Şimdi Ara

İşlemcim mi bozuk yoksa ana kartım mı nasıl anlarım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakartın üzerinde cpu ışığı yanıyor. Yani ilk görüşte cpu bozuk olarak anlaşılabilir ama ben cpunun bozulduğuna az ihtimal veriyorum bilmiyorum.

Bilgisayarı temizlerken anakartı dışarı çıkarttım, kasadaki tozları falan aldım. Daha sonra işlemci termal macununu değiştirdim kasaya yerleştirirken yanlışlıkla elimden kaydı anakart. 10-20 cm bir yükseklikten düştü yere. Daha sonra cpu ışığı yanmaya başladı işte.

Yani ben şimdi anakartta mı sıkıntı var ? yoksa gerçekten işlemci de mi sıkıntı var nasıl anlayabilirim ? Elektrik ölçme aleti ile vs anlaşılır mı bu ?

Edit : şimdi fark ettim işlemci fanını çıkarttım ve fansız olarak yarım saat boyunca çalıştırdım sistemi. İşlemci zerre ısınmamış sopsoğuk duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuk ben spaydi -- 9 Eylül 2021; 23:24:22 >

• Burada birisi sana evet işlemcin bozuk der, sen işlemci alırsın sorun anakart çıkar üzülürsün. En iyisi sen teknik servis veren bilgisayarcıya veya internet kafeye git. Sistemini söyle sorunu anlat, arıza tespitini kaça yaparsın diye sor. İşine gelirse götürürsün bilgisayarı.

• ana kart bozukmuş işlemciyi başka ana karta taktık çalıştı.

• anakarrt ne

• İşlemci zaten kolay kolay bozulan bir parça değildir. yere düştüğü esnada kılcal bi çatlak bile olmuş olabilir anakartta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.