Şimdi Ara

İslam'a hakaretten öldürülen yazar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ürdün’ün başkenti Amman’da İslam’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan yazar Nahed Hattar, dava çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Guardian’da yer alan habere göre 56 yaşındaki yazarı kafasına sıktığı üç kurşunla öldüren saldırgan, güvenlik güçlerince yakalandı. Polis tarafından yapılan açıklamada da Hattar’ın saldırı sonrasında hastaneye kaldırıldığı, ancak yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Facebook’tan paylaştığı karikatürle İslam’a hakaret iddiasıyla ağustos ayında tutuklanan Hristiyan gazeteci-yazar Hattar, bu ayın başlarında kefaletle serbest bırakılmıştı.

kaynak:mynet

link:http://www.mynet.com/haber/dunya/islama-hakaret-iddiasiyla-yargilanan-urdunlu-yazar-mahkeme-cikisi-olduruldu-2645611-1

Nahid Hattar'ın Facebook sayfasına koyduğu karikatürde, yatakta iki kadınla yatan ve sigara içen sakallı bir adam, "Tanrı"dan şarap ve fıstık getirmesini istiyor.
    Hattar bu paylaşımdan sonra sosyal medyana büyük tepki gördü ve İslam'a ve Tanrı'ya hakaretle suçlandı.

İslam hoşgörüsü yeniden gündemlerde.

yeşil yer:cennette

tanrı:"akşamın hayırlı olsun,abu saleh,bir isteğin var mı?"

sakallı adam:"evet tanrım,şuradan bana şarap şişesini getir ve Gabriel'e de söyle bana biraz kaju getirsin.Bundan sonra yerleri temizlemek için bana sonsuz hizmet yolla ve boş tepsiyi al."

Sakallı adam:"çadıra kapı koymayı unutma.Bir daha ki sefer de kapıyı çal."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxim Mokoko -- 25 Eylül 2016; 18:14:24 >

• Gerçek islam bu degil !!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maxim Mokoko M kullanıcısına yanıt
    Açtığının konunun sonuna zehirini de kusmuşsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

Açtığının konunun sonuna zehirini de kusmuşsun.

zehir?He pardon sen bu tür olaylardan nefret etmiyorsun.Kısa şort giydi diye yüzüne tekme yiyen kadın,ramazan günü dışarıda ölüm yumruğu yiyen adam,diyanet'in kızınıza şehvet duyabilirsiniz açıklaması,...Seni bu tür olaylar etkilemiyor galiba.
  • Ne gerek vardı böyle bi saldırıya, zaten Ürdün devleti idam ederdi o haddini bilmezi.

Profilim açık.hangi konulara ne yazdığımı okuyabilirsin.ben yanlışa yanlış,doğruya doğru demeye calışırım.kim olursa olsun.

arı yuvasına çomak sokup karıştır sonra neden arı soktu!!! bugün dünyada Müslüman inancı dışında inanca sahip hangi milletin üstüne bomba yağıyor? aslında bu yazarda İslama hakaret edip bana bir şey olmaz düşüncesi ile hareket edenlerin çoğuda ya belasını arıyor ya da ünlü olup isim duyurma peşinde ayrıca belasını bulduktan sonrada hayattaysa ya mağdur edebiyatı yapmaktan çekinmiyor ya da onun yerine yapacak bir başka dengesiz her zaman çıkıyor, yıllardır aynı sorun sürekli tekrarlanıyor zor bir şey değil benim arazime girip sınırlarımı ihlal edip dalga geçme diyorlar adamlar!!! bunu bir öküze bile dayakla öğretebilirsin!!! ama bunlar anlamamak için özel çaba sarf ediyor sonrada bu olaylar olunca İslam hoşgörü falan geç bunları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede islam dinine hakaret edip alay edeceksin

ondan sonra piskopatın geri bilip öldürdüğünde bunu tüm islam alemine, tüm müslüman insanlara bağlayıp islam hoşgörüsünü eleştireceksin

yersen
  • Kaşınan toplumlara Amerika bomba salıyor.Vietnam,Küba,Japonya ve daha bir sürü müslüman olmayan ülkeler.Bugün Amerikan dizilerinde birçok İsa'yı küçümseyici cümle ve görsel görebilirsin.Niye hristiyanlar ayaklanıp kanal binasını taşlamıyor?

