Şimdi Ara

İşlemci Testi? Max işlemci Kullanımı ve Sistem kararlılık testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkaaşlar, yeni bir laptop var elimde , işlemcisi i7-3630qm. Aida64 ile kararlılık testi yapıyorum 3-5 dk fakat işlemci kullanımı adia'da %100 gostermesine ragmen Görev yöneticisnde %80 i aşmıyor. işlemci max 2,1 ghz e ulaşıyor. Bu normal midir. 3,40 ghz e cıkması gerekmez mi.

Ayrıca bu resimden anlamam gereken, CPU da aşırı ısınma söz konusu oldugu,yani problem oldugu mu.

sistem boştayken sıcaklıklar.

İşlemci Testi? Max işlemci Kullanımı ve Sistem kararlılık testi İşlemci Testi? Max işlemci Kullanımı ve Sistem kararlılık testi

• Kararlılık testi nedir bilen yok mu ? :S veya işlemcinin tamamnını kullanmak için ne yapmak gerekiyor.. hiç birzaman 2,0 Ghz ı geçmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal_Ruh

Kararlılık testi nedir bilen yok mu ? :S veya işlemcinin tamamnını kullanmak için ne yapmak gerekiyor.. hiç birzaman 2,0 Ghz ı geçmiyor...

intel turbo boost monitör eklentisi var onu kur ordan takip et en sağlıklı bilgiyi ordan alırsın. bence işlemcin gerek duymadığı için hızı aşırtmamış
  • bir sorun yok işlemcinin testi için yeteli kullanımdır o yinede kasmak istersen üç beş oyunu birarada oynamayı deneyebilirrsin örnedğin blackops2 ve crisis3 ve mk13
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_dreams_23

quote:

Kararlılık testi nedir bilen yok mu ? :S veya işlemcinin tamamnını kullanmak için ne yapmak gerekiyor.. hiç birzaman 2,0 Ghz ı geçmiyor...

intel turbo boost monitör eklentisi var onu kur ordan takip et en sağlıklı bilgiyi ordan alırsın. bence işlemcin gerek duymadığı için hızı aşırtmamış

Turbo Bosst Görüntüleyici indirdim,oradan da baktım Ghz göstermiyor fakat full olarak kullanmıyor belli oluyor yinede. Ayrıca Turbo boost ta, enerji tasarrafu yazıyor. Bilgisayar yüksek performansta olmasına ragmen. Enerji tasaruffu yazmaması gerekiyor arastırdıgım kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: exendless

bir sorun yok işlemcinin testi için yeteli kullanımdır o yinede kasmak istersen üç beş oyunu birarada oynamayı deneyebilirrsin örnedğin blackops2 ve crisis3 ve mk13

Bir terslik var gibi geliyor banada ısınma sorunu var gibi geliyor ama emin değilim. 3-5 oyun yerine bunu yapabilecek bir yardımcı program yok mu?

15 dk bu testi yapınca sıcaklık 95 dereceye cıkıyor ve cıkınca, 2.0 ghz olan hız 0,800 mhz lere düşüyor.
    üste de dedigim gibi turbo boost monitorde hep Enerji Tasarrufu yazıyor.

resim.

buda test durdurulduktan 15 dk sonrası.
    not: bilgisayar ilk acıldıgı sıralarda 45-50 derece civarında işlemci sıcaklıgı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal_Ruh -- 17 Kasım 2013; 15:07:05 >

• güncel ..

10-15dk oyun oynayıp kapattıktan sonra 1-2 saat tarayıcade geziyorum güc tasaraffunda,ve acık uygulama yok. 65 derece civarında geziyor işlemci sıcaklıgı. boyle bir durum normal mi acaba..soguması gerekmez mi. birde

GPU sogutucu farnn hep %0 da duruyor hiç artımyor calısmyor gibi.. burada sorun olabilir mi?

@blue_dreams_23 @exendless

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal_Ruh -- 17 Kasım 2013; 21:55:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harici fan rpm artırıcı programlar vardı sanırım birini kullanmayı dene
  • bilgisayar yüksek performansta olsa bile o an yaptığın işlem yüksek performans gerektirmiyorsa işlemci güç tasarrufuna geçer. sıcaklık değerleri büyük ihtimalle normal. bilgisayarın kendi derecelendirmesinde işlemciye verdiği puan kaç hocam bakabilirmisin. grafik işlemci fanı harici ekran kartın o an aktif olmadığı için öyle görünüyor galiba

şu programla bi bakarmısın

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=19792
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_dreams_23

bilgisayar yüksek performansta olsa bile o an yaptığın işlem yüksek performans gerektirmiyorsa işlemci güç tasarrufuna geçer. sıcaklık değerleri büyük ihtimalle normal. bilgisayarın kendi derecelendirmesinde işlemciye verdiği puan kaç hocam bakabilirmisin. grafik işlemci fanı harici ekran kartın o an aktif olmadığı için öyle görünüyor galiba

şu programla bi bakarmısın

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=19792

Bu arada enerji tasarrufu sorunu düzeldi, yüksek performansa aldıktan sonra yeniden baslatmak gerekiyormus galiba bilgisyr yeniden baslayınca farkettim 3.3* ghz kadar cıkabiliyor.

