anakart asus m4n82 delüxe ekran kartı leadtek gtx 285 2x2 800 kinston ram var 500 gb hdd 630 w power raid max amd ph2 965 3.4 işlemci var ve soğutucusu asus arctic square fakat makine çok fazla ısınıyor fan speed 74 dereceleri gösteriyor şlemci ve kuzey köprüsü bios ise 65-59 derece arsı falan.pc nin içi fan dolu banamısın demiyo 9850 varken böyle değildi 40 ı geçmezdı en kastıran oyuda bile fakat şunuda belirteyim yeni işlemciyle birlikte hybrid özelliğini açtım acaba etkisi olurmu lütfen yardım edin okadar topluyorum hevesle moralim aşırı bozuldu.
KONU BAŞLIĞINI KISACA PROBLEMİMİZİ ÖZETLEYECEK ŞEKİLDE YAZMAYA DİKKAT EDELİM. LÜTFEN TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARINI OKUYUN
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Cpu fanına direk egzost var mı? Kasa içi havalandırma yetersiz gibi geldi bana kuzey köprüsü ısınmış baya. Eğer kasanızda varsa üstten fan takın çok faydası olur. Sıcak havanın tahliyesi çok önemli burada
umarım bir çare olur denicem ama ne olduysa yeni işlemciden oldu. x4 9850 vardı kasa buz gibiydi 965 takınca işler değişti
ayıptır sorması bu kuzey köprüsü ne işe yarıyor. ben bios ayarlarına baktığımda karşıma çıkıyor ne olduğunu bilmediğimden kafa yormuyorum. onun görevi ne orada?
anakartın chipset takımının bir bölümü yani chipsetin bir parçası
quote:
Orijinalden alıntı: kessskin
anakart asus m4n82 delüxe ekran kartı leadtek gtx 285 2x2 800 kinston ram var 500 gb hdd 630 w power raid max amd ph2 965 3.4 işlemci var ve soğutucusu asus arctic square fakat makine çok fazla ısınıyor fan speed 74 dereceleri gösteriyor şlemci ve kuzey köprüsü bios ise 65-59 derece arsı falan.pc nin içi fan dolu banamısın demiyo 9850 varken böyle değildi 40 ı geçmezdı en kastıran oyuda bile fakat şunuda belirteyim yeni işlemciyle birlikte hybrid özelliğini açtım acaba etkisi olurmu lütfen yardım edin okadar topluyorum hevesle moralim aşırı bozuldu.
KONU BAŞLIĞINI KISACA PROBLEMİMİZİ ÖZETLEYECEK ŞEKİLDE YAZMAYA DİKKAT EDELİM. LÜTFEN TEKNİK YARDIM BÖLÜM KURALLARINI OKUYUN
Düşük ihtimal ama her iiki parçanın da soğutucuları ile temasları azalmış olabilir mi? Mesela işlemcinin fanının bacakları yerine takılmadığında ya da termal macun olmadığında sıcaklık artabiliyor.
quote:
anakartın chipset takımının bir bölümü yani chipsetin bir parçası
tşk ederim peki overlock lapılırken orayada ayar vermek gerekiyormu
anakartın markası nedir asus ise jumper config gibi bişey yazıyo cpu ya çekeceksen oradan yapıcaksın fakat biraz bilgi gerektiriyor daha önce yapmadıysan risk alma derim ben bilen birinden yardım al kolay öğrenirsin zaten ve çarpanların ne değer verceğini bilmen gerek hesaplayabilirsin ama en az birkez yardım al bence karışık iş.
quote:
anakartın markası nedir asus ise jumper config gibi bişey yazıyo cpu ya çekeceksen oradan yapıcaksın fakat biraz bilgi gerektiriyor daha önce yapmadıysan risk alma derim ben bilen birinden yardım al kolay öğrenirsin zaten ve çarpanların ne değer verceğini bilmen gerek hesaplayabilirsin ama en az birkez yardım al bence karışık iş.
anakartım asus pQ5 deluxe overlocku şuana kadar kuzey köprüsü ile oynamadan yapıyordum, denemektende çekindim açıkcası:) bilgi için tşk
arkadaşların dediği gibi hava silfikasyonu çok önemlidir!!! OC yapıyor muydun? SU soğutma diyorum yada 50$ a coolermaster V8
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme