Şimdi Ara

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
20
Favori
103.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Son sonuç dahada çıkmaz kurubuz ln2 veya kış modu gibi bişey lazım.

Single : 2303
    Multi : 9743

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

acaba benim 4790k mı takoz yoksa sorun anakartta mı

Windows sahteyse düşük puan veriyor ilginç bir şekilde.Nedenini bilmiyorum.Sahte yükledim 7800 puan alıyor 4.5ghzde orjinal yükledim 8500 puan aldı.

oc olayını diyorum

O şans işi iyi işlemci kötü işlemci şansa bakıyor.Şans faktörünü kaldırmak mümkün fakat 5ghz yapan 4790k yı 1500-1600 liraya satıyorlardı.

http://siliconlottery.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 11 Kasım 2015; 15:51:55 >

• Anakart da önemli bir faktör. Özellikle cpu ve ram'ler için sunduğu faz sayısı o.c başarımını etkileyen önemli etkenlerden biridir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

Anakart da önemli bir faktör. Özellikle cpu ve ram'ler için sunduğu faz sayısı o.c başarımını etkileyen önemli etkenlerden biridir.

anakartta sıkıntı olacağını sanmıyorum.işlemci takoz.

1.23 v 4.5 ghz
    1.35 v 4.5 ghz cache.
  • İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

3.515 Mhz ve son deneme, daha ilerisi fuzuli oluyor performans anlamında benim için, yoksa 0,040V verdim henüz, zorlasam 3,8leri rahat görürüm ama gerek yok. Xeon E5645.
  • eklendi.
  • i7 6700K 4.9 GHZ 1.464 V stabil.

Edit: İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

İşlemci 4.8'de max 74 75 derece ve 1.360 civarı V veriyorum en sağlıklı değeri. 4.9'da ise 1 saatlik Aida64 extreme testi,(max sıcaklık 90,H100i GTX),12 saat sorunsuz günlük kullanım,oyun denemeleri derken tam sınır stabilite olarak.Son yorumumda; Skylake tam bir voltaj bağımlısı olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHO3N1X -- 15 Kasım 2015; 12:50:02 >

• PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    Tekil cekirdekte rekor kirdiginizin farkindasindir umarim. 6700k evrim gecirip canavara donusmus vaziyette. Gule gule kullanin.

• Tek çekirdek performansında 2 işlemci var 6700k 4790k.6700k aynı saat hızlarında daha fazla tek çekirdek puanı alabiliyor.Oyun için önerilcek 2 işlemci diyebilirim bu sonuçlara göre.6700k göz kırpıyor.Voltajı oldukça yüksek ama giderim ben diyor.Fakat 1.45 oldukça ciddi bir voltaj.Misal 4790k e bu voltajı verseniz büyük ihtimal yanar :))
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam iyi bir skor olduğundan emindim ama rekor aklıma gelmemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: PHO3N1X

Teşekkür ederim hocam iyi bir skor olduğundan emindim ama rekor aklıma gelmemişti.

eklendi.en yuksek single sonucu tebrikler.
  • Kanki 1 puanla geçtin beni hadi yine iyisin
    Bu arada benim işlemciyi günceller misin soğutucum Hyper 212 evo 2 adet corsair 120sp takılı max 70 leri gördüm iyi soğutuyor!..bi kaç ince ayar yaparasm 5.1ghz stabil kullanırım gibime geliyor.
    Anakarti biraz daha kurcalıyayim yeni skorlar atarim
    Saygilar

• islemciyi mi degistirdin hayirli olsun.onceki islemciyi guncelliyorsun sandim 1.74'le yav diyorum nasil geciyorum bir puanla olacak is degil.ekledim onceki islemcini de tutacam listede.
  • nasil kariştirdim ama kafani bu arada beyler wilson programcilara para ödemiş olabilir onu geçemeyeyim diye programin yaptiğina bakin dikkat edin bak ona göre heran nazari değebilir işlemcinizi yakabilir sizin .

3930k dan 4790k geçme sebebim bana fazla geliyordu o işlemci ve eski kasam çok büyüktü 4790k geçti elime delid'li herşeyiyle yetiyorda artiyor bile 3930k extreme oluyordu biraz ondan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 18 Kasım 2015; 21:01:22 >
  • win 8.1 pro xeon x5460 4ghz, dedenin dirilişi

• eklendi.100 mhz cok farketmis multi'de.carpani 9.5 olmasa 11-12 filan olsa cok tehlikeli olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 19 Kasım 2015; 12:13:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

eklendi.100 mhz cok farketmis multi'de.carpani 9.5 olmasa 11-12 filan olsa cok tehlikeli olurdu.

İyi bir anakart ve soğutma ile günlük 4-4,2 ghz arası kullanılır aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

eklendi.100 mhz cok farketmis multi'de.carpani 9.5 olmasa 11-12 filan olsa cok tehlikeli olurdu.

islemciye gelince biraz pintiyim de iyi anakart sogutmaya para veririm bir de guc kaynagi.o yuzden pek tr sartlarinda olmadi dedigin iyi anakart sogutma kimde var ki ama bunlar tartisma olmasin demek istedigim biraz ghz verebilsek tehlikeli bir islemci.cakallar 9.5 diye kilitlemis onlar da biliyorlar demek ki oc yapinca ne oldugunu.kisin balkon mod bekleriz icimden bi ses daha gider diyor sogutursan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

islemciye gelince biraz pintiyim de iyi anakart sogutmaya para veririm bir de guc kaynagi.o yuzden pek tr sartlarinda olmadi dedigin iyi anakart sogutma kimde var ki ama bunlar tartisma olmasin demek istedigim biraz ghz verebilsek tehlikeli bir islemci.cakallar 9.5 diye kilitlemis onlar da biliyorlar demek ki oc yapinca ne oldugunu.kisin balkon mod bekleriz icimden bi ses daha gider diyor sogutursan.

Kesinlikle hocam katılıyorum size, balkon mod derken anlamadım?

• i7 6700k ve Maximus VIII Ranger... Değerler bunlardır. 4.6 ghz üstü mümkün ama 212 evo ya fazla güvenemiyorum. :D
    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white_power -- 19 Kasım 2015; 19:32:14 >

• quote:

balkon mod derken anlamadım?

2010'da bir arkadas gtx460'i oc yapmak icin kasayi balkon'a cikarmisti hatta bir baska arkadas da sanirim sivas'ta oturan o da ayni seyi yapmisti islemci oc icin.espri olsun diye soyledim kis gelecek guya gorecez ama illa ki soguk olacaktir balkona cikarmasan bile kasayi en azindan kapi pencere acip daha soguk ortam yakalarsan biraz daha mhz verirsen iyi olur manasinda.

white_power

eklendi.sogutucuya guvenmiyorsan sakincasi yok bu da yeterli.bir sey dikkatimi cekti ayni hizda ve modelde sonuc atan arkadas var sende biraz dusuk cikmis dedigin gibi sogutmayla alakasi olabilir.

tgaripozer 6700k 4.6 ghz______________skor: 10013 (1.74)
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.