Ancak yine kararlılık testine gecince 5 dk olmadan hız düşmeye baslıyor, 0.8 ghz lere (10 dk içince ) kadar düşüyor.

Orada görünen GPU fan hep %0 da. grafik modunda(normal modda denedim) oyun çalışsa bile. 2 oyun actım hatta. Ekran kartı GT650m

derecelendirme:
    işlemci 7.3
    grafik 6,7
    oyun g. 6,7

• Diagnostic Tool sonucu aşagıda.. tam anlamadım testten geçti gibi ama sıcaklık degerleri filan yazmıs anlamadım.

---------------------------
    --- Testing Processor 1 ---
    ---------------------------

--- IPDT64 - rev 1.29.0.0.MP ---

--- Start Time: 11/21/2013 00:22:28---

--- Skipping Config ---

--- Reading CPU Manufacturer ---

Expected --> GenuineIntel
    Detected --> GenuineIntel
    Found --- Genuine Intel Processor ---

--- Temperature Test ---

Temperature Test Passed!!!

Temperature = 39 degrees C below maximum.

--- Reading Brand String ---

Detected Brand String:
    Intel Core i7-3630QM 2.40GHz

Brand String Test Passed!!!

--- Reading CPU Frequency ---

Expected CPU Frequency is --> 2.40

Detected CPU Frequency is --> 2.3944

CPU Frequency Test Passed!!!

--- FSB NOT Supported on this Processor ---

--- Running Base Clock test ---

Detected Base Clock --> 99
    Base Clock test Pass ---
    ..QPI rate Test not supported..
    ..Skipping QPI rate Test..

Skipping QPI rate Test

--- Running Floating Point test ---

Million Floating Points per Second, MFLOPS --> 388.8
    Floating Point Test Pass ---

--- Running Prime Number Generation Test ---

Operation Per Second--> 5.31663e+006
    Prime Number Generation Test Pass ---

--- Reading Cache Size ---

- Detected L1 Data Cache Size --> 4 x 32
    - Detected L1 Inst Cache Size --> 4 x 32

- Detected L2 Cache Size --> 1024
    - Detected L3 Cache Size --> 6144

Cache Size Test Passed!!!

--- Determining MMX - SSE capabilities ---

--- CPU FEATURES DETECTION FOR ---
    --- MMX SSE ---
    MMX - MMX Supported --> Yes
    SSE - SSE Supported --> Yes
    SSE2 - SSE2 Supported --> Yes
    SSE3 - SSE3 Supported --> Yes
    SSSE3 - SSSE3 Supported --> Yes
    SSE4.1 - SSE4.1 Supported --> Yes
    SSE4.2 - SSE4.2 Supported --> Yes
    --- MMX SSE - capabilities check complete ---

MMX Test Result --- PASS
    SSE Test Result --- PASS
    SSE2 Test Result --- PASS
    SSE3 Test Result --- PASS
    SSSE3 Test Result --- PASS
    SSE4.1 Test Result --- PASS
    SSE4.2 Test Result --- PASS
    MMX SSE Testing Passed !!

--- Determining AVX AES PCLMULQDQ capabilities ---

--- CPU FEATURES DETECTION FOR ---
    --- AVX/AES/PCLMULQDQ ---
    AVX - Advanced Vector Extensions Supported --> Yes
    AVX OS Support - AVX Operating System Supported --> Yes
    AES - Advanced Encryption Standard Supported --> Yes
    PCLMULQDQ - Polys Carry-Less Multiply Supported --> Yes
    --- AVX AES PCLMULQDQ capabilities check complete ---

AVX Compare Test Result --- PASS
    AES Test Result --- PASS
    PCLMULQDQ Test Result --- PASS
    AVX AES PCLMULQDQ Testing Passed !!

--- Reading Memory Size ---

Detected Memory Size is --> 8.00GB

--- Integrated Memory Controller Stress Test ---

--- Integrated Memory Controller Stress Test Pass!!! ---

Integrated Memory Controller Test Pass!!!

--- Platform Controller Hub Test Disabled ---

--- Querying for Intel(R) Integrated Graphics Device (IGD) ---

..Detected 8086 as Vendor ID on Device 2 on Intel(R) processor..
    ..Intel(R) Integrated Graphics Device Presence Detection Passed..

..2D Graphics Visual Display Passed..

..Graphics Visual Display Passed..