ekleme:İslam dini yanılırken öldürülen ve tecavüze uğrayan insanlara araplar gülüyordu.Bak şimdi ne oldu ?Herkes hak ettiği kadarını alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxim Mokoko -- 25 Eylül 2016; 18:20:26 >
    sallasın Rusya ya, Çin'e, Kuzey Kore'ye, vs.... ülkelere Amerika her zaman kaşınan yere değil zayıfa saldırır!!! Amerika zaten Hristiyan bir toplum onların dinidir o beni bağlamaz ayaklanıp tepki göstermemeleri onların inancının kendi nezdinde ki değerinden ötürü olabilir ama bu tarz olaylara İslamiyet müsade etmemiştir!!! Peygamberin resmi ya da İslamı kastederek dinin alaya alınması vs..... bunu biliyorlar buna rağmen inatla aynı şeyi yapıyorlar sonra birisi çıkıp saldırınca bir şey olunca mağdurum ben mağdurum, demokrasi, insan hakları , vs....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxim Mokoko

Kaşınan toplumlara Amerika bomba salıyor.Vietnam,Küba,Japonya ve daha bir sürü müslüman olmayan ülkeler.Bugün Amerikan dizilerinde birçok İsa'yı küçümseyici cümle ve görsel görebilirsin.Niye hristiyanlar ayaklanıp kanal binasını taşlamıyor?

ekleme:İslam dini yanılırken öldürülen ve tecavüze uğrayan insanlara araplar gülüyordu.Bak şimdi ne oldu ?Herkes hak ettiği kadarını alır.

karikatürü yapan adam böyle bir durumda kendisinin öldürülebileceğini hiç mi düşünmemiş ?

Ürdün e uzaydan gelmedi ya bu adam. bunu yaptığında ne tepkiyle karşılaşacağını biliyor olması lazım. e bile bile böyle karikatür yaparsan, intihar etmek istiyorsundur.

• ünlü olmak istiyordu muhtemel . Diğer yoldan ünlü olmuş .
  • kafasını kesmemişler ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede islam dinine hakaret edip alay edeceksin

ondan sonra piskopatın geri bilip öldürdüğünde bunu tüm islam alemine, tüm müslüman insanlara bağlayıp islam hoşgörüsünü eleştireceksin

yersen

Salman Rüşdi

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede islam dinine hakaret edip alay edeceksin

yersen

Neden?Yeri geldimi "ben onu allah'a havale ediyorum,öteki tarafta çeker cezasını" demeyi biliyorsunuz.Eğer senin inancın doğruysa o adam cezasını cehennemde çekecek zaten.Kaldı ki senin dinin benimle dalga geçeni öldürebilirsiniz demiyor.İki yüzlülük bu olsa gerek.Sevdiği biri kötü bir şey yapınca öteki dünyada hesap veriyor,sevmediği de bu dünyada.

bu yolda devam

kardeş sen benim yazdıklarımı okumuyorsun galiba

ben evet adam yaptı cezasını da ölümle çekti ohh iyi oldu bunu yaparsan böyle ölümle cezalandırırlar adamı tarzı bir şey mi yazdım?

neyin peşindesin amacın ne senin?

adamı öldüren kişiyi piskopat olarak islam dini ile alakası olmayan biri olarak tanımladım, neyin kafasını yaşıyorsun sen?
  • sakalli adaminin musluman oldugunu nasil anlamislar?
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Islamin suanki halini yorumlayalim lutfen.

Hosgoru dini diyip duruyorsunuz, hadi bana 5 tane yakin zamandan ornek ver.

Ben sana 50 tane aksi ornegi veririm bunuda biliyorsundur sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdam cezası ağır kaçmış ama orası onların çöplüğü ayağını denk alacaktı. Gerçi dincilere saygı göstersende çoğunluk oldukları zaman üstüne saldırır dayatmacı olurlar ama neyse bu konunun bununla alakası yok.
  • spacemonkey kullanıcısına yanıt
    ne örneği vermemi istiyorsun hoşgörü ile alakalı örnekler mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.