Şimdi Ara

İşlemcilerin maliyeti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2$ gibi birşey duydum ne kadar doğru? İşlemciler i7'ler hele 1000 lira üstü satılıyor.

• O şey bulunduğu ülkeye göre değişiyordur. Anlaşmaya bağlı satıştır muhtemelen. Öyle birşey 3. sınıf ülkelerde asla olmaz. Bizimki gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost05

O şey bulunduğu ülkeye göre değişiyordur. Anlaşmaya bağlı satıştır muhtemelen. Öyle birşey 3. sınıf ülkelerde asla olmaz. Bizimki gibi.

Gerçekten maliyeti 2$ mı yani?
  • Malzeme olarak maliyet 2$ olabilir ancak araştırma ve geliştirme, test, reklam, pazarlama bunlar asıl maliyeler.

Sonuçta bu adamların fabrikaları ve binlerce çalışanı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 3 Şubat 2014; 15:03:17 >
  • Bakın normal bi telefonun fiyatı 99$ ama anlaşmalı olarak. Adam diyor 2 sene bizim hattı kullan sana 99$dan verelim bu telefonu diyorlar. Tabii ki işlemcinin modeline göre o fiyat kat kat değişiyordur. Öyle birşey imkansız gibi olsa da mümkün görünebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aseuz

Malzeme olarak maliyet 2$ olabilir ancak araştırma ve geliştirme, test, reklam, pazarlama bunlar asıl maliyeler.

Sonuçta bu adamların fabrikaları ve binlerce çalışanı var

biz de 1000 liraya alalım.
  • Mazeme maliyeti.

Peki arge, yatırım, teknoloji, personel vs vs maliyetler????? ve artı kar marjı.?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost05

Bakın normal bi telefonun fiyatı 99$ ama anlaşmalı olarak. Adam diyor 2 sene bizim hattı kullan sana 99$dan verelim bu telefonu diyorlar. Tabii ki işlemcinin modeline göre o fiyat kat kat değişiyordur. Öyle birşey imkansız gibi olsa da mümkün görünebilir.

yanlış anlamışsın arkadaş maliyetinden bahsetmekte.
  • Yapım maliyetinden bahsediyorum ve reklamlardan değil ya .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sterope

Yapım maliyetinden bahsediyorum ve reklamlardan değil ya .

Sen yorumları okudun mu ? Araştırma geliştirme vs yazmış adamlar
  • Intel için core2 zmanlarında çekirdek başına 35$ civarlarındaydı sanırım, şimdi fikri olabilen kolay bulmak zor. Eğer kastettiğin masaüstündeki AMD Intel gibi işlemciler ise.

Değişen üretim şekilleri, üretim yöntemleri yüzünden değişim gösterir ama 1:500 1:1000 gibi bi kar oranı yok. Sırf üretim maliyeti açısından bakarsan eğer. İşin içine arge pr vs. de girerse başka yönlere kayar.

32 nm için üretim şekli iyi bi noktaya geldiğinde wafer başına 3000$ civarı bi maliyeti vardı sanırsam.

http://www.silicon-edge.co.uk/j/index.php?option=com_content&view=article&id=68

Linkten hareketle wafer'a kaç tane çip sığabileceğine kaba taslak bakabilirsin. Mesela 15mm x 15mm bi çip olsun. 300mm wafer'a 240 tane civarı sığar. %75 verimle üretilse elde sağlam 180 çip kalır. 3000 $(wafer maliyeti) / 180(toplam çip sayısı) = 17$ çip başına maliyet.

Yani 225mm2 bi çipi 17$ civarında üretebilmemiz lazım o zaman?? Keşke kadar kolay olsa ://

Edit : ilave oalrak yazayım, mesela çipi tasrladın, sonra belli bi üretim teknolojisine yani fabrikanın teknolojisine faln uygun maskeleme vs. işlemi yapman gerekiyor. O tarz işlemler için gereken maliyet 100 milyon $ ları bulabiliyor.

çipi 150$ dan sattığını varsay. Başa baş noktasını geçip kar etmeye başlaması için en az 700 bin satış yapması lazım. Tek başına üretim maliyeti herşey demek değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 3 Şubat 2014; 15:53:09 >

• 2$ değildir ' de maxımum 50 -75 dolar civarında gerisi reklam pazarlama ulkeler arası ucretler yol taşıma işçilik patent (bızım ulkede + kdv ) derken oluyor 1500 tl :)
  • O fabrika maliyetidir. İşlemciler üretilirken şimdi i5 yapacağız diye üretilmiyor. Fırına atılıyor çıktığında performansına göre i3 , i5 ,i7 olarak ayrılıyor. Fiyatlarda buna göre belirleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sterope

2$ gibi birşey duydum ne kadar doğru? İşlemciler i7'ler hele 1000 lira üstü satılıyor.

Bizi firmalar degil ulkemiz kazikliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka mısın ya... 10 cent olsa ne olur kardeşim. Adam araştırıyor geliştiriyor, gecesini gündüzüne katıyor yeni bir teknoloji çıkartıyor. Sen onu silikon fiyatı üzerinden değerlendiremezsin. Adam dünyaya olmayanı kazandırıyor. Tam Türk zihniyeti işte. Cem Yılmaz'a gülüyoruz ama adam gerçekleri konuşuyor milletimiz hakkında.

O zaman, Da Vinci' nin resimlerini de tuval+yağlı boya masrafı üzerinden değerlendirelim, Mikelenjelo' nun heykellerini bedava dağıtalım, ne de olsa taş. Ya da Frank Lloyd Wright ın bir tasarımına beton ve demir üzerinden değer biçelim öyle mi? Tasarım, teknoloji, sanat... Bunlar herkesin yapabildiği şeyler olsaydı sen de yapardın zaten.

Kaldı ki onun içinde fabrika,işçi, araştırmacı,reklam vs vs zilyon tane gider var. Ayıptır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 3 Şubat 2014; 16:07:09 >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Yav he he

• Sterope kullanıcısına yanıt
    IQ puanın gereğince ben de tam olarak bu cevabı bekliyordum zaten, şaşırtmadın (:
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Herşeyi bildiğini sanan insanlar hep egoist ve boş olur bu yüzden cevap verme gereği duymadım

• Sterope kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarım arasında kabul görmeyecek tek bir kelime gösterebilirsen boş olduğumu kabul ederim.

Az önce yazdıklarıma cevap verememen benim herşeyi bildiğimi sandığımı değil; senin hiç birşey bilmediğini, bu da yetmezmiş gibi bir de susmayı başaramayıp saçma sapan, cümle değeri dahi taşımayan bir şeyler söyleyip kendini iyiden iyiye rezil ettiğini kanıtlar. (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Yazdıklarım arasında kabul görmeyecek tek bir kelime gösterebilirsen boş olduğumu kabul ederim.

Az önce yazdıklarıma cevap verememen benim herşeyi bildiğimi sandığımı değil; senin hiç birşey bilmediğini, bu da yetmezmiş gibi bir de susmayı başaramayıp saçma sapan, cümle değeri dahi taşımayan bir şeyler söyleyip kendini iyiden iyiye rezil ettiğini kanıtlar. (:

Haklısın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.