..Rotating Display Passed..

--- CPU Load ---

--- Load Level = 8

CPU Load Passed!!!

--- Temperature Test ---

Temperature Test Passed!!!

Temperature = 21 degrees C below maximum.

--- Test End Time: 11/21/2013 00:26:27---

• hocam doğru tespitler yapmışsın ve performans moduna alıp normal hızı görmüşsün, fakat işlemcin anormal derecede ısınıyor bu kesinlikle normal bir ısı değil.. dolayısıyla kararlılık testinde işlemcin anormal yüksek sıcaklıklara çıktığı için hızını otomatik olarak düşürüyor (işlemci zarar görmemesi için böyle bir özelliği var) arkadaşlar biraz yanlış bilgiler vermiş, aida64 kararlılık testi işlemciye full yüklenir eğer ayarlarda bir yanlışlık yoksa (güç tasarrufu modu gibi) olması gereken maksimum hıza çıkarır. neysei siz doğruyu bulmuşsunuz.. şimdi yapmanız gereken işlemcinin neden aşırı sıcaklığa çıktığını bulmak, bir kere 80 derece ısının üstünde fan maksimum hıza geçmesi lazım bunu fark edebiliyormusunuz ? geçmiyorsa fanda yada bios ayarlarında bir sorun olabilir biosu default moduna almayı deneyin. bazen sorunlu fanlar kasmadan dolayı düşük devirde çalışıyor yada tamamen bozulabilir yani hiç çalışmayabilir. onun dışında laptopun havalandırma deliklerini tıkyacak bir zemine koymayın,, koltuk yatak vs.. düz biz zemin olsun masa gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: casual

hocam doğru tespitler yapmışsın ve performans moduna alıp normal hızı görmüşsün, fakat işlemcin anormal derecede ısınıyor bu kesinlikle normal bir ısı değil.. dolayısıyla kararlılık testinde işlemcin anormal yüksek sıcaklıklara çıktığı için hızını otomatik olarak düşürüyor (işlemci zarar görmemesi için böyle bir özelliği var) arkadaşlar biraz yanlış bilgiler vermiş, aida64 kararlılık testi işlemciye full yüklenir eğer ayarlarda bir yanlışlık yoksa (güç tasarrufu modu gibi) olması gereken maksimum hıza çıkarır. neysei siz doğruyu bulmuşsunuz.. şimdi yapmanız gereken işlemcinin neden aşırı sıcaklığa çıktığını bulmak, bir kere 80 derece ısının üstünde fan maksimum hıza geçmesi lazım bunu fark edebiliyormusunuz ? geçmiyorsa fanda yada bios ayarlarında bir sorun olabilir biosu default moduna almayı deneyin. bazen sorunlu fanlar kasmadan dolayı düşük devirde çalışıyor yada tamamen bozulabilir yani hiç çalışmayabilir. onun dışında laptopun havalandırma deliklerini tıkyacak bir zemine koymayın,, koltuk yatak vs.. düz biz zemin olsun masa gibi..

hocam laptop yeni birde. tıkanma filan olmamıstır ozen gösteriyordum. biosu defaulta aldım yine aynı. testi başlatınca fan hızlanıyor belli oluyor baya. ayrıca biosa girince fan cok fena hızlı calısyor.

Tam ümidi kesecektim bozuktur diye, yeni bir kullanıcı hesabı actım orada sıcaklıklara bakyım dedim.. Kararlılık testini baslattım hersey normal gibi, 90 dereceye kadar ısınınca hız 3.30dan 2.40 adüşüyor 80 dereceye geldiginde tekrar 3.30a yukseliyor. bu salınım surekli boyle devame diyor 91 dereceyi aşmadı hiç. Diğer oturumda 3 dk da filan aşıyordu hemen.

şimdi tek sorun tekrar soguma.. testi durdurunca 60 derecenin altına dusmuyor
    bilgisyr ilk acıldıgında 45-48 derece civarında seyretmesi gerekiyor
    ama cok gecmeden 55-60 derece civarında seyrediyor. sanki biraz daha soguk olması gerekiyormus gibi geldi bana.
    ardından Güc tasaraffuna aldım daha soguk olur diye onda da farketmiyor.

birde ek olarak Yuksek performans modunda (görev yoneticisi verisi)2,80 - 3,15 ghz arasında seyretmesi normal mi. sistem bosta çalısan antivirus var görünen.(intel monitorde ise enerji tasarrufnda gorunuyor 2 sn de 1 3.20 gosteriyor anlık olarak)
    Güc tasarrfunda 1.15 ghz civarında calışıyor

