü oldugunu nerden çıkardınız zaten ? 17-18 yaşında birinin buna karar verecek yetkisi olduğunu düşünmüyorum.

• İşletme için Koç Sabancı bilkent boğaziçi odtü baya iyi. Bunlar tutmuyor ama yine de okumak istiyorum diyen Marmara'da okuyabilir. İşsiz kalmazsınız. Ama bunlar dışındakiler pek cazip değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Siz 60 yaşında mısınız?Fikrimi söyledim takılmayın bu kadar.Zaten dediğiniz gibiyse benim onayıma ihtiyacı yok okulun Çöp biraz ağır kelime ama konu başlığı öyle ondan öyle yazdım iyi değil demek daha mantıklı ben kendiliğimden hiçbir şeye çöp demem zaten dediğim gibi başlık öyle etkiledi.Ama işletme boş bölüm kusura bakmayın ailem,çevrem de bana bunu söyledi.İşletme mezunu olup da iyi yerlere gelen insan eminim ki azdır.Çevremde hiç yok zaten.Genelde bir şey kazanmayanlar ekonomi,işletme yazar isteseniz de istemeseniz de gerçek bu istisanlar da kaideyi bozmaz.Odtü işletmede okuyan koç,Bilkentte paralı okuyan da daha iyidir elbet ona lafım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackberrypink -- 29 Haziran 2017; 14:27:23 >
    Hocam ona bakarsanız tm bölümlerinin hepsi kötü. Hukuk da artık işletmeden farksız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackberrypink

Siz 60 yaşında mısınız?Fikrimi söyledim takılmayın bu kadar.Zaten dediğiniz gibiyse benim onayıma ihtiyacı yok okulun Çöp biraz ağır kelime ama konu başlığı öyle ondan öyle yazdım iyi değil demek daha mantıklı ben kendiliğimden hiçbir şeye çöp demem zaten dediğim gibi başlık öyle etkiledi.Ama işletme boş bölüm kusura bakmayın ailem,çevrem de bana bunu söyledi.İşletme mezunu olup da iyi yerlere gelen insan eminim ki azdır.Çevremde hiç yok zaten.Genelde bir şey kazanmayanlar ekonomi,işletme yazar isteseniz de istemeseniz de gerçek bu istisanlar da kaideyi bozmaz.Odtü işletmede okuyan koç,Bilkentte paralı okuyan da daha iyidir elbet ona lafım yok.

Şey bu da genelde boş adamların yapacağı yorum şuraya koyayım

Sizin fikriniz o Bilgi Hukuk'tan paralı mezun avukat tandığımız doktor babamdan fazla para kazanıyor aynısı işletme için geçerli olabilir mi ?Hiç sanmam. Ortalama bir hukuk>İyi işletme

Artı avukatlığa ilerde sınav da gelicek görüceksiniz.

• Dr.Lokman D kullanıcısına yanıt
    Ben boşum siz çok dolusunuz aynen

• Danışmanlık sektörü istiyorsan

Boun Odtü Koç Sabancı Bilkent harici pek almazlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.