Şimdi Ara

İşlemci yada anakarttan gelen cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olmazsa bilgisayarcıya götüreceğim pcyi işlemci ya da anakarttan bir cızırtı geliyor internetten okuduğuma göre voltajlarla ilgisi var orada bir power supply denemeyi düşünüyorum yapabileceğim başka bir şey varmı bu cızırtının bir çözüm yolu yok mu?

• Kasanın yan kapağını açın ve sesin nereden geldiğine dikkat edin ve hangi işlemler yapılırken bu ses çıkıyor.
  • Ses tam olarak işlemci yada anakarttan geliyor powerdan değil power kutusunu çıkarıp denedim bilgisayarcıya gittim bugün bir tanesi işlemci kaynıyor celeron takacağım gibi şeyler saçmaladı öbürüne gittim 25 lira bakmak için istedi %100 diyemem ama işlemciden değildir dedi.

Bu arada yazmayı unutmuşum pc 1 1.5 2 saatte bir reset atıyor
  • Tamamdır ,BSOD ekranı vermeden mi reset atıyor yoksa mavi ekran alıyor musunuz?

Eğer ki doğrudan reset atıyorsa şüpheleriniz doğrudur,o ses işlemciden geliyor olması gerekir fanda bir problem olabilir ki fazla ısınmadan reset atıyor olabilir,sistemi bir süre kullandıktan sonra 1-2 saat reset atmadan önce yani reseti atacağını hissettiğiniz zamanlarda ''Everest'' adlı yazılımı indirin ve İşlemci sıcaklığını bana bildirin İşlemciden'de kesin olarak emin olmam gerekiyor ona göre size işlemcinin nasıl söküleceği ve hangi işlemleri yapmanız gerektiğini söyleyebilirim.Tabi bu yazılım ile anakart ve diğer bileşenlerinizinde sıcaklık değerlerine bakın yüksek gördüklerinizi bildirirseniz iyi olur,ve son olarak kasanın yan kapağını açtığınızda Anakart'ın üzerindeki kondansatörleri kontrol edin şişkin olmaması gerekiyor.
  • "İşlemci kaynıyor" ha?.. O da iyiymiş... Sıvı işlemciyi icat eden Türk evladı Yanıyor deriz biz genelde. Neyse...

Son derece tiz perdeden gelen biteviye (alçalıp yükselmeyen, sabit) çınlama benzeri bir sesse bu yanık kondansatöre işaret eder. Monitörlerde ve anakartlarda sıklıkla görülür. İşlemci sorunu olduğunu zannetmiyorum. Sıcaklık değerlerini everest ile kontrol edip bildirirseniz iyi olur. Sizin sorununuz çok büyük olasılıkla kondansatör arızası. Ankarada 30TL civarı fiyata tamir eden yer tavsiye edebilirim. Sadece bakmak için 25TL isteyen ölü soyuculara para kaptırmayın. Nesine bakacak bakacak bişey yok. Kondansatörler değişecek. O kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 25 Mayıs 2010; 23:12:45 >
  • Merhaba arkadaşımızın dediği gibi kondansatörden ise

İşlemci yada anakarttan gelen cızırtı

Sağ baş ve sol başdaki kondansatörlerden olabilir. Bunların yeri işlemci yanıdır.

Resimdeki gibi üst kısımları eğerki parlaklıgını yitirmiş ve paslanmış gibi gözüküyor ise (patlamıştır arada bir starta basmanıza ragmen bilgisayar acılmama durumu yapabilir)

bunlara bi bak istersen olmadi al kendin tak :p
  • @makedonn

İlk zamanlar reset atıyordu bu aralar kapanıyor açılıyor yarı siyah bir ekranda kalıyor.

Arka powerın altındaki fan çalışmıyor ama pcnin ısındığını programlardan hiç görmedim ama reset atmadan öncesine kadar ara ara bakarım konsandatörlerede bakarım.

@thunderwatcher

O kadar sakin söylediğime bakmayın bu bilgisayarcıların milletin nasıl sömürdüğünü pcden biraz anlayan her Türk evladı senelerdir izliyor ama işte bu sefer bizi aştı arızamız.Benimkisi birazda felsefi 20liraya yapacağını bilsem getirir pcyi teslim ederim. :)

Bu arada İstanbul / Bahçelievlerdeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciglik398

bunlara bi bak istersen olmadi al kendin tak :p

Pffff... Ölüm o da be!
  • haklısın ters bi cümle oldu zaten anlatım ve yazım bozuklumla bir olunca benden iyi türkçe katili ve anlamsız cümle kuran baskasi yoktur :p..

Yani eger patlaksa kendiside değişebilir aslında :) 1 hafta önce kendim değiştim zor oldu ama değiştim :))
  • Baktım belirgin bir fark göremedim kafalarındaki şekiller farklı bombe falanda göremedim yakınımda bir televizyoncu var ona götüreyimmi tek seçenek bu herhalde?
  • Bilgisayar sıfır tüm parçaları aynı yerden alınma bu sesin tam olarak nerden geldiğini nasıl anlıcam? Denildiği gibi KONDANSATÖRden geliyorsa ses anakartı servise yollamak tek çare galiba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.