• görev yöneticinde normal olması gerekenden daha düşük gösteriyor cpu-z programı idealdir bunun için. tabi sizin işlemci 4 çekirdekli ısı bir miktar fazla olabilir fakat bana göre işlemci sıcaklığı çok fazla, zaten şu durumda turbo modu kullanamama durumunuz var, yani neresniden baksanız problem var, eğer laptop türkiye toplamaysa exper casper vs.. soğutma sistemi özensiz yapılmış olabilir, yada soğutma sisteminde bir problem olabilir.. kısaca garantisi varsa servislik bir durumu var. yazın bu laptop sürekli kendini kapatır.

tabi söylemeyi unutuyoruz, fanın üflediği yerdeki sıcaklık 90 derecelerde elinizi yakar uzun süre tutamazsınız yani, böyle bir durum yoksa sıcaklık değerlerini programlar yanlış ölçümlüyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 21 Kasım 2013; 22:54:31 >
  • quote:

görev yöneticinde normal olması gerekenden daha düşük gösteriyor cpu-z programı idealdir bunun için. tabi sizin işlemci 4 çekirdekli ısı bir miktar fazla olabilir fakat bana göre işlemci sıcaklığı çok fazla, zaten şu durumda turbo modu kullanamama durumunuz var, yani neresniden baksanız problem var, eğer laptop türkiye toplamaysa exper casper vs.. soğutma sistemi özensiz yapılmış olabilir, yada soğutma sisteminde bir problem olabilir.. kısaca garantisi varsa servislik bir durumu var. yazın bu laptop sürekli kendini kapatır.

tabi söylemeyi unutuyoruz, fanın üflediği yerdeki sıcaklık 90 derecelerde elinizi yakar uzun süre tutamazsınız yani, böyle bir durum yoksa sıcaklık değerlerini programlar yanlış ölçümlüyordur.

CPU-z 3.3 ghz civarı geziyor. Bu normal ozaman oyle mi?

test sırasında 90 dereceye cıkması normal degil mi peki? yoksa normal durumda 60 derece olması mı normal degil.

• ikiside normal değil yani sıcaklıklardan bahsediyorum.. cpu z değeri doğrudur görev yöneticisine takılmayın, bu işlemsi yazın bile turbo modda yani 3.3ghz sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır yani tam yük verdiğinizde hiç bir şartta 3.3ghz nin altına düşmemesi lazım, sizinki düşüyor çünkü sıcaklık fazla geliyor.. benim laptop boşta 38 derece şu anda, t am yükte 72 derece 30 dk kararlılık testi yapsam 72 yi geçmiyor.. sizin 4 çekidekli olduğu için en fazla 76-77 olsun ötesi sorun olur .. servislik yani düşünecek birşey yok.

birde elinizi fanın üflediği yere götürün 90 derece seviyesindeyken, eliniz yanması lazım tutamazsınız. yani yanlış ölçümleme olmadığnı tescil etmiş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 21 Kasım 2013; 23:52:03 >
  • quote:

ikiside normal değil yani sıcaklıklardan bahsediyorum.. cpu z değeri doğrudur görev yöneticisine takılmayın, bu işlemsi yazın bile turbo modda yani 3.3ghz sorunsuz çalışacak şekilde tasarlanmıştır yani tam yük verdiğinizde hiç bir şartta 3.3ghz nin altına düşmemesi lazım, sizinki düşüyor çünkü sıcaklık fazla geliyor.. benim laptop boşta 38 derece şu anda, t am yükte 72 derece 30 dk kararlılık testi yapsam 72 yi geçmiyor.. sizin 4 çekidekli olduğu için en fazla 76-77 olsun ötesi sorun olur .. servislik yani düşünecek birşey yok.

birde elinizi fanın üflediği yere götürün 90 derece seviyesindeyken, eliniz yanması lazım tutamazsınız. yani yanlış ölçümleme olmadığnı tescil etmiş olursunuz.

Evet biraz yakacak kadar sıcak hava geliyor 90 civarında, teşekkürler o zaman servise göndermek gerekecek anlasılan.

• quote:

Merhaba arkaaşlar, yeni bir laptop var elimde , işlemcisi i7-3630qm. Aida64 ile kararlılık testi yapıyorum 3-5 dk fakat işlemci kullanımı adia'da %100 gostermesine ragmen Görev yöneticisnde %80 i aşmıyor. işlemci max 2,1 ghz e ulaşıyor. Bu normal midir. 3,40 ghz e cıkması gerekmez mi.

Ayrıca bu resimden anlamam gereken, CPU da aşırı ısınma söz konusu oldugu,yani problem oldugu mu.

sistem boştayken sıcaklıklar.

İşlemci Testi? Max işlemci Kullanımı ve Sistem kararlılık testi İşlemci Testi? Max işlemci Kullanımı ve Sistem kararlılık testi

Sen bütün sorunlarını kendin çözmüşsün bize gerek kalmamış ayrıca evet sıcaklık konusunda bir şeyler yapman lazım bir laptop için o değerler fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.