Şimdi Ara

İSKİ’den Yerli ve Milli Hamle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İSKİ, araç filosunu yerli ve milli araçlarla yeniliyor. Yerli ve Milli Üretime büyük önem veren, üretimi teşvik eden İSKİ, araç parkını genişletirken tercihini yerli ve milli unsurlardan yana kullanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda başta savunma sanayi olmak üzere son yıllardaki yerli ve milli üretim hamlesine katkı sağlamak için çalışıyor, yerli ve milli üretimi destekliyor.

Ekonomiye destek vermek, yerli üretimin artması için teşvik etmek ve özellikle yurt dışı rekabette yerli firmaların yanında olabilmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşları da yerli ve milli üreticilere gereken katkıyı sağlıyor. İSKİ; içme suyu, atık su ve dere ıslahı gibi alanlarda gerçekleştirilen hizmetlerde yerli üretim araçlarını tercih ederek bu noktadaki hassasiyetini gösteriyor.

Bu kapsamda İSKİ, 17’si tamamen Türk Malı olan iş makinesi ve forklift ile 10 adedi yerli üretim araç olmak üzere toplam 27 iş makinesi ve araç satın aldı. Tek kalemde gerçekleştirilen en büyük yerli iş makinesi alımı ile yaklaşık 10 milyon TL’lik ödemeyle yerli üretime önemli bir destek sağlandı.

İSKİ Merkez Kampüsü’nde gerçekleşen araçların tanıtım törenine İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ üst yönetimi, İSKİ çalışanları ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan; “Bugün ülkemiz her alanda büyük bir ivme yakaladı. Başarıyı perçinlemek için yerli ve milli teknolojiyi kullanmak gerekiyor. Biz de İSKİ ailesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, yerli ve milli teknolojiye öncelik vermekteyiz dedi.” İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan konuşmasına şöyle devam etti; “İstanbul’un ilk su tünelinin kazısında %95’i Türk mühendislerince üretilen yerli TBM makinesini kullandık. Yine su ve atık su alanında, yerli milli ürünlerin nasıl geliştirileceği, kalitenin nasıl artırılacağı konularının konuşulduğu ‘Yerli Ürün Çalıştayı’nı’ ilk kez biz düzenledik. Bu çalıştay sonrasında ‘Yerli Teknoloji Ofisi’ kuruldu. Paşaköy Atık Su Arıtma Tesisi’ne ve Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi’ne yerli blower ve difüzörler alındı. Ayrıca yerli ve milli teknoloji kapsamında akıllı şebeke sistemleri kuruyoruz. Su şebekemizi de bu şekilde yöneteceğiz. Bugün de yaklaşık 10 milyon TL’yi bulan 27 adet iş makinesi ve aracı filomuza katıyoruz. Yerli ve milli teknolojinin gelişimine verdiği büyük destekten ötürü Sayın Başkanımız Mevlüt Uysal Bey’e şükranlarımı sunuyorum. İSKİ olarak, teknolojiyi satın alan değil, üreten ülke hedefine bu şekilde katkı sağlamış olduk. Tasarımcısından işçisine kadar araçlarımızın üretiminde emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından, araçlar basın mensuplarına tanıtıldı.

https://www.iski.istanbul/web/tr-TR/kurumsal/haberler1/haberler-detay/iski-den-yerli-ve-milli-hamle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tebrik ederim yerli üretim teşvik edilmeli , Ak parti ülkeye verdiği zararın bir kısmını telafi etsin hiç olmazsa.
  • heheh iski önce torpille işe soktuğu kişileri çıkarsın. benim arkadaşın sülalesi iskide çalışıyor
  • alo iski
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

heheh iski önce torpille işe soktuğu kişileri çıkarsın. benim arkadaşın sülalesi iskide çalışıyor

Benimde üniversitede İbb bursu için isim yazan ve o isimlere ibb bursu çıkan arkadaşım İski'de çalışıyor.
    O zaman çete dağılır olmaz.
  • Önce altyapıyı düzgün yapsın. 26 susuz kalmak hoş olmuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önceden yerli ve millii değillerdi yani. Ulen her şeye yerli ve milli lafını da kullanmayın ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.